Новости
Последние статьи и обзоры
Toyota розробляє ігровий рушій Flourite з відкритим вихідним кодом
-
Scoffer
Member
Пропоную обговорити Toyota розробляє ігровий рушій Flourite з відкритим вихідним кодом
З продажем машин все зовсім погано? Шукають нові ринки?)
-
dret09
Member
Типічна азійська корпорація: від ігрових рушіїв до танкерів та літаківScoffer: ↑ 10.02.2026 11:42 Пропоную обговорити Toyota розробляє ігровий рушій Flourite з відкритим вихідним кодом
-
Pro100SSK
Member
Toyota Motor Corporation? ігровий рушій? з відкритим вихідним кодом?
Неочікувано
Неочікувано
-
Scoffer
Member
Це тойота групп займається приблизно всім, а тмц займалась виключно збиранням легкових автомобілів здебільшого з готових запчастин, котрі виготовляють інші підрозділи тойота групп. А тепер от ще й ігровим рушіем. Підозріло насправді.dret09: ↑ 10.02.2026 11:47Типічна азійська корпорація: від ігрових рушіїв до танкерів та літаків
Последний раз редактировалось Scoffer 10.02.2026 11:55, всего редактировалось 1 раз.
-
alexeygalas
Member
Toyota розробляє ігровий атмосферний на 280 к/с рушій Flourite з відкритим вихідним кодом
-
kairo
Member
"Toyota retains top auto crown in 2025 with record salesScoffer: ↑ 10.02.2026 11:42З продажем машин все зовсім погано? Шукають нові ринки?)
Global group sales rose 4.6% from a year earlier, including the parent company's Toyota and Lexus brand vehicles as well as those sold by small-car unit Daihatsu and truck maker Hino Motors."
-
unique-neon
Member
Раз вони юніті розглядали, то є годот з відкритим кодом, могли б його допиляти. Якась шляпа з мертвими дартом і флатером
-
Барбарис
Member
Scoffer, так це для майбутніх автопілотів і щоб можна було ще підзаробити на рекламі на якихось тойота век/ралі 
Рб ф1 давно відбила інвестиції, не тільки заробляє на себе, а ще й рекламує бренд. А тойота хоче маркетинг скоротити та мабуть ціни підняти
Рб ф1 давно відбила інвестиції, не тільки заробляє на себе, а ще й рекламує бренд. А тойота хоче маркетинг скоротити та мабуть ціни підняти
-
captain_chuck
Junior
Godot у Маска десь пробували брати, але здається не срослось. Але не згадаю де саме його хотіли брати - в теслі чи спейсікс.unique-neon: ↑ 10.02.2026 12:21 Раз вони юніті розглядали, то є годот з відкритим кодом, могли б його допиляти. Якась шляпа з мертвими дартом і флатером
Я писав дещо на конкурс на годоті в 2016 році, і тоді він був ну дуже всратим. Зараз краще?
-
unique-neon
Member
Та я не знаю. Не розбираюсь у геймдеві. Але годот завжди згадують ближчим неповноцінним аналогом юніті. І наче навіть активно розробляється.captain_chuck: ↑ 10.02.2026 12:32Я писав дещо на конкурс на годоті в 2016 році, і тоді він був ну дуже всратим. Зараз краще?
З іншого боку флатеру вже багато років, дарту ще більше. Сам гугл в жодні свої масові продукти так і не впровадив. В деякі навіть дарт додавав, потім забирав, бо нікому не цікаво (ангулар).
То мені виглядає з цих двох опцій краще годот допиляти, чи передизайнити архітектурно навіть. Вони ще б взяли Delphi замість C++, так щоб точно було стильно і модно.
-
captain_chuck
Junior
Опенсорс тримається на вільному часі 1.5 ентузіастів зазвичай. Корпоративний опенсорс напевно живе, поки на нього виділяють гроши.unique-neon: ↑ 10.02.2026 12:46Та я не знаю. Не розбираюсь у геймдеві. Але годот завжди згадують ближчим неповноцінним аналогом юніті. І наче навіть активно розробляється.captain_chuck: ↑ 10.02.2026 12:32Я писав дещо на конкурс на годоті в 2016 році, і тоді він був ну дуже всратим. Зараз краще?
З іншого боку флатеру вже багато років, дарту ще більше. Сам гугл в жодні свої масові продукти так і не впровадив. В деякі навіть дарт додавав, потім забирав, бо нікому не цікаво (ангулар).
То мені виглядає з цих двох опцій краще годот допиляти, чи передизайнити архітектурно навіть. Вони ще б взяли Delphi замість C++, так щоб точно було стильно і модно.
Про флатер чув щось, але по відчуттях не сильно прижилось.
Дарт здався екзотикою. Знав одного "євангелиста", вони намагались просувати тему, але комуніті в них було маленьке - це були в основному веб-фронтендери, яких особо ніхто не слухав)
Щодо годота, до речі самі автори називають його просто "годо". Там є комуніті, яке допомагає, відповвдає на питання. Але розробляє та фіксить чувак на ім'я Хуан, здається, і все. Без нього певно все пропаде)
-
unique-neon
Member
captain_chuck
Я приблизно і про те кажу - як так хочуть опенсорс альтернативу, то можуть підібрати проект)
Є навіть добрі приклади в такому напрямі - musescore, audacity.
Все-одно самі задумали дивацьку вундервафлю з сумнівними перспективами)
Я приблизно і про те кажу - як так хочуть опенсорс альтернативу, то можуть підібрати проект)
Є навіть добрі приклади в такому напрямі - musescore, audacity.
Все-одно самі задумали дивацьку вундервафлю з сумнівними перспективами)
-
1A343
Member
Нічого дивного. У мене в 90-х була кулькова ручка виробництва Mitsubishi. Від ручки до кораблів.
-
MqM
Member
Одне не зрозумів для яких цілей Тойоті власний ігровий рушій? Та й взагалі будь який?
-
Timedemo
Member
У Тойоти навряд колись буде погано з продажем. А якщо вільні інтелектуальні ресурси, чому б і не випробувать себе в іншій галузі. Маск он від електрокарі до марсу налаштовується.Scoffer: ↑ 10.02.2026 11:42 Пропоную обговорити Toyota розробляє ігровий рушій Flourite з відкритим вихідним кодом
-
kabostebeztak
Member
в статті ж написаноMqM: ↑ 11.02.2026 02:33 Одне не зрозумів для яких цілей Тойоті власний ігровий рушій? Та й взагалі будь який?
для розробки інфотейменту
-
Scoffer
Member
Коли в тебе батько буде копати дорогоцінне каміння в африці, то ти теж зможеш займатись всякою незрозумілою фігнею. Наприклад маючи тройбани середніми оцінками отримати стажування в множинній кількості в кремнієвій долині, чи маючи нелегальний мігранський статус в штатах відкривати інет-компанії за кошти анонімних бізнес-ангелів чи отримувати контракти від наса на нелітаючу ракету. В іншому випадку треба розставляти приорітети відносно цінності для компанії. Відкритий ігровий движок для автомобіля, котрий завтра скопіюють приблизно всі китайці, цінність представляє доволі таки сумнівну.Timedemo: ↑ 11.02.2026 09:50Маск он від електрокарі до марсу налаштовується.
А маск це просто чиясь кишеня. Його оно навіть до епштейна в тусовку не пустили
-
kabostebeztak
Member
Наркотики - зло!Scoffer: ↑ 11.02.2026 10:11Коли в тебе батько буде копати дорогоцінне каміння в африці, то ти теж зможеш займатись всякою незрозумілою фігнею. Наприклад маючи тройбани середніми оцінками отримати стажування в множинній кількості в кремнієвій долині, чи маючи нелегальний мігранський статус в штатах відкривати інет-компанії за кошти анонімних бізнес-ангелів чи отримувати контракти від наса на нелітаючу ракету. В іншому випадку треба розставляти приорітети відносно цінності для компанії. Відкритий ігровий движок для автомобіля, котрий завтра скопіюють приблизно всі китайці, цінність представляє доволі таки сумнівну.Timedemo: ↑ 11.02.2026 09:50Маск он від електрокарі до марсу налаштовується.
А маск це просто чиясь кишеня. Його оно навіть до епштейна в тусовку не пустилиЯ таких знав, дуже шикарно жили і по сто фірм на день відкривали, поки не щезли в невідомому напрямку
![]()
-
Polaris
Member
"Синок" одного з директорів, вирішив займатися іграми, бабло є чого б і ні, головне, щоб рушій був такий же надійний як і їх автомобілі в минулому
-
Breathtaking
Junior
Що коїться. Рено - виготовляє дрони, Тойота - ігрові рушії. О дивный новый мир.