Та не хочу, щоб через три роки той барвник поналіпав на блоці чи радіку. Мене естетика не сильно турбує, я все одно в ПК особливо не заглядую.Sanьka: ↑ 27.08.2026 19:15Купуй кольорову прозору, не парся. Або хай тобі хтось фрітерма віділлє.
Новости
Последние статьи и обзоры
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
-
kairo
Member
-
Cartmanezz
Member
Забирайте в мене Куланс жижу, запитайте у Deadpool забарвилося щось від неї на радіку чи резу, як на мене все чисто було.kairo: ↑ 27.08.2026 23:44Та не хочу, щоб через три роки той барвник поналіпав на блоці чи радіку. Мене естетика не сильно турбує, я все одно в ПК особливо не заглядую.Sanьka: ↑ 27.08.2026 19:15Купуй кольорову прозору, не парся. Або хай тобі хтось фрітерма віділлє.
-
RoMiLiUs
Member
kairo: ↑ 27.08.2026 13:40Хто що скаже про комборез Barrow D5 PWM Pump
- В мене такий без діла лежить після того як поміняв.
Така сама проблема була, купив 3 концентрата EKWB про запас в артлайні:)kairo: ↑ 27.08.2026 17:48Дожились, в ніде в Україні не можна купити прозору рідину для СРО.
Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
Просто різні реалізації косметики.
-
Deadpool
Member
і шланг дешевий теж. в Сіманті ще 10числа замовлення робив, пару раз вийшли на зв'язок, добивався реквізити, оплатив, і все ще не відправили на сьогодні.kairo: ↑ 27.08.2026 17:48Дожились, в ніде в Україні не можна купити прозору рідину для СРО.
знайшов в іншому місці, їде метрів 10, недорого Рехау 10*16 можу поділитися, пінай в телеграм.
Прозору, можу теж дати аое її не довше року юзай. Маю чистий пропіленгліколь, прозорий. Вділю 200мл. В мене його ще десь 800мл є.
Якраз закупив пляшечок для фрітерма 200мл фасувати товаришам.
-
Sanьka
Member
Це ж пвх шланг? Краще ж силікон, в ідеалі каучук (EPDM)Deadpool: ↑ 28.08.2026 14:31знайшов в іншому місці, їде метрів 10, недорого Рехау 10*16 мож
Приїхав сьогодні водоблок на відяшку. Треба забрати
Последний раз редактировалось Sanьka 28.08.2026 14:34, всего редактировалось 1 раз.
-
Deadpool
Member
ще літрів 4 вільні є фрітерма -30.Sanьka: ↑ 27.08.2026 19:15Або хай тобі хтось фрітерма віділлє.
брав 10л
кому треба, пінайте, я навіть придбав 200мл харчові пляшечки, по собівартості+доставки лише враховую які витратив, доставка ваша.
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
так, пвх такий же як ЕК прозорий, і т.д. Довтіє аналогічно як вони з часом.Sanьka: ↑ 28.08.2026 14:32Це ж пвх шланг? Краще ж силікон, в ідеалі каучук
Зато по ~100-120грн метр а не 300-400 і ще доставка.
Звичайний Рехау, чорні надписи спиртовою серветкою прибираються.
Відправлено через 6 хвилин 21 секунду:
kairo: ↑ 27.08.2026 23:44хтось фрітерма віділлє.
Та не хочу, щоб через три роки той барвник поналіпав на блоці чи радіку. Мене естетика не сильно турбує, я все одно в ПК особливо не заглядую.
у нас терміни раз в рік бажано міняти рідину, вона передбачає біорозпад через пару років, для безпеки, екологічності і т.д.
але умовно можна зібрати норм чистий контур, і буває по 2-3роки бігає без наслідків, а далі починається, засрані резервуари, осади і т.д.
до слова, оті гарні рідини шо не напівпрозорі а "пастель" дуже гарні, але якщо система стоїть довго, випадає осад і це нормально, просто прогнати систему і далі працювати буде.
Відправлено через 3 хвилини 34 секунди:
Можу фотки принесии свіжі, 2+ роки контур на пропілен гліколі був, я там залізо міняв, підкидав радіки, короче життя там починалося, але ліньки розбирати було і мити все, то зливав воду і нову заливав, максимум знімав відяху+проц помити канали. збільшував концентрацію пропіленгліколю до 30% на 70 дистилята і життя померло, але.
з часом пропіленгліколь осів на стінках реза, ватерів трішки, в радіках не знаю шо там.
коротше бажано раз в рік його теж міняти. хоча знаю в кого вже 3+ роки бігає без проблем. але там не перебирали контура.
Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
ти ціни на нього подивитись на сьогодні.Sanьka: ↑ 28.08.2026 14:32ідеалі каучук (EPDM)
-
S0N1C
Member
силікон дуже не раджу, вода через нього добре випаровуєтьсяSanьka: ↑ 28.08.2026 14:32 Краще ж силікон, в ідеалі каучук (EPDM)
-
kairo
Member
Необслуговуванні СРО роками працюють нормально. В Арктіків 5 років гарантія.
-
Sanьka
Member
Ну....в доларах як було напевно ...не знаю.Deadpool: ↑ 28.08.2026 14:46ти ціни на нього подивитись на сьогодні.
Просто я шукав 13/19, то тих просто нема (я був готовий платити скільки захочуть)
Добре що в мене виявилось ще 1.5м. Тепер бережу його.
Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
В мене в попередньому ПК був силіконовий ЕК синій. Десь роки 2-3 ....я б не сказав що помітив зменшення жижі. Ну там за весь строк може рівень трохи і зменшився, але я б не сказав що це прямо помітно.S0N1C: ↑ 28.08.2026 14:51силікон дуже не раджу, вода через нього добре випаровується
-
S0N1C
Member
Sanьka
можливо залежить від силікону, бо я купив одразу EPDM але воно мені здалося жорстким занадто, тож я десь на розетці знайшов noname силікон і через нього на тиждеть мілілтрів 30 уходить
Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
ну або десь радік дирявий шо непомітно випаровується і вентилями сушить
можливо залежить від силікону, бо я купив одразу EPDM але воно мені здалося жорстким занадто, тож я десь на розетці знайшов noname силікон і через нього на тиждеть мілілтрів 30 уходить
Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
ну або десь радік дирявий шо непомітно випаровується і вентилями сушить
-
Sanьka
Member
-
S0N1C
Member
ужос, гіга з блоком була б мабуть дешевше і меньше гемору 
-
Sanьka
Member
Зате потім ту гігу з блоком я б нікуди не спихнув.S0N1C: ↑ 28.08.2026 16:22ужос, гіга з блоком була б мабуть дешевше і меньше гемору
А так є простір для маневру
-
RoMiLiUs
Member
Я собі такоє на свою 4090 урвав за 89 ойро, Була знижка 51 відсоток:)Sanьka: ↑ 28.08.2026 16:12 Забрав тільки що
Красівоє і блізкучее![]()
Кому цікавить комплект Обійшлось десь в 13600 з доставкою.
Я спочатку навіть не повірив)
- спойлер

+ я придбав ще собі два таких набори гвинтів, бо там є довші, які дають можливість сильніше притиснути + не так злизуються шліци + прозапас)
- спойлер

І рекомендую зробити скальп проца
-
Sanьka
Member
Рідкий метал є, але напевно термопасту спробуюRoMiLiUs: ↑ 28.08.2026 16:28Ну і рідкий метал - само собою на чіп.
Так на рузені припійRoMiLiUs: ↑ 28.08.2026 16:28І рекомендую зробити скальп проца
-
kairo
Member
Sanьka
- спойлер
-
RoMiLiUs
Member
Так яка різниця, зараз всюди припій)Sanьka: ↑ 28.08.2026 16:50Так на рузені припій
Так а чому боїшся РМ? Тим більше ці водоблокі не нікельовані, а хромовані. Це ще кручє:)Sanьka: ↑ 28.08.2026 16:50Рідкий метал є, але напевно термопасту спробую
-
Deadpool
Member
так там теж є нюанси)kairo: ↑ 28.08.2026 15:10Необслуговуванні СРО роками працюють нормально. В Арктіків 5 років гарантія.
через пару років розберіть глянути, радіки забиті в гноття, мікроканалки якщо є то теж.
зараз більш якісно і чистіше збирання йде, мож склад більш агресивний, та й можуть через відсутність акріла в АІО не на основні пропілен-гліколю рідину юзати, а шось забористіше, і агресивніше для збільшення терміну користування.
Відправлено через 41 секунду:
Sanьka: ↑ 28.08.2026 16:12Обійшлось десь в 13600 з доставкою
мда... просто мда...
Последний раз редактировалось Deadpool 28.08.2026 17:32, всего редактировалось 1 раз.
-
RoMiLiUs
Member
В мене оно валяється Liquid Freezer 2 rev1 ще 20 чи 19 чи якого там року, 3 роки мінімум відпрацював, розбирав водоблок - все чисто наче нове.Deadpool: ↑ 28.08.2026 17:30через пару років розберіть глянути, радіки забиті в гноття, мікроканалки якщо є то теж.
-
Deadpool
Member
корсаровські, діпкуловські, перші бікваєт (ще на базі альфакул) відповідно їх же брат фрактал аіо різних сортів через мої лапки в той чи інший час проходили перебрати, чи перезаправити, старі асетеки частіше бо хлопушки в рідині забили крильчатку, та перегрівалась і пластик деформувало і текла та вода.RoMiLiUs: ↑ 28.08.2026 17:3220 чи 19 чи якого там року, 3 роки мінімум відпрацював, розбирав водоблок - все чисто наче нове.
рідина десь давалась і хлюпала помпа, і т.д.
зараз більше герметичні аіо, склад хладогента напевно теж змінили, ну і Арктіки все ж задали планку якості свого часу та ефективності, там і інші підтягнулись.
проте для кастом води ці правила не поширюються, у вас резинові ущільнення на фітах аьо адаптерах недорогих можуть від кута залому травити непомітно, пряме сонечко в колбу резервуара або прозорих шлангів потрапляє, це все причини виникнення погіршення стану рідини в контурі. А ще переробки кастома звісно. Аьо збирання контура брудними руками, лапнули в резервуарі/десь ще, і привіт)
чи стояло на столі припаоо пилом, зібрали а через пів року контур з життям
цього не можливо в аіо, тому вони більше тримати можуть рідину в норм стані.