Ентузіаст модифікував роз'єм живлення GeForce RTX 5090, припаявши до відеокарти ще два 8-контактні роз'єми

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

S0N1C
ну а в карті то все одно один роз'єм залишився :think: і ті ж 50А на 6 пінів
S0N1C
Member

leif
Ентузіаст залишив у використанні стандартний роз’єм живлення 12V-2x6. Але додатково припаяв до нього перехідник із платою, який дозволяє подавати допоміжне живлення від двох роз’ємів старого стандарту.
ну допаяв чувак ще роз"ємів, більше роз"ємів - меньше навантаження на кожен із них

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
там погано видно але я думаю шо він запаявся десь вже після роз"єму, до плати :spy:
yariksom
Member

MessiaH: ↑ 03.10.2026 12:08ну погорельцев мизерное количество относительно общего числа проданных карт
Давай вже цифри, бо ми тут гадаєм :shuffle:
S0N1C
Member

то просто заглушка надрукована на 3дпринтері, воно не вставлено в 12пін
Изображение

Відправлено через 3 хвилини 38 секунд:
Изображение
leif
Member

S0N1C: ↑ 03.10.2026 14:27я думаю шо він запаявся десь вже після роз"єму, до плати
куди куди? :spy: і як це виглядає взагалі? куди там можна припаятись на пцб окрім власне пінів що відходять від роз'єму до плати? :puzzle:
oversteve
Member

leif: ↑ 03.10.2026 14:40
S0N1C: ↑ 03.10.2026 14:27я думаю шо він запаявся десь вже після роз"єму, до плати
куди куди? :spy: і як це виглядає взагалі? куди там можна припаятись на пцб окрім власне пінів що відходять від роз'єму до плати? :puzzle:
судячи з фото просто до площадок, куди припаяний роз'єм, зі зворотньої сторони
leif
Member

oversteve
Господи, яка ж дурка))

Краще б він вже погремушку у дербанера купив, якщо його так попєрдоліло на цій темі.

Позбавився гарантії за дуже сумнівний профіт.
hohlid19
Member

Inqizitor2022: ↑ 03.10.2026 10:26 Читаю новость, ну дурка же. Почему бы не делать вендорам 3 12hpwr разъёма просто, раз уже всем понятно, что разъём максимум на 350 ватт рассчитан? Кто купил 5090 - купит и топовый блок питания с 4 разъёмами 12hpwr, 3 из которых подключет к плате. Либо сам стандарт нужно менять на 32 более толстых проводника вместо 12 тонких.

Отправлено спустя 2 минуты 29 секунд:
AssayMAS: ↑ 03.10.2026 10:14 а БП за две цены от среднего по рынку или три цены? а карту тоже за две цены от средней что бы не было б проблем? и какие модели БП у каких вендоров нормальные? По паре штук моделей БП, каждого вендора,
Ну да, человек, покупающий 5090 и экономящий на БП выглядит странно, как минимум. Но даже дорогой БП в конфигурации с 1 разъёмом ситуацию не спасёт, нужно либо разъём на 32 более толстых проводника менять, либо по 3 таких разъёма паять, чтобы больше комнатной температуры у проводников не было.
Если подключать по 3 12х6 пин колодок, то может не надо просто велосипед разрабатывать, а надо просто 3х8 пин вставлять? :facepalm:
S0N1C
Member

leif: ↑ 03.10.2026 14:40
сюди наприклад (мабуть, не знайшов безкоштовного боардвью :shuffle: )
Изображение
oversteve
Member

zalizo_org: ↑ 03.10.2026 13:08
oversteve: ↑ 03.10.2026 12:58
де ви вже 3 ітерацію побачили? :think:
2020 рік - 12-pin
2022 рік - 12VHPWR
2023 - 12V-2x6
якщо сприймати той 12пін на 3090 ФЕ як на першу ітерацію 12вхпвр, то тоді є зміст розглядати практичну різницю силової частини, а її там немає, от ті +0.25мм 12V-2x6 це суто захист від кривих рук, як і наявність сигнальних пінів загалом :dontknow:
leif
Member

S0N1C
Я думаю припущення oversteve більш імовірне
Sutter_Cane
Member

купи карту за 5000$, блок питания за 300$ и потом еще доработай напильником, что бы это все было живо :insane:
S0N1C
Member

leif: ↑ 03.10.2026 14:52 S0N1C
Я думаю припущення oversteve більш імовірне
ну це теж норм варіант насправді :shuffle:
leif
Member

Sutter_Cane
Або купи карту за 2500 на початку липня 2025р, підключи до свого БЖ купленого за 225 в 2017му році кабелем докупленим за 35 чи 40 і користуйся спокійно навіть в умовах максимального розгону і ядра і пам'яті (з підвищенням напруги) від самого початку використання :kbd:

З.і. без будь яких погремушек і допилювань
Последний раз редактировалось leif 03.10.2026 14:58, всего редактировалось 1 раз.
Shaolin_Style
Member

во первых, не понятно куда оно вставлено и как именно реализовано разведение по линиям нагрузки если контактный разъем у видеокарты - один единственный и перегрузка в любом случае будет происходить именно в месте коннектора. Во-вторых, гора пластика лежащая над гпу явно не будет способствовать улучшению охлаждения самой платы, скорее наоборот. Ну и в третьих, а зачем? подобных результатов можно добиться один раз подобрав баланс при андервольте карты, тем самым получив снижение пикового потребления на 10-20% и обезопасив коннектор от перегрузок.
oversteve
Member

yariksom: ↑ 03.10.2026 14:28
MessiaH: ↑ 03.10.2026 12:08ну погорельцев мизерное количество относительно общего числа проданных карт
Давай вже цифри, бо ми тут гадаєм :shuffle:
конкретних цифр нема, тільки те що озвучила інно, а такожє можна на рма на майдфекторі подивитися, де у зелених карт немає нічого, щоб в очі кидалося і натякало на наявність масової проблеми
the lamer
Member

leif: ↑ 03.10.2026 13:32
kairo: ↑ 03.10.2026 13:1512пін, це власна розробка Нвідії. Він немає відношення до 12VHPWR.
це той же 12VHPWR без сигнальних пінів. всі засновані на Molex Micro-Fit 3.0. по суті один і той же роз'єм в усіх трьох ітераціях. нічого по факту не змінилось
Прикол у тому, що стандарт Molex Microfit 3.0 допускає 10,5А на контакт у піку (довгочасно 8А), при використанні строго двоконтактного роз'єму з монтажем на плату та використання дроту максимально допустимого перерізу. При використанні 12-контактного роз'єму граничний довготривалий струм на контакт - 5А, що дає 360Вт при 12В, і, знову ж таки, за умови наявності великого тепловідвідного ХОЛОДНОГО полігону на платі і товстих холодних проводів максимального перерізу для тепловідведення від проводу.
Nvidia грубо кажучи вдвічі перевантажила і так важконавантажений роз'єм. Не дивно, що є проблеми...
dext
Member

the lamer: ↑ 03.10.2026 15:53 Прикол у тому, що стандарт Molex Microfit 3.0 допускає 10,5А на контакт у піку (довгочасно 8А), при використанні строго двоконтактного роз'єму з монтажем на плату та використання дроту максимально допустимого перерізу. При використанні 12-контактного роз'єму граничний довготривалий струм на контакт - 5А, що дає 360Вт при 12В, і, знову ж таки, за умови наявності великого тепловідвідного ХОЛОДНОГО полігону на платі і товстих холодних проводів максимального перерізу для тепловідведення від проводу.
Nvidia грубо кажучи вдвічі перевантажила і так важконавантажений роз'єм. Не дивно, що є проблеми...
Більше того, 12VHPWR не є стандартним Microfit: там використовується інший невідомий "high-current alloy", який за всіма озаками є менш термостабільним та гіршим механічно, Асус в своїх окремих БЖ взагалі використовує чисту мідь+позолочення, повний хаос і зоопарк рішень проблеми, якої до появи 12pin не існувало.

+ вже другий випадок, коли PNY відмовляє в гарантії коли епічно горить 5090 не з її адаптером :yes:
leif
Member

the lamer
я написав "засновані на Molex Microfit 3.0" а не тотожні йому.
the lamer: ↑ 03.10.2026 15:53При використанні 12-контактного роз'єму граничний довготривалий струм на контакт - 5А, що дає 360Вт при 12В
У даташиті Amphenol Minitek 12VHPWR, стор. 1–2, прямо зазначено 9,5 А на контакт при одночасному навантаженні всіх 12 силових контактів, із підвищенням температури максимум на 30 °C.

Intel для 600-ватного 12VHPWR вимагає контакти на 9,2 А та проводи 16 AWG.
erkins007
Member

Rex: ↑ 03.10.2026 10:06 MessiaH
При чем тут нормальный мощный БП, если проблема в разъеме со стороны карты - контакты не выдерживают ток, который через них пускает БП?
Неа, там дело именно в кабеле - чуть перегнулся, все ток выше нормы.
И без мониторинга вы об этом никак не узнаете пока не погорите. Берите карту с мониторингом и никаких проблем.
Ответить