Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Изображение

Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось EvGaS 10.11.2011 13:51, всего редактировалось 38 раз.
Prescot478
Junior

Ну такий хвалений кулер на просторах тирнету :super:
десь очікував отримати хоча б мінус 10 градусів але аж ніяк не 5 :-/
Piter Cantrope
Member

Prescot478
Якщо б у вас проц грівся до 100 градусів під старим боксовим, то з цим ви б отримали всі -10, а ймовірно і набагато більше. Але так як у вас початково нагрів невисокий, то і в абсолютних цифрах різниця невелика.
Prescot478
Junior

Piter Cantrope: 15.12.2024 16:58 Prescot478
Якщо б у вас проц грівся до 100 градусів під старим боксовим, то з цим ви б отримали всі -10, а ймовірно і набагато більше. Але так як у вас початково нагрів невисокий, то і в абсолютних цифрах різниця невелика.
це вже тішить, бо я щось думав що температури більші за +50 це вже некомільфо, тим паче для такого кулера з процом, ок небуду шукати собі "фіранок" нехай працює в такому режимі, тим більше стабілно і без косяків.
Дякую.
Dynastes
Junior

Порадьте гарний та головне тихий кулер для ryzen 5700x (в заводських параметрах без планів по розгону).
Корпус NZXT H700, 3х be quiet! Light Wings 120 на вдув, 2х таких само 120 + 1х140 на видув.

Спочатку, після оновлення проца, сподівався залишити на якийсь час AMD Wraith Prism, враховуючи заявлене у проца TPD у 65 wt, але в моменти буста при повсякденних задачах починає моментами "взлітати" з шумом та обертами 2200 з температурою проца тимчасово в ці моменти максимально до 60-65 С. При навантаженні в звичайних повсякденних задачах без бусту - зазвичай скаче моментами до 47-50С, макс до 55С. В простої близько до 36 С, при цьому за AIDA напруга може скакати на ньому без навантаження від 0,9 до 1,3.
Намагався погратися в біосе з налаштуваннями кривої швидкостей для Wraith Prism, але все одне він щось на цій температурі 60-65С оберти за 2000 дає.

З того, на що придивлявся, з більш економічного це:
-Aerocool Cylon 4F
-DeepCool AK400

З іншого:
-Be quiet! Pure Rock 2

Ще дивився на be quiet! Shadow Rock 3, який тут якось рекомендували для 5700x, але без розгону мені він здається в даному випадку вже ніби то надмірним.
oversteve
Member

Dynastes: 16.12.2024 12:38 Порадьте гарний та головне тихий кулер для ryzen 5700x (в заводських параметрах без планів по розгону).
Корпус NZXT H700, 3х be quiet! Light Wings 120 на вдув, 2х таких само 120 + 1х140 на видув.

Спочатку, після оновлення проца, сподівався залишити на якийсь час AMD Wraith Prism, враховуючи заявлене у проца TPD у 65 wt, але в моменти буста при повсякденних задачах починає моментами "взлітати" з шумом та обертами 2200 з температурою проца тимчасово в ці моменти максимально до 60-65 С. При навантаженні в звичайних повсякденних задачах без бусту - зазвичай скаче моментами до 47-50С, макс до 55С. В простої близько до 36 С, при цьому за AIDA напруга може скакати на ньому без навантаження від 0,9 до 1,3.
Намагався погратися в біосе з налаштуваннями кривої швидкостей для Wraith Prism, але все одне він щось на цій температурі 60-65С оберти за 2000 дає.

З того, на що придивлявся, з більш економічного це:
-Aerocool Cylon 4F
-DeepCool AK400

З іншого:
-Be quiet! Pure Rock 2

Ще дивився на be quiet! Shadow Rock 3, який тут якось рекомендували для 5700x, але без розгону мені він здається в даному випадку вже ніби то надмірним.
viewtopic.php?p=3891723#p3891723
Pytnik
Junior

Друзі, хочу купити башню Jonsbo PISA A4 Gray для R5 7500F. Корпус FRONTIER Himba 22A Black. Максимальна висота процесорного кулера в ньому = 159мм.
А висота Jonsbo PISA A4 Gray = 153мм.
Не малий зазор буде? Вроді 6мм достатньо, але хочеться знати точніше.
oversteve
Member

Pytnik: 17.12.2024 08:39 Друзі, хочу купити башню Jonsbo PISA A4 Gray для R5 7500F. Корпус FRONTIER Himba 22A Black. Максимальна висота процесорного кулера в ньому = 159мм.
А висота Jonsbo PISA A4 Gray = 153мм.
Не малий зазор буде? Вроді 6мм достатньо, але хочеться знати точніше.
якщо виробники не брешуть з розмірами, то цілком достатній зазор
Pytnik
Junior

oversteve: 17.12.2024 08:42 якщо виробники не брешуть з розмірами, то цілком достатній зазор
Так ото ж то й воно. Погане те, що мені захотілось взяти корпус зі стіклом збоку. І там збільшити зазор просто так не вийде.
oversteve
Member

Pytnik
а навіщо там більший зазор? іноді взагалі в притул до скла стає і нічого поганого в тому немає
Enombre de soberano
Member

Pytnik
Усе повинно стати http://www.frontier.com.tw/case-22A-FT22A.php
В мене був кейс, без чітких специфікацій у цьому сенсі, шириною 205 мм, в нього стала вежа 165 мм. Хай, з заявлених 160 мм, 3 мм піде на скло. Маємо висоту кулера 156-157 мм.
Pytnik
Junior

oversteve: 17.12.2024 09:02 Pytnik
а навіщо там більший зазор? іноді взагалі в притул до скла стає і нічого поганого в тому немає
Та я не говорю, що потрібен більший. То я перестраховуюсь, а раптом буде малий.
Ответить