Новости
Последние статьи и обзоры
Герцовка дисплея
-
MSItig
Junior
Доброго вечора! Підскажіть будьласка, ноутбук MSI GS66 Stealth (i7 12700H+3070TI 8 GB) 16GB DDR5 4800 MHz, в параметрах є тільки два варіанти вибору частоти, 60 Hz і 240 Hz. Питання в тому чому я не можу вибрати наприклад 180 або 144 Hz? Є ж 144, 165, 180. А в мене вибір тільки 60 і 240Hz. Розширення дисплею 1920*1080 FULL HD. Питання, чому немає інших частот оновлення дисплею? І чи можливо якось їх додати ?
-
Евгений King
Member
Їх немає для простоти користувача, і так у всіх ноутів, що я бачив за останні роки. Скоріш за все у ноута є швидкі комбінації перемикання 60-240 і автоперехід на 60Гц при роботі від батареї.
Можете додати кастомне розширення зі своєю герцовкою в панелі Nvidia чи драйвері Intel, дивлячсь куди підключений екран, та насправді ціль цих страждань не зрозуміла, чого саме ви хочете цим досягти?
Можете додати кастомне розширення зі своєю герцовкою в панелі Nvidia чи драйвері Intel, дивлячсь куди підключений екран, та насправді ціль цих страждань не зрозуміла, чого саме ви хочете цим досягти?
-
MSItig
Junior
Просто цікаво, чому вони відсутні. Це ноутбук, і дисплей підключений штатно. Не сторонній. В деяких іграх я не бачу сенсу від 240 Hz. Логіка не зрозуміла, є 240 і є 60. Я думаю можна було б додати ті ж самі 165 чи 144.Евгений King: ↑ 27.02.2025 00:47 Їх немає для простоти користувача, і так у всіх ноутів, що я бачив за останні роки. Скоріш за все у ноута є швидкі комбінації перемикання 60-240 і автоперехід на 60Гц при роботі від батареї.
-
Евгений King
Member
Це герцовка дисплею, як це ви не бачите сенсу, тут якесь кардинальне не розуміння принципів роботи ПК у вас. Який там фпс у грі взагалі різниці немає.MSItig: ↑ 27.02.2025 00:54Просто цікаво, чому вони відсутні. Це ноутбук, і дисплей підключений штатно. Не сторонній. В деяких іграх я не бачу сенсу від 240 Hz. Логіка не зрозуміла, є 240 і є 60. Я думаю можна було б додати ті ж самі 165 чи 144.Евгений King: ↑ 27.02.2025 00:47 Їх немає для простоти користувача, і так у всіх ноутів, що я бачив за останні роки. Скоріш за все у ноута є швидкі комбінації перемикання 60-240 і автоперехід на 60Гц при роботі від батареї.
Дисплей понятно що штатний, але він підключений або до iGPU або до dGPU, або є функції перемикання - MUX switch.
Вцілому, ви не розібрались і страдаєте маячнею, просто користуйтесь 240Гц режимом і не видумуйте лісапєд.
-
MSItig
Junior
Яка різниця до чого він підключений? Питання в тому, чому не доступні інші частоти. Ніякого велосипеда тут немає, просто не зрозуміло чому дисплеї ноутбуків обділили можливістю вибору частот. Може в мене це якась технічна несправність, (застарілі драйвера наприклад) тому і запитую.Евгений King: ↑ 27.02.2025 00:59Це герцовка дисплею, як це ви не бачите сенсу, тут якесь кардинальне не розуміння принципів роботи ПК у вас. Який там фпс у грі взагалі різниці немає.MSItig: ↑ 27.02.2025 00:54
Просто цікаво, чому вони відсутні. Це ноутбук, і дисплей підключений штатно. Не сторонній. В деяких іграх я не бачу сенсу від 240 Hz. Логіка не зрозуміла, є 240 і є 60. Я думаю можна було б додати ті ж самі 165 чи 144.
Дисплей понятно що штатний, але він підключений або до iGPU або до dGPU, або є функції перемикання - MUX switch.
Вцілому, ви не розібрались і страдаєте маячнею, просто користуйтесь 240Гц режимом і не видумуйте лісапєд.
-
Евгений King
Member
Різниця проста, якщо підключений до iGPU то у вас в панелі Nvidia просто не буде меню керування екраном)MSItig: ↑ 27.02.2025 01:06Яка різниця до чого він підключений? Питання в тому, чому не доступні інші частоти. Ніякого велосипеда тут немає, просто не зрозуміло чому дисплеї ноутбуків обділили можливістю вибору частот. Може в мене це якась технічна несправність, (застарілі драйвера наприклад) тому і запитую.Евгений King: ↑ 27.02.2025 00:59
Це герцовка дисплею, як це ви не бачите сенсу, тут якесь кардинальне не розуміння принципів роботи ПК у вас. Який там фпс у грі взагалі різниці немає.
У Вас абсолютно точно є несправність, а саме проблеми з прокладкою поміж екраном та ...
Сенсу тут обговорювати щось немає, я все сказав, розказав і пояснив як додати профілі, намагався пояснити недоцільність цих дій, якщо ви не зрозуміли і читаєте по діагоналі, то це не мої проблеми. Є гугл та всілякі ШІ, зверніться туди за роз'ясненнями
-
yan1x
Member
Может автор хочет ограничить фпс в играх, чтобы не было избытка?
-
MSItig
Junior
«Скоріш за все» «для простоти користувача» це так вам виробник написав? Чи це такі відповіді взяті з офіційних джерел, на які ви не дали посилання? Я здається чітко і зрозуміло поставив запитання. А замість прокладки і велосипеда краще б вашу залізо-бетонну інформацію розмістили на офіційному сайті виробника MSI, і добавили в параметрах опис, чому саме відсутня така можливість. А та якось не правильно виходить, що ніде такої інформації немає крім як у Євгена.Евгений King: ↑ 27.02.2025 01:40Різниця проста, якщо підключений до iGPU то у вас в панелі Nvidia просто не буде меню керування екраном)MSItig: ↑ 27.02.2025 01:06
Яка різниця до чого він підключений? Питання в тому, чому не доступні інші частоти. Ніякого велосипеда тут немає, просто не зрозуміло чому дисплеї ноутбуків обділили можливістю вибору частот. Може в мене це якась технічна несправність, (застарілі драйвера наприклад) тому і запитую.
У Вас абсолютно точно є несправність, а саме проблеми з прокладкою поміж екраном та ...
Сенсу тут обговорювати щось немає, я все сказав, розказав і пояснив як додати профілі, намагався пояснити недоцільність цих дій, якщо ви не зрозуміли і читаєте по діагоналі, то це не мої проблеми. Є гугл та всілякі ШІ, зверніться туди за роз'ясненнями![]()
-
Евгений King
Member
Для цього є більш прості і зручні рішення)yan1x: ↑ 27.02.2025 02:10 Может автор хочет ограничить фпс в играх, чтобы не было избытка?
-
7mindfields
Member
Який сенс ці душні запитання ставити тут, а не виробнику на його офіційному форумі? Щоб два рази не ходити, пропоную також одразу запитати чому тобі так мало jdec профілів насипалиMSItig: ↑ 27.02.2025 02:13«Скоріш за все» «для простоти користувача» це так вам виробник написав? Чи це такі відповіді взяті з офіційних джерел, на які ви не дали посилання? Я здається чітко і зрозуміло поставив запитання. А замість прокладки і велосипеда краще б вашу залізо-бетонну інформацію розмістили на офіційному сайті виробника MSI, і добавили в параметрах опис, чому саме відсутня така можливість. А та якось не правильно виходить, що ніде такої інформації немає крім як у Євгена.Евгений King: ↑ 27.02.2025 01:40
Різниця проста, якщо підключений до iGPU то у вас в панелі Nvidia просто не буде меню керування екраном)
Сенсу тут обговорювати щось немає, я все сказав, розказав і пояснив як додати профілі, намагався пояснити недоцільність цих дій, якщо ви не зрозуміли і читаєте по діагоналі, то це не мої проблеми. Є гугл та всілякі ШІ, зверніться туди за роз'ясненнями![]()
![]()
-
lewerlin
Member
Бо немає жодного практичного сенсу, користуватись нижчою герцовкою, ніж може монітор. Ти завжди хочеш максимально можливу, для синхронізації з ФПС є "сінки". Виняток - енергоспоживання, але тут потрібна сама мінімальна. Що і є з заводу. Гратися з проміжними режимами - це плюс до складності, костилі і вірогідні баги(яких і так вагон), при нульовому вихлопі.MSItig: ↑ 27.02.2025 01:06просто не зрозуміло чому дисплеї ноутбуків обділили можливістю вибору частот.
-
yan1x
Member
Та это ясное дело, я просто пытался разгадать посыл автора, что он вообще придумалЕвгений King: ↑ 27.02.2025 02:51Для цього є більш прості і зручні рішення)yan1x: ↑ 27.02.2025 02:10 Может автор хочет ограничить фпс в играх, чтобы не было избытка?
-
Dreamwalk3r
Member
Спробуйте в MSI Dragon Center подивитися чи не можна змінити частоту, бо в мене на Lenovo Nvidia і вінда також показують тільки 60 и 240, а от в софтині для ноута можна 120 наприклад обрати. Ну і завжди є CRU, звичайно.