Новости
Последние статьи и обзоры
У США спостерігається дефіцит GeForce RTX 5090, а ціни зросли до рекордного рівня
-
Vpupkin
Member
Може махнутися 5090 на хонду якусь???
-
MqM
Member
Знову починається цей абсурд про риночок сам сформує ціну.leif: ↑ 16.09.2026 10:59MqM: ↑ 16.09.2026 10:55ознаки шахрайства![]()
![]()
і в чому полягає шахрайство?
можливо, це щось пов'язане з ринковим формуванням ціни на основі попиту і пропозиції, як думаєте?
Тобто будь яка ціна справедливо обумовлена і ніяких питань в податкової виникати немає?:)
Ви б те саме написали, якби ціна в тисячу разів зросла на актуальний масовий продукт
Пс Хочу, щоб мінусатор в мене купив відяху по х10 ціні, якщо він принципово дотримується поглядів
-
leif
Member
так, будь який магазин, що продає зараз карти в Україні може поставити за 5090 хоч мільйон гривень. які питання до нього у податкової можуть виникнути по вашому, якщо магазин працює вбілу і платить всі відповідні податки?MqM: ↑ 16.09.2026 16:48Тобто будь яка ціна справедливо обумовлена і ніяких питань в податкової виникати немає?:)
Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
це що, наприклад?MqM: ↑ 16.09.2026 16:48актуальний масовий продукт
Відправлено через 16 хвилин 56 секунд:
хотіти ви можете все що завгодно і ціну поставити також можете за свою відяху будь-яку, яка вам подобається, хоч трильйон доларів. от тільки, чи риночєк погодиться з вашою оцінкою і проявить зацікавленість в такому аукціоні не баченої щедрості?MqM: ↑ 16.09.2026 16:48Пс Хочу, щоб мінусатор в мене купив відяху по х10 ціні, якщо він принципово дотримується поглядів
- спойлер
- спойлер: не погодиться
і не проявить зацікавленості. ну а далі відкрийте підручник якийсь для середньої школи і почитайте як формуються ціни на товари далеко не першої і не другої необхідності
-
erkins007
Member
Налоговая не регулирует уровень цен.MqM: ↑ 16.09.2026 16:48Тобто будь яка ціна справедливо обумовлена і ніяких питань в податкової виникати немає
У вас знание экономики на уровне советской бабушки с мантрами про спекулянтов и буржуев.
Отправлено спустя 50 секунд:
Знание юриспруденции тоже примерно уровня советской бабушки.MqM: ↑ 16.09.2026 10:55А взагалі за таке варто штрафувати магазини, бо це явно має ознаки шахрайства
Отправлено спустя 1 минуту 33 секунды:
Список продуктов подлежащий регуляции цен ограничен. Более того он уже давно не строго регулируется, на продукты первой необходимости регулируется маржа, а не итоговая цена.MqM: ↑ 16.09.2026 16:48Ви б те саме написали, якби ціна в тисячу разів зросла на актуальний масовий продукт
Вроде бы совок распался почти 40 лет назад, а комуняки до сих пор поражают своим мировоззрением.
Подобный персонаж мне не так давно рассказывал что не должен человек который "дома в компьютер играется" получать больше рабочего на заводе
-
Rabbitultra
Member
Навіть не знаю як це коментувати. 1-3 квартал наступного року, гроші взяті в інвесторів почнуть закінчуватися, потрібно буде ще, щоб отримати ще треба буде показати результати, особливо в плані заробітків, хоча би потенційних. А що показувати? На цьому моменті купа аі слоп стартапів загнуться, навіть потенційно цікавих (якщо такі були). Це не означає що бульбашка лусне завтра після цього, просто закономірний початок кінця. Після цього будемо дивитисяKullerok: ↑ 16.09.2026 13:00Это оторванные от реальностиxIIImaL: ↑ 16.09.2026 12:12
Мало того - тут еще есть ждуны , которые досехпор ждут что некий пузырь лопнет и они возьмут через 2 года 6000 серию по дешовке![]()
![]()
пускай ждут. Лет через 20 дождуться
![]()
![]()
Ну і як сказав чел вище, правильно, або чекаємо відносно ок цін, або той ААА геймінг і не треба
-
erkins007
Member
Вам стоит открыть новость что у производителей чипов все мощности законтрактованы до 2030 года и не писать бред про "бульбашка лусне".Rabbitultra: ↑ 16.09.2026 18:58Ну от як мені з такими говорити, писати стіну тексту, чи що
Она пока только сильнее надувается.
Возможно нас ждёт повторение доткомов, но во первых только возможно, а во вторых явно не в ближайшее время
-
Wanek Petrowsky
Junior
на 2 життя вистачитьdead_rat: ↑ 16.09.2026 15:17 благо достойних ігр до 2020 випустили стільки, що на все життя вистачить
Останні роки граю те шо грав 20 років тому, і справа не тільки в цінах, нові ігри якістю теж не славляться, достойних тайтлів 1-2 в рік якшо пощастить, а потім ще рік-два фіксять баги і поки чекаєш на справжній реліз то вже на ютубі пройдеш кілька разів)
-
Олег963
Member
Як то кажуть хто знав то що на стільки подорощає 5090 міг купити по 102 к взяв би 2 шт зараз би продав ну короче був би мамин бізнесмен а так ех ..Mike88: ↑ 16.09.2026 11:15 Олег963
найдешевна нова 5090 з магазину на моїй пам'яті коштувала 99000грн за Inno3D
![]()
-
AssayMAS
Member
это для простых смертных, а уважаемые корпорации за откат\распил получают "места на заводе" вне очереди - там даже прайс есть наценок за срочность... почему бы при дефиците менеджеру не получить сверхприбыля для компании и премию для себя. Вот самсунг "внезапно" перепродала свои резервы памяти - не было памяти для СОБСТВЕННЫХ смартфонов.erkins007: ↑ 16.09.2026 19:21все мощности законтрактованы до 2030 года
А что орут всем что всё до 2030 годика занято - так набивают себе цену за услуги.
Просто все поставщики особенной химии для литографии тоже хотят сверхприбыля - на фоне кризиса... .
Так вот пока корпорации "добра" спорят кто оберёт простого потребителя - то расширения производства не будет... и достаточно из пятка корпораций что делает свои ускорители нейронок изобрести что то принципиально новое как кризис закончится. Ибо новинка потребует новых станков и старые разгрузятся - но вопрос об этом скажут? Вот и орут всё занято до 2030... а то ж как они без сверхприбылей.
-
Nemo4k
Member
Я не Міндіч і не прокурор не можу собі таке дороге задоволення купити.
-
kyon
Member
щас лучше сидеть дома и играть в автосимуляторы, целее будешь особенно если тебе уже есть 25 лет.Vpupkin: ↑ 16.09.2026 16:32 Може махнутися 5090 на хонду якусь???
-
NST1983
Member
Не чепай святих людей. Вони ж стільки корисного зробили..Nemo4k: ↑ 17.09.2026 01:15 Я не Міндіч і не прокурор не можу собі таке дороге задоволення купити.
-
big_bang
Member
ліпше на стару alfa romeoVpupkin: ↑ 16.09.2026 16:32 Може махнутися 5090 на хонду якусь???
теж до кінця не зрозуміло - заведеться завтра чи ні
пс
- спойлер
- жарт на фоні постійних новин з вигоранням роз'єму
вам всіх благ)