► Так - розглядав. Якраз як Ви собі купили, я ще на попередній сторінці теми задав питання стосовно активної/пасивної вентиляції... Якраз тоді я ще вивчав цю пропозицію від свого постачальника.
► А чому відмовився - більше від перестороги і не дуже вдалого досвіду з Powercom-ами (почитайте буквально попереднє моє повідомлення вище).
Ijachok: ↑
24.07.2026 23:11
В моєму уявленні, це один з двох перших варіантів, які спадають на думку при виборі UPS (зразу після трохи більш лакшері APC)
► І в крутих брендах і в простіших - є свої кращі і гірші моделі, а які з них які, то вже потрібно запитувати досвід і читати відгуки. Я найчастіше (в плані кількості) стикався якраз з Powercom-ами, потім з АРС-ами, не частий, але дуже вдалий і тривалий досвід якраз з MGE - зовсім трохи з Eaton, ще були CyberPower і чув про FSP, як прості і надійні. Powercom-и - вони, капець, різні бувають - у мене з ними не дуже вдалий досвід був (якщо не сказати прям - більше негативний). У мене дуже мало знань і досвіду навіть серед озвучених брендів і тому дуже суб'єктивно серед них на перше місце я б поставив MGE/Eaton + APC, далі FSP і тільки потім Powercom і CyberPower (останні - як та "сіра миша", ні те, ні се, хоча, ніби в не дуже жорстких режимах відпрацьовували нормально - моніторив три моделі, дві з яких були в моїх руках і одна з яких досі ще є в експлуатації на "батьківському ПК").
► Що один, що другий - це як Кінгстон:

ОБОВ'ЯЗКОВА переплата за бренд - це перша зрозуміла позиція, а все інше (робочі характеристики, надійність і т.д.), то вже друга, третя і т.д. Але - знову ж таки: треба розуміти конкретні моделі на даний момент часу. Он як з АРС-ами я трохи "припух", що люди пишуть у відгуках: ніби не так вже й критично, у кожного своя в більшості індивідуальна проблема виникала, але просто сам спектр проблем і досить високий відсоток серед всіх відгуків в принципі. У мене досі стоїть без діла непотопляємий APC Back CS BK500EI ще 2007-го року випуску - ще з живлення комутаційної шафи Cisco-маршрутизатора забрав, коли наш відділ розформували в 2021-му: чого він тільки не бачив! Але завжди відпрацьовував просто ідеально (давно хотів його продати, так як я більше люблю лінійно-інтерактивні дбж, але віддавати за якісь нещасні 300-400 грн. - просто рука не підіймається. Так і стоїть, в якості сувеніру і прикладу справді бойового, дуже надійного, невибагливого дбж).