А непогано так хаває FPS ця технологія)) хоча в ознайомчих цілях я б спробував. Хто б це мені 5070Ti дав погасать?
Новости
Последние статьи и обзоры
Відбувся реліз технології NVIDIA DLSS 5. У майбутньому вона з’явиться й на GeForce RTX 40
-
alex_sul
Advanced Member
Пропоную обговорити Відбувся реліз технології NVIDIA DLSS 5. У майбутньому вона з’явиться й на GeForce RTX 40
А непогано так хаває FPS ця технологія)) хоча в ознайомчих цілях я б спробував. Хто б це мені 5070Ti дав погасать?
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Не зрозуміло чого вони це не роблять з обличчями ще на етапі розробки гри.
P.S. Все інше не дуже помітно.
-
john_headon
Member
Щоб можна було продати цю технологію, лише власникам сучасного залізаNikolay Yeryomenko: ↑ 04.09.2026 10:47 Не зрозуміло чого вони це не роблять з обличчями ще на етапі розробки гри.
-
Zaelot
Member
навіть на 5050 в 1080р можна норм пограти, це круто
-
Zealoth
Member
"Можно, а зачем?"Nikolay Yeryomenko: ↑ 04.09.2026 10:47 Не зрозуміло чого вони це не роблять з обличчями ще на етапі розробки гри.
Целевая аудитория купит каждый год, с тенями или без.
-
Earanak
Member
Жестко скейлиться от разрешения, у 5090 получается (по первой картинке) :
1080p - минус 18.5% FPS
1440p - минус 39% FPS
2160p - минус 60.5% FPS
Конечно для игр где раньше было 300+ FPS не так уж и важно, особенно для старых где 1000+. Тем не менее ))
1080p - минус 18.5% FPS
1440p - минус 39% FPS
2160p - минус 60.5% FPS
Конечно для игр где раньше было 300+ FPS не так уж и важно, особенно для старых где 1000+. Тем не менее ))
Последний раз редактировалось Earanak 04.09.2026 11:04, всего редактировалось 3 раза.
-
Геральт
Active Member
на відеокарті GeForce RTX 5090 активація DLSS 5 призводить до більш ніж двократного падіння частоти кадрів: зі 192 до 76 fps
Ще має 16 кадрів "про запас" )
Хоча стоп, там же 1% падає до 49. Ну, але фотореалізъм.
З молодшими картами комедія трохи виходить: DLSS без DLSS не пограєш. Але навіть з Q 5070Ті в QHD малює 86(56). Там ше й генератор треба буде, який "краще за натив"
Ще має 16 кадрів "про запас" )
Хоча стоп, там же 1% падає до 49. Ну, але фотореалізъм.
З молодшими картами комедія трохи виходить: DLSS без DLSS не пограєш. Але навіть з Q 5070Ті в QHD малює 86(56). Там ше й генератор треба буде, який "краще за натив"
- спойлер

Так, Касатка мабуть схвалив биZaelot: ↑ 04.09.2026 10:55 навіть на 5050 в 1080р можна норм пограти, це круто
- спойлер

-
xIIImaL
Member
Полу-релиз получается , только для NBA . В других играх пока без костыля не включить . Ждем нормального релиза , рано еще гoвном кидатьсяalex_sul: ↑ 04.09.2026 10:44 Пропоную обговорити Відбувся реліз технології NVIDIA DLSS 5. У майбутньому вона з’явиться й на GeForce RTX 40
А непогано так хаває FPS ця технологія)) хоча в ознайомчих цілях я б спробував. Хто б це мені 5070Ti дав погасать?![]()
Последний раз редактировалось xIIImaL 04.09.2026 11:11, всего редактировалось 1 раз.
-
Earanak
Member
Вот бы взяли и сравнили на этом самом NBA какая разница между старым Решейдом/ОптиСкейлером и этой 'официальной' интеграцией 
-
Zaelot
Member
воно в мене і на 5070 норм працювало в 1440р, десь тінь вліво і все гуд))
Отправлено спустя 1 минуту 25 секунд:
думаю нічого не змінилося би, бо з саме цієї гри його і витягнулиEaranak: ↑ 04.09.2026 11:11 Вот бы взяли и сравнили на этом самом NBA какая разница между старым Решейдом/ОптиСкейлером и этой 'официальной' интеграцией![]()
-
leif
Member
дуже цікаво покрутити саме оф. патчі длсс5, а не через костилі, але не в цій іграшці.
сподіваюсь, наступних патчів для іграшок інших жанрів залишилось чекати недовго. нвідіа каже "weeks and months"... ну, подивимось
сподіваюсь, наступних патчів для іграшок інших жанрів залишилось чекати недовго. нвідіа каже "weeks and months"... ну, подивимось
-
hohlid19
Member
В 40 серии эту парилку 4090 будет только поддерживать?
- спойлер
- Ведь, как говорили великие силы, 5070=4090
-
Prescott
Member
Ясно, будет нормально работать на 7й серии только.
-
kairo
Member
Скоріше за все буде підтримка усіх RTX40 карт.
-
Striker
Member
-
Jay228
Member
-
aaleksandrenko
Member
Офіційно: RTX 40 таки отримають DLSS 5 — але доведеться зачекати 
NVIDIA підтвердила, що планує розширити підтримку 3D-Guided Neural Rendering на карти покоління Ada Lovelace — але тільки після того, як досягне вищої продуктивності на RTX 50. Оновлення моделі обіцяють ближче до кінця осені.
Дати виходу DLSS 5 для RTX 40 поки немає, а щодо RTX 30 і RTX 20 у компанії нічого конкретного не обіцяють.
Короче, в кінці осені суттєво збільшиться список підтримуваних ігор, буде краща продуктивність і ще й ртх4000 завезуть. Тоді і потестимо нормально
NVIDIA підтвердила, що планує розширити підтримку 3D-Guided Neural Rendering на карти покоління Ada Lovelace — але тільки після того, як досягне вищої продуктивності на RTX 50. Оновлення моделі обіцяють ближче до кінця осені.
Дати виходу DLSS 5 для RTX 40 поки немає, а щодо RTX 30 і RTX 20 у компанії нічого конкретного не обіцяють.
Короче, в кінці осені суттєво збільшиться список підтримуваних ігор, буде краща продуктивність і ще й ртх4000 завезуть. Тоді і потестимо нормально
-
corban_jum
Member
5070 с 12GDDR підтримує, а 3090 с 24GDDR та продуктвністю щось на рівні 5-10FPS меньше -не підтримує)) А 5060 и 5050 так))
-
Earanak
Member
corban_jum, 3000 серия не поддерживает FP8, 4000 и 5000 - поддерживают.
Что это такое и почему это так и насколько это важно для нейросетей - можете погуглить.
Что это такое и почему это так и насколько это важно для нейросетей - можете погуглить.
-
S0N1C
Member
прям запахло FSR4