Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Member

Доречі, забув за цю тему) Ще тут викладу)
ver 0.1
Изображение
ver 1.0, залив через верх
Изображение
ver 1.5, поміняв комбоюніт + ще одна помпа. Гемор був ще той
Изображение
ver 2.0, опустив помпу в підвал
Изображение
Далі планую перезібрати в новому корпусі додавши ще один радік і помінявши водоблок на проці + посадити, де можна, на швидкосцепи

:rotate:
Deadpool
Member

RoMiLiUs: 28.08.2026 17:51+ посадити, де можна, на швидкосцепи
обережно з ними)
в мене в системі де їх 3 або 4шт навіть дві помпи д5 вже малавата, потік є, працює, але дуже впритик і потік не те щоб хотілось для мікроканалки... тимчасово зняв оптімус ватери і на ек поставив, поки в системі працює фільтр аквовський, бо ватери збирають майже все, а фільтр майже чисто :D

як завершу перебирати контур, залишу один сцеп щоб підкидувати зовнішній радік при потребі на літо. і все, бо навіть якісні ріжуть потік. а дешеві, Китай, то з трьома радіками і двох помп мало буде якщо на кожен компонент сцепи.
RoMiLiUs
Member

Deadpool: 28.08.2026 18:26обережно з ними)
Я ще поки що не визначився з концепцією, але швидше за все на ВК - 1 шт і на проц - 2 шт, ну а брати буду, навпевно, від Ромки Дербауера)
Deadpool: 28.08.2026 18:26дві помпи д5 вже малавата
Взагалі була думка в новому корпусі зробити 2+2, тобто 2 плеча по 2 помпи послідовно і між собою в паралель. Тобто умовно подовоюю і тиск і флоу. Ну ви поняли:)
S0N1C
Member

S0N1C: 24.08.2026 20:11 я б ще порадив поставити квік дісконект десь між блоком і всім іншим :shuffle: тоді в принципі можна обійтися і без зливу

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
https://shop.alphacool.com/en/shop/fitt ... deep-black
от погугліть ці, вони дешеві, компактні і наче не сильно ріжуть, але і не такі швидкі, треба покрутити :gigi:
kairo
Member

Забрав сьогодні на пошті водоблок до карти, так як на Альфакулі відмінили моє замовлення, сказали, що блоків більше немає. На щастя був варік на ОЛХ, я його забрав за 2500 грн.

По збірці:
спойлер
Жовте, це те, що ще не визначився/не замовив.
На ГПУ буду класти PTM7950, на все інше UPSIREN Thermal Putty UTP-8.
Screenshot 2026-08-30 212554.png
Тепер в мене нова мулька. Думаю, щоб два рази не ходити, зняти Арктік з ЦП та поставити щось типу Alphacool Core XP³ за 32 євро, 280мм 30мм радік на верх, на нього мої Silent Wings Pro 4 140 мм. Не так, щоб знизити температуру мого 9800X3D, вона мене влаштовує, а щоб збільшити площу охолодження для ВК. Проц виділяє 100 Вт, а карта 450 Вт.
RoMiLiUs
Member

kairo: 30.08.2026 21:34Забрав сьогодні на пошті водоблок до карти, так як на Альфакулі відмінили моє замовлення, сказали, що блоків більше немає. На щастя був варік на ОЛХ, я його забрав за 2500 грн.
Вони на акватюнінгу є в -50. За тиждень доїхало.
kairo: 30.08.2026 21:34На щастя був варік на ОЛХ, я його забрав за 2500 грн.
А мені намагався напарити за 4000, але походу зрозумів, що не продасть, ще й без упаковки, то спустив ціну)
kairo
Member

RoMiLiUs: 31.08.2026 19:41Вони на акватюнінгу є в -50. За тиждень доїхало.
Я коли замовляв на Альфакулі, писало є декілька штук. Потім написали, що нема і більше не буде, навіть сторінку прибрали з даним водоблоком.
А мені намагався напарити за 4000, але походу зрозумів, що не продасть, ще й без упаковки, то спустив ціну)
Повний комплект. Навіть термопрокладки більшість можна використати, вони як нові. Я задні 3мм залишу, а на передній частині буду використовувати Thermal Putty UTP-8. На Альфакулі новий за 70 Євро, це був жирний варіант, але хоч так.

Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
Які в кого температури 9800X3D та 4090 під кастомом?
StTechnik
Member

53 градуса. При 400 ватт. Вода при этом 37 - 38 примерно. Я где то постил тут примеры.
kairo
Member

StTechnik: 31.08.2026 20:2153 градуса. При 400 ватт. Вода при этом 37 - 38 примерно. Я где то постил тут примеры.
Хотспот який?
StTechnik
Member

kairo: 31.08.2026 20:34Хотспот який?
+10 градусов. Т.е. 63-65 где то.
RoMiLiUs
Member

kairo: 31.08.2026 20:34Хотспот який?
В мене зараз дельта варіюється в районі 7(в простої)-15 градусів(в бублику) під 530-550ват, вважаю ще дуже добрим показником, але довелось два рази перезбирати вк.
В іграх в районі 10℃

Ось тут писав результати, може буде корисно.
kairo
Member

Температуру води як вимірюєш? Думаю чи є сенс доплачувати додатково 50Є за Аква Комп + датчик + доставка. Чи вистачить Фан Контрол.
RoMiLiUs
Member

kairo: 31.08.2026 20:55Температуру води як вимірюєш? Думаю чи є сенс доплачувати додатково 50Є за Аква Комп + датчик + доставка. Чи вистачить Фан Контрол.
Зараз копійчаною затичкою термопарою
Але показує досить точно.

Коли буду перезбирати в новому корпусі, то обов'яково поставлю Aquacomputer high flow NEXT.
Ответить