Valve випадково надала доступ до 12 ТБ архівних даних Steam, що містять ранні версії ігор та інші матеріали

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Предлагаю обсудить Valve випадково надала доступ до 12 ТБ архівних даних Steam, що містять ранні версії ігор та інші матеріали

12 терабайт на сьогодні це точно не "гігантський архів". :nunu:
l-m
Member

але враховуючи як подорожчали SSD+HDD, вже не такий й маленький :shuffle:
Cactus
Junior

Так а сенс від них? Воно ж вже старе і мабуть все є на торентах…
alex_sul
Advanced Member

Декілка помилок в словах Half-Life 2: Episode 3!
warp37
Member

Учитывая древность, не думаю, что там что-нибудь ценное.
hohlid19
Member

Cactus
Билды доты, тф2, портала 2 и ХЛ Еп3? Удачи найти их в торрентах :think:
Rex
Member

12 терабайт на сьогодні це точно не "гігантський архів".
А якщо мова йде про період з 2003 по 2013 роки, коли готова гра важила декілька ГБ? Якщо мені не зраджує пам'ять, то ХЛ2 займала десь 2.5 ГБ, епізод 1 - близько 4, епізод 2 - близько 6. Скільки таких ігор і ресурсів до них можна вмістити у 12 ТБ? :learn:
proos
Member

Отпраздновали юбилей :gigi:
thunder_blade
Member

proos: 31.08.2026 12:14 Отпраздновали юбилей :gigi:
Пропили архів )) :gigi:
leif
Member

кілька бета-версій ігор серії Sonic the Hedgehog... за період з 2003 по 2013 рік
:eek:

ну це просто свято якесь! :banan: :jump:

відкладу всі справи і буду досліджувати 12тб теж разом з чуваками. але після того як пограю в 20-річну бету їжачка соніка :gamer: впевнений, що це буде принципово інший ікспірієнс, як і інші знахідки. найкращі версії, як відомо, до релізу не доходиять, вони всі лежать в таких архівах :learn:
MqM
Member

Cactus: 31.08.2026 11:28 Так а сенс від них? Воно ж вже старе і мабуть все є на торентах…
Що є? Бета версії? Ви не шарите в темі, і чому це цінне для дослідження

Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
warp37: 31.08.2026 11:36 Учитывая древность, не думаю, что там что-нибудь ценное.
Цінне для чого саме? Щоб вкрасти і перепродати? Звісно ні:) Проте не все вимірюється грошима
Cactus
Junior

MqM: 31.08.2026 14:29
Cactus: 31.08.2026 11:28 Так а сенс від них? Воно ж вже старе і мабуть все є на торентах…
Тому й спитав в чому цінність. Бо я не бачу цінності в бета версіях гри яка вже вийшла в реліз, віджила свій цикл і померла. Не відкидаю що може комусь воно й треба, але одиницям
MqM
Member

Cactus: 31.08.2026 14:31
MqM: 31.08.2026 14:29

Тому й спитав в чому цінність. Бо я не бачу цінності в бета версіях гри яка вже вийшла в реліз, віджила свій цикл і померла. Не відкидаю що може комусь воно й треба, але одиницям
Не бачите, бо ніколи не займалися датамайнінгом. Там по перше може бути багато вирізаного контенту включно з механіками, по друге цікаво глянути, як розвивалася гра, по третє там є взагалі відмінені ігри (які не виходили в реліз).
А взагалі там не самі передрелізні бети, а й білди за декілька років до випуску. А деякі білди ігор ще й містять сорси коду
Вложения
image.png
agsamfisher
Junior

Valve вирішили не пасти задніх і, дивлячись на Rockstar, теж зробили "злив" даних :)
Inqizitor2022
Member

Зачем и кому эти 12 Гб нужны? Туфта. ХЛ3 никому не нужен давно, а ничего нормального больше у Гейба нет. Давно уже он барыга, а не девелопер
MaKCuMyC
Member

Inqizitor2022: 31.08.2026 20:28а ничего нормального больше у Гейба нет. Давно уже он барыга, а не девелопер
Здоровий у нього глузд: якщо ідей нема, то краще заробляти на то тому що є, аніж штампувати наступний асасін.
zaqik
Member

Ни сам ковыряться, ни пробовать, что там откопали, я сам, конечно, не буду, но как человек, которому бонусные диски о создании фильмов интереснее смотреть, чем сами эти фильмы, понимаю тех, кто не понимает тех, кто не понимает, в чём интерес такой утечки.
Ответить