Японія пропонує Samsung і SK Hynix пільгові умови для будівництва заводів з виробництва пам’яті в країні

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити Японія пропонує Samsung і SK Hynix пільгові умови для будівництва заводів з виробництва пам’яті в країні
Керівництво Samsung і SK Hynix поки не казало, що з ними буде за розширення за межі Кореї? :shuffle:
Dilfin
Member

Ой не хочеться їм нічого будувати, знають вони що через 2 проки попит на пам'ять впаде і ціни також, а дифіцит зараз вигідний, як ніколи, ціна множиться на три сміло і легко.)
EasyMod
Member

Я би робив ставку на те, що через 2 роки попит тільки збільшуватиметься. Потужність ШІ моделей обмежується в першу чергу обсягом пам'яті. + за 2026 рік почне накопичуватись відкладений попит на електроніку
white_noise
Member

а де там будувати? там вже всі острови забудовані так, що посрати ніде сісти. (я дуже вибачаюсь за мою французську)
dead_rat
Member

white_noise: 24.02.2026 13:15 а де там будувати? там вже всі острови забудовані так, що посрати ніде сісти. (я дуже вибачаюсь за мою французську)
Заводи електроніки не великі, та й острови мають купу місця і супер інфраструктуру швидких потягів
rizakrko
Member

white_noise
Японія за площею це приблизно дві третини України, а третина їхнього населення живе у та навколо Токіо. Вільного місця там більше ніж достатньо для подібних підприємств.
radeon5870
Member

Приємно бачати, що хоть хтосб тверезо оцінює ситуацію
Dilfin
Member

EasyMod: 24.02.2026 12:16 Я би робив ставку на те, що через 2 роки попит тільки збільшуватиметься. Потужність ШІ моделей обмежується в першу чергу обсягом пам'яті. + за 2026 рік почне накопичуватись відкладений попит на електроніку
Вам би в маркетинг, може Ви і праві, але таке вже бувало не раз, повені, землетруси, коїни, тепер ші бум, мета корпорації продати як можна більше за коротший час, а на кілька років можна замутити іншу схему, створити штучний дефіцит і продавати в тридорого, але вічно крутити цю схему не получиться, хоча якщо є зговір, а антимонопольний комітет запхав голову в ... пісок, тоді може і можна 5 років помахлювати.
EasyMod
Member

Dilfin: 25.02.2026 12:28 створити штучний дефіцит і продавати в тридорого
не всі ж такі, як інтел, є багато розумних компаній, які такого не роблять
Dilfin
Member

EasyMod: 26.02.2026 11:51
Dilfin: 25.02.2026 12:28 створити штучний дефіцит і продавати в тридорого
не всі ж такі, як інтел, є багато розумних компаній, які такого не роблять
Які наприклад? Компаніям треба тішити інвесторів, треба щоб ціна акцій росла, а коли побачили, що можна грати не чесно і що можна заробляти величезні капітали любою ціною і немає ніякого контролю зі сторони, то чому б ні?

Відправлено через 5 хвилин 9 секунд:
EasyMod: 24.02.2026 12:16 Я би робив ставку на те, що через 2 роки попит тільки збільшуватиметься. Потужність ШІ моделей обмежується в першу чергу обсягом пам'яті. + за 2026 рік почне накопичуватись відкладений попит на електроніку
Розробляються нові типи памяті, комбіновані для ші.
Afit
Member

Можливий варіант що зміниться підхід до алгоритмів обчислення, або стискання данних. Часто ми мислимо лінійно, а потім дошка перевертається
Ostin
Member

EasyMod: 24.02.2026 12:16відкладений попит
Це дуже цікава штука. На собі спостережень купа, за інших не впевнений. Але це часто працює за однією і тією ж схемою:
спойлер
<<
- крута річ, хочу!
- та бляха, дорого, треба скидки
- все ще дорого, гляну на алі
- ну, короче, треба трохи бабосів відкласти, бо задешево не буде
- в китайців за такі гроші не братиму, докладу та й візьму на місцевому, з гарантією
- ... це все відбувається на протязі кількох місяців
- гроші є, але якщо подумати, я ж якось живу без цього, а це ж просто забавка. Та й у мене є альтернативи, і теж все нормальне.
- ну його в пень, купив валюту
...
- крута річ, хочу!
>>
Це не стосується ситуацій типу "зламався холодильник - посиджу, перечекаю". Ідеш і купуєш, тут і зараз. Я про дійсно відкладений попит, коли виходить якась відеокарта чи ще якась хрінь, а ти сімейний чувак і такий типу "о, і мені таке треба". Але трішечки часу - і нафіг воно тобі й не треба, насправді.
Це я до того, що сподіватись на відкладений попит у споживчих гаджетах - поганий бізнес план. Це черевики доведеться нові купувати з шансом у 100%. А новий комп можеш не купити вже ніколи. І навіть не страждатимеш від цього, бо купив собі мотоцикл чи велик і знайшов нове хобі на пару років.
Якщо ж мова про відкладений попит на корпоративному ринку, то я не готовий прогнозувати, звісно. Чи будуть всі так і далі бігти за цим потягом, чи почнуть думати в іншому ракурсі :dontknow: . Побачимо.
EasyMod
Member

Ostin: 28.02.2026 14:24поганий бізнес план
Я думаю на сьогоднішній день оновлення комп'ютера може бути не таким критичним, у мене оно ще старий стоїть на райзені 1700 і радеон 560 і наче все тягає без проблем (крім нових ігор звісно). Але купив ноут на райзен АІ 370 і він вже майже в 3 рази потужниший при компактному розмірі. Тобто не те, що би я сильного цього потребував, але якось зібрався і купив ноут. Якби була потреба і відповідна можливість - мабуть купив би раніше/міняв би частіше. Це я до того, що здорожчання компонентів збільшує термін між старим і новим, але все одно нове рано чи пізно стає в рази привабливіше, має вже якісь сучасні функції, мобільність і тд. Звісно, що відкладений попит не конвертується на 100%, але коли ціни трохи знижуються - попит починає зростати нелінійно швидше, що не дає цінам рухнути. Я думаю на це і є розрахунок бізнеса, коли вони вивчають це явище

Отправлено спустя 4 минуты :
Ostin
от між іншим згадалось, як амд у 2017 році скористалось відкладеним попитом, запропонувавши 8 ядер дешевше, ніж у інтела було 4. Інтел самі створили цей відкладений попит тим, що декілька поколінь годували покупців 4 ядрами за досить великі кошти.
коли з'явилась альтернатива в 2 разби більше ядер за дешевше, то багато хто кинувся оновлювати, хоча до того в цьому не було просто сенсу
Ответить