VGA to PLS гребенку

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Ответить
Автор
Member

Привіт!
Хочу відпаяти з материнської плати Intel DN2800MT
Vga роз'єм. (тай усі інші, а саме HDMI, 4USB, 2Audio, LAN і POWER) та замінити його на
PLS гребенку ( в народі контакти-иголочки)
Мета:
Потрібно перенести роз'єми з задньої панелі в інше місце, через нехватку простору позаду плати для приєднання штекерів (зокрема серйозну перешкоду викликає штекер VGA, який за розміром найбільший 4-5см)
Розумію, що одразу злітаю з гарантії.
Запитання:
-Реально/нереально? (Чи буде працювати після такої гірургії)
-Хто пробував? (є ссилки, з радістю перегляну)
-Які підводні камені? (втрата сигналу, перешкоди сигналу, пошкодження і відповідно викидання плати)
-Можливо вже є готові плати де всі роз'єми - pls?
Ціль проекту:
Установка даної плати в якості основи для PCCAR в 2DIN корпус.

Цікавить ваша думка чи вартує заморочуваися. Так як в nano форм факторі нічого достойного і продуктивного не найшов.
thunder_blade
Member

kapitoshka
теоретически возможно, а вот практически- плата многослойная и пайка выполнена тугоплавким припоем скорей всего, выпаять обычным паяльником будет проблематично не повредить что либо, а вот на ИК станции вполне возможно :shuffle:
kapitoshka
Member

На d-sub конекторі 15 пінів, плюс земля. Крок контактів - цитата з вікі:
Контакты в этих разъёмах находятся на расстоянии 2,77 мм, а ряды находятся на расстоянии 2,84 мм.
Але це контакти виходу роз'єму. Мені ж потрібно крок контактів припайки d-sub до плати. Цього кроку в інеті не найшов. Поміряти відстань фактично не знаю чим, штангельциркуль тут не поможе. На око відстань та ж сама, що й в pls. Це радує.
Крок PLS гребенки - 2.54мм. Між рядями (якщо брати подвійну) відстань не відома.
В материнці плата багатошарова. Якщо всі 15 пінів на зовнішньому шарі - менше проблем. Якщо рознесені на різних шарах - можна закинути ідею перепайки. Як визначити? Я так зрозумів, якщо видно доріжки - значить на зовнішньому шарі. Якщо доріжок не видно - вони йдуть десь всередині плати, добратися до них не реально.
Cenar
Member

Выпаять можно. Вот хотя бы
Изображение
но выпаивал на паяльной станции феном.
Если не жалко запороть материнку, то можете попробовать

Добавлено через 4 минуты 32 секунды:
kapitoshka:Мені ж потрібно крок контактів припайки d-sub до плати. Цього кроку в інеті не найшов.
це Ви погано шукали
http://www.souriau.com/fileadmin/Souria ... nsions.pdf" target="_blank
четверта сторiнка
kapitoshka
Member

в тому то і справа що шкода запороти....
S
Member

kapitoshka
Можно разъемы не выпаивать, а выломать/выкусить. Потом к выкушенным местам проводки и цепляй что нужно. Только ломать надо аккуратно.
kapitoshka
Member

Только ломать надо аккуратно.
:D :D :D
в президенти!
Можно разъемы не выпаивать, а выломать/выкусить.
хороша ідея, дякую.

крок припайки d-sub 2.29, PLS не встане.
NicDim
Member

kapitoshka
а альтернативное решение проблемы не рассматривали?
kapitoshka
Member

NicDim:kapitoshka
а альтернативное решение проблемы не рассматривали?
пропонуйте.
NicDim
Member

kapitoshka
разворот на 90-180 градусов :beer:

Добавлено через 5 минут 28 секунд:
условия задачи расплывчаты, если строго - выпаять , это одно, а если вместить... другое
YumaX
Member

Извините за нубский вопрос, но какие функ-ции выполняет PCcar?
kapitoshka
Member

В ніші автомобіля не вистарчає 5см, щоби помістити плату. Ті 5см хочу викроїти за рахунок перенесення роз'ємів з задньої панелі. Нажаль метод 180 градусів - не підійде, бо довжина не зміниться. 90 градусів - потрібно дивитися, але це трохи не те, що я задумав. Всі розєми (окрім VGA) залишуться на задній стінці, але не материнки, а на задній стінці корпусу. Для цього задня стінка корпусу буде виготовлятися сходинкою, так як тут. VGA одразу піде шлейфом на монітор, тобто його не буде ні на задній панелі материнки, ні на задній панелі корпусу.
Розмір ніші: тут
Фактична глибина: 190мм
Потрібна глибина цитата: 220мм
глубина шахты должна быть не менее 22см! 11мм матрица в конструктиве + 5мм туды-сюды + 170мм материнка + 34мм разъемы материнки и туды-сюды.
220мм-34мм=186мм
186<190мм :)
220>190мм :(
математика

Добавлено через 1 минуту 59 секунд:
Yumax:Извините за нубский вопрос, но какие функ-ции выполняет PCcar?
-gps
-video-audio
-тачскірн
-інтернет
-ігри
-вайффай, блютус
-скайп
-gsm звязок
-хард диск
-відеореєстрація
-діагностика авто на ходу
-інше, що душа забажає.
NicDim
Member

kapitoshka
я пас, тк в этих производных автопрома полный нубас
последняя альтернатива - сменить машину
:beer:
Cenar
Member

Есть большие сомнения что выпаяв разъемы Вам удастся выиграть 34, а тем более 50 мм. VGA-разъем выступает от силы на 13-15 мм. LAN, USB - считанные миллиметры.
kapitoshka
Member

D-sub штекер "папа" за довжиною (разом із загином кабелю) приблизно 50-60мм
USB (із загином кабелю) 40-50мм
D-sub під рукою не має, пруф по USB: фото
Металева частина обох штекерів - втоплюється в роз'єм.
Сумнівів не має, там буде від 4 до 5см.
Є звичайно роз'єми під кутом 90 градусів, але у випадку з VGA мені не підійдуть навіть вони.
USB
VGA
Inspiring
Member

kapitoshka
он просто думал, нверное, как и я что не взалят сами выступы с матери, а на деле мать становится прекрасно, а вот то что из разъёмов будет торчать уже не лезет, а ведь поднять на 90 градусов и правда идея или вообще развернуть под каким то градусом что бы влезло в тот мет корпус.

Но я бы не материнку мучал, а сами разъёмы на шнурах, тот же ЮСБ, полностью ободрать от резины\пластика что бы от разъёма сразу шёл провод который можно легко заизолировать и согнуть как угодно, так же и ВГА, что бы проводочки шли сразу в штырёчки, если там есть что то типа какой то мелкой микрухи, то от штырьков идущих в мать просто удленнить проводки до той микрухи, а её вообще кинуть в любое место, и тонко всё изолировать что бы не контачило, но и сгиналось хорошо. Может бред написал, не знаю))
Cenar
Member

Inspiring:kapitoshka
он просто думал
абсолютно верно
Но я бы не материнку мучал, а сами разъёмы на шнурах
:up: можно хоть десяток перепортить. Ну или в крайнем случае прямо к материнке провода подпаять не выдирая сами разъемы.
kapitoshka
Member

PLS гребенку так просто не поставиш, це я вже зрозумів остаточно. По перше крок між контактами інший (2.29 проти 2.54) Плюс контакти припайки D-sub розміщені в шахматному порядку.
є вихід, порт LVDS
Inspiring
якщо не вдасця випаяти буду так і робити напевно.

Добавлено через 1 минуту 2 секунды:
Ну или в крайнем случае прямо к материнке провода подпаять не выдирая сами разъемы.
також ідея, але потрібно супер вправного паяльщика.
Cenar
Member

kapitoshka:PLS гребенку так просто не поставиш, це я вже зрозумів остаточно. По перше крок між контактами інший (2.29 проти 2.54) Плюс контакти припайки D-sub розміщені в шахматному порядку.
є однорядні з кроком в 0,9". Це не проблема.
також ідея, але потрібно супер вправного паяльщика.
якщо паяльник вмієте тримати, то нічого складного немає.
Ответить