Cooler Master пропонує захист для роз’єму 12V-2x6 із гарантією на випадок оплавлення

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

dext: 18.08.2026 22:14
oversteve: 18.08.2026 20:16 ще раз - прогар лєвого перехідника з корозією вижу, чому це саме деградація не вижу :dontknow:
Дійсно: чому деградували+згоріли три інші обтиснуті провідники, саме там де обтиснуто? :rotate:
китай-подвал + корозія, і я не бачу там деградації, бачу прогар :dontknow:
не наводите контент, який підтверджує ваші слова - значить це ваші фантазії :dontknow:
Це має назву "прогноз", який (що воно буде стабільно горіти) - багатократно підтверджений факт
доки немає прикладу з підтвердженням деградації обтиснутого роз'єму ваш прогноз то ваша фантазія :dontknow:
у мене всього лиш 5070ті, якщо вас влаштує, то без проблем
Це не відповідь на питання, буде статистика за просадками напруги? Особисто в мене по 8pin така є, і вона невтішна для вас, на всьому інтервалі :rotate:
коли тільки купив півроку тому напруга просідала на 0.1В під навантаженням по гпу-з, зараз точно так само просідає на 0.1В :banan:
мені не майже гарантовано треба, а конкретика, якщо ви не можете навести матеріал і його ТКО, то значить це ваші фантазії :dontknow:
Що головне: матеріал - 100% те той, що ви думали. Тому зі свого боку я можу думати як завгодно :rotate:
так мені загалом пофіг який кокнретно там матеріал, бо я вірю даташиту, то ви чомусь наводите ТКО саме міді як приклад, а довести, що там мідь не можете :dontknow:
kabostebeztak
Member

kairo: 10.08.2026 12:49
revans: 10.08.2026 12:44 Поки інші вигадують нові пристрої і захист, спокійно собі насолоджуюсь роботою без проблем з старим способом живлення на 7900xtx і жодних проблем з контактами.

Player Melts Cable on 7900 XTX While Launching Oblivion Remastered
[url]https://en.***.com/news/zhelezo/igroku-rasplavilo-kabel-na-7900-xtx-pri-zapuske-oblivion-remastered[/url]

My PCI-e cable has melted into my rx 7900 xtx
https://www.reddit.com/r/pchelp/comment ... _7900_xtx/

Me: *Laughing at 50 series melting* -> My 7900xt:
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... my_7900xt/
на 1 відео буквально на прев'ю згадується Cablemod, виробник кастомних кабелів у яких як раз пару років тому були великі проблеми

Відправлено через 3 хвилини 58 секунд:
Складно все якось. Ліньки читати. Блін, запхали би вже туди реально якийсь стандартний, надійний, перевірений часом роз'єм живлення. Дорожче? А яка нахрін різниця в продуктах що коштують сотні доларів?
dext
Member

oversteve: 18.08.2026 22:38 китай-подвал + корозія
Це прямо дуже легко контрити: наведіть аналогічни, системні, масові приклади для 8pin
доки немає прикладу з підтвердженням деградації обтиснутого роз'єму ваш прогноз то ваша фантазія :dontknow:
Такий приклад був наведений, саме з прогарами в зоні обтиснення
коли тільки купив півроку тому напруга просідала на 0.1В під навантаженням по гпу-з, зараз точно так само просідає на 0.1В :banan:
Не бачу доказів, особливо розгону під 400+ ват
так мені загалом пофіг який кокнретно там матеріал, бо я вірю даташиту, то ви чомусь наводите ТКО саме міді як приклад, а довести, що там мідь не можете :dontknow:
Головне, що ви вірите маркетологам, а воно все одного горить, стабільно, кратно у порівнянні з 8pin :yes:
+ ваші аргументи щодо матеріалів не є коректними :yes:

Загалом, це вже нескінченна дискусія про підсмоктування корпорастам ("користувач завжди винний") та нав'язування дененеративних стантартів - або захист користувачів, нічого нового
oversteve
Member

dext: 18.08.2026 22:54
oversteve: 18.08.2026 22:38 китай-подвал + корозія
Це прямо дуже легко контрити: наведіть аналогічни, системні, масові приклади для 8pin
так їх нема, ні для 8пін, ні для 12вхпвр :dontknow:
Такий приклад був наведений, саме з прогарами в зоні обтиснення
прогар там є, деградації там не бачу :dontknow:
Не бачу доказів, особливо розгону під 400+ ват
у мене ПЛ 300Вт, завтра зроблю скріншот, як до пк з відяхою доберуся
як варіант можна попросити leif зробити скрін 5090
dext: 18.08.2026 22:54 Головне, що ви вірите маркетологам, а воно все одного горить, стабільно, кратно у порівнянні з 8pin :yes:
я вірю даташитам виробника, а не маркетологам :dontknow:
dext: 18.08.2026 22:54 + ваші аргументи щодо матеріалів не є коректними :yes:
так я вже який раз прошу вас навести контраргументи на підтвердження того що там сплав з ТКО як у міді, але шось я їх не бачу :dontknow:
leif
Member

oversteve: 18.08.2026 23:12як варіант можна попросити leif зробити скрін 5090
ось ця напруга? 16pin voltage? min значення?
спойлер
Изображение
oversteve
Member

leif: 18.08.2026 23:27
oversteve: 18.08.2026 23:12як варіант можна попросити leif зробити скрін 5090
ось ця напруга? 16pin voltage? min значення?
спойлер
Изображение
так, це, а також різниця між напругою 16пін і рсіе під навантаженням
leif
Member

oversteve: 18.08.2026 23:41різниця між напругою 16пін і рсіе під навантаженням
~5хв кочегарінга в фурмарці вистачить? скрін в процесі, тобто current readings
спойлер
Изображение
oversteve
Member

leif: 19.08.2026 00:23
oversteve: 18.08.2026 23:41різниця між напругою 16пін і рсіе під навантаженням
~5хв кочегарінга в фурмарці вистачить? скрін в процесі, тобто current readings
спойлер
Изображение
цілком :up:
leif
Member

то що це вже вона на скрінах? деградація? коли чекати катастрофічного (sic!) оплавлення?

Відправлено через 3 хвилини 53 секунди:
потрібен коментар пана фахівця :popcorn:
dext
Member

oversteve: 18.08.2026 23:12 так їх нема, ні для 8пін, ні для 12вхпвр :dontknow:
Для 12pin - більше ніж достатньо
A прогар не результат (багатомісячної, розтягнутої в часі) деградації? Поясніть фізику процесу, якщо фізику звичайно не прогулювали
у мене ПЛ 300Вт
:laugh:
50 градусів 12pin на 300Вт vs ~30 градусів 8pin на 350Вт - про що взагалі розмова? Це канонічний приклад дегенерації by-design
я вірю даташитам виробника, а не маркетологам
Див. вище, температура у силових з'єднаннях це завжди негативний фактор, завжди негативний
так я вже який раз прошу вас навести контраргументи на підтвердження того що там сплав з ТКО як у міді, але шось я їх не бачу :dontknow:
Якщо цих матеріалів не наводить навіть molex - про що мова? Але це 100% не ваші улюблені бронза/латунь, тому я можу фантазувати, а ви - ні :yes:

Всі випадки прогару вказують на деградацію + термальний розгін, заперечувати цей об'єктивний факт не має сенсу
oversteve
Member

dext: 20.08.2026 23:15
oversteve: 18.08.2026 23:12 так їх нема, ні для 8пін, ні для 12вхпвр :dontknow:
Для 12pin - більше ніж достатньо
то хіба у вашій уяві, по факту настільки достатньо, що РМА зелених карт з роз'ємом не більше, ніж червоних без роз'єму :D
A прогар не результат (багатомісячної, розтягнутої в часі) деградації? Поясніть фізику процесу, якщо фізику звичайно не прогулювали
взагалі якщо роззуєте очі, то побачите, що власник писав про сліди корозії, так що без розбору там взагалі незрозуміло що конкретно сталося
у мене ПЛ 300Вт
:laugh:
50 градусів 12pin на 300Вт vs ~30 градусів 8pin на 350Вт - про що взагалі розмова? Це канонічний приклад дегенерації by-design
те, що 30 градусів у 8пін після тривалої прожарки якоїсь 7900хтх дуже сумніваюся (давайте скріни тепловізора), але навіть якщо так, то не бачу нічого страшного в 50 градусах на 12вхпвр, то хіба треба бути трохи упоротим, щоб такого боятися :dontknow:
я вірю даташитам виробника, а не маркетологам
Див. вище, температура у силових з'єднаннях це завжди негативний фактор, завжди негативний
50 градусів то не висока температура для таких з'єднань, і навіть 70-80 не висока :dontknow:
Якщо цих матеріалів не наводить навіть molex - про що мова? Але це 100% не ваші улюблені бронза/латунь, тому я можу фантазувати, а ви - ні :yes:

Всі випадки прогару вказують на деградацію + термальний розгін, заперечувати цей об'єктивний факт не має сенсу
мова про те, що ви не можете навести ТКО для сплаву, з якого роблять термінали, але все одно вперто використовуєте ТКО чистої міді для розрахунків і робите необгрунтовані висновки :dontknow:
dext
Member

oversteve: 20.08.2026 23:40 то хіба у вашій уяві, по факту настільки достатньо, що РМА зелених карт з роз'ємом не більше, ніж червоних без роз'єму :D
В котексті 12pin vs 8pin важливий відсоток, який в рази більший, навіть за відкритими даними
взагалі якщо роззуєте очі, то побачите, що власник писав про сліди корозії, так що без розбору там взагалі незрозуміло що конкретно сталося
Відсутня ізоляція на 4 з 6 дротів про що говорить?
те, що 30 градусів у 8пін після тривалої прожарки якоїсь 7900хтх дуже сумніваюся (давайте скріни тепловізора), але навіть якщо так, то не бачу нічого страшного в 50 градусах на 12вхпвр, то хіба треба бути трохи упоротим, щоб такого боятися :dontknow:
+20 на постійній основі це майже гарантована 4x фізика деградації/прогару
50 градусів то не висока температура для таких з'єднань, і навіть 70-80 не висока :dontknow:
Ми говоримо не про абсолютні цифри, а відносні: кожні +10 градусів зменшують строк служби компоненти в 2 рази, це є справедливим чи не для кожного електронного компонента
мова про те, що ви не можете навести ТКО для сплаву, з якого роблять термінали, але все одно вперто використовуєте ТКО чистої міді для розрахунків і робите необгрунтовані висновки :dontknow:
Мова про те, що особисто ваші аргументи були спростовані оф.спеками молекса.
Тому зі свого боку я можу пропонувати хоч срібні контакти з позолотою, хоч з платиною :rotate:
oversteve
Member

dext: 21.08.2026 00:08
oversteve: 20.08.2026 23:40 то хіба у вашій уяві, по факту настільки достатньо, що РМА зелених карт з роз'ємом не більше, ніж червоних без роз'єму :D
В котексті 12pin vs 8pin важливий відсоток, який в рази більший, навіть за відкритими даними
і де саме цей відсоток більше? майндфекторі, на який ви постійно посилалися в минулій темі говорить, що не більше :dontknow:
Відсутня ізоляція на 4 з 6 дротів про що говорить?
загалом ні про що, якщо не вникати в усі інші аспекти :dontknow:
+20 на постійній основі це майже гарантована 4x фізика деградації/прогару
фізика деградації, прикладів якої ви чомусь так і не можете навести :dontknow:
власне ось термофото 8пін, там далеко не 30 градусів
спойлер
Изображение
Изображение
Ми говоримо не про абсолютні цифри, а відносні: кожні +10 градусів зменшують строк служби компоненти в 2 рази, це є справедливим чи не для кожного електронного компонента
ок, піде спати через умовні 20 років, замість 80, я думаю користувач то переживе :dontknow:
Мова про те, що особисто ваші аргументи були спростовані оф.спеками молекса.
Тому зі свого боку я можу пропонувати хоч срібні контакти з позолотою, хоч з платиною :rotate:
я і не спорю, що помилився з матеріалом
з вашого ж боку ви не можете аргументувати чому ви опираєтесь на ТКО міді, враховуючи, що там точно не мідь, а якийсь її сплав :dontknow:
Ответить