Великі компанії починають закуповувати SSD у китайських виробників. Lenovo оснащує ноутбуки ThinkBook накопичувачами YMTC

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Хах, з цим дефіцитом скоро реально усі будемо на старому залізі сидіти.
макбук про 2015 не така вже і погана штука...
Последний раз редактировалось kabostebeztak 04.07.2026 20:10, всего редактировалось 1 раз.
FastBullet
Member

kabostebeztak: 04.07.2026 19:58 Хах, так скоро реально усі будемо на старому залізі сидіти.
:lol: :lol: :lol:
Непоганий буде Мак на М7 🤣🤣🤣
kabostebeztak
Member

FastBullet: 04.07.2026 20:06
kabostebeztak: 04.07.2026 19:58 Хах, так скоро реально усі будемо на старому залізі сидіти.
Так я ж про старе залізо, а не нове.
FastBullet
Member

kabostebeztak: 04.07.2026 20:10
FastBullet: 04.07.2026 20:06

Так я ж про старе залізо, а не нове.
Ну так все что было до М1 ни о чем ((( а после, что-то более менее вменяемое это уже будет М7
Inqizitor2022
Member

Какой бред и позор, Леново и так не отличались качеством, а после этого можно про их покупку совсем забыть
tornadox
Member

warp37: 04.07.2026 11:24Вообще проблемы не вижу. В реальных сценариях по скорости работы они все одинаковые, если не гонять в CrystalDiskMark. Большинство программ не научено реализовать потенциал PCI-E.

Во всяком случае, по опыту пользования SATA3/PCI-E 3.0/4.0 и даже USB 3.1.
в мене одна система живе від win-to-go sata usb 3.1 ssd, схожа система має nvme gen3 - швидкість запуску ос + швидкість завантаження 100гб ігри взагалі на рівні похибки.
VovaVMS
Member

Головне питання який там чіп, його специфікації та підтримка наприклад DeepSleep та звісно - тип пам'яті.
А в статті нічого..
З слухів в інтернеті:
> Lenovo is equipping select global laptops (such as the ThinkBook 14 G9 IPL) with both YMTC (Yangtze Memory Technologies Co.) TLC and QLC SSDs. Typically, YMTC supplies 1 TB TLC or 2 TB QLC configurations.

Ну таке - ThinkBook я вважав трохи гірше ніж ThinkPad. Але ставити туди такий шлак як QLC.
parseval
Junior

Щось усі пішли обговорювати ттх накопичувачів, швидкості та ресур. Але як на мене основна проблема озвучена в статті це перебудова глобальних ланцюжків постачання і захоплення ринків збуту. І Китаю просто віддали все і задарма. Не він прийшов і запропонував, а до нього. А коли через пару років топи оговтаються після ШІ лихоманки, буде пізно. Всі ніші 'нецікакавої' зараз спожив електроніки будуть під Китаєм. Хоча не хотілося б...
neonglaу
Member

DarkJoney: 04.07.2026 11:33 У меня в Зефирусе с завода стоял Микрон на 1ТБ с ресурсом всего 300 ТБ без кеша, без ничего.
Поменял на Лексары у которых память YMTC, посмотрим, 1 такой же диск вообще ок работает.
А для чого міняли?
yurius_r
Member

alex_sul: 04.07.2026 17:45Якщо простіше: мене не цікавить Даташіт продукції, мене цікавить ТЗ (технічне завдання) від замовника продукції.
Ви ж розумієте, що ТЗ не зміниться у порівнянні із Samsung (чи кого там зараз використовує Lenovo як OEM для SSD). Робити окремі ноути із окремою меншою гарантією чи зірочками в розділі швидкість SSD ніхто не буде. Так, у Crystaldiskmark цифри можуть дещо відрізнятися як вони в принципі по вендорах відрізняються, але не більше. Зараз мотивації у Lenovo дві як я і казав вище - ціна і наявність
radeon5870
Member

Кєтайська компанія Lenovo закуповує кєтайські SSD ... хм-м-м ... дивно
Людство колись допетрає, що погана була ідея смоктати пуй у Вінні-Пуха-Сі-Цзипіна
До когось вже починає доходити ...
Sanьka
Member

radeon5870: 05.07.2026 15:27До когось вже починає доходити ...
Компаніям треба доходи/звіти/премії як це в геополітичному плані вплине - їм пофіг.
Не кажучи, що багато з них транснаціональні і втрачати ринок з лярдом населення не хочуть.
daesz
Member

parseval: 05.07.2026 09:38 Щось усі пішли обговорювати ттх накопичувачів, швидкості та ресур. Але як на мене основна проблема озвучена в статті це перебудова глобальних ланцюжків постачання і захоплення ринків збуту. І Китаю просто віддали все і задарма. Не він прийшов і запропонував, а до нього. А коли через пару років топи оговтаються після ШІ лихоманки, буде пізно. Всі ніші 'нецікакавої' зараз спожив електроніки будуть під Китаєм. Хоча не хотілося б...
Мб західним компаніям не потрібно було дерти ціни втридорога, кінцевому споживачу всерівно хто контролює ринок, його цікавить доступна ціна.
Ответить