Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

tribute
у мене ностальгія по Epox 8RDA3l яку я мав, та Abit NF-7 яку дуже хотів але "не склалось"... а зараз може пошукав би що, але всерівно немає часу "гратись"... :shuffle:

на днях буде "двух голова" сокет370 плата під Р3, вроді MSI з одним процом на борту... колись працювала, але років з 10-15 у людини просто лежала. якщо комусь треба, то можна буде щось "придумати"
[/quote]
Епоксіни ці взагалі не рідкісні, я їх не менше десятка бачив у продажу за останні кілька років, а я далеко не кожен день щось дивлюсь. Ну тобто її виловити взагалі не проблема, я пару таких підіймав там в них доволі банальний прикол, рандомний вильот БІОС який треба хотсвапнути. З абітом складніше зараз, раніше вони спливали періодично, я дві намагався купити але щось теж не склалось, одну просто не відправили з іншою вже не пам'ятаю чого не вийшло. Але другий варіант мабуть значно цікавіший буде, бо там непогана реалізація як живлення так і самого біваса + напруги тримає високі. Думаю гонщики сокета А з цієї гілки підтвердять :up:

P.S: двосокетна на 370 мені теж цікава, бо та що я вже маю щось не поїхала, хоч я їй наче все відновив з відірваного :-/

Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
ApostolCV
Ну так і ні, виглядає вона цікаво на фоні інших рішень під цей сокет, особливо кольорова схема текстоліту. В плані схемотехніки та розміщення роз'ємів то так трохи якась вона стрьомна, не продумана

Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
radical
Ой всьо, була в мене надія її списати, буду тоді шукати де в мене ще були нічікони елоктролітичні, бо фірмові полімери туди фігачити мене жаба задушить. Доречі мені така на очі лише один раз попалась, мабуть вони не дуже користувались попитом що в принципі не дивно
ApostolCV
Member

radical, а що вас цікавить у ПМ (хардвара/гривники)?

spoglyadach,так , рішення по кольору гуд. Але конденсатора чума і якийсь дивний "пітальнік".
P S. В мене є Абітка. Але для серйозних гонщиків в неї вольтаж на чіпсет слабенький .
Хіба хардвара мод. :gigi:
spoglyadach
Member

Конденсаторна чума для плат цього віку це вже як аксіома яку треба просто прийняти, а ще бажано мати якісь кондьори компромісні які не шкода одразу на ці плати розпаювати. Ще є варіант розпаювати тимчасово на тести, але тоді треба мати багато часу вільного, бо якщо робити так якісно як я то це кілька годин вилітає внікуди. В мене є один знайомий який взагалі не вмикає плату поки не замінить все підозріле, в нього плат не дуже багато але всеодно пару разів людина ловила розчарування бо виявляється на тому ж олх є купа брехунів :eek:
radical
Member

spoglyadach: 02.06.2025 20:24 Ой всьо, була в мене надія її списати, буду тоді шукати де в мене ще були нічікони елоктролітичні, бо фірмові полімери туди фігачити мене жаба задушить. Доречі мені така на очі лише один раз попалась, мабуть вони не дуже користувались попитом що в принципі не дивно
У мене кондери на ній не пухлі, але я іх не випаював і не міряв, звісно.
Попитом не користувались, бо це ECS, з розгоном там зовсім швах, під віндою на 166 їде, а в біосі виставиш, не завантажуеться.
А попитом і шаленим користувався аналог цієї плати під сокет 370, навіть з рідним біосом без розгону, бо це була єдина плата на такому чипсеті, і вона може 166 шину з правильними дільниками частот.
spoglyadach
Member

radical: 02.06.2025 19:45 солтек є КТ133А з перепаяними кандьорами і пісін партнер КТ133
можу зміняти на щось цікаве
Я такого солтека в ідеальному стані собі нарешті вичепив і пересадив на неї гарних полімерів. Поклав в рідну коробочку на поличку і тепер чекаю, чи вспухнуть ці полімери на ній :laugh: Доречі хто їх паяв мабуть помітили що там є контакти під кондьорами куди легко залітають керамічні смд типу в ролі шунта, цікаво чи хтось пробував робити такий апгрейд. Може кондьори перестане пучити (але це не точно)
radical
Member

А солтек з полімерами скіки бере по шині?
spoglyadach
Member

Я її взагалі не ганяв, вона в мене якось довго пролежала на столі в очікуванні детальків, потім довго лежала що б в мене було пару вільних годин та настрій. А як зробив то все ретельно відмив від флюсу, затестував чи всьо гуд працює і поклав в коробочку. Треба підкинути на неї залмана, зашити біваса під бартони і поганяти, ну або тороубреда якого 2400 підкинути вони теж нормально їдуть. Мені тепер самому цікаво, єдина проблема що немає замірів ДО бо там всі кондьори були рідні і вони прям дуже погані, прилад навіть половину не розпізнав як кондьор, каже мені це діод або якісь там пікофаради малював
radical
Member

нє, ну рідні там мірять було нічого, бо з них кишки у мене повилазили на обох
ApostolCV
Member

spoglyadach: 02.06.2025 20:29 Конденсаторна чума для плат цього віку це вже як аксіома яку треба просто прийняти, а ще бажано мати якісь кондьори компромісні які не шкода одразу на ці плати розпаювати. Ще є варіант розпаювати тимчасово на тести, але тоді треба мати багато часу вільного, бо якщо робити так якісно як я то це кілька годин вилітає внікуди. В мене є один знайомий який взагалі не вмикає плату поки не замінить все підозріле, в нього плат не дуже багато але всеодно пару разів людина ловила розчарування бо виявляється на тому ж олх є купа брехунів :eek:
Скажу так ваш знайомий все вірно робить.
Я нещодавно один цікавий екземпляр з PCIE 1.0 x4 від юга піднімав .
Оф корс з лох.уа і все чесно не робоче.
Вмикаємо , вірно не робоче.
Бо по платі кишки повитікали.
Але прикол не в тому...
Я догадався пост тестер підключити коли випаяв з плати кондери....
R.I.P. , китайський ISA/PCI пост тестер :( ( деталі їдуть)
Та по факту без фул рекапу плата була трупаком.
spoglyadach
Member

В нашій справі без втрат не обійтись. Так а який сенс деталів замовляти йчекати якщо той тестер-постер можна за 4 бакси придбати, ще ж потім колупатись треба його ремонтувати. Чи у вас там той самий правильний з зеленими індикаторами?
spoglyadach
Member

Я тут згадав, що в мене завалявся кіток DDR3 цікавий від OCZ OCZ3P1600LV6GK з доволі приємними таймінгами 7-7-7 але в мене він щось дуже чинив спротив на 775 платформі. Є якийсь сенс зібрати щось більш сучасне під DDR3 що б його поганяти, мав хтось в себе таку і може маєте якісь результати чи відгук
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

spoglyadach
Якась ельпіда чи мікрон чипи (таке собі), цікаво якщо вольтаж 1.9v та більше.
spoglyadach
Member

Конкретно в мене кіток під 1366 тобто це не самий ранній DDR3 і заявлений вольтаж там 1.7 чи це ви про ручний підйом вольтажу?

Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:
Може ще є в когось інфа що за чіпи стоять у звичайних Corsair Dominator тих що чорні не GT? Бо я щось не можу знайти що за чіпи туди ставили і який в них потенціал, плашки по 4Гб 1600 Мгц з таймінгами 9-9-9-24 звісно я підозрюю що нічого цікавого але вони мабуть як мінімум працюють на платах під DDR3 775 сокету бо там мають бути чіпи з двох сторін
Avant
Member

spoglyadach
таку табличку бачив. Там же є на ддр2 така сама. Але по ддр2 я бачив якісь несостиковки по чіпам, уже не згадаю, що смутило там.
wander
Junior

spoglyadach: 06.06.2025 21:11 Може ще є в когось інфа що за чіпи стоять у звичайних Corsair Dominator тих що чорні не GT? Бо я щось не можу знайти що за чіпи туди ставили і який в них потенціал, плашки по 4Гб 1600 Мгц з таймінгами 9-9-9-24 звісно я підозрюю що нічого цікавого але вони мабуть як мінімум працюють на платах під DDR3 775 сокету бо там мають бути чіпи з двох сторін
Не GT, це які, ті що Platinum? Яка версія?
v1.* – Qimonda (вроді)
v2.* – Elpida
v3.* – Micron
v4.* – Samsung
v5.* – Hynix
spoglyadach
Member

Ніт, звичайні домінатори, ось пікча
спойлер
https://www.hardwareluxx.de/images/stor ... 12gb-1.jpg
Судячи з вашої таблиці ті що я знайшов якраз на чіпах Elpida, то мабуть змусити їх нормально працювати на низьких таймінгах типу 7-7-7 буде важко, гірше мабуть тільки квазімода буде

Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
Avant
О, доволі корисна табличка, шкода що в архуві не збереглись знімки такої ще й для DDR1

Відправлено через 6 хвилин 36 секунд:
Так і ще в мене тут куплений взимку розібраний кіток 2х2Gb Corsair Dominator CMD12GX3M6A1600C8 Ver 7.1A на який я знайшов лише огляд тут на оверах, але там версія 7.1 без індексу А

Відправлено через 6 хвилин :
І ще отакого кінгстона маю той що з водоблоком H2O - KHX2133C11D3W1K2/8GX про нього теж ніякої інфи не можу нарити, в його найближчого родича наче мають бути Hynix CFR H9A але це зовсім не точно. Хоча ймовірність змусити його працювати на низьких таймінгах взагалі дуууже маленька, це ж кінгстон B-)
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

spoglyadach
https://forum.corsair.com/forums/topic/ ... c-inquiry/
Для низьких таймінгів шукайте micron-и D9GTx з великими чипами і напругою 1.9v та більше
Elpida MGH-E Hyper ще добре
Sanьka
Member

Mykolay3ack
В мене колись були Тім Екстрім Дарк 1066 на д9, чудова озу. На Карадачах купував в далекі часи міді і гарного розгону.

Доречі ті ОСЗ що віддав, на норм чіпах були?
tribute
Member

Sanьka: 07.06.2025 11:10 Mykolay3ack
В мене колись були Тім Екстрім Дарк 1066 на д9, чудова озу. На Карадачах купував в далекі часи міді і гарного розгону.

Доречі ті ОСЗ що віддав, на норм чіпах були?
така?
Изображение

Відправлено через 5 хвилин 24 секунди:
spoglyadach: 02.06.2025 20:24 Епоксіни ці взагалі не рідкісні, я їх не менше десятка бачив у продажу за останні кілька років, а я далеко не кожен день щось дивлюсь. Ну тобто її виловити взагалі не проблема, я пару таких підіймав там в них доволі банальний прикол, рандомний вильот БІОС який треба хотсвапнути.
на них було як мінімум два варіанта VRM, другий ішов наскільки пам'ятаю на спрощеній базі (в знайомого була така. пам'ятаю, що моя гналась цікавіше).

ps.можна було б купити пару "раритетів", навіть не робочих. але хіба в "рамочку на стіні". немає ні часу, ні бажання тим займатись, тим більше їх відновлювати чи розганяти... :spy:
Sanьka
Member

tribute
Так. Тільки плашки 2 ГБ були
Ответить