Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Member

Та шо вам та температура води, дельту треба міряти, у одного в хаті 18, у іншого 30
yurasic park
Member

WakeMe: 11.09.2026 19:44 Та шо вам та температура води, дельту треба міряти, у одного в хаті 18, у іншого 30
Так. Людина просто готується одразу до всього.
Melki
Member

kairo: 11.09.2026 15:34В кого яка температура рідини в контурі під повним навантаженням?
слишком много переменных в системах (количество секций радиаторов, качество обдува, скорость потока, объем в конце концов)
у меня до 40 прогревается, но система вся 220 грамм
в простое 28-29
kairo
Member

yurasic park
S0N1C
Melki
Дяка :up: Цікавлюсь, щоб розуміти на що орієнтуватись.

Відправлено через 14 хвилин 50 секунд:
Потроху приходять компоненти для водянки. З митом мене пронесло, міг попасти на 3к грн. В наступний раз буду оформлювати другу посилку на дружину)) Якщо все буде добре, на наступний тиждень почну збирати систему.

Поки все йде, думаю про конфігурацію. По плану в мене все виглядає так:
спойлер
CWC Radiators setup.jpg
Водоблоки на 4090 та 9800X3D. Гаряча вода з помпи йде на 360 радіатор, потім на 280 та потім на 140(опціональний). Головний недолік цієї схеми в тому, що основне охолодження буде на 360 радіаторі, далі гаряче повітря йде на 280 радіатор, тому його ефективність буде не висока. Далі опціонально ще 140мм радіатор, який також буде продуватись гарячим повітрям з 360. Є ще варіант верхній радіатор також поставити на вдув, але тоді усе це повітря не буде встигати викачувати один 140 вентиль на задній стінці(без радіатора).

Ще один момент. Так як я замовив Фантекси на фасад, в ніші між ними та сіткою залишиться всього пару мм. Думаю поставити їх в середині корпусу, а не в ніші, щоб зменшити шум.
спойлер
Screenshot 2026-09-11 223346.png
StTechnik
Member

kairo: 11.09.2026 22:24По плану в мене все виглядає так:
Вдувать горячий воздух во внутрь спереди - сомнительная идея. Не, ты попробуй конечно, но горячий воздух с радиатора лучше сразу выдувать. При этом задний бы развернуть на вдув. Говорю просто по своему опыту. При твоей конфигурации воздуха внутри будет тепленько.
Filabatya
Member

в назві корпуса ХЛ а 360 на верх не ставиться :dontknow:
yurasic park
Member

kairo: 11.09.2026 22:24 yurasic park
S0N1C
Melki

Потроху приходять компоненти для водянки. З митом мене пронесло, міг попасти на 3к грн. В наступний раз буду оформлювати другу посилку на дружину)) Якщо все буде добре, на наступний тиждень почну збирати систему.

спойлер
CWC Radiators setup.jpg
Водоблоки на 4090 та 9800X3D. Гаряча вода з помпи йде на 360 радіатор, потім на 280 та потім на 140(опціональний). Головний недолік цієї схеми в тому, що основне охолодження буде на 360 радіаторі, далі гаряче повітря йде на 280 радіатор, тому його ефективність буде не висока. Далі опціонально ще 140мм радіатор, який також буде продуватись гарячим повітрям з 360. Є ще варіант верхній радіатор також поставити на вдув, але тоді усе це повітря не буде встигати викачувати один 140 вентиль на задній стінці(без радіатора).

Ще один момент. Так як я замовив Фантекси на фасад, в ніші між ними та сіткою залишиться всього пару мм. Думаю поставити їх в середині корпусу, а не в ніші, щоб зменшити шум.
спойлер
Пімпа-GPU-CPU-радік-ще раз радік- і знову пімпа. Я не надав уваги всій твоїй підготовці. Скіко радіаторів в тебе буде?
kairo
Member

yurasic park: 12.09.2026 00:06 Пімпа-GPU-CPU-радік-ще раз радік- і знову пімпа. Я не надав уваги всій твоїй підготовці. Скіко радіаторів в тебе буде?
360 на фасаді на вдув та 280 зверху на видув. Обидва 30мм.

Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
StTechnik: 11.09.2026 23:54
kairo: 11.09.2026 22:24По плану в мене все виглядає так:
Вдувать горячий воздух во внутрь спереди - сомнительная идея. Не, ты попробуй конечно, но горячий воздух с радиатора лучше сразу выдувать. При этом задний бы развернуть на вдув. Говорю просто по своему опыту. При твоей конфигурации воздуха внутри будет тепленько.
Я про це думав, але при такій конфігурації буде лише два 140мм на вдув та 3х120 + 2х140 на видув.

Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
Filabatya: 12.09.2026 00:00 в назві корпуса ХЛ а 360 на верх не ставиться :dontknow:
Не знаю, чому вони так зробили, місця там вистачає. Але по факту там 5-10% різниці між 280 та 360.
Melki
Member

kairo: 11.09.2026 22:24потім на 140
это не делай, просто мощный выдув с корпуса - это суть продува
l-m
Member

kairo: 11.09.2026 22:24 yurasic park
S0N1C
Melki

спойлер
CWC Radiators setup.jpg

спойлер
Думаю той 1х140 заду нічого не дасть. Точніше може й трохи дасть зниження температури, але поріже швидкість потоку, та в результаті все ж не дасть зниження температур саме ГПУ/ЦПУ.
Отже, ззаду та знизу я б зробив чистий вдув без радіаторів, а обидва радіатори - на видув. Це розв'яже всі названі тобою проблеми та буде найбільш ефективною конфігурацією.
Filabatya
Member

Вдуваєм через решітки, видуваєм через фільтри :gigi:
спойлер
Вони ще знизу бордачок втулили, там би 420 радік наперед вліз :shuffle:
Последний раз редактировалось Filabatya 12.09.2026 09:50, всего редактировалось 5 раз.
l-m
Member

Filabatya: 12.09.2026 09:36 Вдуваєм через решітки, видуваєм через фільтр :gigi:
Так, з цим точно нічого не вдієш... тут тільки новий корпус :weep:
Sanьka
Member

Замовив такі два пузиря улюбленої...
Изображение
der_meister
Member

Всем привет, хочу вместо вышедшей из строя помпы в ARCTIC Liquid Freezer II 280, на 5800X3D:

1. be quiet! Pure Loop 3 280mm
2. Noctua NL-LC1-24

ваши рекомендации?
Как ни странно, но проц сидит под естеств. конвекцией, с макс темп 75грд, при ужатом вольтаже.
S0N1C
Member

в них різниця в ціні три рази :rotate:

Відправлено через 48 секунд:
та і на 5800х3д я б втулив звичайний кулер і забув :shuffle:
kairo
Member

der_meister: 12.09.2026 11:21Всем привет, хочу вместо вышедшей из строя помпы в ARCTIC Liquid Freezer II 280, на 5800X3D:
Я буду свій ARCTIC Liquid Freezer II 280 продавати на днях. Працює ідеально.
der_meister
Member

kairo
моя еще на гарантии, надеюсь поменяют

Отправлено спустя 54 секунды:
S0N1C
хочется тишины
Filabatya
Member

der_meister
А більша лупа 3 не залізе? Ноктя дуже дорога, але обходить більші 360 по тишині продуктивності :super:
Ответить