Чутки: AMD представить свою відповідь на DLSS 5 у наступному поколінні GPU Radeon

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

GreenMile: 17.09.2026 13:42Взагалі, стали
Ну, правда, не став

І мені навіть не треба щось ще казати, бо я грав у всі ці ігри. AW2 - це єдина гра в якій по середині циклу прямо патчили PT режим, щоб він почав використовувати архітектурні особливості RTX50, що додало Кілька % фпс лише їм. І це підпадає під мій тейк про більш нові відеокарти які завжди виходили і завжди будуть виходити.

Вийде в 2028 нова серія ГПУ і вони будуть нормально прискорювати PT в новому Бонді (але ваша і моя карта - ніколи їх не запустить в прийнятому стані без суттєвих компромісів).
Нова лінійка, в якій обіцяють суттєвий буст саме RT ядер - запустить, Еркінс, бідний, продасть ще й другу нирку, але 6090 в нього буде, і він програє, а я і ви - ні.

Ви досі не розумієте нічого.
Ви можете виставити собі будь-які прийнятні для вас налаштування, головне щоб вам подобалося.
Але Нвідіа - вже зараз продає вам брехню, '5070-4090 перформансе арряяя' і все в цьому дусі. Якщо вам ок - на здоров'я, але не треба доводити мені те чого не існує)
Последний раз редактировалось bombeybox 17.09.2026 14:04, всего редактировалось 1 раз.
l-m
Member

GreenMile: 17.09.2026 13:42
bombeybox: 17.09.2026 13:23
Ану як ви це бачите? Так само як до оптимізували длсс5? Порізавши якість? І треба вам така оптимізація? Бо мені - ні.

Дивіться, Кіберпанк, Індіана, ВуКонг і навіть перший Контрол з першим RТ - не стали краще працювати з роками, просто вийшли кращі версії апскейлера і новіші більш потужні відеокарти, геймери оновилися і дружньо 'забули', що РТХ 20/30 як не могли так і не можуть в всі ці хуангівські забобони. А які ж обіцянки були, да? Пам'ятаєте 8к на 3090? А я пам'ятаю.

Чи ви реально не розумієте що я тут намагаюся донести до людей, яким насрано в голову зеленим маркетингом?
Взагалі, стали, КП2077 після оновлення 2.0 суттєво додав ФПС
Ну, по-перше, не суттєво, а по-друге, якою ціною? Тепер ЛОД-и прям перед носом на будь-яких налаштуваннях, ну дякую за таку "оптимізацію".
lw_007
Member

vmsolver: 17.09.2026 01:45
Nekros: 17.09.2026 01:28 ...Чому? Тому що досі не спроектували гпу який буде вивозити стільки альфа каналів у лісі який буде у новому відьмак 4.
Конечно от 3д движка многое зависит, и от драйверов тоже, но всё же игру делают конкретные люди, которые используют другой софт как инструменты, и обычно игра совсем не про это, а про что игра зависит от разработчиков игры. Это касается и того, как использовать реальное железо, что оно умеет и какие трюки поддерживает, трава была лишь примером.
Плюсую.
Математику (алгоритми, методи оптимізації, реляційну алгебру) треба знати не тільки розробникам рушіїв.
Последний раз редактировалось lw_007 17.09.2026 14:24, всего редактировалось 1 раз.
GreenMile
Member

bombeybox: 17.09.2026 13:58
GreenMile: 17.09.2026 13:42Взагалі, стали
Ну, правда, не став

І мені навіть не треба щось доводити, бо я грав у всі ці ігри. AW2 це єдина гра в якій прямо патчили PT режим, щоб він почав використовувати архітектурні особливості RTX50, що додало кілька % фпс лише їм. І це підпадає під мій тей про більш нові відеокарти які завжди виходили в завжди будуть виходити.

Ви досі не розумієте нічого.
Ви можете виставити собі будь-які прийнятні для вас налаштування, головне щоб вам подобалося. Але Нвідіа - продає вам брехню, '5070-4090 перформансе арряяя' і все в цьому дусі. Якщо вам ок - на здоров'я, але не треба доводити мені те чого не існує)
А може, це ви не розумієте і намаєтесь всім довести незрозуміло що?
Нвідія особисто_мені продала можливість грати КП2077 на 4070ті з пастрейсінгом на екстремальних налаштуваннях, що дає якісно інший рівень картинки. Нвідія продала мені мождливість грати Метро Екзодус Енхансед з РТ, де прямо офігіть як змінилось сприйняття. АМД такого не давала на той час, ой-вей. То в чому то брехня???
Те, шо воно не тягне ПТ в 007 в 4к - мені до сраки, розумієте? Бо я не буду грати в 4к в 007 з ПТ от і все. Так само я грав і Індіану без ФуллРТ і не вмер від цього. І так само я розумію що воно не обов'язково буде давати прийнятний для мене результат в будь-якій грі ОСОБЛИВО в 4к. А ви вчепились в цей 007 в 4к, проігнорували все інше, де воно норм працює, і вважаєте що один прокинулись, а всі далі в матриці знаходяться :dontknow:

Не робіть із себе "просвітленого", а з усіх інших - дурнів ;)
lw_007
Member

MSiAventador: 17.09.2026 10:16
Всьому свій час, вам нагадати про "успіх" в прокаті Бладераннера 1 та Матриці 1 ? Так отож.
Блейдраннер дуже класний і атмосферний і там є над чим рефлексувати. Сучасний наступник навіть близько не тягне ні по атмосфері ні по змісту.Казуальний голівудський конвеєр.

Стосовно технологій. Так тут з половина аудиторії намагається не вияснити істину, а довести свою точку зору. на істину їм плювати. Дно

Відправлено через 5 хвилин 16 секунд:
Shepard1985: 17.09.2026 12:33
спойлер
GreenMile: 17.09.2026 11:07 Олдфаг на зв'язку, з досвідом ПК-ігор від початку 90-х. Не виглядали вони чудово, виглядали вони жахливо, то у вас просто типова рожева ретроспекція. Коли з'явилось перше справжнє 3Д, то на фоні тетріса, 2Д бродилок типу Джазз Джекреббіт, ДУМа і першого Вульфінштейна то дійсно був "прорив" і виглядало "вау, незвично". Я пам'ятаю, як купив батько мені диск з першим Тум рейдером, ото було вау, ага, тільки ніхніра воно не тягло на моєму тодішньому 486 з "народною" відяхою S3trio, затримка відгуку на керування була десь з півсекунди, воно було тупо як желе, кадрів може до 15 і менше, бо поки навколо Лари камера поверталась - можна було бублика встигнути з'їсти.
І ще хочу нагадати, що тоді на EПТ моніторах просто змінювали роздільну здатність екрана, грали в 320х240, хто помажорніше - міг собі дозволити 640х480, а крутяки - 800х600. 1024 -то було щось недосяжне на той час. І нічого - грали і кайфували, як могли. А зараз, якщо щось не тягне в натіві 2к на ультрах - то це, ко-ко-ко, погано, вам дали можливість на відяхах середнього рівня грати на високих налаштуваннях - знову щось не так, кадри вам "ненатуральні" :rotate:
Так шо не треба зараз в 2026 розказувати як раніше було красиво і не тормозило - бо це абсолютна неправда.
Оце - не виглядало "чудово" :rolleyes:
спойлер
Screenshot 2026-09-17 105249.png

Изображение
Значить у нас із вами різний досвід щодо ПК геймінгу. Для когось келих на половину порожній, для когось на половину повний.
Я проходив І старі Томб Рейдери і Халф Лайфи, і Принц Персії, і т.д. і в мене інші спогади. Звичайно там графіка не була такою крутою, але я не про саму графіку говорю, а про те, що раніше ігри більш-менш намагалися оптимізувати. Зараз майже кожна гра - це сире тісто, яке нам продають за фулпрайс і на основі наших відгуків доробляють на протязі року, два. Звичайно і тут є і свої плюси, бо нам не треба чекати роки, аби гра вийшла нормальною, оптимізованою.
Зараз значна частина бюджета - це маркетинг.
Я ще мав і Денді і пам'ятаю ігри з Денді. Графіка на 8-16 біт була крутою. Розроби витискали максимум з консолей. І на це навіть сьогодні не соромно дивитися. Трава не була зеленішою, можливо небо було блакитнішим і повітря чистішим і дощило більше, ніж зараз, але на то є свої причини)
Крутою була не графіка(по нинішніх мірках), а атмосфера. Бо постановщики намагались зробити так щоб було занурення в ігровий всесвіт.
А зарах геймерів кормлять казуальним конвеєром.
GreenMile
Member

l-m: 17.09.2026 14:03
GreenMile: 17.09.2026 13:42 Взагалі, стали, КП2077 після оновлення 2.0 суттєво додав ФПС
Ну, по-перше, не суттєво, а по-друге, якою ціною? Тепер ЛОД-и прям перед носом на будь-яких налаштуваннях, ну дякую за таку "оптимізацію".
Суттєво, на 4070ті у мене додало десь +10 ФПС до середніх і 1% лоу.
Не зрозумів про що ви, я грав в натіві з ПТ і ФГ, буст графіки разів зо три перекрив ті поодинокі негативні ефекти від ФГ, що були.
Последний раз редактировалось GreenMile 17.09.2026 14:21, всего редактировалось 1 раз.
Shepard1985
Member

GreenMile: 17.09.2026 13:03
Shepard1985: 17.09.2026 12:33 а про те, що раніше ігри більш-менш намагалися оптимізувати.
Не всі і не

Коротше, я до чого, не треба порівнювати сучасність із вашими спогадами в пам'яті, бо вони спотворені.
Те шо зараз маркетинг рулить - зрозуміло, але камон, ви з одного боку хочете щоб цікаві ігри на 100 годин гри виходили щороку, з іншого - щоб з мінімальними вимогами і щоб з офігінною графікою і без костилі і багів і задешево :-P І порівнюєте це з тим що "було колись". А колись гарні ігри виходили раз на життя. Я он в вульфенштейн 3д перший раз пограв в 92 році, а наступний вийшов аж в 2001 :rotate: Нічогенько, так? З Думом те саме, Дум2 вийшов в 94 році, а Дум3 в 2004.
Темп життя змінився і зараз все НАБАГАТО краще ніж було колись ;)
Особисто я не хочу щороку багато нових проектів, тому що розумію, що якості при цьому буде 0. І я не бажаю якусь надграфіку, адже я ніколи не мав найкраще, найдорожче залізо. Я хочу ігри з цікавим сюжетом, з помірною графікою. Всі ці ДЛСС 5 наразі абсолютно непотрібні. Це радше розроби і їхні роботодавці (видавництва) хочуть щороку, або кожні 2 роки випускати нові ігри, які не можуть бути якісними в такому темпі.
Щодо 90-х і 2000-х, то мені якось вистачало і тоді ігор, адже були і інші захоплення, хобі, та й зараз так само. Гратися в ігри, коли на вулиці світить сонце і тепло - це ж просто абсурд. Ось взимку, або коли дощить, то вже інша справа.
lw_007
Member

l-m: 17.09.2026 13:05 Тут срач як завжди)

А тим часом, може чутки були про це - https://gpuopen.com/learn/temporally-st ... umination/ ?

Теоретично виглядає дуже добре. Замість того що накладати ШІ-фільтр на все (як в DLSS 5), тут зосередились на якісній роботі тільки з освітленням, та ймовірно нарешті позбудуться так званого "boiling effect" та гостінга, який виникає він того що в цих всіх рейтрейсінгах (Ray/Pach/Lumen) використовують дуже мало променів, вони дають шум, потім це все шумодавлять і виходить ота гидота. Ну обо тому, що ШІ-фільтрі - як-от в DLSS 5 - не мають часової узгодженості.
Якщо це нарешті пофіксять, то це певно буде найкраще що АМД зробила для ігор за останні 10 років (коли там був амдешний Mantle, з якого вийшли Vulkan та DirectX 12?).
Ну і якщо це взагалі злетить, а не залишиться красивою технологією на папері чи в одній-двох іграх.
Рочків 5, і там вже нормально все буде, буде агент який прийматиме розпізнавання образів і оркеструватиме що, як і з яким denoising strength обробляти.
Заодно і матиме собі базу в якій буде відслідковувати взяємозв'язки об'єктів
bombeybox
Member

GreenMile: 17.09.2026 14:11Те, шо воно не тягне ПТ в 007 в 4к - мені до сраки,
bombeybox: 17.09.2026 10:52Звісно все можна вимкнути, підлаштувати під себе і зробити собі комфортний гемйнг на будь-якому (а не тільки "зеленому бо в нього є топов технолгії) гпу. Це я і хотів сказати)
З цього треба було починати і цим закінчувати, вам не цікаві аргументи бо вас все влаштовує і така думка - має право на життя, як і відмінна від неї. Удачі.
Shepard1985
Member

bombeybox: 17.09.2026 14:28
bombeybox: 17.09.2026 10:52Звісно все можна вимкнути, підлаштувати під себе і зробити собі комфортний гемйнг на будь-якому (а не тільки "зеленому бо в нього є топов технолгії) гпу. Це я і хотів сказати)
З цього треба було починати і цим закінчувати, вам не цікаві аргументи бо вас все влаштовує і така думка - має право на життя, як і відмінна від неї. Удачі.
Куртка і його компанія - це культ. Жертва завжди знайде собі виправдання. Я вас розумію в тому плані, що ви кажете, адже ви пам'ятаєте, що обіцяли багато років назад і ви можете це пригадати, але куртка розраховує саме на ту аудиторію (гаманці), у яких пам'ять, як у рибки гупі, або які люблять грати роль жертви, при цьому вони не розуміють, що вони є жертвами маркетингу (брехні).
Для політиків це теж ідеальні виборці. Он скільки людей вже зовсім по-іншому згадують, інтерпретують слова трампа про зупинку війни за менш ніж 24 години. Ось тут якось так само.
GreenMile
Member

Так, залишилось зрозуміти, чому вас це так тригерить.
Ваша проблема в чому саме, що ви на своїй 5090 не можете зараз пограти в 007 в 4к з ПТ?
Shepard1985
Member

Еркінс продасть свою нирку...
Навряд він продає свої органи, радше чужі;)
GreenMile
Member

Shepard1985: 17.09.2026 14:20 Особисто я не хочу щороку багато нових проектів, тому що розумію, що якості при цьому буде 0. Всі ці ДЛСС 5 наразі абсолютно непотрібні.
Тоді мені не зовсім зрозуміла ваша активна участь в цій темі, якщо чесно :)
Shepard1985: 17.09.2026 14:20 Я хочу ігри з цікавим сюжетом, з помірною графікою.
Так їх вистачає. БГ3, Діско Елізіум, Плаг Тейл 1,2, КСД1, 2, Хоргвартс Лєгасі, РДР1,2 Детроіт, Робокоп, Е33... Вас же ніхто не змушує грати в КП2077 чи в 007, правда?
Shepard1985: 17.09.2026 14:20 Це радше розроби і їхні роботодавці (видавництва) хочуть щороку, або кожні 2 роки випускати нові ігри, які не можуть бути якісними в такому темпі.
Ігри - це бізнес, в першу чергу, часом провальний. Он Ларіани забили болт і викотили шедевральний БГ, який в дочасному доступі був років зо три :dontknow: Але не всі можуть собі це дозволити.
Shepard1985: 17.09.2026 14:20 І я не бажаю якусь надграфіку, адже я ніколи не мав найкраще, найдорожче залізо.
Вам тоді взагалі нема на що жалітись, ви в будь-якій ситуації у виграші, бо в будь якій грі можна виставити налаштування простіше ;)

Відправлено через 4 хвилини 38 секунд:
Shepard1985: 17.09.2026 14:36 Куртка і його компанія - це культ. Жертва завжди знайде собі виправдання.
От тільки не треба вішати ярлики, чи приміряти на себе кабінет крутого психолога. Це вас ні разу не красить. З якого переляку ви вирішили, що зелені карти купують "жертви", а червоні - "хижаки"? Тут навпаки "жертви" кажуть, що вони собі грають в своє задоволення і їх не бентежить, що там 5090 десь недотягує якусь нову гру, а культ "просвітлених" намагається їх переконати, що нвідія - зло бо 5090 в 007 в 4к не тягне ПТ. Це сюр якийсь, просто :apes:

Відправлено через 13 хвилин 53 секунди:
Ну, і оскільки питання стало таким чином, хотілось би почути від "просвітлених не_жертв" який у АМД є аналог, який вивезе 007 в 4к хоча б зі звичайним РТ.

Відправлено через 14 хвилин 49 секунд:
lw_007: 17.09.2026 14:17 Крутою була не графіка(по нинішніх мірках), а атмосфера. Бо постановщики намагались зробити так щоб було занурення в ігровий всесвіт.
Оце прям +100.
erkins007
Member

в индиане с трасировкой пути везде кроме Сукотая даже генерация не требуется. Я понимаю что у тебя горит от того что тебе технологию в принципе не завезли, но это не причина на нее слепо бросаться

Отправлено спустя 1 минуту 39 секунд:
bombeybox: 17.09.2026 13:58Але Нвідіа - вже зараз продає вам брехню
задвинь еще про фейковые кадры и что нужен только натив, ну шоб для полного комплекта

Отправлено спустя 4 минуты 18 секунд:
GreenMile: 17.09.2026 14:36Так, залишилось зрозуміти, чому вас це так тригерить.
Тригерит по той же причине почему амдшников тригерил длсс, тригерили лучи обычные и другие технологии
Shepard1985: 17.09.2026 14:39Навряд він продає свої органи, радше чужі;)
продаю свои мозги уже более 15 лет)
GreenMile: 17.09.2026 14:36Так, залишилось зрозуміти, чому вас це так тригерить.
Последний раз редактировалось erkins007 17.09.2026 17:43, всего редактировалось 1 раз.
MSiAventador
Member

Shepard1985: 17.09.2026 14:20
Особисто я не хочу щороку багато нових проектів, тому що розумію, що якості при цьому буде 0. І я не бажаю якусь надграфіку, адже я ніколи не мав найкраще, найдорожче залізо. Я хочу ігри з цікавим сюжетом, з помірною графікою. Всі ці ДЛСС 5 наразі абсолютно непотрібні. Це радше розроби і їхні роботодавці (видавництва) хочуть щороку, або кожні 2 роки випускати нові ігри, які не можуть бути якісними в такому темпі.
Щодо 90-х і 2000-х, то мені якось вистачало і тоді ігор, адже були і інші захоплення, хобі, та й зараз так само. Гратися в ігри, коли на вулиці світить сонце і тепло - це ж просто абсурд. Ось взимку, або коли дощить, то вже інша справа.
DLSS5 вже сьогодні муст хав для кат-сцен та "Фото Режимів", все інше - лірика.
Геральт
Active Member

MSiAventador: 17.09.2026 17:23 муст хав для кат-сцен та "Фото Режимів", все інше - лірика.
Кат-сцени можна рендерити в студії і файликами гравцеві показувати, а не гріти карту в сцені, де жодного інтерактиву нема.
муст хав :facepalm:
erkins007
Member

Геральт: 17.09.2026 21:42Кат-сцени можна рендерити в студії і файликами гравцеві показувати, а не гріти карту в сцені, де жодного інтерактиву нема.
Вы в таком случае охренеете от веса игры. Потому что несколько часов катсцен в 4к весят крайне немало.
Да и откат к CGI вместо катцен на движке где учитывается твое снаряжение и прочее это шаг назад в эпоху Xbox360.
Shepard1985
Member

GreenMile: 17.09.2026 15:18
Shepard1985: 17.09.2026 14:20
Вам тоді взагалі нема на що жалітись, ви в будь-якій ситуації у виграші, бо в будь якій грі можна виставити налаштування простіше ;)
Ну якщо все оптимізовано і прилаштовано до однієї контори, то не завжди можна виставити прості налаштування.

Ну, і оскільки питання стало таким чином, хотілось би почути від "просвітлених не_жертв" який у АМД є аналог, який вивезе 007 в 4к хоча б зі звичайним РТ.
В тому то й справа, що АМД не обіцяло того, чого не в змозі була зробити, на відміну від Нвідіі. І для чого взагалі АМД вкладати в ігровий підрозділ, якщо ринок вже роками монополізований? Який сенс? Ну це якби я зараз хотів розпочати якийсь бізнес, у сфері якого керує якийсь олігарх. Це нереально. І навіть якщо щось і вигорить, то конкурент замовить сотні нікчемних статей про погані дрова, деградацію кристала, діру з розміром у вселенну в ПО процесорів, вілеокарт.
kairo
Member

lw_007: 17.09.2026 14:17Блейдраннер дуже класний і атмосферний і там є над чим рефлексувати. Сучасний наступник навіть близько не тягне ні по атмосфері ні по змісту.Казуальний голівудський конвеєр.
спойлер
Та ні. Blade Runner 2049 звісно ніколи не наблизиться до оригінальної класики, але це не "казуальний голівудський конвеєр", якраз навпаки, повільний артхаус, який з тріском провалився в касовому плані, бо в ньому занадто мало екшону для сучасного глядача.
Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:
lw_007: 17.09.2026 14:17Крутою була не графіка(по нинішніх мірках), а атмосфера. Бо постановщики намагались зробити так щоб було занурення в ігровий всесвіт.
Це якесь викривлення сприйняття в людей з роками. Масово випускали низькоякісну парашу, а дійсно якісних ігор були одиниці.
Toster
Junior

Цікавий вектор розвитку. Скоро замість текстур та локацій буде технічний промт, замість катсцен та сценарію гри з діалогами теж промти з кінцевими цілями та приблизними рисами. Гра буде завжди виглядати в деталях інакше та проходитись по новому
Ответить