Новости
Последние статьи и обзоры
G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті
-
yariksom
Member
шкода, що таку не купив зараз би замість викинути в сміття - продав, і був би олігархом.
-
Intel74320ASuperFin+
Member
G.Skill для дебилов наверное пишет базовую частоту планок в характеристиках. Отгребли от тупорылого стада.
256 гиговые киты в QVL листах последних плат 800 AM5 MSI и 800 X3D Gigabyte. Asus тоже есть, но поменьше. На каком гуано нужно сидеть, что 4 двуранговые плашки не заводятся на экспо. Что-то из разряда купил дешман бп под 5090, а на нормальный денег не хватило.Earanak: ↑ 21.08.2026 12:46 Особенно актуально среди моих коллег по архивизу. Пихают свои 192-256гб и потом вопят, почему же 6400Mhz не заводится (или заводится и все вылетает/зависает). Или вопят че за статтеры такие появились, почему тупит все. Смотришь а там вкуснейшая комбуха из - (2T+GDM-On+550ns tRFC+8-12к tREFI и просто максимально убитые вторички) и все это полирнуто заниженным FCLK, 120ns Latency, ммм как же вкусно. Ведь главное что бы диспетчер задач показывал 6400Mhz на 256 гигахПотом же идут смотрят васянские гайды по поверхностной настройке памяти, рассчитанной на игрунов в 16-32гб ОЗУ и диву даются, почему эти гайды им не помогают. Потом начинается, а может продешевил, и плату подороже взять и вот это вот все... Потом либо меня душат что бы я помог, или все таки сами начинают разбираться.
-
Earanak
Member
Ясно же должно быть что я пишу за все время моего опыта работы с 48-64GB (да и 32GB) плашками а не про 'последний платы'Intel74320ASuperFin+: ↑ 21.08.2026 21:55 G.Skill для дебилов наверное пишет базовую частоту планок в характеристиках. Отгребли от тупорылого стада.
256 гиговые киты в QVL листах последних плат 800 AM5 MSI и 800 X3D Gigabyte. Asus тоже есть, но поменьше. На каком гуано нужно сидеть, что 4 двуранговые плашки не заводятся на экспо. Что-то из разряда купил дешман бп под 5090, а на нормальный денег не хватило.Earanak: ↑ 21.08.2026 12:46 Особенно актуально среди моих коллег по архивизу. Пихают свои 192-256гб и потом вопят, почему же 6400Mhz не заводится (или заводится и все вылетает/зависает). Или вопят че за статтеры такие появились, почему тупит все. Смотришь а там вкуснейшая комбуха из - (2T+GDM-On+550ns tRFC+8-12к tREFI и просто максимально убитые вторички) и все это полирнуто заниженным FCLK, 120ns Latency, ммм как же вкусно. Ведь главное что бы диспетчер задач показывал 6400Mhz на 256 гигахПотом же идут смотрят васянские гайды по поверхностной настройке памяти, рассчитанной на игрунов в 16-32гб ОЗУ и диву даются, почему эти гайды им не помогают. Потом начинается, а может продешевил, и плату подороже взять и вот это вот все... Потом либо меня душат что бы я помог, или все таки сами начинают разбираться.
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Про твоих горе коллег по цеху писал. Деньги есть - ума не надо. Такие и засудили корпорацию.
-
zaqik
Member
Вот и я так понял, по крайней мере, так в новости и сформулированоЯ правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
Вот коробка кингстона. Никакого упоминания JEDEC. Из коробки заводится на 2133. В какой кассе получать компенсацию?
- спойлер

-
NST1983
Member
Georgin: ↑ 21.08.2026 11:41Ні, не зовсім правильно.Ararat: ↑ 21.08.2026 11:22 Пропоную обговорити G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті
Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
GSkill (та й не тільки вони - як мінімум щє Patriot, ADATA, Kingston) часто зашивають у XMP параметри які стабільно не працюють.
У якихось додатках все стабільно, а у інших та стресс-тестах (і іноді навіть просто на робочому столі) - вилітають "синьки".
P.S. У мене прямо зараз в профільному ПК комплект DDR3 GSkill, у якому відразу 2 профілі XMP зашито і жоден з них стабільно не працює. Доводиться вручну корегувати параметри.
А до цього схожі проблеми мав з серіями DDR4 Patriot Viper та Kingston HyperX.
вперший раз таке чую, жодного разу не стикався з цим...
-
Georgin
Member
NST1983
Ну от як є
Ну от як є
-
XXXshadyXXX
Member
3800-3866 легко в cl16, главное нужны Samsung b dieerkins007: ↑ 21.08.2026 18:44Ам4 вообще частоту выше 3200 плохо переваривает
-
unique-neon
Member
А мені таки попадався комплект gskill DDR4, з xmp 3200, де один з модулів вище jedec не працював. Ну але магазин без проблем прийняв модулі назад.
Також на комплектах з частотами побільше не пише, що вони тестувались лише на двох чи трьох топових материнках. Лише на сайті gskill є ця інформація.
Також на комплектах з частотами побільше не пише, що вони тестувались лише на двох чи трьох топових материнках. Лише на сайті gskill є ця інформація.
-
Святой
Member
а кто сказал что для зионов эти профили?Georgin: ↑ 21.08.2026 11:41Ні, не зовсім правильно.Ararat: ↑ 21.08.2026 11:22 Пропоную обговорити G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті
Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
GSkill (та й не тільки вони - як мінімум щє Patriot, ADATA, Kingston) часто зашивають у XMP параметри які стабільно не працюють.
У якихось додатках все стабільно, а у інших та стресс-тестах (і іноді навіть просто на робочому столі) - вилітають "синьки".
P.S. У мене прямо зараз в профільному ПК комплект DDR3 GSkill, у якому відразу 2 профілі XMP зашито і жоден з них стабільно не працює. Доводиться вручну корегувати параметри.
А до цього схожі проблеми мав з серіями DDR4 Patriot Viper та Kingston HyperX.
-
9005
Junior
Что бы так было оба продукта должны быть друг у друга в QVL.Scoffer: ↑ 21.08.2026 11:34А у тебе профілі в бівісі прям одразу і стовідсотково спрацьовували і стабільно надалі працювали?)
Бо от у мене наприклад ні разу.
-
Georgin
Member
Мабуть той же, хто думає, що в мене є виключно XeonСвятой: ↑ 23.08.2026 12:10а кто сказал что для зионов эти профили?Georgin: ↑ 21.08.2026 11:41
Ні, не зовсім правильно.
А до цього схожі проблеми мав з серіями DDR4 Patriot Viper та Kingston HyperX.![]()
Я цей Xeon тільки вчора поставив, на ньому ніяких тестів з XMP не проводив. До цього був i5-4590 - от на ньому і перевіряв.
А комплекти DDR4 взагалі запускалися на 3-х платах AM4 з різними чіпсетами (вказав раніше у цій темі) на процесорах 3600 та 5600G.
Можливо на якійсь іншій конфігурації і запрацювало б але мені було простіше налаштувати вручну, ніж повертати плати чи пам'ять до магазину.