S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl продовжать покращувати — опубліковано план оновлень на наступний квартал

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Active Member

MessiaH: 15.04.2025 12:08 Без компиляции шейдеров никак,
Бачив її тільки на початку, далі поставив мод і спокійно пройшов гру.
Shkrabaliuk: 15.04.2025 12:16 Пройду коли вийде на пс5 і подякую за бета-тест :beer:
В 30 кадрів? :D
Немає за що
Ovalnekrug
Junior

Я уже прошел игру. Мне понравилось. Больше проходить не планирую.
Ultra_Scream
Junior

Zzzz: 15.04.2025 11:32 Круто звичайно, але знову ж таки, навіщо :rotate:
Ситуація як з кіберпанком, всі давно пройшли та й забули, а вони щось там покращують кожного дня :shuffle:
Хіба таки вийде дуже велике ДЛС і нарешті буде доступна локація ЧАЕС.
Вкрай не рекомендую забувати про велике і дуже сильне мод-ком'юніті навколо Кіберпанку, там людьми зібрано стільки різнопланового контенту, що після основного проходження можна ще 100-200-300 годин накидувати зверху. Власне, я сам награв 400+ годин саме завдяки модам на гру. І продовжую грати досі.

Проджекти бачать цей актив, бо не лише я залипаю, і вважають за краще продовжувати підтримку гри.
Hotspur
Member

Що оновлюють це добре. Я ще не пройшов :D
MqM
Member

Ultra_Scream: 15.04.2025 12:24
Zzzz: 15.04.2025 11:32 Круто звичайно, але знову ж таки, навіщо :rotate:
Ситуація як з кіберпанком, всі давно пройшли та й забули, а вони щось там покращують кожного дня :shuffle:
Хіба таки вийде дуже велике ДЛС і нарешті буде доступна локація ЧАЕС.
Вкрай не рекомендую забувати про велике і дуже сильне мод-ком'юніті навколо Кіберпанку, там людьми зібрано стільки різнопланового контенту, що після основного проходження можна ще 100-200-300 годин накидувати зверху. Власне, я сам награв 400+ годин саме завдяки модам на гру. І продовжую грати досі.

Проджекти бачать цей актив, бо не лише я залипаю, і вважають за краще продовжувати підтримку гри.
Хм, що ж там за моди? Sdk ж не випускали наскільки знаю і сюжетних місій не поробиш
Alligator
Member

MqM: 15.04.2025 12:28Хм, що ж там за моди? Sdk ж не випускали наскільки знаю і сюжетних місій не поробиш
вангую: "Сіські, сіські, сіькі, Цирі, Технодром." :D
Prescott
Member

Zzzz: 15.04.2025 11:32Ситуація як з кіберпанком, всі давно пройшли та й забули, а вони щось там покращують кожного дня
чтобы купит ГОТИ и пройти по человечески
Zaragon
Junior

Ішов 2к25 - люди на форумах досі не звикли що сьогодні не існує такого поняття як "готовий ААА реліз". :D
Купити на релизі = винятково підтримати розрабів. Далі гра кладеться на полку та очікуємо перше DLC - після цього можна насолодитися готовим продуктом.
Так було з Cyberpunk 2077 так було з Baldur's Gate до 7-го патчу, так є і зі Сталкером.
TheDmytrius
Member

bigmonstr666: 15.04.2025 11:26 хоча я все чекаю коли приберуть компіляцію шейдерів бо це просто жах.
ну і чекаємо длс :beer:
Ой Господи, ну невже так складно мод поставити? Один файлик, що важить менше 1 МБ
Ultra_Scream
Junior

MqM: 15.04.2025 12:28
Ultra_Scream: 15.04.2025 12:24

Хм, що ж там за моди? Sdk ж не випускали наскільки знаю і сюжетних місій не поробиш
За SDK точно не відповім, натомість модери давно самі для себе створили інструменти для роботи з кіберпанковським REDengine у вигляді RED4ext, Cyber Engine Tweaks, Archive XL, redscript тощо...
Четвертий варіант початку гри можна вважати додаванням сюжетної місії? Особисто за цей мод не брався, відклав трохи на потім. Але цілком непогана демонстрація можливостей.
Для себе переробив ванільну гру з модами Survival System, Economy of 2077, Scissors Difficulty Options та HARDCORE22V2 - і це навіть не 5% встановлених у мене, лаунчер Vortex показує 100+ ввімкнених модів :D
Існує альтернативна сурвайвл-система Dark Future, але її не мацав і також лишив на пізніше, бо значно замороченіша. Але саме з цієї причини хочу спробувати, бо тоді матиму привід ще раз і знову зануритися в атмосферу гри.

В принципі, це дуже схоже на мій шлях по модах оригінального сталкера: Misery -> Call of Chernobyl -> Anomaly -> GAMMA :)
Последний раз редактировалось Ultra_Scream 15.04.2025 12:53, всего редактировалось 1 раз.
Tetronga
Member

Lekrs: 15.04.2025 11:57 Ну ось, як представлять саме той S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, який уявляли собі гравці, настане пора грати.
Оййй як ви дістали, ти напевне ще з секти шизоїдів, які свято вірять, що "той самий сталкер" це тільки білд облівіон лост, а все інше то вже не сталкер :lol:
Georgin
Member

TheDmytrius

Хм, якщо все так просто - що заважає розробникам самим це зробити? Довга компіляція - це ж особливість Unreal Engine 5, а не самої гри.
Які там негативні наслідки від цього файлика на 1Mb?
Dr_Earnhardt
Member

А скрін обов'язково було на англійській мові? додати на Українській це так важко?Изображение
Kashtan
Member

Чекаю 26-й рік. Кінця. Тоді й пограю.
Lekrs
Member

Tetronga: 15.04.2025 12:53
Lekrs: 15.04.2025 11:57 Ну ось, як представлять саме той S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, який уявляли собі гравці, настане пора грати.
Оййй як ви дістали, ти напевне ще з секти шизоїдів, які свято вірять, що "той самий сталкер" це тільки білд облівіон лост, а все інше то вже не сталкер :lol:
Тебе дістали люди які хочуть грати у пофіксену гру? Дивина...
Мені не горить пройти гру прям зараз, у списку на проходження більше сотні ігр, нехай доробляють. ;)
Геральт
Active Member

Georgin: 15.04.2025 12:56 TheDmytrius

Хм, якщо все так просто - що заважає розробникам самим це зробити? Довга компіляція - це ж особливість Unreal Engine 5, а не самої гри.
Юзер коли ставить мод, то ставить його на власний ризик. А розробнику без компіляції треба те все тестувати. І не тільки запуск, а й саму гру. І якщо це особливість рушія, то тим більше ламати не варто.
MetalistForever
Member

VolandInferno: 15.04.2025 11:43 Якщо до бочки лайна додати бочку меду, вийде 2 бочки лайна. Так само і з сталкером. Хоронити його треба, зробити висновки як не треба розробляти ігри і рухатися далі. На готових ассетах далеко не заїдеш.
База !
BoKl
Member

Georgin: 15.04.2025 12:56 TheDmytrius

Бо після оновлення драйверів на відеокарту при заході у гру гравець може побачити як підвантажується земля, будинки, дерева, нпс, зброя. Це не довгий процес, але гравець такого бачити не повинен, тому і той мод не додають у гру.
Georgin
Member

BoKl

Зрозумів, просто відключають компіляцію і увесь цей процесс довгого очікування перед стартом самої гри розмазують по самій грі як у старі-добрі часи, коли в деяких іграх у кожній новій локації деякий час проходили завантаження тектур. Фактично lazy loading - дозавантаження елементів по необхідності.
sam_ua
Junior

bigmonstr666: 15.04.2025 11:26 хоча я все чекаю коли приберуть компіляцію шейдерів бо це просто жах.
Зачем ждать?
Достаточно 1 минуты на создание файла AppData\Local\Stalker2\Saved\Config\Windows\Engine.ini с контентом

Код: Выделить всё

[SystemSettings]
r.PSOWarmup.WarmupMaterials=0
Ответить