Треба тільки спитати кількість піддослідного матеріалу. Бо ми зазвичай стружку сталюки здаємо для визначення що то за марка сталі в черговій вундервафлі що приперли нам на ремонт, перш ніж лізти туди зі сваркою.
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор акустики
-
Z440_User
Member
Radio Bay, якщо надішлеш маленький шматочок свого припою, можу спробувати підкинути його в лабораторію, хай подивляться чим він по складу елементів відрізняється від безсвинцевого припою з харківського космодрому.
Треба тільки спитати кількість піддослідного матеріалу. Бо ми зазвичай стружку сталюки здаємо для визначення що то за марка сталі в черговій вундервафлі що приперли нам на ремонт, перш ніж лізти туди зі сваркою.
-
Radio Bay
Member
У середині паяли профі. Якщо не розумієш відмінності якісної пайки від "руки з дупи», не буду пояснювати , і припій тут ні до чого. Може Z440_User пояснитьdenizen: ↑ 11.09.2026 14:49а в середині, підсилювача, ЦАПа чи будь чого, немає пайки? чи там якийсь магічний припій?
-
Z440_User
Member
Марка кабелів та дротів в середині апарату, чим намотано трансформатори, з чого виводи у радіодеталей і таке всяке інше - вже немає значення.denizen: ↑ 11.09.2026 14:49а в середині, підсилювача, ЦАПа чи будь чого, немає пайки? чи там якийсь магічний припій?Radio Bay: ↑ 11.09.2026 14:26 Чи має якість пайки вплив на звук? Я вважаю так
Воно все змінює свою якість та властивості, в залежності від шильдика на корпусі і кількості нулів в ціннику.
Тобто умовно ПВ-3 в епіцентрі це не те саме що ПВ-3 куплений в епіцентрі заводом акуфейс, яким в підсилювачі з'єднали плати-елементи. В межах корпусу акуфейс воно вже має зовсім інші властивості
Відправлено через 2 хвилини 49 секунд:
В середині паяє робот. Навіть в совку.Radio Bay: ↑ 11.09.2026 14:56У середині паяли профі.
Звідси непропаї та мікротріщини та інші дефекти пайки з причин порушення технології та інших технологічних збоїв.
Люди паяють кабелі, з'єднання та інші фінальні елементи при збиранні агрегату.
-
Radio Bay
Member
Z440_User: ↑ 11.09.2026 14:50якщо надішлеш маленький шматочок свого припою, можу спробувати підкинути його в лабораторію, хай подивляться чим він по складу елементів відрізняється від безсвинцевого припою з харківського космодрому
Напишу у лічку, записав, буде цікаво
-
Z440_User
Member
Radio Bay, ну тоді задам питання лаборанту, чи можуть вони визначити хімічний склад та марку.
Лабораторія під сталюку та чугуній. Реактиви там хімічні, обладнання...
Не в темі я хімічній короче.
Лабораторія під сталюку та чугуній. Реактиви там хімічні, обладнання...
Не в темі я хімічній короче.
-
Radio Bay
Member
Z440_User
Склад/специфікація: https://www.hificollective.co.uk/solder ... meter.html
5 см відрізав, мабуть більш ніж достатньо, ще й паялом ткнути вистачить
Відправлено через 16 хвилин 51 секунду:
Склад/специфікація: https://www.hificollective.co.uk/solder ... meter.html
5 см відрізав, мабуть більш ніж достатньо, ще й паялом ткнути вистачить
Відправлено через 16 хвилин 51 секунду:
Те, що комплектуючі девайсу не мають значення — дуже суперечливе твердженняZ440_User: ↑ 11.09.2026 14:59чим намотано трансформатори, з чого виводи у радіодеталей і таке всяке інше - вже немає значення.
-
Z440_User
Member
Radio Bay, воно все купується в одному місці, що для конструкторів на AliExpress, що для Hi-end виробів.
Транзистори, мікросхеми, резистори купуються в одних й тих самих виробників.
Транзистори, мікросхеми, резистори купуються в одних й тих самих виробників.
-
Radio Bay
Member
Як щоб це було так, то виробники преміальних конденсаторів Black Gate, Mundorf, Silmic Elna, Nichicon давно б збанкрутіли, тому не фантазуйZ440_User: ↑ 11.09.2026 16:48воно все купується в одному місці, що для конструкторів на AliExpress, що для Hi-end виробів
https://www.mundorf.com/
-
Z440_User
Member
Radio Bay, а я про конденсатори нічого і не писав. Уважно передивись 
-
Radio Bay
Member
Ок, не зрозумівZ440_User: ↑ 11.09.2026 17:04а я про конденсатори нічого і не писав. Уважно передивись
-
MSiAventador
Member
А ось і презентація 2-ої кімнати - Референсної. Якщо у вас нема платинової картки - не відкривайте спойлер.MSiAventador: ↑ 28.08.2026 21:56 НЕ - МОЖЕ - БУТИ... "Поліцейський Хай Енду" Jay's Audio Lab назвав свою кімнату за моєю рекомендацією, коли 2 місяці тому він оголошував конкурс на назви своїх кімнат !!! Теракотова!
![]()
- спойлер
- спойлер
-
Hotspur
Member
агіньScoffer: ↑ 31.08.2026 19:50Хтось тут просив how-to по заміні підвісів. Отримайте, розпишіться
-
isusik63
Member
Не могу найти , тыкните носом пожалуйста .Z440_User: ↑ 11.09.2026 14:16 144грн 8-pin DIN на розетці, та півгодини пайки.
Отправлено спустя 2 минуты 30 секунд:
Ну хочу попробовать , потренеруюсь перед тем как лезть в усилок , все равно конденсаторы перепаивать .Radio Bay: ↑ 11.09.2026 14:19Якщо руки не з дупи. Аудіо треба дуже гарно та чисто паяти, це не ПВС. Я б замовивZ440_User: ↑ 11.09.2026 14:16144грн 8-pin DIN на розетці, та півгодини пайки
Не могу найти время (дети не дают) разобрать залезть во внутрь
Отправлено спустя 4 минуты 26 секунд:
Скачал монуал . Там распиновка естьZ440_User: ↑ 11.09.2026 14:41В автотемі ще буває типу такої розпайкиisusik63: ↑ 11.09.2026 14:13буду менять машину ,
- спойлер
- Screenshot_2026-09-11-14-36-51-60_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
- спойлер
Последний раз редактировалось isusik63 12.09.2026 12:13, всего редактировалось 1 раз.
-
QFlash
Member
Тут обережно. Можна напаяти барахла. Спочатку поміряти конденсатор на ємність та текучість. Навіть нові кондери можуть бути биті та куча підробок.isusik63: ↑ 12.09.2026 12:09все равно конденсаторы перепаивать
-
isusik63
Member
Спасибо!QFlash: ↑ 12.09.2026 12:12Тут обережно. Можна напаяти барахла. Спочатку поміряти конденсатор на ємність та текучість. Навіть нові кондери можуть бути биті та куча підробок.isusik63: ↑ 12.09.2026 12:09все равно конденсаторы перепаивать
Когда руки дойдут до этого , фото в теме кину их , да и попрошу совета каких японских аналогов брать .
-
QFlash
Member
Добре. Але все рівно їх міряти потрібно. Хіба певні що вони від нормального продавця.isusik63: ↑ 12.09.2026 12:14фото в теме кину их
Особливо не вибирав супер-пупер. Навіть КиТаЯцА ставив. Але міряв їх на ємність. Спеціального тестера для кондерів не маю.
Мультом Victor VC9808+ міряв ємність, має показувати номіналу що на ньому написано +/-10% не критично. Якщо ємність завищена то скорше всього кондер тече.
Можна скласти стенд і тестити кондери ПК програмами. Це для "особо опасних".
-
Z440_User
Member
Наприкладisusik63: ↑ 12.09.2026 12:09Не могу найти , тыкните носом пожалуйста .
Тиць
Або
Тиць, якщо треба дорого-богато...
А взагалі гуглиться по "DIN 8-pin"
О, прикольно, пам'ять на номери контактів розпайки аудіосигналу ще не підводитьisusik63: ↑ 12.09.2026 12:09Скачал монуал . Там распиновка есть
Якщо немає що робити.QFlash: ↑ 12.09.2026 12:12Тут обережно. Можна напаяти барахла. Спочатку поміряти конденсатор на ємність та текучість. Навіть нові кондери можуть бути биті та куча підробок.
Їх там штук до 10 буде на апарат, на космодромі беруться філіпси потрібного номіналу на 25...63В разом з DIN'ом і одним махом все міняється.
-
Radio Bay
Member
Я только за рукоделие, просто предупреждаю. Просто сам "паял", видел чудеса пайки с соплями и видел через руку, как это делают опытные бобры, есть знакомые и понял, что мне лучше не соваться. Лучше "пригласить на чай" + немного денежкиisusik63: ↑ 12.09.2026 12:09Ну хочу попробовать
Відправлено через 10 хвилин 10 секунд:
Ага, ні разу не бачив, щоб хтось міряв нові кондери, просто лайно брати не требаZ440_User: ↑ 12.09.2026 12:24Якщо немає що робити
-
Scoffer
Member
А вони і збанкрутіли. Black Gate в цьому році ювілейні 20 років як не випускаються. 99% того що під їхнім виглядом продається - підробки.Radio Bay: ↑ 11.09.2026 16:57 то виробники преміальних конденсаторів Black Gate, Mundorf, Silmic Elna, Nichicon давно б збанкрутіли
-
Radio Bay
Member
Це все підробки? https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=Bl ... &_osacat=0Scoffer: ↑ 12.09.2026 13:4599% того що під їхнім виглядом продається - підробки.
Nichicon, только серию правильную выбрать. Там есть серии, которые ставят проходными, они дороже, а есть "такое"isusik63: ↑ 12.09.2026 12:14да и попрошу совета каких японских аналогов брать
Последний раз редактировалось Radio Bay 12.09.2026 13:58, всего редактировалось 1 раз.