Новости
Последние статьи и обзоры
OpenAI представила тарифний план ChatGPT Pro за $500
-
dead_rat
Member
1234waltz
Корпорації готові платити х2 чи навіть х3 грошей іншій корпорації, лишень щоб не платити співробітникам.
Корпорації готові платити х2 чи навіть х3 грошей іншій корпорації, лишень щоб не платити співробітникам.
-
clickw0w
Member
Да, тренд хороший, но мало. Шизы вон минусуют всё равно, больно им жить в мире, где за ассистента их деградировавшему мозгу придётся платить. Причём, скорее всего, платить значительную часть всего заработанного.1234waltz: ↑ 30.09.2026 11:20Недостатньо, треба щоб воно коштувало хочаб разів в 50 дорожче. Навіть олігофрени з Убера нічого не зрозуміли і продовжили заливати бюджети. І це при тому, що їх додаток це огидний шмат фекалій, які майже не мінявся за останні роки три, а всі мінорні зміни приносили тільки гіршу якість роботи.clickw0w: ↑ 30.09.2026 10:20 Для корпоратов токены уже давно выходят дороже аналогового джуна-разработчика. И это правильно. Пусть трезвеют все.
Новина перша з 2025 року.
Компанія Uber вичерпала свій річний бюджет на використання інструментів програмування зі штучним інтелектом (зокрема Claude Code) усього за 4 місяці через надто активне споживання токенів інженерами.
Новина друга з 2026 року.
Близько 70% коду Uber вже генерується нейромережами.
-
Dilfin
Member
У корпоратів зараз манія, перевести все на автоматику, щоб виключити живих людей і вони змагаються хто це зробить швидше, а чи краще це, чи дорожче, їм все одно.dead_rat: ↑ 30.09.2026 11:35 1234waltz
-
Georgin
Member
Це рівно до моменту, коли буде черговий фінансовий звіт, після якого біля домівок кервіної ланки з'являться мажоритарні акціонери зі страпонамиDilfin: ↑ 30.09.2026 11:57У корпоратів зараз манія, перевести все на автоматику, щоб виключити живих людей і вони змагаються хто це зробить швидше, а чи краще це, чи дорожче, їм все одно.dead_rat: ↑ 30.09.2026 11:35 1234waltz
-
dead_rat
Member
Звіт виходить щокварталу, в ньому в сумі вже списано трильйонні витрати, де акціонери?Georgin: ↑ 30.09.2026 12:08Це рівно до моменту, коли буде черговий фінансовий звіт, після якого біля домівок кервіної ланки з'являться мажоритарні акціонери зі страпонамиDilfin: ↑ 30.09.2026 11:57
У корпоратів зараз манія, перевести все на автоматику, щоб виключити живих людей і вони змагаються хто це зробить швидше, а чи краще це, чи дорожче, їм все одно.![]()
-
Барбарис
Member
dead_rat, та звіти поки з баблом, бо туди вписують кредити, страховки та не вписують будівництво нової інфраструктури. Акціонери поки надіються, що проканає - люди зазвичай чекають до останнього.
-
leif
Member
інтенсивність бриття тих, хто заробляє з використанням ШІ найбільше (або думає що заробляє такі теж є), продовжується. це цілком очікувано
в той же час:
в той же час:
я ще не встиг потестити, але звучить досить багатообіцяюче. цікаво спробувати і подивитись, як швидко IRL закінчаться токени і наскільки справді вона краща за попередників.OpenAI представила GPT-6.1 Sol: майже рівень Astra за 20% ціни
За даними OpenAI, GPT-6.1 Sol також отримала суттєве зниження вартості кешованих вхідних даних. Для API ціна становить $2 за 1 млн вхідних токенів, $0,10 за 1 млн кешованих токенів і $10 за 1 млн вихідних. Таким чином, кешований вхід коштує лише 5% від звичайного, що особливо важливо для агентів, які багаторазово працюють з одним і тим самим контекстом.
-
Georgin
Member
dead_rat
Вірять у світле майбутнє як і ми
Вірять у світле майбутнє як і ми
-
pelia
Member
Ну це вже особливі люди, у яких немає голови це сформулювати. Хоча, я був присутній на проекті, який не вайбкодився, бо вайбкод був заборонений, в якому по факту 3 таблички і 2 діаграми, а всередині коду ще більше, який ще й ламається постійно і 100500 лінт рулів і стільки ж безтолкових тестів. Проект був перенесений з .нет і ангуляра на некстdead_rat: ↑ 30.09.2026 11:05 pelia
Ага, потім мені приносять навайбкожену аппку з трьома табличками і двома діаграммами, а внутрі 500 000 строк якогось коду![]()
А ще генії, котрі замість однієї сторінки тексту шлють мені 50 сторінок RFC аі слопу![]()
-
Shepard1985
Member
Абсолютно нікчемний ШІ. 100 пудів, що більшість тих, хто долучилися до створення, розробки цього ШІ - це якісь євреї. Так брехати, як бреше Chatgpt, ну це просто жесть.
Помиляється дуже часто і робить вигляд, що це норм.
Помиляється дуже часто і робить вигляд, що це норм.
-
Rucha
Member
Я так розумію, пан чистої арійської раси?
-
rizakrko
Member
Shepard1985
Достатньо невеличкого дослідження, щоб зрозуміти, що поточні ШІ моделі не "брешуть". Як і не "кажуть правду". Вони видають найбільш ймовірний наступний токен, на цьому і усе. Поняття правди чи брехні до цього інструменту не застосовні.
Достатньо невеличкого дослідження, щоб зрозуміти, що поточні ШІ моделі не "брешуть". Як і не "кажуть правду". Вони видають найбільш ймовірний наступний токен, на цьому і усе. Поняття правди чи брехні до цього інструменту не застосовні.
-
Shepard1985
Member
Так, арійської. А вам подобається те, що сьогодні вчиняють євреї? Особисто мені не подобається, що роблять путін, трамп, віткофф, кушнер, нетаньяху, лавров...
Коли в їхніх діях щось зміниться, я теж зміню свою думку щодо них.
-
maksim2020
Member
rizakrko
Ну як не застосовні. Он, цукер вигнав видатного математика й замість нього узяв якогось шниря зі стартапа, який буквально експлуатує найнятих індусів/філіпінців для веріфікації видачі ЛЛМок - робить т.з. RLHF. Вони й вирішують, де правда, а де брехня.
Ну як не застосовні. Он, цукер вигнав видатного математика й замість нього узяв якогось шниря зі стартапа, який буквально експлуатує найнятих індусів/філіпінців для веріфікації видачі ЛЛМок - робить т.з. RLHF. Вони й вирішують, де правда, а де брехня.
-
Shepard1985
Member
Але ж це не просто інструмент. Інструмент це лопата, молоток... Цей "інструмент" начебто має здібності навчатися, вдосконалюватись...rizakrko: ↑ 30.09.2026 17:47 Shepard1985
-
dead_rat
Member
Але ж перелічені люди - не євреї, де логіка?Shepard1985: ↑ 30.09.2026 19:14Так, арійської. А вам подобається те, що сьогодні вчиняють євреї? Особисто мені не подобається, що роблять путін, трамп, віткофф, кушнер, нетаньяху, лавров...
Ну ок, нетаньяху єврей
-
tablestikus
Member
ні, вони нагрібають десятки підписок і намагаються їх менеджити щоб було більше токенів і провайдери токенів їх не спалили і не забанилиGetOutTheWay: ↑ 30.09.2026 10:43 цікаво, цієї 500$ підписки вистачить вайб-хакерам для спокійного пролізання в інфраструктуру?
-
Shepard1985
Member
Я перепрошую, але це не люди. Ну я не хотів застосовувати слово на літеру ж., тому і назвав їх культурно. Вони всі однієї крові.dead_rat: ↑ 30.09.2026 19:28Але ж перелічені люди - не євреї, де логіка?Shepard1985: ↑ 30.09.2026 19:14
Так, арійської. А вам подобається те, що сьогодні вчиняють євреї? Особисто мені не подобається, що роблять путін, трамп, віткофф, кушнер, нетаньяху, лавров...
Ну ок, нетаньяху єврей
Последний раз редактировалось Shepard1985 30.09.2026 19:47, всего редактировалось 1 раз.
-
tablestikus
Member
Який повнгістю не читабельний.dead_rat: ↑ 30.09.2026 11:05 А ще генії, котрі замість однієї сторінки тексту шлють мені 50 сторінок RFC аі слопу![]()
Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
Валити гріндкор!
Відправлено через 5 хвилин 55 секунд:
Всі досі ссуться виходити, бо "а вдруг таки вистрилить?"Georgin: ↑ 30.09.2026 12:08Це рівно до моменту, коли буде черговий фінансовий звіт, після якого біля домівок кервіної ланки з'являться мажоритарні акціонери зі страпонамиDilfin: ↑ 30.09.2026 11:57
У корпоратів зараз манія, перевести все на автоматику, щоб виключити живих людей і вони змагаються хто це зробить швидше, а чи краще це, чи дорожче, їм все одно.![]()
Відправлено через 9 хвилин 54 секунди:
Не твоє - ось і бісишся.Shepard1985: ↑ 30.09.2026 19:46Я перепрошую, але це не люди. Ну я не хотів застосовувати слово на літеру ж., тому і назвав їх культурно. Вони всі однієї крові.
-
Shepard1985
Member
Мені чуже не треба, на відміну від мешканців Йорданської долини. Ті готові і матір рідну продати...tablestikus: ↑ 30.09.2026 20:04Який повнгістю не читабельний.dead_rat: ↑ 30.09.2026 11:05 А ще генії, котрі замість однієї сторінки тексту шлють мені 50 сторінок RFC аі слопу![]()
Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:Валити гріндкор!
Відправлено через 5 хвилин 55 секунд:Всі досі ссуться виходити, бо "а вдруг таки вистрилить?"Georgin: ↑ 30.09.2026 12:08
Це рівно до моменту, коли буде черговий фінансовий звіт, після якого біля домівок кервіної ланки з'являться мажоритарні акціонери зі страпонами![]()
Відправлено через 9 хвилин 54 секунди:Не твоє - ось і бісишся.Shepard1985: ↑ 30.09.2026 19:46
Я перепрошую, але це не люди. Ну я не хотів застосовувати слово на літеру ж., тому і назвав їх культурно. Вони всі однієї крові.