Новости
Последние статьи и обзоры
Статистика Steam: за підсумками березня GeForce RTX 3060 повернула титул «народної» відеокарти
-
Vpupkin
Member
Пропоную обговорити Статистика Steam: за підсумками березня GeForce RTX 3060 повернула титул «народної» відеокарти
Як спиратись на цю статистику якщо вона ніяк не показує що з тим залізом роблять?
Як спиратись на цю статистику якщо вона ніяк не показує що з тим залізом роблять?
-
Ostin
Member
Vpupkin
Яка різниця? Вона є в користувачів, і це показує статистику володіння певним GPU серед користувачів. Які ще треба результати?
Хочуть грають, хочуть не грають. Статистика про користувачів, які користуються стімом. Хочуть торгують лише.
Яка різниця? Вона є в користувачів, і це показує статистику володіння певним GPU серед користувачів. Які ще треба результати?
Хочуть грають, хочуть не грають. Статистика про користувачів, які користуються стімом. Хочуть торгують лише.
-
Soulwatcher
Member
Не понятно только - как??? На розетке лежит парочка по завышенной цене (из новых), дороже чем 5050 на ~50 уе. И откуда их взяли?
И непонятно по 3050 - нет деления на 6/8 гб
И непонятно по 3050 - нет деления на 6/8 гб
-
kyon
Member
Я прям илита со своей 5070Ти, 1.47% и выше нет ни одной карты мощнее 
а хотя они там не отсортированы по популярности, а набросаны рандомно, но все равно основная масса карт слабее моей
а хотя они там не отсортированы по популярности, а набросаны рандомно, но все равно основная масса карт слабее моей
-
VladimirV
Member
З такими різкими коливаннями (5070 лютий - топ карта, а березень -6,55% користувачів викинуло карту) - каже про те, що вона нерепрезентативна.
яка не відображає об'єктивно характеристики всієї групи (генеральної сукупності) через неправильний відбір
Так само як і 3060 давно програла топ 4060 згідно стім попередніх виборок (аж на 5 місці була типу в минулому місяці)
яка не відображає об'єктивно характеристики всієї групи (генеральної сукупності) через неправильний відбір
Так само як і 3060 давно програла топ 4060 згідно стім попередніх виборок (аж на 5 місці була типу в минулому місяці)
- +

-
Vpupkin
Member
Ostin
Ну типу розробники мають на це опиратися, але скільки власників 3060 грають у сюжетні ігри, а скільки тіко у овергляди з танками і може раз на рік у шось синглове? Я знаю людей у яких ноути з дискреткою і вони дуже рідко у щось там грають, вони частина статистики, але іх активність як гравців майже 0, а ті у кого залізо більш дороге більш активні гравці. От і виходить, що у натовпу багато слабкого заліза що простоює, а топове залізо може й частіше для іграшок юзає, виходить що залізо є, а скільки ігор купили ці власники заліза невідомо. Може люди з 5090 витрачають на іграшки в стімі більше грошей ніж люди з 3060, а не тільки в доту катають.
Ну типу розробники мають на це опиратися, але скільки власників 3060 грають у сюжетні ігри, а скільки тіко у овергляди з танками і може раз на рік у шось синглове? Я знаю людей у яких ноути з дискреткою і вони дуже рідко у щось там грають, вони частина статистики, але іх активність як гравців майже 0, а ті у кого залізо більш дороге більш активні гравці. От і виходить, що у натовпу багато слабкого заліза що простоює, а топове залізо може й частіше для іграшок юзає, виходить що залізо є, а скільки ігор купили ці власники заліза невідомо. Може люди з 5090 витрачають на іграшки в стімі більше грошей ніж люди з 3060, а не тільки в доту катають.
-
Soulwatcher
Member
Тут ещё проблема в том, что вот, например, есть у кого 3060, он отметился в стиме, затем продал свою и купил новую. Тот, кто купил - тоже отметился своим аккаунтом, и его так же зафиксировали как владельца 3060. Одна карта, а в статистике участвует дважды. Я не думаю, что стим собирает данные о серийниках, иначе тогда проще запросить серийники проданных карт с компаний реализаторов и просто вбить в статистику.Ostin: ↑ 02.04.2026 15:00 Vpupkin
Есть ли у кого-то данные о том, как ведётся эта статистика стима? Нету. Отсюда и непонятно как карта, которой в наличии почти нет, да ещё и дороже 5050, в 2026 году внезапно вырвалась в топ.
Ерунда какая-то, фантастическая
-
VladimirV
Member
Єдине, що могло так сильно змінити статистику відеокарт і звідки повилазили такі мінуси:
це те, що до лютого включно, рахували в одну групу 5070+ 5070 Laptop, 4060+4060 Laptop, 5060+5060 Laptop. І їх показувало багато.
А з березня ці карти як окремі продукти, тому і 3060 повернулась в топ, навіть з від'ємним приростом.
це те, що до лютого включно, рахували в одну групу 5070+ 5070 Laptop, 4060+4060 Laptop, 5060+5060 Laptop. І їх показувало багато.
А з березня ці карти як окремі продукти, тому і 3060 повернулась в топ, навіть з від'ємним приростом.
-
Ostin
Member
Погоджуюсь в загальному, що цей рейтинг не несе відчутного сенсу нікому. Бо похибки в ньому мають бути дуже великі.
Але. Щодо розробників, які мають орієнтуватись на ринок, то скажу таке: якби вони хоч трішечки дивились в статистику - тормознутого лайна було б в рази менше. Вочевидь розробники дивляться свій рейтинг, де менше хх90 карт не буває

Але. Щодо розробників, які мають орієнтуватись на ринок, то скажу таке: якби вони хоч трішечки дивились в статистику - тормознутого лайна було б в рази менше. Вочевидь розробники дивляться свій рейтинг, де менше хх90 карт не буває
Все норм) Всі нові іграшки робляться для власників 5090Vpupkin: ↑ 02.04.2026 15:13Може люди з 5090 витрачають на іграшки в стімі більше грошей ніж люди з 3060
-
Alligator
Member
Продав 3060 - вставив нову умовну 5070 - у статистиці від тебе буде 5070, більше цікавить куди кожну десяту 5070 викунили з ПК опитаних у лютомуSoulwatcher: ↑ 02.04.2026 15:13Тут ещё проблема в том, что вот, например, есть у кого 3060, он отметился в стиме, затем продал свою и купил новую. Тот, кто купил - тоже отметился своим аккаунтом, и его так же зафиксировали как владельца 3060. Одна карта, а в статистике участвует дважды. Я не думаю, что стим собирает данные о серийниках, иначе тогда проще запросить серийники проданных карт с компаний реализаторов и просто вбить в статистику.Ostin: ↑ 02.04.2026 15:00 Vpupkin
Есть ли у кого-то данные о том, как ведётся эта статистика стима? Нету. Отсюда и непонятно как карта, которой в наличии почти нет, да ещё и дороже 5050, в 2026 году внезапно вырвалась в топ.
Ерунда какая-то, фантастическая
-
Grava
Member
Ну купить власник 5090 за рік 10 ігр за 60$, а власник 3060 2. Ось тільки на 1 власника 5090 буде 100 власників 3060.Vpupkin: ↑ 02.04.2026 15:13Може люди з 5090 витрачають на іграшки в стімі більше грошей ніж люди з 3060
-
Vityok777
Member
А хіба ця статистика не є вибирковою? Здається, це статистика не по всіх користувачах стім. Вони ж раз на місяць запитують: чи не бажаю я пройти survey? І в мене за весь час користування усього 2 рази так запитували.
-
Vpupkin
Member
А скільки власників 3060 тупо задротять у безкоштовні помийки?Grava: ↑ 02.04.2026 15:39Ну купить власник 5090 за рік 10 ігр за 60$, а власник 3060 2. Ось тільки на 1 власника 5090 буде 100 власників 3060.
-
Soulwatcher
Member
Это если при покупке новой, тот пользователь снова передаст данные, обновит так сказать. А если нет, то получается как я описал.Alligator: ↑ 02.04.2026 15:33 Продав 3060 - вставив нову умовну 5070 - у статистиці від тебе буде 5070
Сам никогда не передавал данные, но стим запрашивал их
-
Entar
Member
А скільки власників 5090 купують їх просто для того щоб "пограти в бенчмарки, покрутити якісь нейронки, а взагалі дуже зайняті роботою люди в яких немає часу грати і тому ігри вони хіба що піратять" ?)Vpupkin: ↑ 02.04.2026 15:44 А скільки власників 3060 тупо задротять у безкоштовні помийки?
-
Grava
Member
А скільки власників 5090 займаються тим самим?Vpupkin: ↑ 02.04.2026 15:44А скільки власників 3060 тупо задротять у безкоштовні помийки?
Чи Ви вважаєте що від вк залежить у які ігри грає людина? Мені здається що від вк залежать лише налаштування графіки
-
Creature4O
Member
На тлі новин про повернення 3060 до магазинів, користувачам треба пояснити, що це - топ серед популярних відеокарт, щоб не гидували і не нехтували. Що ще купляти, якщо статистика "вказує"?! Маркетинг як він є...
-
byaka
Member
NVIDIA GeForce GTX 1060 +0.78% 
-
Ostin
Member
Я ще не бачивCreature4O: ↑ 02.04.2026 16:06повернення 3060 до магазинів
-
byaka
Member
RX 9070XT все ще нема в статистицi