NVIDIA планує створити ШІ-помічника для розробників ігор, який допомагатиме в оптимізації продуктивності

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Advanced Member

hohlid19
Member

Спасибо, нам ДЛСС хватило для "оптимизации" производства
yariksom
Member

Помічник буде казати "нахєра тобі саморобний дизайн, тим більше там колір плитки не такий як хоче гравець і не відповідає стандартам світ бейбі."
Багато ресурсів використовуєш, зара я нанейрослоплю тобі все з навантаженням ресурсу на 95% ефективніше.

А далі, в розвитку, буде генерувати Клей Обскур в різних варіаціях, воно успішене - успіше!, в ньому є то і то і то - Є!, додамо цього побільше тобі в гру? - додамо!

фігня.
Demedik
Member

Т.е. дела у разработчиков настолько плохи, что оптимизацией теперь будет занимается ИИ?
Sanьka
Member

Для Ігродева настали темні часи :(
Дивно як колись розробники без усіляких ШІ могли робити шикарні оптимізовані ігри з чудовим сюжетом.....
Геральт
Active Member

Sanьka: ↑ 26.09.2026 12:18 Для Ігродева настали темні часи :(
Дивно як колись розробники без усіляких ШІ могли робити шикарні оптимізовані ігри з чудовим сюжетом.....
В мене є ліхтарик ;)
Dispatch - шикарна оптимізована гра з чудовим сюжетом. Можна й інші приклади згадати
Sanьka
Member

Геральт: ↑ 26.09.2026 13:09В мене є ліхтарик
Dispatch - шикарна оптимізована гра з чудовим сюжетом. Можна й інші приклади згадати
В тому і справа, що зараз класні ігри з ліхтариком шукати треба, молодець що ходиш з ним.
А раніше я просто відкривав журнал ....(Наприклад Шпіль) і там в одному випуску ГТА Вайс Сіті, Мафія, АйсВіндДейл2, Медіівал ТВ, Нєчто(Дещо...?Щось..?... :insane: )......
Купа шикарних ігор на різний смак....З іншої сторони то було так давно, що деяких зовсім не було )
Nouriel
Member

Sanьka
а шо змінилось крім журнала? так само відкриваєш сайт і там будуть такі ж ігри.просто тобі зараз доступно більше інформації і ти знаєш про більшу кількість ігор
Sanьka
Member

Nouriel: ↑ 26.09.2026 13:36а шо змінилось крім журнала?
Sanьka: ↑ 26.09.2026 12:18Дивно як колись розробники без усіляких ШІ могли робити шикарні оптимізовані ігри з чудовим сюжетом.....
Інформації більше, а якості менше.
warp37
Member

Зачем оптимизировать игры?
Есть DLSS и генератор.

Зачем разработчики?
Теперь можно вместо индусов использовать ИИ-оптимизатор.
Nouriel
Member

Sanьka: ↑ 26.09.2026 13:41Інформації більше, а якості менше.
субєктивна думка не підтвердженна цифрами
warp37
Member

https://www.techradar.com/ai-platforms- ... -dangerous

Там Хуанг уже говорит, что не надо будет скоро даже таблицу умножения знать благодаря ИИ.

Впрочем, с дистанционным образованием ("образованием"), её сейчас дети итак не знают, хоть бы читать умели. :lol:
Enjthesilence
Member

Sanьka: ↑ 26.09.2026 13:26
Геральт: ↑ 26.09.2026 13:09В мене є ліхтарик
В тому і справа, що зараз класні ігри з ліхтариком шукати треба, молодець що ходиш з ним.
А раніше я просто відкривав журнал ....(Наприклад Шпіль) і там в одному випуску ГТА Вайс Сіті, Мафія, АйсВіндДейл2, Медіівал ТВ, Нєчто(Дещо...?Щось..?... :insane: )......
Купа шикарних ігор на різний смак....З іншої сторони то було так давно, що деяких зовсім не було )
ну і як тобі оптимізація в тих іграх? я от пам'ятаю 30 фпс геймінг у 720п і це ще непогано. де та "чудо" оптимізація, в яких іграх і на якому залізі вона була?
існували і зараз також виходять ігри дійсно оптимізовані - але це було і буде винятком з правил. якщо взяти залізо за останні 20 років, наприклад мідл сегмент гпу і подивитись скільки вони видавали фпс і на якій роздільній в актуальних для свого часу іграх, нема там ніякого чуда.
Nouriel
Member

Enjthesilence: ↑ 26.09.2026 14:44якщо взяти залізо за останні 20 років, наприклад мідл сегмент гпу і подивитись скільки вони видавали фпс і на якій роздільній в актуальних для свого часу іграх, нема там ніякого чуда.
а ну покажи шо там як ти говориш
lw_007
Member

Мене більше вражає що таке патентують.

Цікаво, далі всіх ШІ асистенів патентувати почнуть?
І ті які допомагають правильно позувати на фото?
Sanьka
Member

Enjthesilence: ↑ 26.09.2026 14:44ну і як тобі оптимізація в тих іграх?
В тих, що я перечислив? Чудова, хіба що Мафія споживала відносно багато, але там і гра на свій час проривна була (Система в мене тоді була бюджетна на Вілламеті і якійсь недо відясі типу 2/4мх)
Взагалі в ті часи такого щоб гра жерла як не в себе не було(налаштувать особливо то і не було), ігри почали вимагати убер залізо з виходом Фаркрая-Дума-Кризиса
Enjthesilence
Member

Sanьka: ↑ 26.09.2026 17:19
Enjthesilence: ↑ 26.09.2026 14:44ну і як тобі оптимізація в тих іграх?
В тих, що я перечислив? Чудова, хіба що Мафія споживала відносно багато, але там і гра на свій час проривна була (Система в мене тоді була бюджетна на Вілламеті і якійсь недо відясі типу 2/4мх)
Взагалі в ті часи такого щоб гра жерла як не в себе не було(налаштувать особливо то і не було), ігри почали вимагати убер залізо з виходом Фаркрая-Дума-Кризиса
Зрозумів. Тоді дозволь інше питання: що саме для тебе означає «чудова оптимізація»?
Бо «гра не вимагала убер-заліза» і «гра була добре оптимізована» - це трохи різні речі.
Якщо подивитися саме на залізо свого часу й взяти середньобюджетні GPU, то ситуація була далеко не такою райдужною. 20 років тому той же Doom 3 уже міг досить сильно навантажувати навіть потужне на той момент залізо. У тестах середній сегмент цілком міг давати близько 30–40 FPS навіть у 1024×768, а з увімкненням важчих налаштувань FPS просідав ще нижче.І це далеко не поодинокий випадок. Далі були FEAR, Oblivion, Crysis, Metro 2033, бф3, відьмак 3 та купа інших ігор, які фактично ставали бенчмарками для заліза свого покоління. Тому я б не орієнтувався на спогади в стилі «раніше ігри літали й були чудово оптимізовані». Давай краще порівняємо це нормально: взяти, починаючи хоча б із 2005 року, середньобюджетні відеокарти приблизно однакового цінового сегмента на момент виходу і подивитися, як на них ішли популярні ігри того ж періоду.

Умовні карти за ~$150–300 на момент виходу, і дивитися реальний FPS, роздільну здатність та налаштування.
Бо якщо зробити таку вибірку, то стане видно, наскільки поширеним насправді був геймінг у районі 30–40 FPS на залізі свого часу.

Мені здається, це буде набагато показовіше, ніж порівнювати наші спогади про те, наскільки «добре все працювало» 20 років тому
Последний раз редактировалось Enjthesilence 26.09.2026 17:41, всего редактировалось 1 раз.
Sanьka
Member

Enjthesilence: ↑ 26.09.2026 17:28що для тебе означає "чудова оптимізація?"
це коли предтопова відяха тягне усе актуальне на фулл-макс і ще якийсь час майбутні тайтли.
А не коли купуєш 5080, а її для деяких ігор (без програмних фіч зі своїми нюансами) вистачає лише на 1440р.
Enjthesilence
Member

Sanьka: ↑ 26.09.2026 17:36
Enjthesilence: ↑ 26.09.2026 17:28що для тебе означає "чудова оптимізація?"
це коли предтопова відяха тягне усе актуальне на фулл-макс і ще якийсь час майбутні тайтли.
А не коли купуєш 5080, а її для деяких ігор (без програмних фіч зі своїми нюансами) вистачає лише на 1440р.
я попросив тебе назвати такі ігри і конкретні відяхи, бо я не пам'ятаю такого дива. можливо раніше були предтопи, які тягнули 1440п у 60 фпс?
Sanьka
Member

Enjthesilence: ↑ 26.09.2026 17:43я попросив тебе назвати такі ігри і конкретні відяхи, бо я не пам'ятаю такого дива. можливо раніше були предтопи, які тягнули 1440п у 60 фпс?
правильно бо 1440р це явно не 2002 рік, це сучасні проекти переважно (не завжди звісно) з гівняною оптимізацією.
Ответить