Выбор оперативной памяти

Обсуждение оперативной памяти
Ответить
Автор
Advanced Member

Ветка по выбору и обсуждению оперативной памяти. Тут даем советы, и отписываемся о впечатлениях от использования оперативной памяти.

Статистика разгона ведется в отдельной ветке.

Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!

Изображение

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось Ray2000gt 11.11.2011 19:33, всего редактировалось 8 раз.
a_z_z_y
Member

lordep: 16.01.2025 16:57 Спробуйте підняти напругу Vsoc до 1.05v або 1.1v.
You don't need high voltages on the 5800X3D
Intel_8086
Junior

a_z_z_y: 16.01.2025 14:35
спойлер
На що краще замінити KF436C16RB12AK2/32 ?
Або варто її налаштовувати і вона може нормально працювати ?

Не можу ніяк обрати ОЗУ для цп - 5700x3d м.п. - Asus TUF Gaming B550 - вже каша в голові від усього прочитаного

Проблема в тім, вирішив з "Преамбули" далі не йти і обрав KF436C16RB12AK2/32
І щось воно не дуже якось їде з перших секунд, XMP з помилками, і я усю ніч намагався розібратись з таймінгами але поки занадто складно.
спойлер
начитавшись усього на світі - і не зрозумівши нічого.
Якимось чином стабілізувалась робота (на мою думку, тести без помилок )
Таймінги ZenTimings_Screenshot.png
Аіда
спойлер
Знімок екрана 2025-01-16 112604.jpg
Kingston на XMP промилки сипе? Ніколи такого не було і от знову. :gigi:
Вцілому у вас має бути нормальний кіт. 3600мгц 16-20-20, дворанк (судячі з документації).
Саме так, нічого не крутив, перед заміною скинув біос, поставив модулі..
встановив 3600 хмp 16-20-20-39 з другої спроби завантажив ос, і відчувалось якесь зло, тому що програми почали злітати, перевірив спершу мемтест5 на першій хвилині полетіли помилки на тесті 2, я далі і не чекав.. розуміючи що гірше не буде відкриваю, RyzenCalculator MemBench і почав сваритись… Ну і тоді вже стало сумно, і другу добу збираю не повністю зрозумілу для мене інформацію, намагаючись щось покращити :lol:
Свіжий дефолт Біос налаштування :
спойлер
Bios1
Bios1
спойлер
Bios2
Bios2
спойлер
Bios3
Bios3
Біос бачу останній прошили. Молодец :up:
А що у вас за налаштування в XMP, можете зберігти те що є, зкинути біос в дефолт, поставити ХМР профіль і залити сюди ZenTimings...
На чому тестили помилки? Обдув якийсь був на плашках?
Ну я максимально готувався, щоб зручніше було мені допомогти :beer:
Тайфун
спойлер
Taipho
Taipho
Аіда тест на XMP
спойлер
AidTestXmp
AidTestXmp
Стосовно Kingston - вони роблять кіт з профілем і можуть в залежності цін на чіпи пхати різне аби підходило. Інколи там підходить впритик і десь може сипати помилками. :-/

Судячі з таймінгів вашого комплекта то у вас мають стояти або Hynix CJR/DJR або Micron rev.E.
Але краще перевірити Typhoon Burner. На крайняк виробник чіпів зазвичай пише CPU-Z.
Можете з DRAM калькулятора подивитися які там таймінги стоять для 3800мгц і їх ввести для себе.
Самотушки не впораюсь, вже очі пливуть від тих таймінгів тим паче що поки ну дуже тяжко зрозуміти послідовність дій, але дуже цікаво
По вашому скріну ZenTimings - ви там самі що міняли а що в авто в біосі стоїть?
Міняв.... Я там добу наче кольори по коду підбирав :D :D :D Але іноді ставало краще...
Поради - поставте RAS=38, RC=60.
І сідячі з tRFC у вас точно не Micron rev.E. Йому на 3600мгц треба мінімум 524 ставити.
Якщо ж у вас CJR/DJR то треба ставити ще tRFC=471 і tRC=21.
Дякую за пораду зараз спробую...
Доречі комплект ще можу повернути тому можна не жаліти.
Ray2000gt: 08.09.2007 11:06
спойлер
Ветка по выбору и обсуждению оперативной памяти. Тут даем советы, и отписываемся о впечатлениях от использования оперативной памяти.

Статистика разгона ведется в отдельной ветке.

Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!

Изображение

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Щиро вибачаюсь, саме за допомогою даних інструкцій обрав KF436C16RB12AK2/32 яка нажаль не спрацювала.. Тому звернувся по гарячім слідам. Буду уважнішим, але на мою думку допоможе комусь при прийняті рішення покупки.
s1nedus
Junior

Подскажите какую память взять к 9800x3d/9950x3d? Мать скорее всего будет Asus ROG CROSSHAIR X870E HERO. Хотел от g.skill. какую частоту/тайминг смотреть? Какой комплект посоветуете? Объем 64-96Гб
AndP
Member

s1nedus: 17.01.2025 06:32 Подскажите какую память взять к 9800x3d/9950x3d? Мать скорее всего будет Asus ROG CROSSHAIR X870E HERO. Хотел от g.skill. какую частоту/тайминг смотреть? Какой комплект посоветуете? Объем 64-96Гб
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... gx2-tz5rk/
Ответить