Відеокарти Radeon RX 9070 (XT) надійдуть у продаж наступного дня після GeForce RTX 5070

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

byaka: 16.02.2025 19:37 Ви оцiнили роботу rtx5090 по однiй грi що не є взагалi якимось доказом застарiлостi чи не застарiлостi ,а є скорiше виключенням.
До речi 58 фпс в 4к я важаю зовсiм не поганим результатом
Я оцінив роботу в 25% ААА ігр з Path tracing.
До речі, 58 кадрів - це застарілі промені в 5річній грі. Techpowerup сором'язливо оминули режим в нативі з path tracing. Бо карта для того режиму відверто "застаріла" :D

The value in brackets is the performance difference to the same card, in the same test, but with ray tracing turned off.
Звичайні промені садять 47% швидкодії на зелених спеціалізованих ядрах? rly?
спойлер
Изображение
34 кадра. В новій грі. Отже вже як мінімум в половині ААА з path tracing карта показує незадовільний результат.

Upd. Ой, та їй і в AW2 боляче. То вже 75% ААА з path tracing :laugh:
спойлер
Изображение
*винятком, а не виключенням
Timedemo
Member

byaka: 17.02.2025 02:43
Timedemo: 16.02.2025 21:42

це Ви її розглядаєте як не обов"язкову опцію. А ще розглядаєте все те, що хочеться бачити. А не бачете простої речі, коли я показав як приклад, чому може бути бажання змінити карту на більш потужну. Якщо є якісь комплекси по поводу променів, то це треба в собі пережити, а не виносити на форум при будь якому згадуванні слово промені.
Всеж не я роздiлив продуктивнiсть rtx4060 на продуктивнiсть з променями i на продуктивнiсть без променiв,з чого i почалась тема про застарiлiсть. Я тiльки внic поправку на вiдеомапи амд.З чого ви взяли що я променi розглядаю як не обов'язкову опцію не знаю,але це вже i не важливо.
що поганого що я це розділив при мотивах вибору наступої карти? чи може зміна роздільної здатності від 1080п до 4к теж розділення? так це об"єктивні речі, які вплитвають на можливості карти, банальні 8гіг теж багато чого кажуть сьогодні при променях та роздільної здатності.
The_Rusik
Member

Снова вы тут как курицы с лучами бегаете. Ох Хуанг нелохов доит. Ох и красавчик.
Alexsandr
Member

The_Rusik: 17.02.2025 09:52 Снова вы тут как курицы с лучами бегаете. Ох Хуанг нелохов доит. Ох и красавчик.
Спустя столько времени пора признать, лучи есть. Да медленно, да коряво, но есть и карта хотелось бы что бы поддерживала на приемлемом уровне.
The_Rusik
Member

Alexsandr
А игры есть? Или они такие страшные и "тупые", что без лучей там делать нечего?
В играх с отличным сюжетом, про графику забываешь, и играешь в удовольствие, а не ищешь те отражения.
И это можно сделать программно, оптимизировать, а не ценой видимо карты за 2000 баксов.
Bukakanga
Member

Alexsandr: 17.02.2025 10:00
The_Rusik: 17.02.2025 09:52 Снова вы тут как курицы с лучами бегаете. Ох Хуанг нелохов доит. Ох и красавчик.
Спустя столько времени пора признать, лучи есть. Да медленно, да коряво, но есть и карта хотелось бы что бы поддерживала на приемлемом уровне.
лучи (а не пожиралка вычислительного ресурса в обмен на незначительное улучшение картинки) есть примерно в 10-12 играх. Всерьез ориентироваться на дюжину проектов при выборе карты - ребята, вы серьезно? Это точно не троллинг?
Scoffer
Member

Bukakanga
Я за рік проходжу 2-3 ааа гри. 12 ігр це мені на 4-5 років. Чому я не маю орієнтуватись на них при виборі відеокарти? :rotate:
Bukakanga
Member

Scoffer: 17.02.2025 10:53 Bukakanga
Я за рік проходжу 2-3 ааа гри. 12 ігр це мені на 4-5 років. Чому я не маю орієнтуватись на них при виборі відеокарти? :rotate:
потому что эти 12 игр уже давно вышли и вы их уже прошли. Некоторые из них - еще в 90-2000е. Ближайший новый проект с качественным лучами - Контрол 2, но он будет только в следующем году. На какие игры будете ориентироваться в этом году?
Nirtu
Junior

The_Rusik: 17.02.2025 10:42 Alexsandr
А игры есть? Или они такие страшные и "тупые", что без лучей там делать нечего?
В играх с отличным сюжетом, про графику забываешь, и играешь в удовольствие, а не ищешь те отражения.
И это можно сделать программно, оптимизировать, а не ценой видимо карты за 2000 баксов.
Дайте я ще трохи подушню:
А хто сказав що сюжет має буди першочерговим в іграх? мені особисто вже набридли супер сюжетні ігри де весь гейплей "press X to win".
Якщо без сарказму то кожному подобається різне і добре що ринок відеоігр має різноманіття (хтось медетує в ETS/ATS, хтось зачитуєтся діалогами в BG3, а хтось спідранить DS)
Scoffer
Member

Bukakanga
Поняття не маю. Мені достатньо однієї. 4090 я придбав шоб в відьмакі вкрутити всі педалі вправо, хоча гра не першої свіжості і скоро вже не другої.
The_Rusik
Member

Видимо карта в лучшем случае 2000уе + остальная комплектуха = минимум 3500уе выходит.
Купить 12 игр даже по скидкам - 250 баксов.
Итого на одну игру выходит больше 300 баксов! Стоит оно того?
А потом когда ещн выйдут другие 12 игр, ПК превратится в тыкву.
Alexsandr
Member

Bukakanga: 17.02.2025 10:49 лучи (а не пожиралка вычислительного ресурса в обмен на незначительное улучшение картинки) есть примерно в 10-12 играх. Всерьез ориентироваться на дюжину проектов при выборе карты - ребята, вы серьезно? Это точно не троллинг?
Добавьте куду и софт использующий видеокарты. правда АМД там обычно тоже есть, но попадались где-то предупреждения, мол на АМД не обещаем корректную работу.
Если бы АМД хотела долю рынка она реально выпустила бы по очень хорошей цене, что бы смириться с минусами (у нвидиа их тоже хватает, только вчера столкнулся в игре, оконный режим 6фпс/ полноэкраннй на всю катушку (установил ограничения), фоновый 40фпс (тоже ограничения стоят). причем если в игру переключиться с оконного режима на полноэкранный, была картинка с просчетов наперед. - эффекты рисовались впереди объекта, потом проходило. Проблемы есть у всех, но АМД на н их обращает куда меньше внимания. Банальное, мне нужно выставить свое разрешение в драйвере и частоту. Нвидиа - вбил цифры - работает. У АМД это куча срочек куда нужно вбить какие-то данные
(когда мне надо было, там было пусто). Я .... что там вбивать ибо даже калькуляторы онлайн не дают всех данных, а сам драйвер отказывается вычислять значения. Вот такие нюансы заставляют смотреть искоса. Предыдущие карты были от АМД. Не скажу, что все плохо, что глючили, но местами есть нюансы. Там мелочь, там мелочь...
Это можно компенсировать, но компенсировать ценой. А дальше будет выше доля - будут лучше драйвера (надеюсь). На рынке же мы видим, что делать "вкусные цены" АМД не собирается.
спойлер
Screenshot_17.png
xflashon
Junior

На ютубі з'явився тест RX 9070 XT vs RTX 5070 Ti, здається у AMD немає шансів.
спойлер
byaka
Member

Геральт: 17.02.2025 07:52
byaka: 16.02.2025 19:37 Ви оцiнили роботу rtx5090 по однiй грi що не є взагалi якимось доказом застарiлостi чи не застарiлостi ,а є скорiше виключенням.
До речi 58 фпс в 4к я важаю зовсiм не поганим результатом
Я оцінив роботу в 25% ААА ігр з Path tracing.
До речі, 58 кадрів - це застарілі промені в 5річній грі. Techpowerup сором'язливо оминули режим в нативі з path tracing. Бо карта для того режиму відверто "застаріла" :D

The value in brackets is the performance difference to the same card, in the same test, but with ray tracing turned off.
Звичайні промені садять 47% швидкодії на зелених спеціалізованих ядрах? rly?
спойлер
Изображение
34 кадра. В новій грі. Отже вже як мінімум в половині ААА з path tracing карта показує незадовільний результат.

Upd. Ой, та їй і в AW2 боляче. То вже 75% ААА з path tracing :laugh:
спойлер
Изображение
*винятком, а не виключенням
Те що ви розширили свiй iгровий досвiд до трьох iгор щоб показати яка rtx 5090 застарiла вiдеомапа це похвально,але залишилось ще ~40 проектiв з променями де rtx5090 чудово себе покаже.Так, через не найкращу роботу з path tracing rtx5090 не можно назвати ультимативним рiшенням але якi є альтернативи вiд амд чи iнтела?
Последний раз редактировалось byaka 17.02.2025 12:32, всего редактировалось 1 раз.
AlexKuzovkov
Member

xflashon: 17.02.2025 12:07 На ютубі з'явився тест RX 9070 XT vs RTX 5070 Ti, здається у AMD немає шансів.
спойлер
Серйозно? :)))))

To everyone watching these videos. If they dont show the physical, GPU on screen, they dont have it and are just faking numbers for clicks.
Геральт
Member

byaka: 17.02.2025 12:29 Те що ви розширили свiй iгровий досвiд до трьох iгор щоб показати яка rtx 5090 застарiла вiдеомапа це похвально,але залишилось ще ~40 проектiв з променями де rtx5090 чудово себе покаже.Так, через не найкращу роботу з path tracing rtx5090 не можно назвати ультимативним рiшенням але якi є альтернативи вiд амд чи iнтела?
На даний момент існує лише 4 ААА гри з Path tracing. По Індіана тести не траплялись на очі, але там десь +/- те саме буде. Отже в жодній грі з нормальними (правильними/кошерними) променями жодна існуюча карта не може забезпечити комфортний фреймрейт в максимальній яксоті. Отже це фіча для майб. карт. Іншими словами, всі карти (включно з 5090) - "застарілі", якщо оцінювати їх за вашими критеріями ("робота з променями").
І мова не про альтерантиви, а про те, що ваші критерії оцінки не проходить жодна карта.
Scoffer
Member

xflashon
Враховуючи що 7900 хтх ледве-ледве сперечається з 4070ті, а 9070 хт не дотягує навіть до 7900 хтх вже за свідченнями самої амд, то результат очікуваний.
man1242
Member

AlexKuzovkov: 17.02.2025 12:30
xflashon: 17.02.2025 12:07 На ютубі з'явився тест RX 9070 XT vs RTX 5070 Ti, здається у AMD немає шансів.
спойлер
Серйозно? :)))))

To everyone watching these videos. If they dont show the physical, GPU on screen, they dont have it and are just faking numbers for clicks.
:lol: :lol: :lol: один уже скидывал до релизе вроде этот же каннал шо 5080 порвала 4090
Все же рекомендую соблюдать информационую гигиену в плане тестов карт и процессоров, нынче каналов как грязь а обьективности очень мало. Я молчу когда люди на серьезном лице сравнивают 7900хт сток в 345ват с ртх 4080с в самом жирном исполнении с поверлемитом до 350ват + еще сверху на разных камнях. Тут роль может играть как сама версия виндовс, драйверов, количество прогонов и коректность сравнения бенчмарка я уже не говорю о тестовых играх и их версиях.
Последний раз редактировалось man1242 17.02.2025 13:02, всего редактировалось 1 раз.
byaka
Member

Timedemo: 17.02.2025 09:22
byaka: 17.02.2025 02:43
Всеж не я роздiлив продуктивнiсть rtx4060 на продуктивнiсть з променями i на продуктивнiсть без променiв,з чого i почалась тема про застарiлiсть. Я тiльки внic поправку на вiдеомапи амд.З чого ви взяли що я променi розглядаю як не обов'язкову опцію не знаю,але це вже i не важливо.
що поганого що я це розділив при мотивах вибору наступої карти? чи може зміна роздільної здатності від 1080п до 4к теж розділення? так це об"єктивні речі, які вплитвають на можливості карти, банальні 8гіг теж багато чого кажуть сьогодні при променях та роздільної здатності.
Поганого нiчого,але менi здаеться що власники rtx4060 не те щоб можуть вибирати собi катру з бюджетом в два рази бiльшим нiж коштувала rtx4060 щоб пограти з променями.
man1242
Member

byaka: 17.02.2025 13:01
Timedemo: 17.02.2025 09:22

Поганого нiчого,але менi здаеться що власники rtx4060 не те щоб можуть вибирати собi катру з бюджетом в два рази бiльшим нiж коштувала rtx4060 щоб пограти з променями.
Обьективно лучи хорошая технология но зачастую в современых проэктах упор в cpu иза чего статеры не догруз гпу и т.д. Тут еще сверху тяжелые отражение накидуют что тоже занимают время бедного процессора на просчет, из личного примера Паук и джедай сурвайв.
Ответить