Перезавантаження під час оновлення BIOS

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Junior

Вітаю,у мене така ситуація вийшла,я вирішив оновити BIOS для своєї материнки(Rog Strix b650E-F),ну я звісно завантажив біос на флешку перед цим її відформатувавши у ФАТ 32,але яка прикрість :rolleyes: як тільки почалось завантаження біоса,пк перезавантажився ,я звісно трішки посидів і збавив у вазі,але після того як комп перезавантажився біос продовжив оновлюватись і таки оновився,я перевірив версію і все було ок,питання в чому проблема і як її запобігти у майбутньому?
Enjoy
Member

ну там обычно несколько этапов обновления и перезагрузка происходит тогда, когда ему надо, если конечно же свет не моргал
Broller
Junior

Ні зі світлом було все ок,просто дивно що він перезавантажився майже одразу як почав оновлюватись,можливо оновлення через Flash Bios більш безпечне?
Donate
Member

Ну на таких мамках ще б щось тут турбуватись :laugh: У вас є можливість аварійного оновлення біоса :laugh:
Rhizone
Member

Broller: 02.02.2024 01:19можливо оновлення через Flash Bios більш безпечне?
Як мінімум нічого перезавантажуватись не буде, бо оновлення відбувається при виключеному ПК :)
Broller
Junior

Rhizone: 02.02.2024 01:39
Broller: 02.02.2024 01:19можливо оновлення через Flash Bios більш безпечне?
Як мінімум нічого перезавантажуватись не буде, бо оновлення відбувається при виключеному ПК :)
Я не дуже досвідчений у цьому плані,цікаво чи при аварійному оновленні обов'язково витягати процесор з сокету чи можна це зробити просто при вимкненому пк без зайвих рухів?
Rhizone
Member

Broller: 02.02.2024 01:59чи можна це зробити просто при вимкненому пк без зайвих рухів?
Саме так, просто виключаєте ПК і оновлюєте біос згідно інструкції до Вашой МП :)
Donate
Member

Broller: 02.02.2024 01:59
Rhizone: 02.02.2024 01:39
Я не дуже досвідчений у цьому плані,цікаво чи при аварійному оновленні обов'язково витягати процесор з сокету чи можна це зробити просто при вимкненому пк без зайвих рухів?
Не займайтеся тим що вам не потрібно. Оновлюйтесь штатними засобами... Аварійне оновлення штука зручна якщо світло вимкнули чи взагалі біос проц не пітримує. В звичайному користуванні і без цього всього все без проблем оновлюється.

Подвійні, або потрійні перезавантаження це взагалі не ваша проблема якщо в кінці оновлення було виконано успішно.

Ті ж ноути можуть 3-4 ребути зробити :laugh:

На рахунок оновлення на сайті асусу є повідомлення. Файлик записали і натиснули кнопку :rotate:
спойлер
Изображение
AntonyKandaurov
Member

В ноутах захист від дурня у вигляді аккумулятора і біос не буде оновлюватись якщо заряд менше 30% і не підключено мережевий пристрій.
У випадку сучасної матплати із шиттям біоса з флешки корвалол можна навіть не розпаковувати.
GreenMile
Member

Broller: 02.02.2024 00:47 Вітаю,у мене така ситуація вийшла,я вирішив оновити BIOS для своєї материнки(Rog Strix b650E-F),ну я звісно завантажив біос на флешку перед цим її відформатувавши у ФАТ 32,але яка прикрість :rolleyes: як тільки почалось завантаження біоса,пк перезавантажився ,я звісно трішки посидів і збавив у вазі,але після того як комп перезавантажився біос продовжив оновлюватись і таки оновився,я перевірив версію і все було ок,питання в чому проблема і як її запобігти у майбутньому?
Це норма, ця плата так і оновлюється, в декілька етапів з перезавантаженнями.
Broller
Junior

Donate: 02.02.2024 02:20
Broller: 02.02.2024 01:59

Не займайтеся тим що вам не потрібно. Оновлюйтесь штатними засобами... Аварійне оновлення штука зручна якщо світло вимкнули чи взагалі біос проц не пітримує. В звичайному користуванні і без цього всього все без проблем оновлюється.

Подвійні, або потрійні перезавантаження це взагалі не ваша проблема якщо в кінці оновлення було виконано успішно.

Ті ж ноути можуть 3-4 ребути зробити :laugh:

На рахунок оновлення на сайті асусу є повідомлення. Файлик записали і натиснули кнопку :rotate:
спойлер
Изображение
Дякую що заспкоїли :)У мене направду додалось пару сивих волос за час оновлення
Ответить