В Європі відеокарти GeForce RTX 50-ї серії за останній рік подорожчали в середньому на 66%

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Afit: ↑ 08.10.2026 14:04
kairo: ↑ 08.10.2026 13:58 Зараз на Заході популярний тренд, люди продають свої 5090 та купують 5080.
А нащо?) Щоб на різниці заробити?
Ні, просто їм фпс занадто високий)
S0N1C
Member

скоро буде "а SATA SSD в принципі на все вистачає" :laugh: або "IDE 320GB - статери не такі вже і помітні" :weep:
така мода в Європі :super:
Vlaad13
Member

МОНАХ: ↑ 08.10.2026 14:14 ► Той випадок, коли ще встиг хоч і з відчутною переплатою, але купити собі нову відеокарту і закинув в закладки сторінки з онлайн-статистикою цін на неї, щоб час від часу радуватись, що ще відносно не дуже дорого її купив... а натомість отримав нову фобію, що, коли щось станеться з купленою відеокартою, то це вже остаточний АЛЄС! з такою динамікою. :insane:
Думаю у всіх людей які сидять на ддр5 фобія ще більша :laugh:
leif
Member

S0N1C

та нє, то ти вже перегинаєш, графоній в грі то насправді прикольно, але не настільки важливо, з перевагами nvme перед сата не порівняти.

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Vlaad13: ↑ 08.10.2026 14:32Думаю у всіх людей які сидять на ддр5 фобія ще більша
яка фобія? звернутись по гарантії (яка на мою пам'ять до 30го року) в магазин? що тут страшного?
S0N1C
Member

leif: ↑ 08.10.2026 14:26
S0N1C: ↑ 08.10.2026 14:19за 65к купувати зараз 5070ті, коли за 45 (поки) є 9070ХТ
уух, давно у мене радеонів не було, останній році так в 2010му -- 5850 ще з наліпкою ATI

отакий:
спойлер
Изображение
може час настав :think:
можна піти екзотичним шляхом і поміняти 32Гб на 32Гб :laugh:
Sapphire VGA 32GB R9700 AI-PRO
(правда треба перепитати чи то дійсно Sapphire R9700 AI-PRO 32GB)
denizen
Member

leif: ↑ 08.10.2026 14:35 S0N1C

та нє, то ти вже перегинаєш, графоній в грі то насправді прикольно, але не настільки важливо, з перевагами nvme перед сата не порівняти.

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Vlaad13: ↑ 08.10.2026 14:32Думаю у всіх людей які сидять на ддр5 фобія ще більша
яка фобія? звернутись по гарантії (яка на мою пам'ять до 30го року) в магазин? що тут страшного?
у нас в країні по гарантії щось поремонтувати, або замінити дуже важко, мінімум прийдеться місяцями чекати, максимум, скажуть, що сам дурак.
Nortrom
Member

, то я сам шокований цінами - 5060 від 22К, 5060Ti від 25
А ещё существует 9070GRE, который потихоньку выгоднее становится
leif
Member

denizen: ↑ 08.10.2026 14:38у нас в країні по гарантії щось поремонтувати, або замінити дуже важко, мінімум прийдеться місяцями чекати, максимум, скажуть, що сам дурак.
щось вам не пощастило з цим видно. є куди більш оптимістичні досвіди у людей

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
9070хт нині реально імбовєйша карта. послідкую за тим як 5090 продаються на ОЛХ і подумаю ще, може і правда свапнутись
mertvei
Member

leif
Підозрюю що зараз тобі ддр 5 ,по гарантії не поміняють максимум ,віддадуть гроші по чеку,по старій ціні і нічого ти в нашій країні,нікому не доведешь.
leif
Member

mertvei: ↑ 08.10.2026 14:46Підозрюю що зараз тобі ддр 5 ,по гарантії не поміняють максимум ,віддадуть гроші по чеку,по старій ціні і нічого ти в нашій країні,нікому не доведешь.
спойлер
Изображение
kairo
Member

vsx: ↑ 08.10.2026 14:27Ні, просто їм фпс занадто високий)
Граю зараз в Форзу 5, 4К Ультра+РТ, DLSSQ+2xFG - 240 ФПС. Далі Гост оф Цусіма, де також фреймрейт за двісті. Далі Age of Wonders 4, яка буде літати на 50% GPU, далі RE4 та Alters, які теж будуть літати. Якщо не зациклюватись лише на UE5 AAA чи кривих ремастерах типу Відьмака, потужності подібних карт вистачає із запасом.
Последний раз редактировалось kairo 08.10.2026 14:53, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

а на весь олх всього парочка пропозицій 5090 і компік в зборі з таким же супрімом як у мене. што ж додав все в обране, послідкую як швидко зникнуть з продажу :popcorn:
МОНАХ
Member

Vlaad13: ↑ 08.10.2026 14:32 Думаю у всіх людей які сидять на ддр5 фобія ще більша :laugh:
► :D Є таке; мої 64Гб зараз майже "ніздря-в-ніздрю" з 5070Ті по ціні "динамляться". :D Щоб спати спокійніше, скинув планки з 6400 на 6000 ще влітку, бо температури іноді вже за 55°C залітали.
спойлер
► Як не дивно, але от за М.2 ССД фобії і близько не виникає - ааащєє-по-барабану! :D на стандартних "вінтах" пересиджу, хоч до 2040-го...
kairo
Member

leif: ↑ 08.10.2026 14:49а на весь олх всього парочка пропозицій 5090 і компік в зборі з таким же супрімом як у мене. што ж додав все в обране, послідкую як швидко зникнуть з продажу
Виклади на ОЛХ по тій ціні, по якій готовий із нею попрощатись і подивись, як піде. Може якийсь поціновувач 8К генерованого прону забере. Я інколи навіть фото не роблю, ставлю стокові, а як клієнт вже просить, скидаю. А як передумаєш, то будеш знати, яка в тебе карта цінна))
Последний раз редактировалось kairo 08.10.2026 15:06, всего редактировалось 1 раз.
Filabatya
Member

leif
Тут на форумі тему в продавайці створіть :gigi:
Обмін з доплатою в кінці добавте :shuffle:
erkins007
Member

Afit: ↑ 08.10.2026 14:04
kairo: ↑ 08.10.2026 13:58 Зараз на Заході популярний тренд, люди продають свої 5090 та купують 5080.
А нащо?) Щоб на різниці заробити?
На 5080 цене не особо чтобы и выросла. У нас их можно найти за 75к, что ненамного дороже чем на релизе в феврале 25го.
А большинству игроков 5080 будет с головой.
Если бы не длсс5 возможно я тоже так сделал бы

Отправлено спустя 3 минуты :
leif: ↑ 08.10.2026 14:41щось вам не пощастило з цим видно. є куди більш оптимістичні досвіди у людей
Ну вот мне по гарантии вернули деньги за 7950х3д без проблем. Но тогда меня это устроило, потому что брал я его за 33к грн, а стоил он спустя год 25, а 7800х3д который я и купил после него вообще 14.
Но вот 5090 я брал за 150, а щас она 290.
Безусловно мне вернут по гарантии 150 в случае чего, но новую 5090 я на них уже не куплю
Барбарис
Member

leif, червона по суті як ті, але промені там страждають. Чисто якщо хочеться більше прибутку :laugh: або не треба промені, длсс і т. д.

S0N1C, там променів та зелених технологій нема
kairo
Member

erkins007
Гроші, сплачені за товар, повертаються споживачеві у день розірвання договору, а у разі неможливості – за домовленістю сторін, але не пізніше ніж протягом семи днів. Сума, яку повинен повернути продавець, виробник або виконавець у разі підвищення ціни на товар провадяться виходячи з його вартості на час пред’явлення відповідної вимоги, а в разі зниження ціни – виходячи з вартості товару на час купівлі.
Последний раз редактировалось kairo 08.10.2026 15:23, всего редактировалось 1 раз.
S0N1C
Member

Барбарис: ↑ 08.10.2026 15:19 S0N1C, там променів та зелених технологій нема
erkins007
Member

kairo: ↑ 08.10.2026 15:20 erkins007
Окрім того, споживач має право розірвати договір. Гроші, сплачені за товар, повертаються споживачеві у день розірвання договору, а у разі неможливості – за домовленістю сторін, але не пізніше ніж протягом семи днів. Сума, яку повинен повернути продавець, виробник або виконавець у разі підвищення ціни на товар провадяться виходячи з його вартості на час пред’явлення відповідної вимоги, а в разі зниження ціни – виходячи з вартості товару на час купівлі.
Це все дуже чудово виглядає в теорії на папері, проте у нас така країна, де реальність сильно відрізняється від того що там вказано на папірцях.
Ответить