Новости
Последние статьи и обзоры
Прогрес ARM процесорів
-
yuriy_dd
Member
Макбук Ніо - ціна 26к, напевне скоро почне дорожчати
кого цікавить - варто купувати вже
-
kabostebeztak
Member
Нє а, у мене макфанконтрол (так, я міняв налаштування вентиляторів) показує температуру, там 95 градусів максимум при відкритті важких програм тіпа давінчі резолву, і те, коли я вже працюю то температура опускається до 75 градусів, а то і нижче.LVladislavchik: ↑ 26.06.2026 16:04
Відправлено через 1 годину 8 хвилин 29 секунд:Скоріш за все гріється, навіть після чистки 90-100 градусів то норма, єдиний вихід це кришку дірявити, можна отримати -20 градусів легкоkabostebeztak: ↑ 26.06.2026 02:20які заклинання використовують епл, щоб у них кремній не деградував від таких температур? боже, да навіть мій 2015 15 дюймовий макбук про який напевно ніколи не чистили так не гріється...![]()
Відправлено через 30 секунд:
Навіщо? Щоб туди ні віндовс ні лінукс не можна було поставити і фортнайту не було?yuriy_dd: ↑ 28.06.2026 12:03 Макбук Ніо - ціна 26к, напевне скоро почне дорожчати
Чи вже є?
-
Filabatya
Member
Щоб мати 8гб емезінгу за штуку баксів 
-
leif
Member
це неважливо. головне тут, що ти можеш бути справжнім мобільним хлопцем як наш гуру Юрєц!Filabatya: ↑ 28.06.2026 13:158гб емезінгу
з таким агрегатом як макбук нео ти тут в кафе на ixbt кацапам пост написав попрацював, тут в машині на овери зайшов пофлудити узгодив великий контракт, там на дивані на ІТС п'ятий акаунт для коментування зарегав провів нараду. саме так робляться великі гроші і купуються покофони
а 13" це дуже зручно, для справжніх професіоналів
Відправлено через 4 години 16 хвилин 22 секунди:
що на барселонщині робиться (друг прислав скрін): 699 баксів в штатах льогкім двіжєнієм рукі перетворюється на 799 євро за той самий базовий нео
Там де у нас у сіровозів ~30 (де Юра знає місця в яких "за 26" - фіг знає адже навіть за 28 вже якісь ультрамутні пропозиції по хотлайну), для іспанців вже всі 41. Ясно що офіційний, але менш із тим
-
kabostebeztak
Member
На оф сайті епл ціни чомусь часто вищі за ціни того ж самого Cdiscount, макбум нео 650 а не 800 євроleif: ↑ 28.06.2026 17:52це неважливо. головне тут, що ти можеш бути справжнім мобільним хлопцем як наш гуру Юрєц!Filabatya: ↑ 28.06.2026 13:158гб емезінгу
з таким агрегатом як макбук нео ти тут в кафе на ixbt кацапам пост написав попрацював, тут в машині на овери зайшов пофлудити узгодив великий контракт, там на дивані на ІТС п'ятий акаунт для коментування зарегав провів нараду. саме так робляться великі гроші і купуються покофони![]()
а 13" це дуже зручно, для справжніх професіоналівтакож ці професіонали і серйозні фахівці обов'язково мають бігати туди-сюди в процесі роботи, працюючи без зарядки на малюсінькому дисплеї. якщо ти працюєш вдома і/або в офісі, та лише зрідка поза межами цих локацій -- ти по факту якийсь несерйозний юзер, і покофона тобі не бачити як своїх вух. можливо, ти навіть граєш в ігри за компом
Відправлено через 4 години 16 хвилин 22 секунди:
що на барселонщині робиться (друг прислав скрін): 699 баксів в штатах льогкім двіжєнієм рукі перетворюється на 799 євро за той самий базовий нео
Там де у нас у сіровозів ~30 (де Юра знає місця в яких "за 26" - фіг знає адже навіть за 28 вже якісь ультрамутні пропозиції по хотлайну), для іспанців вже всі 41. Ясно що офіційний, але менш із тим
-
yuriy_dd
Member
багато хто хоче макос, хочуть мобільність швидкість та автономністьleif: ↑ 28.06.2026 17:52 це неважливо. головне тут, що ти можеш бути справжнім мобільним хлопцем як наш гуру Юрєц!
ніхто тут в темі не виклав реальної автономності х86 - бояться зганьбитись
для мобільності - 13" зручніше. Старим дідам важко прийняти що інші (нагадаю під 200 млн) роблять не як вониleif: ↑ 28.06.2026 17:52а 13" це дуже зручно, для справжніх професіоналів
це стосується в першу чергу вас
старі діди - не вміють вчитись, ведуть себе як лохи яких так легко розвести щоб вони заплатили великі грошіleif: ↑ 28.06.2026 17:52Там де у нас у сіровозів ~30 (де Юра знає місця в яких "за 26" - фіг знає адже навіть за 28 вже якісь ультрамутні пропозиції по хотлайну)
розумні люди - можуть купувати дешево, нове, з гарантією
-
Filabatya
Member
там була новина що епля видалила одноглазніки вконтакті і яндекс з апстора, вже поспівчував рідненьким Манкурт?
-
isusik63
Member
"Гуру-програмист с 30 летним стажем" Юрій Дудчак кирпичет девайсыLVladislavchik: ↑ 26.06.2026 16:04Та реальний яleif: ↑ 25.06.2026 18:41А звідки ти знаєш що це реальний користувач?
Предісторія: колись давно юра, тобто, гуру пердолінгу покофонів, купив ноут gateway на проці снапдрегон 850 ніби і вбив там завантажувач, бо думав що можна просто знести вінду і накотити лінукс, але не врахував що там нема уефі як на звичайних віндових ноутах, спочатку в нього не вдавалося видалити розділи з віндою, але ноут грузився в live cd, тому він продовжив пердолінг, після якоїсь спроби в нього вдалося видалити розділи і ноут став цеглиною![]()
Ну і розказував він про цю історію в цій темі, я визвався поковиряти, досвіду трошки набрати, якщо щось вийде то за гроші (умовних 50$), якщо не вийде то безкоштовно![]()
Юра набрав мене в вихідний перед відправкою, спочатку поспілкувалися в загальному про процес відновлення та фінансову винагороду, пропонував навіть викупити той ноут за умовні 50$, далі про мої враження від ейра м4 пішла мова, на мої зауваження що ноут не такий автономний якщо підняти трохи яскравості і навантаження більше за ютубчик дати наш пацієнт почав ледве не кричати що так не може бути і його ейр ледве сам не виробляє енергію![]()
Прийшлося ввічливо перебити його, бо не мав бажання чути цю маячню у свій вихідний![]()
Через декілька днів надіслав він ноут, я отримав, сумарно десь 2 місяці він в мене пробув, за цей час я частково відновив бут, підібравши таблицю розділів від схожих ноутів на такому ж снапі 850 і трохи переробивши під цей![]()
Ну а далі я вирішив відмовитися від цієї роботи, бо стало сильно менше вільного часу і в загальному морально після висерів нашого пацієнта на цьому форумі вже не було бажання, тому надіслав ноут назад
Відправлено через 1 годину 8 хвилин 29 секунд:Скоріш за все гріється, навіть після чистки 90-100 градусів то норма, єдиний вихід це кришку дірявити, можна отримати -20 градусів легкоkabostebeztak: ↑ 26.06.2026 02:20які заклинання використовують епл, щоб у них кремній не деградував від таких температур? боже, да навіть мій 2015 15 дюймовий макбук про який напевно ніколи не чистили так не гріється...![]()
Само улыбает как он игнорирует не угодные сообщения и подтерает контекс в сообщениях где фигурирует кацапский форум и его братья по духув расчете на то что хто то новый зайдет и не увидет "как тыкали носом" .
-
yuriy_dd
Member
ще один з ноги заходить. Може ви прошивали АРМ пристрої?isusik63: ↑ 28.06.2026 22:44 "Гуру-програмист с 30 летним стажем" кирпичет девайсы(ну да , это не поко шить
).
а що там - скрін автономності з свого ноута дати?
краще ігнорувати неприємні питання, і на українському форумі писати мацкальскою?
-
isusik63
Member
Юрій Дудчак ,память у 50 летнего деда коротка ? Мне ср.ть на автономность , я использую ноутбук как стационарник , для мобильности есть телефоны и мне их хватает . Деду не как понять что у людей разные задачи и если нужен "грузовик" то "двух дверные хачбек-кабреолет" на х.р не нужен .yuriy_dd: ↑ 28.06.2026 22:48ще один з ноги заходить. Може ви прошивали АРМ пристрої?isusik63: ↑ 28.06.2026 22:44 "Гуру-програмист с 30 летним стажем" кирпичет девайсы(ну да , это не поко шить
).
а що там - скрін автономності з свого ноута дати?
краще ігнорувати неприємні питання, і на українському форумі писати мацкальскою?
Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
Естественно , Львовский патриот Юрій Дудчак он такой сидя на кацапском форуме с братьями кацапами , тыкать кому-то за язык умноFilabatya: ↑ 28.06.2026 22:41 там була новина що епля видалила одноглазніки вконтакті і яндекс з апстора, вже поспівчував рідненьким Манкурт?
Последний раз редактировалось isusik63 28.06.2026 23:20, всего редактировалось 1 раз.
-
yuriy_dd
Member
а в цій темі що робите? як власник старого смердючого ваза в темі про швидкі електричні купе заявить що воно йому наср..тьisusik63: ↑ 28.06.2026 22:57Мне ср.ть на автономность , я использую ноутбук как стационарник
чудова новина, ви щось зробили для цього? ваш рівень - ви навіть українською мовою спілкуватись в Україні не можете. Зайва хромосома може заважає?isusik63: ↑ 28.06.2026 22:57 там була новина що епля видалила одноглазніки вконтакті і яндекс з апстора, вже поспівчував рідненьким Манкурт?
Естественно
-
isusik63
Member
Про старые вонючим вазы вам Юрій Дудчак до своих друзей кацапов , у вас даже грузовик ассоциируется с кацапией , да и ноут у меня 25 года с 5070 чтоб игрануть на досуге раз в месяцyuriy_dd: ↑ 28.06.2026 23:01а в цій темі що робите? як власник старого смердючого ваза в темі про швидкі електричні купе заявить що воно йому наср..тьisusik63: ↑ 28.06.2026 22:57Мне ср.ть на автономность , я использую ноутбук как стационарник
чудова новина, ви щось зробили для цього?isusik63: ↑ 28.06.2026 22:57 там була новина що епля видалила одноглазніки вконтакті і яндекс з апстора, вже поспівчував рідненьким Манкурт?
Естественно
Отправлено спустя 3 минуты 42 секунды:
Я вырос в русскоязычной семье Харьков , и я не лицемер как Юрій Дудчак патриот из Львова который на кацапский форумах "облизует" своих братьев кацапов .yuriy_dd: ↑ 28.06.2026 23:01а в цій темі що робите? як власник старого смердючого ваза в темі про швидкі електричні купе заявить що воно йому наср..тьisusik63: ↑ 28.06.2026 22:57Мне ср.ть на автономность , я использую ноутбук как стационарник
чудова новина, ви щось зробили для цього? ваш рівень - ви навіть українською мовою спілкуватись в Україні не можете. Зайва хромосома може заважає?isusik63: ↑ 28.06.2026 22:57 там була новина що епля видалила одноглазніки вконтакті і яндекс з апстора, вже поспівчував рідненьким Манкурт?
Естественно
Про язык вы зря , вы вышиванку одиваете когда на кацапских форумах с братьями кацапами общаетесь ?
Называть меня дауном ? Юрій Дудчак вы ж уже в возрасте , а когда нет доводов оскорбляете , ваши друзья кацапы влияют плохо на Львовского патриота Юрій Дудчака
-
yuriy_dd
Member
нащадок або зросійщених українців, або окупантів які приїхали до Україниisusik63: ↑ 28.06.2026 23:15Я вырос в русскоязычной семье Харьков
який ніколи не перейде розмовляти українською в Україні - може не удобно? може низько? ще щось?
-
isusik63
Member
Вот вы себя и раскрыли свои мысли в слух озвучили , на кацапских форумах на мове четко не пишете , почему ?yuriy_dd: ↑ 28.06.2026 23:19нащадок або зросійщених українців, або окупантів які приїхали до Україниisusik63: ↑ 28.06.2026 23:15Я вырос в русскоязычной семье Харьков
який ніколи не перейде розмовляти українською в Україні - може не удобно? може низько? ще щось?
Яж не Юрій Дудчак патриот из Львова брат кацапов , я не лицемер , а вот Юрій Дудчак кацапский сепор всем тыкает а свою братскую связь с кацапами игнорирует
На досуге Юрій Дудчак брат кацапов почитай историю за восток Украины , и пиши своим братьям кацапам на кацапских форумах на мове.
-
yuriy_dd
Member
як україномовний регіон перетворили на російськомовний?isusik63: ↑ 28.06.2026 23:24почитай историю за восток Украины
достатньо вас почитати - як людина в Україні продовжує мацкальскою спілкуватись, і навіть не пробує на українську перейти
-
isusik63
Member
Юрій Дудчак , его твои друзья кацапы-комуняки зделали , иди на свой кацапский форум и на мове у них спроси , да и всегда пиши там на мове , не будь лицемером , патриот Львовский.yuriy_dd: ↑ 28.06.2026 23:33як україномовний регіон перетворили на російськомовний?isusik63: ↑ 28.06.2026 23:24почитай историю за восток Украины
достатньо вас почитати - як людина в Україні продовжує мацкальскою спілкуватись, і навіть не пробує на українську перейти
Перейти как ты? Тут типо свой и там у кацапов тоже свой ... Ну истинный комуняк Львовский.
Последний раз редактировалось isusik63 28.06.2026 23:39, всего редактировалось 1 раз.
-
AntonyKandaurov
Member
Кхм, людина яка народилась в Україні є українцем, неважливо чий вона нащадок. Дуже дивно таке читати від львів'янина який ходить на російськомовний форум спілкуватись російською мовою. Я народився, наприклад, в нині окупованій Горлівці, Донецька область. Мої предки в більшості росіяни ну то й що? Я вільно спілкуюсь українською, хоч я живу в Запоріжжі про яке постійно чув в вашому прекрасному Львові що "там одні кацапи, ви не українці" хоча мову знаю краще від отих всіх таврувальників. Тож я би пропонував закрити оцю тему розкидання термінів і таврування, особливо від того хто ходить на кацапоязичі форуми.yuriy_dd: ↑ 28.06.2026 23:19нащадок або зросійщених українців, або окупантів які приїхали до України
-
dext
Member
я теж можу замовити 32ГБ RTX 5090 ASTRAL, - і що?агов, в мене ще нема 24 Гб - але вже замовив
звичайно: вартість розпаяної DRAM ви ніколи не компенсуєте рахунками на електрику, особливо купуючи продукцію яблукаА ви знаєте перевагу розпаяної памяті в контексті енерго-ефективності?
я вас багато разів питав щодо фактичної потреби ЦП у швидкості DRAM - що ви також багаторазово проігнорували, в чому ваша проблема?це просто бенч для вимірювання швидкості памяті, я його особисто не запускав, просто маю результати
ЦП на відміну від ГП не потрібні сотні гігабайт ПЗ ОЗП, навіть в іграх
-
AntonyKandaurov
Member
В дзеркало подивився би краще коли набираєш язик на ixbt.yuriy_dd: ↑ 28.06.2026 23:33мацкальскою спілкуватись
-
yuriy_dd
Member
тут і зараз - ви спілкуєтесь мацкальскоюisusik63: ↑ 28.06.2026 23:37иди на
я знаю як себе ведуть мацкалі - ніколи в жодній країні не перейдуть на мову країни - чи це Україна, чи Литва, чи США
зайва хромосома завжди дається взнаки
можуть придумувати купу відмазок, будуть тягнути за собою мацкальску культуру
головне - вони хочуть щоб розуміли їх мацкальску мову
Відправлено через 3 хвилини 53 секунди:
а швидкість?dext: ↑ 28.06.2026 23:40звичайно: вартість розпаяної DRAM ви ніколи не компенсуєте рахунками на електрику, особливо купуючи продукцію яблука
а чому Епл та Квалком так трусяться надо роботою з РАМ, і розпаюють, і швидку ставлять, і багато каналів? І енерго-ефективну?dext: ↑ 28.06.2026 23:40я вас багато разів питав щодо фактичної потреби ЦП у швидкості DRAM - що ви також багаторазово проігнорували, в чому ваша проблема?
для чого це все?
я не знаю про ігри. 16 Гб - досить достатньо для звичайного користувача. Навіть 8 Гб на МакОС - буде терпимо.dext: ↑ 28.06.2026 23:40ЦП на відміну від ГП не потрібні сотні гігабайт ПЗ ОЗП, навіть в іграх
але потрібно швидку память