Одразу помітно "технічно грамотну" людину )) Я навіть впевнений що в нього є шапочка з фольги, бо він все знає про жидо-массонів. Така грамотна класифікація консолей, яке повне змісту оперування фактами. Браво! P.S. "Пока Флагманская" це взагалі треба друкувати на коробці з пс5 про.warp37: ↑ 01.09.2026 13:50PlayStation 5 Pro - это пока флагманская платформа для Grand Theft Auto VI. Средний уровень - ХSX\PS5, ну а "бомжанка" - XSS.walkman3000: ↑ 01.09.2026 13:45
гта6 выходит одновременно и на боксе но в инфополе обсуждается только сонька![]()
Хотя, я думаю, самыми ходовыми будут как раз Xbox Series S и PlayStation 6 Pro.![]()
Новости
Последние статьи и обзоры
GTA VI підігріла попит на PlayStation 5 Pro: в Європі консоль подорожчала до €1300
-
N0il
Member
-
Gold_Star
Member
Нічого що один ваш телевізор коштував як олед такої ж діагоналі разом з пс5?Kassatka: ↑ 01.09.2026 15:29Купують непотріб за оверпрайс заради того, щоб на ній грати в непотріб за оверпрайс.
-
walkman3000
Member
а зможе олед такої ж діагоналі написати симфонію паказати жопу у 8к? олед це просто непотріб за оверпрайс, імітація життя твGold_Star: ↑ 02.09.2026 20:22олед такої ж діагоналі разом з пс5

-
XXXshadyXXX
Member
Не ну это уже серьезный аргументwalkman3000: ↑ 02.09.2026 20:49паказати жопу у 8к
-
Gold_Star
Member
walkman3000: ↑ 02.09.2026 20:49паказати жопу у 8к
З надією на те, що вона колись вилізе з цього телевізора?
-
Kassatka
Member
Gold_Star: ↑ 02.09.2026 20:22Нічого що один ваш телевізор коштував як олед такої ж діагоналі разом з пс5?
- спойлер
- 8K і повинен бути значно дорожчим за 4K. А крім того це ще й не абиякий, а топовий 8K з 512 нейроюнітами (топовий попереднього року мав у 8 раз нейроюнітів менше). Ці нейроюніти дають змогу використовувати високої якості апскейлер, уплавнялку та інші фірмові покращувалки зображення на високому рівні й гідні 8K-резолюшену, на що вимагається в 3-4 рази більше нейроюнітів, аніж під 4К.
А так можна відшукати який-небудь типовий 50-дюймовий VA з тих, що без проблем з низькочастотною ШІМ, і це буде куди ліпше в ролі монітора за отой 65-дюймовий OLED і при цьому ще значно дешевше.
А якщо брати справді якісний телік, типу актуальної топової Соні Бравіа VA 65 дюймів, то вона буде ще дорожче і за ваш ОЛЕД і навіть за мій 8К Самсунг. І хоча в плані функціоналу та в плані якості виконання/довговічності це буде поліпше за Самсунг, але ж це все таки бляха-муха 4К, а не 8К.
-
Gold_Star
Member
Kassatka
Можна було й без спойлера
Повертаючись до теми оверпрайсу і непотребу - як вам сидиться на VA, з 15 фпс нативних на б/в відеокарті, з неможливістю насолоджуватися одним з найкращих опенворлдів сьогодення - і все це за ~200к?
Можна було й без спойлера
Скільки там коштує 32 VA 4K монітор? Берете таких 4 штуки і маєте 8К дешевше за олед 4КKassatka: ↑ 03.09.2026 01:078K і повинен бути значно дорожчим за 4K
Тільки це самсунг, там апскейлер як завжди для галочки стоїть. І не кажіть що він у вас працює в ПК-режимі, бо це буде відвертою брехнеюKassatka: ↑ 03.09.2026 01:07Ці нейроюніти дають змогу використовувати високої якості апскейлер, уплавнялку та інші фірмові покращувалки зображення на високому рівні й гідні 8K-резолюшену
Не можна, бо VA будь-якої діагоналі це компроміс для тих, хто довгий час сидів за 6-бітним IPS чи TN і нічого кращого не бачив. Ну і насолоджуватися бандінгом, ефектом зернистості і шлейфами в динаміці ще й на 50 дюймах це окремий вид мазохізмуKassatka: ↑ 03.09.2026 01:07А так можна відшукати який-небудь типовий 50-дюймовий VA з тих, що без проблем з низькочастотною ШІМ, і це буде куди ліпше в ролі монітора за отой 65-дюймовий OLED
Тільки преміум тв це зазвичай олед від Панасонік, там навіть відомі калібровщики аплодують стоячи, а оті VAшки це чисто для американських які їх лутаютькупують на чорну п'ятницюKassatka: ↑ 03.09.2026 01:07А якщо брати справді якісний телік, типу актуальної топової Соні Бравіа VA 65 дюймів, то вона буде ще дорожче і за ваш ОЛЕД і навіть за мій 8К Самсунг
З відстані від одного метра ви перестанете бачити різницю між 4К і 8К навіть на отих волосинках в зоні бікіні. Ви ж надіюсь в курсі, що ваш телевізор вміє працювати в режимі 4К 240Hz?Kassatka: ↑ 03.09.2026 01:07але ж це все таки бляха-муха 4К, а не 8К
Повертаючись до теми оверпрайсу і непотребу - як вам сидиться на VA, з 15 фпс нативних на б/в відеокарті, з неможливістю насолоджуватися одним з найкращих опенворлдів сьогодення - і все це за ~200к?
-
Kassatka
Member
Якщо тест хоч якось стосується новини, тоді без спойлера. Якщо офтоп, тоді або спойлер або зменшений шрифт під тегом офтопу. У принципі новина про подорожчання PS5 через GTA 6, а ми обговорюємо, що я типу купую ще більший оверпрайс, ніж зовсім непотрібні консолі з зовсім нікудишніми іграми на них, отже можна вважати, що трохи стосується теми.Gold_Star: ↑ 03.09.2026 03:01Можна було й без спойлера
Gold_Star: ↑ 03.09.2026 03:01Скільки там коштує 32 VA 4K монітор? Берете таких 4 штуки і маєте 8К дешевше за олед 4К
- спойлер
- Ну прям ду-у-уже приємно дивитися зображення, розбите на окремі 4 прямокутники крестовиною рамок моніторів по центру. Байки про "безрамкові дисплеї" нехай маркетологи втюхують лохам. Та ще й не як три монітори в лінію, коли один центральний і отже по центру ніяких рамок нема. А саме буквально вся область перегляду перекреслена хрестом по центру. Звиняйте, якщо хтось такий запеклий християнин, то може йому по кайфу, а я від цієї хвороби мозку ще в 2013 році успішно здихався.
Gold_Star: ↑ 03.09.2026 03:01Тільки це самсунг, там апскейлер як завжди для галочки стоїть. І не кажіть що він у вас працює в ПК-режимі, бо це буде відвертою брехнею
- спойлер
- У ролі монітора для виведення сигналу з ПК по HDMI, то в ПК-режимі режим зображення Гра. При перегляді через застосунки ТВ Ютубу, Твіча та вбудованого відеоплеєра - режим Кіно. Саме при таких налаштуваннях згідно огляду RTings буде висока частота ШІМ 960 Гц, а не низька частота близько 120 Гц.
Я ж то таку дорогу і громізку річ купляв не лише для використання в ролі моніка, але й у ролі смарт-ТВ. Не буду ж зразу два 50+ дюймові телевізори для цього водночас використовувати, якщо можна об'єднати фунціонал в одному пристрої.
Gold_StarGold_Star: ↑ 03.09.2026 03:01Не можна, бо VA будь-якої діагоналі це компроміс для тих, хто довгий час сидів за 6-бітним IPS чи TN і нічого кращого не бачив. Ну і насолоджуватися бандінгом, ефектом зернистості і шлейфами в динаміці ще й на 50 дюймах це окремий вид мазохізму
- спойлер
- Я в динамічні ігри не граю, шлейфів ніколи не помічав на практиці, окрім як на UFO-тестах. Від бандінгу та зернистості теж не страждаю. Принаймні на робочому столі та в іграх. Страждаю від зернистості плівки в довбаних голівудських "кінематографічних" фільмах, де вони спеціально накидають ефект зернистості плівки типу для більшого реалізму. Хочеться фізіономію натовкти за таке.
Так, якщо подивитися в магазі поряд, то у OLED кольори соковитіші, ніж у топової VA-Соньки. Але якщо топову VA-Соньку чи мій нинішній 8К Самсунг дивитися самі по собі, то в них і так дуже соковиті шикарні насичені кольори і це просто люди зажралися, що хочуть більше. А це ціною потенційного вигорання з часом.
Gold_Star: ↑ 03.09.2026 03:01Тільки преміум тв це зазвичай олед від Панасонік, там навіть відомі калібровщики аплодують стоячи, а оті VAшки це чисто для американських нігерів які їх лутаютькупують на чорну п'ятницю
- спойлер
- На жаль, саме до такого сценарію ми й приходимо. Що реально топових VA скоро просто не буде, бо всі забезпечені користувачі женуться за OLED'ами, а американським нігерам на чорну п'яницю можна згодувати і якесь фуфло за характеристиками. Як наслідок скоро нормальних топових не OLED-дисплеїв узагалі не буде.
А все через тих хом'ячків, що дружно женуться за OLED і купують VA/IPS лише бюджетні, якщо грошей на OLED не вистачає. Мені в обох сірих магазинах, де я хотів купити 8К QLED Samsung намагалися відмовити і втюхати оті срані ОЛЕДи
.
Gold_Star: ↑ 03.09.2026 03:01З відстані від одного метра ви перестанете бачити різницю між 4К і 8К навіть на отих волосинках в зоні бікіні. Ви ж надіюсь в курсі, що ваш телевізор вміє працювати в режимі 4К 240Hz?
- спойлер
- Тільки я не збираюся сидіти на відстані понад 1 м, моя оптимальна відстань до 65 дюймів близько 90 см. максимум метр. Витягнута рука плюс ще одна долоня. А раніше коли було 50 дюймів, то була просто витягнута рука або навіть ближче. І я чудово бачу різницю між 4K та 8K. Якщо на 50 дюймах 4K було досить чітким, то на 65 дюймах вже трохи мазня і погана чіткість. Особливо після того, як з 8К перейдеш. І шрифти нечіткі і пікселі видно й усі ті страхи, що чомусь на 50 дюймах передбачають, але там їх як раз не було, якщо на Соні в режимі Графіка, а не Гра. А на 8K шикарна чіткість. Ну а так дійсно з дивану я 4K від 8K не відрізню. І якби користувався отими нікчемними 27-32 діагоналями, то там теж 8К нафіг не потрібен. 4К з головою, максимум 5К.
Звісно в курсі і про 4K@240 Гц і про 8K@100 Гц. Тільки чомусь що на RX 6800, що на RX 7900 XTX поки що в мене не вдається виставити більше за 4K@165 Гц та 8K@60 Гц. Ну та й пофіг, все одно на робочому столі понад 60 Гц мені додаткових приємних відчуттів не приносять, а для динамічних ігор типу Forza Horizon навіть RTX 5090 не видасть понад 60 фпс без суттєвого погіршення якості картинки. Ну а більше 165 Гц то в принципі абсолютно непотрібний жир. Може колись в майбутньому куплю б/в RTX 5090 за розумну ціну чи щось ще новіше і воно розблокує ці високогерцові режими. Хоча я знову ж таки буду сидіти в 60 Гц на робочому столі, бо так електрики менше споживається.
Gold_Star: ↑ 03.09.2026 03:01Повертаючись до теми оверпрайсу і непотребу - як вам сидиться на VA, з 15 фпс нативних на б/в відеокарті, з неможливістю насолоджуватися одним з найкращих опенворлдів сьогодення - і все це за ~200к?
- спойлер
- Чудово сидиться. Я сиджу за найкращим дисплеєм усіх часів та народів. З урахуванням, що у наступного 8К-топа 25-го року вирізали підтримку WMV-формату, а у мене 60% улюблених XXX-відеороликів саме в цьому форматі й що з 26-го року взагалі 8K буде доступне у діагоналі не менше 87. Цілком імовірно, що до кінця мого життя кращого дисплея вже не випустять більше, навіть якщо я довгожителем проживу. Роздобув достойну відяху для такої розподільчої здатності, яка практично всі ігри тягне у 8K в нативі. 15 FPS у неквапливих іграх у 8K це аж ніяк не гірше повністю комфортних 15 FPS у 4K, от тільки це не дає у динаміці очікуваного підвищення чіткості вдвічі при переході з 4К у 8К. Ну але хоча б у статиці та у малій динаміці дає. Усе одно за ці гроші 200к кращої чіткості й не отримаєш при нинішніх цінах, а чіткість рівня 4К у мене і на Соні 50" + RX 6800 була. Колись у майбутньому на відясі класу не гірше RTX 5090 отримаю 30-40 FPS, чого для нинішніх ігор вистачить для повного відчуття чіткості в русі. Ну а так це ж лише кілька найбільш вибагливих ігор видають 15-25 фпс на RX 7900 XTX у 8K. Наприклад всякі сучасні інді частенько ідуть в 60 фпс, новітній Reforged графон у Warcraft 3 видає аж 75-100 фпс.
Це GTA 6 найкращий опенворлд сьогодення?Gold_Star: ↑ 03.09.2026 03:01з неможливістю насолоджуватися одним з найкращих опенворлдів сьогодення - і все це за ~200к?
Он на ПК є GTA 5, 4 чи Сан-Андреас. І я ці ігри допомагав встановлювати/налаштовувати сусідньому хлопчику. Але мені навіть на думку не спадало хоч колись спробувати грати в одну з них.
- спойлер
- Для мене поки що найкращий опенворлд сьогодення - це Діабло 4. Не скажу, що шикарний геймплей, це довбана вбивалка часу, яка має на меті тебе затягнути й позбавити свободи, хоча дуже шикарний лор і сюжет. Зате у ній камера від пташиного польоту, рух героя мишкою, а не по WASD, а північ завжди вгорі, а не оці обертання камери на 360 градусів навколо. Не втратиш орієнтацію. Поки особливо ні з чим порівнювати. Але я поступово шукаю аналоги для Diablo 3 та Diablo 4. Diablo 2 та POE 1 не зайшли через малу місткість умовного рюкзака для зберігання знайдених предметів, та ще й ці викрутаси, коли один предмет займає багато клітинок. Diablo Immortal через орієнтацію на мобілки, на 50 дюймах інтерфейс виглядав страшенно жахливо. Он мені порадили спробувати Grim Dawn, Last Epoch, Titan Quest та Wolcen: Lords of Mayhem.
-
F1irSt
Junior
А як же бунд, проти цифрового рабства без дисків? Побунтовали й годі?
НА КІЛЬКА ДНІВ БУНТАРІВ ВИСТАЧИЛО, А ТЕПЕР, ЯК ФАНИ ЯБЛОКА, ТІЛЬКИ ТІ ГОТОВІ ДНЯМИ СТОЯТИ ЗА НОВИМ ШЛАКОМ, А ЦІ ЧЕРЕЗ ВІДЕО ( Й НАПЕВНО НЕ З ГРИ НА КОНСОЛІ ) ВЖЕ ВЛАШТУВАЛИ ДЕФІЦИТ КОНСОЛЕЙ В БАГАТЬОХ КРАЇНАХ СВІТУ, СКУПАЮЧИ ЇХ...
Цих людей вже нічого не виправить

НА КІЛЬКА ДНІВ БУНТАРІВ ВИСТАЧИЛО, А ТЕПЕР, ЯК ФАНИ ЯБЛОКА, ТІЛЬКИ ТІ ГОТОВІ ДНЯМИ СТОЯТИ ЗА НОВИМ ШЛАКОМ, А ЦІ ЧЕРЕЗ ВІДЕО ( Й НАПЕВНО НЕ З ГРИ НА КОНСОЛІ ) ВЖЕ ВЛАШТУВАЛИ ДЕФІЦИТ КОНСОЛЕЙ В БАГАТЬОХ КРАЇНАХ СВІТУ, СКУПАЮЧИ ЇХ...
Цих людей вже нічого не виправить
-
big_bang
Member
прогрів публіки повним ходом !!!
навіть той, хто не знав, тепер в темі
зливи/ нетфлікс/ купа додаткової реклами - все на користь рокстару))))
навіть той, хто не знав, тепер в темі
зливи/ нетфлікс/ купа додаткової реклами - все на користь рокстару))))
-
walkman3000
Member
сподіваюсь є обставини які пояснюють чому це "робоче місце" виглядає як наркопритон і це вимушено та тимчасово. якщо його 8К-ледібой вилізе та побачить цеGold_Star: ↑ 02.09.2026 23:43З надією на те, що вона колись вилізе з цього телевізора?
від вашого теліку толку нуль, апскейл 4к виглядає гірше ніж на натиивних панелях, а 8к контенту не існує, в іграх типова телевізорна VAшна розмазняKassatka: ↑ 03.09.2026 01:07 а ми обговорюємо, що я типу купую ще більший оверпрайс
ех зараз би розуміти різницю 50" та 55" у вашкахKassatka: ↑ 03.09.2026 01:07А так можна відшукати який-небудь типовий 50-дюймовий VA
готов стати нігером на чорну п'ятницю якщо будуть такі самі знижки як тамGold_Star: ↑ 03.09.2026 03:01чисто для американських нігерів які їх лутаютькупують на чорну п'ятницю
Kassatka: ↑ 03.09.2026 05:58Я сиджу за найкращим дисплеєм усіх часів та народів
Kassatka: ↑ 03.09.2026 05:58в GTA 6 єдине щось реально хороше - це великі жіночі дупи, але дупи я й так знайду де подивитися
а я думав порвашек вже не існуєF1irSt: ↑ 03.09.2026 08:06ЯК ФАНИ ЯБЛОКА, ТІЛЬКИ ТІ ГОТОВІ ДНЯМИ СТОЯТИ ЗА НОВИМ ШЛАКОМ