Сьогодення і майбутнє ігрових моніторів Samsung Odyssey. Що пропонують моделі Odyssey OLED G6 G60SF, Odyssey OLED G8 G81SF та Odyssey G7 G75F

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Pandemium77: 25.07.2026 08:03
То же жду его поста))) но 8к это реально проблема для потребительського сегменте, хоть и очень узко направленая
А в чому проблема?
Vladys77
Member

kairo: 25.07.2026 01:09
Vladys77: 25.07.2026 00:17 Бо в цій роздільній здатності в 60 FPS сучасні ігри потягне лише 5090. А при зниженні роздільної здатності відчутно погіршується картинка.
Та вже починаючи з 4070ТіS можна нормально грати в 4К. По-перше далеко не всі ігри, це ААА з рейтрейсингом, є багато сучасних ігор з помірними вимогами до заліза(таких насправді більшість), по друге, DLSS, по-третє, завжди можна порухати плвзунки.
Я зазвичай в інді не граю. DLSS в мене не працює. І монітор в мене 2к :D
kairo
Member

Vladys77: 25.07.2026 19:02Я зазвичай в інді не граю. DLSS в мене не працює. І монітор в мене 2к
Я на 4090 з останнього пройшов: Uncharted 4, Against the Storm, TLOU2, BG3, Cuphead, Deaths Door, Hogwards Legac, RE3. Це все можна спокійно грати на 4070ТіС в 4К, місцями увімкнути ДЛСС, десь трохи налаштування підігнати
n+gibat[]r
Member

капітошка: 25.07.2026 02:02 цікаво, чув, що у самсунга зараз поганий quality control, чи дісно це так, бо раніше такого за ним не помічав?
Ну в мене була модель 32" Samsung LS32BG700 (LS32BG702EIXUA) в 2024 році, пішла полосами по екрану через місяць користування, ще місяць по офіційним сервісам тягала Розетка, не могли поремонтувати, але потім Розетка повернула кошти за монітор і я на ці кошти купив Playstation 5 дитині :laugh:
А монітор поки чекав з ремонту то купив інший, 32" LG UltraGear 32GQ850-B так він працює безпроблемно досі. :super:
капітошка
Member

n+gibat[]r: 25.07.2026 22:47
капітошка: 25.07.2026 02:02 цікаво, чув, що у самсунга зараз поганий quality control, чи дісно це так, бо раніше такого за ним не помічав?
Ну в мене була модель 32" Samsung LS32BG700 (LS32BG702EIXUA) в 2024 році, пішла полосами по екрану через місяць користування, ще місяць по офіційним сервісам тягала Розетка, не могли поремонтувати, але потім Розетка повернула кошти за монітор і я на ці кошти купив Playstation 5 дитині :laugh:
А монітор поки чекав з ремонту то купив інший, 32" LG UltraGear 32GQ850-B так він працює безпроблемно досі. :super:
цікаво, дякую :)
чи давно самсунг так зкурвився, або це не статистичні дані, раніше я йому довіряв, але зараз багато чую про не дуже гарну якість, ось наприклад "вішарування" матриці у моніторах самсунг.
Vladys77
Member

kairo: 25.07.2026 20:33
Vladys77: 25.07.2026 19:02Я зазвичай в інді не граю. DLSS в мене не працює. І монітор в мене 2к
Я на 4090 з останнього пройшов: Uncharted 4, Against the Storm, TLOU2, BG3, Cuphead, Deaths Door, Hogwards Legac, RE3. Це все можна спокійно грати на 4070ТіС в 4К, місцями увімкнути ДЛСС, десь трохи налаштування підігнати
Ну так це ж всі старі ігри які зазвичай вийшли ще до появи 4070Ti :D . Логічно що вони нормально ідуть на відеокарті з майбутнього :gigi:
Kassatka
Member

Для цього Samsung впроваджує технологію RGB V‑Stripe з лінійним розташуванням субпікселів, що дозволяє досягти кращої чіткості тексту. А в поєднанні з іншими технологіями це робить зображення ще точнішим і насиченішим.
Об'єктивно, це буде найголовніше досягнення OLED-моніторів на сьогодні. Якщо гора не йде до Магомета, то пора Магомету рухати свою дупу в напрямку гори. Якщо в еру такої шаленої популярності OLED-моніторів у Мокрософта досі руки повідсихали :mad: зробити інші варіанти зглажування шрифтів, окрім RGB та BGR, то нічого не лишається, як виробникам OLED-матриць розміщати субпікселі за стандартною RGB-структурою. Дивно, що знадобилося стільки років, щоб хоча б якось намагатися виправити цю проблему. Якщо Самсунг першопроходець з цією технологією RGB V‑Stripe, то честь йому і хвала. Аби тільки не завадив патентами й договорами іншим виробникам піти по цьому шляху.
Таким чином у OLED буде на один недолік менше. Але головна проблема вигорання, а отже ускладненої практики використання, нікуди не дівається - не юзати на високій яскравості, юзати темні теми, екранні заставки родом з 90-их, прибирати панель задач. І друга проблема з мерехтінням там теж під великим питанням. Тому я й надалі лишатимуся хейтером OLED та прихильником класичних VA/IPS технологій.
Може це допоможе, але я б обрав не бути піддослідним кроликом
Для матриць QD-OLED важливе значення має захист від потенційного вигорання через нерівномірне нагрівання під час тривалого відображення статичних елементів. Для запобігання цьому реалізовано систему OLED Safeguard+ з динамічною системою охолодження з тильного боку панелі. За матрицею розташована вигнута теплова трубка з рідиною, яка випаровується та конденсується, допомагаючи розсіювати тепло.
А оце вже явне псування якості користування товаром:
Також використовуються механізми інтелектуального регулювання яскравості, автоматичного зниження яскравості логотипів і статичних елементів
Я б надав перебуху, щоб дисплей світив саме з тією яскравістю, на яку я його налаштував, а не динамічно міняв її туди-сюди, а також, щоб логотипи і статичні елементи показувалися саме тими кольорами, якими їх передбачив дизайнер (або як їх покращив DLSS 5 :D ), а не вони з часом робилися бляклими. Можна просто купити звичайну VA-шку і не мати ніяких цих проблем, ще й дешевше обійдеться.
Pandemium77: 25.07.2026 08:03То же жду его поста))) но 8к это реально проблема для потребительського сегменте, хоть и очень узко направленая
Ну а що тут можна нового сказати?
спойлер
32 дюйми якраз найоптимальніша діагональ для 1440p, яка повністю використовує й реалізовує наповну всю корисну інформацію з цього резолюшену. Але це має бути бюджетний варіант для тих, хто не має грошей для 4К, більшої діагоналі і потужної відяхи. Для 1440p для бомжегеймінгу підійде відяха, починаючи зі старої-нової доброї RTX 3060 12 Гб, для чудової продуктивності можна RTX 5060 Ti 16 Гб, RTX 5070, RX 9070.
Для 4K потрібно вже 43-50 дюймів, щоб повністю розкрити і резолюшен і досягти ідеального заповнення всього поля зору. Сюди стартова відяха потрібна хоча б рівня RTX 5060 Ti 16 Гб, але можна обійтися б/в RX 6800 (XT). Для чудової продуктивності вже потрібна, як тут згадали, наприклад
kairo: 25.07.2026 01:09Та вже починаючи з 4070ТіS можна нормально грати в 4К.
Або на сьогодні це RTX 5070 Ti, у якої до того ж ПСП пам'яті значно вище.
Думаю, у сьогоднішніх реаліях дуже часто варто економити і купувати не дуже дорогу відяху nVidia, щоб юзати DLSS 4/DLSS 4.5.
Щоб насолодитися високою чіткістю екрану, і при цьому не зменшувати діагональ екрану з 43-50 дюймів, щоб екран продовжував займати все поле зору, тут потрібно вже резолюшени значно вище 4K - 5K, а також 6K і 8K - мінімум 43 дюйми, але таких моніторів не роблять, а телевізори теж уже згортають виробництво й допродують рештки. :weep:
Простіше не рвати пупа й купити 4K. Оскільки виробництво 43-дюймових 4K-моніторів практично зупинили, не кажучи вже про 50+ дюймові, то тут лише купувати телевізор. Першоякісні VA/IPS-телевізори у цільовій діагоналі 43 чи 50 теж з кожним роком віднайти дуже важко через засилля OLED і міграцію високої якості в більші діагоналі, але для використання в ролі монітора по суті не так вже багато й треба. Бажано без низькочастотної ШІМ, ну і 120 Гц з HDMI 2.1 знайти теж дуже неважко, кому раптом 60 Гц мало (на мої чисто суб'єктивні відчуття, 60 Гц для 50 дюймового 4K цілком достатньо, от при подальшому збільшенні резолюшена та діагоналі вже виникає сенс переходити на 100 чи 120 Гц).
Pandemium77: 25.07.2026 08:03То же жду его поста))) но 8к это реально проблема для потребительського сегменте, хоть и очень узко направленая
tablestikus: 25.07.2026 11:05А в чому проблема?
Проблема просто катастрофічна. Причому катастрофічна двічі.
спойлер
По-перше, майже нема можливості купити собі дисплей: 8К-моніторів практично не були (були лише для профсектору в 32 дюймах, що вбиває весь сенс такою мізерною діагоналлю, і вартістю в півквартири), 5К та 6К-монітори не роблять в нормальній діагоналі 43+ дюймів, а роблять в нікчемних 27-32 дюймах. Телевізори навпаки робили завеликі - замість оптимальної для робочого стола Віндовс діагоналі 43-50 дюйми робили 55, 65 дюймів і ще більше. А зараз 55-дюймові припинили виробництво у 2024 році, а 65-дюймові припиняють зараз. Чисто для геймінгу підходить і більша діагональ, якщо є гроші та місце відсунутися, але пройде ще пару років і навіть Самсунг можливо припинить виробництво останніх преміальних 8К-телевізорів за оверпрайс.
По-друге, на це потрібна дуже потужна відяха з мінімум 24 Гб VRAM. На старті епохи 8K-геймінгу це була RTX 3090, на сьогодні з прожерливим UE5 старі RTX 3090 (Ti)/RX 7900 XTX підійдуть лише для дуже бюджетного 8K-бомжегеймінгу, для нормального 8K-геймінгу існує лише дві відеокарти RTX 4090 та RTX 5090 за ціною мінімум 110 тис. грн. за старе б/в. І то без компромісів тут ніяк: 1) часто доведеться юзати апскейл, добре що хоч апскейл працює тим краще, чим у вищому резолюшені; 2) у багатьох іграх апскейлу взагалі нема, хоча б і не завадив; 3) Про усякі трасування променів, а тим більше шляху, відразу варто забути, жертвуючи їх заради більшої чіткості та деталізації у 8К (ну або переходити в режим принаймні 4К, щоб їх використати навіть на найпотужнішій відясі).
AMD взагалі випустила відяху під 8K лише в попередньому поколінні й прокатила на потужну 24 Гб відяху в нинішньому поколінні. А у попереднього і продуктивності вже малувато на сьогодні й тензорів нема в достатній кількості для якісного сучасного FSR-апскейлу без суттєвих втрат продуктивності. А 24 Гб нова відяха Radeon була б дуже доречна на фоні того, що на відяхи nVidia з великим обсягом VRAM шалений попит для робочих завдань з Cuda та нейронками, через що вони дуже дорогі. (Наприклад б/в RTX 3090 коштує ті ж самі 40 тис. грн., що й б/в RX 7900 XTX, незважаючи на те, що остання новіша й продуктивніша.)
walkman3000
Member

Kassatka: 26.07.2026 04:00Якщо Самсунг першопроходець з цією технологією RGB V‑Stripe, то честь йому і хвала
1. оледи з ргб існували ще до самсунга
2. ргб-структура у самсунга відрізняється від класичної де всі одного розміру, тут красний найбільший за розмірами через особливості qdoled
3. колись давно соні та панас об'єдналися у joled з амбіційним планом повернути технологичне лідерство в галузі зі своєю технологією друкування дисплеїв яка обіцяла шось до 40% економії у порівнянні з "традиційним" методом, а по факту брак при виробництві був до 50%. там багато чого цікавого можна самому подивитись але головне це те що вони десь після 2020 почали співпрацювати c tcl щоб вийти на ринок великих дисплеїв, через пару років збанкрутували через борги і все наче перейшло до japandisplay але вгадайте яка контора зараз вже вийшла на ринок з цією самою технологією :gigi: жоледи були топовими екранами у профі-категорії, навіть сьогодні ттх неймовірні на фоні самса та лг, але на профіках грошей не заробити і потрібен массмаркет. короче кажучи, як проє lcd так проє і оледи. типове замкнуте коло, нема продаж - нема прибутковості - нема інвестицій - нема масштабу
Sanьka
Member

kairo: 24.07.2026 12:34Розглядаю Odyssey OLED G8 G80SH. Тільки подивитись би матове покриття в житті.
Мені сподобався.
32-дюймовий монітор Odyssey G8 G80HS підтримує режим 6K при 165 Гц та 3K при 330 Гц
О, не знав що він так може, треба пошукати де налаштування.
walkman3000
Member

Sanьka: 26.07.2026 10:09О, не знав що він так може, треба пошукати де налаштування
це то що на ips
odessitmws
Member

walkman3000: 26.07.2026 10:32 то що на ips
Всегда бесило что что в столь крупных компаниях делают такой дурацкий нейминг что ничего не понятно, за что они там деньги получают...
walkman3000
Member

odessitmws: 26.07.2026 10:49Всегда бесило что что в столь крупных компаниях делают такой дурацкий нейминг что ничего не понятно, за что они там деньги получают...
сейчас вообще чтоб что то купить нужно инфу копать как на курсовую минимум :laugh: я недавно инсталяцию брал для унитаза и ошибся в одной цифре из 6-значного суфикса при заказе, в итоге получил клапан в комплекте без регулировки скорости смыва и пришлось докупать нового образца
Sanьka
Member

odessitmws: 26.07.2026 10:49Всегда бесило что что в столь крупных компаниях делают такой дурацкий нейминг
+1
Неймінг дурнуватий.
kairo
Member

Sanьka: 26.07.2026 10:09
kairo: 24.07.2026 12:34Розглядаю Odyssey OLED G8 G80SH. Тільки подивитись би матове покриття в житті.
Мені сподобався.
32-дюймовий монітор Odyssey G8 G80HS підтримує режим 6K при 165 Гц та 3K при 330 Гц
О, не знав що він так може, треба пошукати де налаштування.
Я спочатку не міг зрозуміти, чого ти Odyssey OLED G8 G80SH назвав 6К моніком, але зрозумів, що це такий божественний неймінг моделей.
nikolaiii
Member

Саме відсутність олед монітора з 32" QHD схиляє до купівлі 27" монітора. Чи надто погано виглядає QHD на 4К моніторі?
Liquidator
Member

Kassatka: 26.07.2026 04:00
Для цього Samsung впроваджує технологію RGB V‑Stripe з лінійним розташуванням субпікселів, що дозволяє досягти кращої чіткості тексту. А в поєднанні з іншими технологіями це робить зображення ще точнішим і насиченішим.
Об'єктивно, це буде найголовніше досягнення OLED-моніторів на сьогодні. Якщо гора не йде до Магомета, то пора Магомету рухати свою дупу в напрямку гори. Якщо в еру такої шаленої популярності OLED-моніторів у Мокрософта досі руки повідсихали :mad: зробити інші варіанти зглажування шрифтів, окрім RGB та BGR, то нічого не лишається, як виробникам OLED-матриць розміщати субпікселі за стандартною RGB-структурою. Дивно, що знадобилося стільки років, щоб хоча б якось намагатися виправити цю проблему. Якщо Самсунг першопроходець з цією технологією RGB V‑Stripe, то честь йому і хвала. Аби тільки не завадив патентами й договорами іншим виробникам піти по цьому шляху.
Таким чином у OLED буде на один недолік менше. Але головна проблема вигорання, а отже ускладненої практики використання, нікуди не дівається - не юзати на високій яскравості, юзати темні теми, екранні заставки родом з 90-их, прибирати панель задач. І друга проблема з мерехтінням там теж під великим питанням. Тому я й надалі лишатимуся хейтером OLED та прихильником класичних VA/IPS технологій.

Може це допоможе, але я б обрав не бути піддослідним кроликом]Для матриць QD-OLED важливе значення має захист від потенційного вигорання через нерівномірне нагрівання під час тривалого відображення статичних елементів. Для запобігання цьому реалізовано систему OLED Safeguard+ з динамічною системою охолодження з тильного боку панелі. За матрицею розташована вигнута теплова трубка з рідиною, яка випаровується та конденсується, допомагаючи розсіювати тепло.

Чудово усе давно з чіткістю шрифтів, особисто сиджу рік на OMEN Transcend 32 (QD-OLED) 240 дискомфорту з шрифтами не спостерігаю взагалі - усе про шо ви бідкаєтеся у коменті - виглядає як манячка. VA\IPS по картинці (а умене був до нього чудовий LG 32 на IPS з HDR 600) тупо кольора дніщенські поряд з насиченою та яскравою QD-OLED - це одразу помітно на неозбоєне око де чорне це чорне, а сіре це сіре. А щодо вигоряння - я не загоняюся взагалі, бо не беру моніки на десятки років, бо мені свої очі шкода більше за гроші, тому чрез три роки які діє гарантія якшо вийде шось ще ліпше, або цей зіпсується - я банально зміню монітор на подібний новий, або ще сучасніший де вже пофіксять недоліки попередників (хоча вже актуалні моделі на 3-му поклінні чудові), але вже не повернуся на VA\IPS - бо в них картінка тупо гірша для мого сприйняття моїми очима, так шо аргументи про вигорання з реальною гарантією у 3 роки в наш час, коли не зщнаєш шо буде завтра - якось читаються з посмішкою ;) Так спочатку на заводскій прошивці бісило віконце яке вимагало запустити захист від вигоряння, але у наступних прошивках це сховали - і захист зупскається у час коли я наприклад сплюі тобто у режімі очікування монітору, тобто вдень воно мене не турбує, а вночі само там робить шо треба з пікселями у фоні коли монік не використовується, і да я не використовую темні теми, якшо вони мені не подобаються, і да я не ховаю панель задач - вона статична і вєчно на соєму місті - вигорить колись = як і писав заміню монік, але буду насолоджуватися чітким та яскравим зображенням, що не напрягає очі і радує сприйняття ;)
Ответить