ASUS вивела на український ринок монітори ROG Swift OLED PG27UCWM та PG32UCWM з матрицями Tandem RGB OLED

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Kopstr: 05.08.2026 12:02 Монітори по 50 тис - дожилися )))))
І пк за чверть мільйона, так і живем тут палка 2кінця бо хороший системник має мати хороший топовий екран, бо яку би відеокарту ви не вибрали картинку видає монітор. :idea:
FirstTDM
Member

xIIImaL: 05.08.2026 14:05Активное охлаждение использовалось разве что для самых первых моделей , с 22 года не слышал чтобы ставили вентиляторы в монитор
До cих пор Dell использует вентиляторы для охлаждения некоторых олед мониторов Alienware... в оледах LG UltraGear есть кулера...

ASUS, MSI и Gigabyte с 2024-2025 только с пассивным охлаждением
xIIImaL
Member

Kopstr: 05.08.2026 12:14 У мене таке відчуття що усі люди хто купили собі ОЛЕД та Woled автоматично записались в бета тестувальники за свої гроші ) :(
3 год уже тестирую и все гуд , мало того - после всяких ips скажу что это лучшее бета тестирование железа в моей жизни . Даже между новой и старой видеокартой не видно такой большой разницы в картинке как смена ips на олед
Kopstr: 05.08.2026 14:06 xIIImaL
В Alienware AW2725Q що являється 4 поколінням стоїть вентік в корпусі
не знаю зачем он там , у меня не греется вообще
Последний раз редактировалось xIIImaL 05.08.2026 14:18, всего редактировалось 1 раз.
Kopstr
Member

xIIImaL
Це тому що в тебе напевно не було до зміни на ОЛЕД якісного міні леду с норм алгоритмом. Я собі заказував ОЛЕД 4 покоління та чесно кажучи там різница тільки в чорному та відгуку а ось HDR в оледах особливо 1000+ і близько до IPS на Mini LED не підходе.
xIIImaL
Member

Kopstr: 05.08.2026 14:17 xIIImaL
Це тому що в тебе напевно не було до зміни на ОЛЕД якісного міні леду с норм алгоритмом. Я собі заказував ОЛЕД 4 покоління та чесно кажучи там різница тільки в чорному та відгуку а ось HDR в оледах особливо 1000+ і близько до IPS на Mini LED не підходе.
Видел я все моники перед тем как покупал олед и мне наоборот минилед не заходят вообще , там гостинг от подсветки . Насчет hdr только на олед он считается эталоном .
LVladislavchik
Member

oversteve
ну в ва найбільша проблема це гостінг, в самсунгів г6 і вище це пофікшено до рівня доволі швидких іпс, контраст вище, глоу набагато менше, але я б не розглядав ва по ціні оледу
Kopstr
Member

xIIImaL
"Насчет hdr только на олед он считается эталоном" :lol:
або подивись будь ласка як твій еталон не може навіть в 1000 ніт по 5%
Последний раз редактировалось Kopstr 05.08.2026 14:48, всего редактировалось 1 раз.
LVladislavchik
Member

Kopstr
нормальний мінілед іпс це який?
Kopstr
Member

LVladislavchik
їх багато, зараз краще брати нові з 2300 зонами але якщо кошик жме то можна й з 1100+ але норм алгоритмом.
В мене innocn ga27v1m max там 2300 зони, у знайомого є acer predator x32qfs bmiiphuzx. Я собі замовляв QD OLED 4 покоління від Alienware AW2725Q то в HDR 1000+ він і рядом не стояв з цими мініледами по яскравості. Навіщо мені монік за 1100 баксів який не може тянути норм HDR 1000+ хочаб покриваючи 7% через свій ABL.
kabostebeztak
Member

Оффтоп
Є якісь 21:9 1440п олег ультравайди?
Хоча на олегах мене хвилює жор, є якісь альтернативи олегу?
xIIImaL
Member

Kopstr: 05.08.2026 14:31 xIIImaL
"Насчет hdr только на олед он считается эталоном" :lol:
подивись будь ласка як твій еталон не може навіть в 1000 ніт по 5%
Уже миллион раз это здесь обсуждали , никакое видео с ютуба не покажет реальной ситуации с картинкой . Темболее видео с каналов где 128 подписчиков . И да , Hdr - это не про яркость , а про контраст и глубину черного . Мне лично яркости оледа с головой , более чем 500 нит - уже глаза режет . 1000 - вообще вырвиглазная картинка , не использую никогда
Kopstr
Member

xIIImaL
Вже мілліон разів казали і кажуть скрізь - ні один ОЛЕД не витягне ту яскравість в HDR 1000+ яку може витягувати Mini LED, і так HDR 1000+ це якраз саме про яскравість коли деякі обєкти на сцені повинні світити яскравіше ніж все інше а не коли їм дали HDR 400 true black щоб все було на рівні 400 ніт.
Ще раз повторюю. Я в живу порівнював два не дешеві монітори ОЛЕД та Міні лед на своєму столі. ОЛЕД 4 покоління не міг навіть і близько догнати в HDR 1000+ мі мінілед якому вже майже 2 роки. ОЛЕД виграє при умові що нема зайвого світла по контрасту та чорному та інпут лагу. Але до пікової яскравості в HDR 1000+ нараз олед монітор не може це зробити.
xIIImaL
Member

Kopstr: 05.08.2026 14:50 xIIImaL
Вже мілліон разів казали і кажуть скрізь - ні один ОЛЕД не витягне ту яскравість в HDR 1000+ яку може витягувати Mini LED, і так HDR 1000+ це якраз саме про яскравість коли деякі обєкти на сцені повинні світити яскравіше ніж все інше а не коли їм дали HDR 400 true black щоб все було на рівні 400 ніт.
Ще раз повторюю. Я в живу порівнював два не дешеві монітори ОЛЕД та Міні лед на своєму столі. ОЛЕД 4 покоління не міг навіть і близько догнати в HDR 1000+ мі мінілед якому вже майже 2 роки.
повторюсь , я не слепой , мне 1000 нит в лицо не нужно . У меня по замерах олед 1100 нит выдает , и я никогда не использую в этом режиме , это не выносимо . Это на телевизоре еще оправданы 1000 нит когда сидишь в паре метров
Kopstr
Member

xIIImaL
Кинь свою модель монітору ОЛЕД який видає 1100 ніт будь ласка )))
xIIImaL
Member

Kopstr: 05.08.2026 14:58 xIIImaL
Кинь свою модель монітору ОЛЕД який видає 1100 ніт будь ласка )))
в профиле все есть . А че тут удивительного, у меня уже не новая модель . Сейчас новые оледы 1500 выдают только вопрос кто это использует ? А телики Lg оледовские так и вообще около 3000 по замерах
Kopstr
Member

xIIImaL
1000 ніт в 2% - потужно :lol:
xIIImaL
Member

Kopstr: 05.08.2026 15:05 xIIImaL
1000 ніт в 2% - потужно :lol:
А что , где то есть 100% ? :gigi:
Kopstr
Member

xIIImaL
Є 1200 на 5% та більше.
xIIImaL
Member

Kopstr: 05.08.2026 15:08 xIIImaL
Є 1200 на 5% та більше.
ну круто , че . Ослепнут на 5% быстрее :gigi:
LVladislavchik
Member

Kopstr
https://web.archive.org/web/20251024204 ... c5-42-oled
https://web.archive.org/web/20251026091 ... lg/c5-oled
не бачу проблем з 10% :rotate:
а ось в іпс більше 27" гігантське глоу і толку з тої високої яскравості просто 0 коли в темній сцені по кутках просто сиві плями, в випадку мініледа та пляма просто сильно темніша, але все рівно не розібрати взагалі що там, я думав брати іпс 32" 2к декілька років назад, для того щоб не бачити глоу по кутках треба було відходити від монітора на 1.5 метра, тобто перевага більшої діагоналі відразу пропадала, замовив тоді декілька ва і як же я здивувався що навіть в плоских lg va 32" глоу практично нема, тому купив тоді самсунг г6 32 2к на швидкій ва матриці
kabostebeztak
34" багато, але вони ніби всі на старих оледах, тобто шрифти будуть кострубаті
Ответить