Справа звички звісно ж. У мене хоч і тоненькі пальці, але на чері трохи неприємно грати, бо пальці так чи інакше починають врізатись в гострі грані і сповзати з капів загалом, бо площа контакту доволі маленька. Але то вже більше про мої погані звички користування клавамиStTechnik: ↑ 08.10.2025 21:13Ну Черри - это класика. Дань моде ретро немного. И мне больше заходит когда острые ровные грани. А жена кстати сидит за родным OSA и ей норм. Предложение "Давай поменяем на Черри - будет пониже" звучит "Уйди, отстань, я привыкла".feniks_tm: ↑ 08.10.2025 21:08Так. Плоских профілів теж багато різних, від банальних xda до всякого типу moa, mao, koa і т.п.![]()
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
feniks_tm
Member
-
leif
Member
виглядає найкраще на цьому борді з трьох оглянутих, на мій смакStTechnik: ↑ 08.10.2025 20:30На постоянку пока оставил себе WS.
огляд файний, плюсанув
якщо узагальнити, то повторюсь, що при виборі капів треба в першу чергу визначитись з пріорітетами, розставити за важливістю: звук, чіткість і якість шрифтів, профіль, дизайн, кольори тощо, ну і в яких цінових межах це все відбувається, звісно)) тому що вибір великий і сатисфакцію від покупки можна отримати більшу або меншу, в залежності від того, наскільки обраний варіант відповідає саме твоїм запитам.
якщо це пбт і хочеться максимально чітких і гарних легенд -- йдеш по даблшоти
якщо пбт і хочеться низького щільного глибшого звуку -- береш товстіші капи
якщо пбт і хочеться більш легкого і яскравого звуку дивишся дайсаб але тонші, типу епбт, сіарпі, мтню, таке щось
немає можливості або бажання витрачати багато -- на алішку за усілякими топчіками за свої гроші
по абс пластику своя історія але він тут мало кого цікавить
-
sdbndfgn
Member
StTechnik
У вас на nicePBT та WS кирилиця - це гравіювання просто?
У вас на nicePBT та WS кирилиця - це гравіювання просто?
-
StTechnik
Member
Да. Это гравировка. Причем там есть ньюансы. Если коротко - то мало кто вам загравирует черри (да любой скульптурный) профиль. Ну и цвет (читай - контраст) зависит только от цвета клавиш. В этом смысле светлые клавиши предпочтительнее.
Я на гравировку отправлял в Fankeys (не реклама). Потому что они делают качественно и с душой. И они понимают что они делают.
-
Kosdnepr
Member
Мені всі три подобаються.StTechnik: ↑ 08.10.2025 20:30 Ну и немного "общего плана" с выводами.
Питання по WS - там пробіл трохи вигнутий
, чи то так сфотографовано?-
StTechnik
Member
Не. Он ровный. То видимо свет так падает и камера чуть искажает. На этом наборе экспозиция почему то в тепло свалилась. Пробелы я по геометрии первым делом проверил.Kosdnepr: ↑ 09.10.2025 15:16Мені всі три подобаються.StTechnik: ↑ 08.10.2025 20:30 Ну и немного "общего плана" с выводами.
Питання по WS - там пробіл трохи вигнутий, чи то так сфотографовано?
-
Kosdnepr
Member
І все ж вони недопрацювали, цілий символ - ще й який! - пропустилиStTechnik: ↑ 09.10.2025 14:59 Я на гравировку отправлял в Fankeys (не реклама). Потому что они делают качественно и с душой. И они понимают что они делают.
- спойлер

-
StTechnik
Member
Черт возьми...Kosdnepr: ↑ 09.10.2025 15:42І все ж вони недопрацювали, цілий символ - ще й який! - пропустили
Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Оставил себе Украинскую Расширенную
Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
Коротко - в чем проблема с гравировкой. Проблема тупо в ленивости тех кто это делает. У них шаблоны под клавиатуру целиком. И фокус лазера они ставят один раз на весь шаблон. И гравируют целиком клавиатуру. Всякие ноутбуки под это дело подходят, т.к. высота клавиш одинаковая. А у скульптурных профилей - высота разная. Соответственно минус фокус лазера. И морочится с этим они не хотят. По крайней мере ОЧЕНЬ МНОГИЕ не хотят.
-
sdbndfgn
Member
StTechnik
Дякую. Це дійсно так, бо я звертався щоб зробити гравіювання на SA (правда темніших) і мені відмовили. "Це у вас складно, ми більше по макбукам", гг.
Дякую. Це дійсно так, бо я звертався щоб зробити гравіювання на SA (правда темніших) і мені відмовили. "Це у вас складно, ми більше по макбукам", гг.
-
StTechnik
Member
Ну Фанкейс поможет если надо. Причем им можно отправить только кейкапы без самой клавиатуры. Удовольствие 400 грн по прайсу.sdbndfgn: ↑ 09.10.2025 16:42 StTechnik
-
leif
Member
лежали у мене досить давно (десь 4 роки, ще довоєнні) гатерони інки в2, які, як відомо, мають непогану репутацію в ком'юніті і зроблені з якогось фірмового гатівського "інк-бленду" пластику. все періодично думав, куди їх приткнути, і врешті-решт напередодні вирішив запаяти в айрон165, на ту пцб, про модифікацію якої я якось писав тут раніше + алю плейт.
у порівнянні зі світчами з полікарбонату (на що "інк-бленд" схожий візуально найбільше) вони звучать помітно глибше (світчі L+F, якщо що), при цьому певний властивий полікарбонату характер звуку присутній все одно. якби я ці інки2 тестував всліпу, я б сказав, що це якийсь хитро зроблений полікарбонатний світч, який невідомим способом зробили глибше і витонченіше, може стем може ще щось, але, як ми знаємо, тут випадок "ще щось", а саме склад пластику. якщо порівняти, скажімо, з фулл-пц тенжи (tangerine), то це з одного боку велика різниця, а з іншого боку -- схожість. цікаво. в підсумку -- класний світч, базований. що мені подобається особливо, це те, що від нейлонових світчів він реально далеко, і це круто. приїлись нейлонові світчі -- можна світчнутись (світчнутись на інший світч, бадам-тсс) і розбавити трохи експірієнс, не вдаючись до 100% пц світчів, які доволі специфічні і по звуку можуть далеко не всім подобатись.
стокові 45гр пружини мені теж зайшли добре, незважаючи на те, що це не модна, звичайна коротка пружина. ну і по гладкості змащений світч приємний, любителі гладеньких світчів будуть задоволені.
Відправлено через 23 хвилини 34 секунди:
але це я запаяв цей білд ще до того як привіз з Києва вайси з вінтаж блеками, лише зараз взяв покоритстуватись і тому відписав в бложек. вільного часу на цьому тижні було не дуже, тож поки процес зупинився на 3х клавіатурах, залишилась ще одна, а потім мийка і довге+нудне змащування, оце на найближчі пару тижнів точно розвага буде
Відправлено через 14 хвилин 30 секунд:
тим часом на початку тижня також приїхав gmk copper з новелтіс (здається не писав про це), а я його навіть не розпакував, просто в шафу поклав, це якийсь наступний етап
скоро ще sloth підвезуть, от його я справді чекаю
ну і ткд 1/75 вже нарешті вилітає зі штатів до мене. 4кг наміряли ваги на нпшопінг, тож доставка з митницею вийде все разом в районі 85 доларів + 283 сама клавіатура з додатковою пцбшкою. ітого в районі 15к грн буде проти 12 в фанкейс, але шо поробиш, якщо у них немає солдер пцб, а на ХС тільки 6.25ю, що мене категорично не влаштовує, та і в цілому, як писав, ХС не сильно бажаний варіант
втім, в будь-якому випадку, 15 це ж ціна з другою пцб, за яку б в фанкейс теж попросили б додаткові пару тищ, тому порівняння 12к в Україні проти 15к привезена теж не дуже коректне, з урахуванням цього моменту. в цілому нормально, я вважаю.
нео ж тільки сьогодні має доїхати на склад в делавері, але там теж доставка буде в районі 40 баксів + ще ж 36 заплатив за доставку з китаю до штатів. ітого клавіатура $156 (з early-bird знижкою) а доставки половину цієї ціни, мама дарагая
Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
до речі, там вийшов нео 80ку, треба глянути огляд, виглядає багатообіцяюче, може і його собі треба буде замовити, з цим співвідношенням ціна-якість, яке пропонують останні дошки нео проблематично собі відмовити в покупці
стокові 45гр пружини мені теж зайшли добре, незважаючи на те, що це не модна, звичайна коротка пружина. ну і по гладкості змащений світч приємний, любителі гладеньких світчів будуть задоволені.
Відправлено через 23 хвилини 34 секунди:
але це я запаяв цей білд ще до того як привіз з Києва вайси з вінтаж блеками, лише зараз взяв покоритстуватись і тому відписав в бложек. вільного часу на цьому тижні було не дуже, тож поки процес зупинився на 3х клавіатурах, залишилась ще одна, а потім мийка і довге+нудне змащування, оце на найближчі пару тижнів точно розвага буде
Відправлено через 14 хвилин 30 секунд:
тим часом на початку тижня також приїхав gmk copper з новелтіс (здається не писав про це), а я його навіть не розпакував, просто в шафу поклав, це якийсь наступний етап
ну і ткд 1/75 вже нарешті вилітає зі штатів до мене. 4кг наміряли ваги на нпшопінг, тож доставка з митницею вийде все разом в районі 85 доларів + 283 сама клавіатура з додатковою пцбшкою. ітого в районі 15к грн буде проти 12 в фанкейс, але шо поробиш, якщо у них немає солдер пцб, а на ХС тільки 6.25ю, що мене категорично не влаштовує, та і в цілому, як писав, ХС не сильно бажаний варіант
нео ж тільки сьогодні має доїхати на склад в делавері, але там теж доставка буде в районі 40 баксів + ще ж 36 заплатив за доставку з китаю до штатів. ітого клавіатура $156 (з early-bird знижкою) а доставки половину цієї ціни, мама дарагая
Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
до речі, там вийшов нео 80ку, треба глянути огляд, виглядає багатообіцяюче, може і його собі треба буде замовити, з цим співвідношенням ціна-якість, яке пропонують останні дошки нео проблематично собі відмовити в покупці
-
StTechnik
Member
leif
Я вот очень жду этот этап. Интересно испытание ванны. Что заливал, какой результат, как справилась. Ну и т д. Моя интуиция мне подсказывает что вещь в хозяйстве нужная.а потім мийка
-
leif
Member
все буде, зроблю фотки на кожному кроці. а стосовно того, що заливати: тобі відомі якісь інші варіанти крім води з миючим засобом? бо я збираюсь заливати саме це, і альтернатив особисто у мене і немає. ну, можна воду без миючого засобу, але воно ніби не дуже добре так миє.StTechnik: ↑ 11.10.2025 00:08Я вот очень жду этот этап. Интересно испытание ванны. Что заливал, какой результат, как справилась.
мені тут недавно як раз окуляри для зору виписали (незначний мінус, але починав вже підбішувати), буду їх мити + світчі + кейкапи десь, можливо. вже можна сказати покупку виправданоStTechnik: ↑ 11.10.2025 00:08Моя интуиция мне подсказывает что вещь в хозяйстве нужная.
щось задовбав мене спейс кадет на айроні, замінив на модо лайт, ніби непогано став:
-
artko
Member
я одного часу лив засіб "містер мускул" який для вікон. непогано так плати відмивав. прямо як є, нерозбавлений.leif: ↑ 12.10.2025 13:09тобі відомі якісь інші варіанти крім води з миючим засобом? бо я збираюсь заливати саме це, і альтернатив особисто у мене і немає. ну, можна воду без миючого засобу, але воно ніби не дуже добре так миє.
-
leif
Member
дякую, візьму на заміткуartko: ↑ 12.10.2025 13:12я одного часу лив засіб "містер мускул" який для вікон.
це вже для серйозних забруднень, які вода з миючим не брала? чи просто заради цікавості пробували?
-
StTechnik
Member
Я видел как например при реставрации часов механизм моют каким то спиртом. Возможно изопропиловым. Для украшений вроде нашатырный спирт в воду капают.leif: ↑ 12.10.2025 13:09тобі відомі якісь інші варіанти крім води з миючим засобом?
Я вот почему и спросил. Надо будет почитать эту тему еще.
У меня для использования практически тот же сценарий + украшения. Золото брильянты там всякие
-
artko
Member
вода з миючим - просто від бруду. "містера" - ще якщо плати з окислами, він в моїх експериментах помітно краще відмивав.leif: ↑ 12.10.2025 13:15це вже для серйозних забруднень, які вода з миючим не брала
під легкі забруднення чи профилатично - просто дистильована вода (з місяц назад повертав до життя втоплену блютус колонку, без миття працювати не схотіла).
ну і після того ж мускулу - обов'язково помити просто водою, імхо. є спеціалізована хімія, не тестив. мабуть ще краще )
-
StTechnik
Member
Все время забываю спросить - чем кончилась история с переставшей работать клавишей на Q3HE?artko: ↑ 12.10.2025 13:18мабуть ще краще )
-
artko
Member
замінив магнітний кабель ugreen на звичайний, кнопка сама по собі запрацювалаStTechnik: ↑ 12.10.2025 13:25Все время забываю спросить - чем кончилась история с переставшей работать клавишей на Q3HE?
-
StTechnik
Member
Текенолоджияartko: ↑ 12.10.2025 13:26замінив магнітний кабель ugreen на звичайний, кнопка сама по собі запрацювалаStTechnik: ↑ 12.10.2025 13:25Все время забываю спросить - чем кончилась история с переставшей работать клавишей на Q3HE?техпідтримка кейхрона тільки пообіцяла що шось зроблять та пропали...
Но хорошо что хорошо кончилось. Может этот магнитный кабель фонил на нее. Другого обьяснения не вижу