Питання по ремонту Logitech G25

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Junior

Після інтенсивного використання протягом 3х років не витримав лихої долі =)

Почалось все з того, що при накатуванні моїм братом тисячного круга в ЛФС, різко пропав фідбек, з"явився специфічний запах паленого. Після чого руль був ним виключений з живлення. Коли я взявся провіряти руль, то замітив досить тугий і нерівномірний хід руля в непідключеному стані, а коли я його підключив, під час калібровки він рухався вяло і нерівномірно.. Фідбек значно впав в "силі".
Руль був розібраний, проблема знайдена (так скоро Оо). Один з електромоторів мав специфічний запах. З електромоторами в мене досвіду ніякого нема (як жаль), хоча (теоретично) з їх будовою я знайомий. Розібрав, побачив багато чорного порошку від щіток. Почистив, заодно змастив декількома краплями масла підшибник. Після цього з легкістю на душі я підлючив його до руля і запустив калібровку. Тут і почалось саме цікаве =) Руль почав хаотично дьоргатись, після чого взагалі зупинився, не закінчивши калібровки (ВТФ). Відключення мотора не помогло..

Після деякого гугління виявив що проблема може бути в польовиках, які подають живлення на мотори. Випаяв, провірив - справа була в них (але чого б вони вигоріли?) Замовив, запаяв нові, після чого руль, з одном робочим мотором вернувся до життя.
Але ненадовго =))) Під час тестів вмер з тиж симптомами що і попередній.. Проблема в платі?

При підлючці до молекса +5 мотор (№1) працює нормально, при цьому не видаючи вібрацій і дає достатнє зусилля. Саме цікаве, що якщо йому дати +12В то через щелину в ньому (вентиляційну?) видно оранжево-жовті іскри з-під щіток, через 5сек починає йти білий дим.

Фух, вроді все =) Тепер питання. Потрібно найти нові мотори, все що я знаю - їх розміри (фото нижче), і що вони живились від +24В. Або ж відремонтувати ці що в мене є. Після довгого гугління я не знайшов ні моторів, ні людей які вирішили подібну проблему.

Буду радий любій допомозі. Дякую. ;)

Изображение

Изображение
acm_fan
HWBOT OC Team

Информации толком нет. Размеры это далеко не все для двигателя ;)
Я бы рекомендовал спросить на как-нибудь робототехническом форуме.
shark-x64
Junior

На рахунок недостатньої інформації згодний з вами :) але от річ в тому, що на ньому нема ніяких маркіровок і в інеті я нічого не найшов... Просто можливо тут є люди, які ремонтували/працювали з електромоторами, які можуть підказати де найти аналоги. Також може хтось може порадити ресурс, де можна задати це питання.
reksar
Junior

Привіт. Ситуація аналогічна. Потрібна пара таких моторів. Тип відомий - JOHNSON ELECTRIC HC685LG-011 . Але дістати можливості поки не знайшов. Найбільш вірогідний варіант шукати в кого є руль, що вийшов з ладу з інших причин, й віддадуть на запчастини. Або спробувати підібрати аналог.
maksamaka
Member

Кто-то писал что в компрессоре центрального замка на мерин стоит HC685LG

Также аналоги можно поискать в компрессорах, только думаю найти будет нелегко.
Тебе дорога на йебей и т.д.
StreetFIGHTER2000
Member

Логитеч сервисом славиться... можн попробовать обратиться в техподдержку... если откажут, то поманипулировать с левым гарталоном на СЦ...
Thunder7
Member

Продают подобные моторы тут http://www.testco-inc.com/johnson-motor" target="_blank с доставкой worldwide. 685 не видно но видно 485 и 785 напиши им емайл наверняка можно заказать или узнать когда будет.
правда пометка о том что он не входит в список доступных для дистрибуции на сайте производителя не сильно обнадеживает http://www.johnsonmotor.com/en/products ... C%20Motors" target="_blank

Добавлено через 5 минут 43 секунды:
StreetFIGHTER2000:Логитеч сервисом славиться... можн попробовать обратиться в техподдержку... если откажут, то поманипулировать с левым гарталоном на СЦ...
можно просто платно починить
StreetFIGHTER2000
Member

платно они даже ножки в мыше не поменяют...
Thunder7
Member

StreetFIGHTER2000:платно они даже ножки в мыше не поменяют...
все они чинят интересовался как то... офф сц даже цену назвали примерно.
StreetFIGHTER2000
Member

мне стертые ножки в мыше не могли за бабки поменять... Нашел чистый гарталон, вписал туда свою мышь, сдал и вуаля - по гарантии поменяли... Два месяца правда ждал, зато кроме ножек еще и облезлый корпус заменили...
Ответить