GMK пропонує TriggerKey — це кейкапи з плавним механізмом спрацьовування, які перетворюють механічні перемикачі на аналогові тригери

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Геральт: ↑ 07.10.2026 11:11 Щось я не дуже зрозумів. Якщо свіч аналоговий, то плавне натискання і так є. Якщо ні, то йому все одно, який там кейкап "над ним".
У механического свича только 2 состояния - замкнуто и разомкнуто. Тут типо хотят винтами сделать так, как это сделано на магнитках, типо если еле еле ты нажал на клавишу, то она все равно регает нажатие
спойлер
Хотя какой смысл от механики, если уже можно магнитку купить, коль тебе такое нужно
спойлер
Хотя 100-95% клав на магнитах нету :shuffle:
Kosdnepr
Member

hohlid19: ↑ 07.10.2026 20:22Хотя 100-95% клав на магнитах нету :shuffle:
Так, все вірно, це халепа
спойлер
MonsGeek M2 V5 HE Magnetic Switch Keyboard
Wooting Two HE full-size Analog Keyboard
AULA HERO 99 HE Hot-Swappable Magnetic Switch Keyboard
Keychron K4 HE Wireless Magnetic Switch Custom Keyboard
Keychron Q5 HE QMK Wireless Custom Keyboard
Keychron K10 HE Standard Edition
EPOMAKER HE108, 100%, Hall Effect
і т.д., і т.п.
Melki
Member

набір ковпачків для механічних клавіш із вбудованим механізмом
клавіші з TriggerKey працюватимуть за принципом аналогового тригера та стіка геймпаду, реагуючи не просто на факт натискання, але й на силу та глибину натискання
я чи по украински перестал понимать, или шо-то тут не сходится в двух предложения подряд?

и еще вот это вот:
TriggerKey встановлюються поверх звичайних механічних перемикачів

клавиатура регистрирует два состояния клавиши - нажато и не нажато
какие еще триггеры с силой и глубиной?

я в гоночки играю:
- на клавиатуре я газ когда нажимаю, то это либо ничего (не нажато) либо тапка в пол (нажато). Чтобы плавненько медленно поехать, приходится кпочку быстренько жать/отпускать, по сути создавать PWM сигнал, и тогда колесики у моей машинки раскручиваются не быстро
- на геймпаде триггеры, регистрируют нажатие 0-100%, т.е. я не пальцем дёргая, я просто слегка нажимая имитирую нажатие педали не в пол, а пусть 20% и тогда моя машина едет медленно и спокойно

как такое на клавиатуре можно сделать вопреки конструкции клавиатуры, да еще и контролировать что-то при ходе клавиши 3-4мм?

автор статьи явно что-то напутал
hohlid19
Member

Kosdnepr: ↑ 07.10.2026 20:52
hohlid19: ↑ 07.10.2026 20:22Хотя 100-95% клав на магнитах нету :shuffle:
Так, все вірно, це халепа
спойлер
MonsGeek M2 V5 HE Magnetic Switch Keyboard
Wooting Two HE full-size Analog Keyboard
AULA HERO 99 HE Hot-Swappable Magnetic Switch Keyboard
Keychron K4 HE Wireless Magnetic Switch Custom Keyboard
Keychron Q5 HE QMK Wireless Custom Keyboard
Keychron K10 HE Standard Edition
EPOMAKER HE108, 100%, Hall Effect
і т.д., і т.п.
Именно 100% тут последние 2. А с двухэтажным энтером ни одной
спойлер
впрочем как у 90% механик :weep:
Mozdev
Member

Цікава штука, специфічна знайде своїх користувачів, але ціна абсолютно неадекватна.

Як писали вище беріть клавіатуру з хол ефект( магнітна), або Happy Hacking Keyboard (HHKB Hybrid Type-S) або Realforce (Topre R3) або будь-яку де можна задати точку актуації, або як в деяких магнітних задати декілька точок актуації з різною поведінкою яку можна запрограмувати.

Якщо я би зараз думав про покупку ультимативної клавіатури для себе, то це була б Wooting Two HE або Keychron Q6 HE.
syavik2001
Member

Nekros: ↑ 07.10.2026 11:32 50€ за 4 кнопки коли докинувши ці 50€ до ціни клавіатури вже можна купити клаву одразу з магнітними перемикачами :shuffle:
Можно и не докидывать. Их на алике целая россыпь за 50 ЕВРО
Аціо
Member

Геральт: ↑ 07.10.2026 11:11 Щось я не дуже зрозумів. Якщо свіч аналоговий, то плавне натискання і так є. Якщо ні, то йому все одно, який там кейкап "над ним".
Сама конструкція цього перемикача передбачає майже нульовий люфт, що дійсно багатьом подобається.
Зроблять такі з абеткою і можна брати, тобто ідея гарна, виконання сумнівне.
Геральт
Active Member

hohlid19: ↑ 07.10.2026 20:22 У механического свича только 2 состояния - замкнуто и разомкнуто. Тут типо хотят винтами сделать так, как это сделано на магнитках, типо если еле еле ты нажал на клавишу, то она все равно регает нажатие
Так "еле еле" це все одно спрацювання (1-ка). А якщо не дотиснув до "еле еле" то спрацювання нема (нуль). Тобто фактично цифровий свіч вони хочуть в аналоговий перетворити кейкапом. Дивився відосик і так і не зрозумів за рахунок чого. Якесь плацебо виходить. Геймер відчуває більший/менший опір (чи що там) і враження міняються, само собою. От тільки газ в гонках як був вкл/викл, так і лишився.
Kassatka: ↑ 07.10.2026 19:57 Якщо клавіші WASD чимсь візуально відрізняються серед інших клавіш, то я таку клавіатуру чи ноут принципово ніколи розглядатиму для потенційної купівлі, зразу натисну хрестик і піду дивитися інший товар. Не хочу ні щоб мені клавіатура чимсь нагадувала про WASD-геймінг, ні щоб, не приведи Абсолюття, хтось інший помилково подумав, що ніби я займаюся WASD-геймінгом.
Дуже цікава і цінна інфа, дякую.
Хоча я й граю дьяблоїди на WASD і RTS стратегії мабуть також грав би, якби цей жанр хоч трохи мене цікавив :-/
waryag
Member

Melki: ↑ 07.10.2026 21:18я чи по украински перестал понимать, или шо-то тут не сходится в двух предложения подряд?

и еще вот это вот:

TriggerKey встановлюються поверх звичайних механічних перемикачів

клавиатура регистрирует два состояния клавиши - нажато и не нажато
какие еще триггеры с силой и глубиной?

я в гоночки играю:
- на клавиатуре я газ когда нажимаю, то это либо ничего (не нажато) либо тапка в пол (нажато). Чтобы плавненько медленно поехать, приходится кпочку быстренько жать/отпускать, по сути создавать PWM сигнал, и тогда колесики у моей машинки раскручиваются не быстро
- на геймпаде триггеры, регистрируют нажатие 0-100%, т.е. я не пальцем дёргая, я просто слегка нажимая имитирую нажатие педали не в пол, а пусть 20% и тогда моя машина едет медленно и спокойно

как такое на клавиатуре можно сделать вопреки конструкции клавиатуры, да еще и контролировать что-то при ходе клавиши 3-4мм?

автор статьи явно что-то напутал
Имеется ввиду, что кейкапы дадут возможность более точно ощущать и выполнять нажатия. А перевод кривоватый.
Melki
Member

waryag: ↑ 08.10.2026 09:17более точно ощущать и выполнять нажатия
переизобрели пружину?
waryag
Member

Melki: ↑ 08.10.2026 10:01переизобрели пружину?
рычаг, насколько вижу по картинке.
AssayMAS
Member

syavik2001: ↑ 08.10.2026 03:21Можно и не докидывать. Их на алике целая россыпь за 50 ЕВРО
дяденька пошлите меня\мне сцылку на алик - что по вашему норм клава, я тоже хочу приобщится. А то что то не фартит на клавы - все полу поломанные валяются... год два и следующая.
Ответить