Новости
Последние статьи и обзоры
Ентузіасту вдалося запустити Windows 11 на комп’ютері епохи DDR1 з AGP-відеокартою
-
Liam
Member
Предлагаю обсудить Ентузіасту вдалося запустити Windows 11 на комп’ютері епохи DDR1 з AGP-відеокартою
Які часи, такі й ентузіасти.
Які часи, такі й ентузіасти.
-
Nik29-7777
Member
Тоже мені- відкрив амеріку.
-
Klon
CG graphikos fan
хм думав там щось 4мх буде )
но теж цікава штука , але я бачу ку6600 не розогнанний до 4Ггц = це
но теж цікава штука , але я бачу ку6600 не розогнанний до 4Ггц = це
-
Polaris
Member
еще й 3 гб ОЗУ, теж мені досягненняIntel Core 2 Quad Q6600 та відеокарти ATI Radeon HD 4650
Отправлено спустя 2 минуты 44 секунды:
В мене є планшет Jumper EZpad 7 так там набагато слабкіші процессор та відеоядро, і о чудо, там працює Win 11
-
MaxNew
Member
Те покоління гналось до неймовірних значеньKlon: ↑ 28.06.2026 10:28 хм думав там щось 4мх буде )
но теж цікава штука , але я бачу ку6600 не розогнанний до 4Ггц = це![]()
4Ггц була нормою для них.
-
Roaster
Member
В чем достижение? На Pentium 4 до этого запускали.
-
Mozdev
Member
Ось якби він то, на Пне 3 з 512 Мб озу пустив та з Riva TNT 2 Ultra ото було б досягнення 
-
AssayMAS
Member
сколько тут ценителей древнего искусства некромантии - по вдыханию "нечестивой" псевдожизни в древний металлолом... главное что бы в некрофилию не переросло! А то видел шизов что видеокарты для очередного эмулятора z80 по цене gtx1050ti покупали...
-
Васильович
Member
-
Buldozer.
Member
Ну сайт-то по идее основывался как для пк интузиастов,что плохого в целевой новости.AssayMAS: ↑ 28.06.2026 11:22 сколько тут ценителей древнего искусства некромантии - по вдыханию "нечестивой" псевдожизни в древний металлолом... главное что бы в некрофилию не переросло! А то видел шизов что видеокарты для очередного эмулятора z80 по цене gtx1050ti покупали...
ну тут так привыкли ныть на новости о дорогом пк железе,что тут "обныли" новость и захейтели просто по привычке
-
yurarad
Member
Из древнего там только мать, остальные железки довольно таки "актуальные" 
-
AssayMAS
Member
у одной бабки пень4 видел который за 20+лет отработал менее 1000 часов (видно по смарт жесткого диска)... она на смартфон пересела почти сразу (в 2010+) как они в скайп стали уметь.yurarad: ↑ 28.06.2026 12:13Из древнего там только мать, остальные железки довольно таки "актуальные"
-
TyRo
Junior
Года два назад на работе такие эксперементы постоянно проводил пока парк машин не сменили.)))
-
firestarter256
Member
Ха тоже мне достижение, у меня в гараже q45 и 6600 и памяти аж 4 гига! и Да там бегает 11, 7 и ХР! И все на ССД правда ХР на САТА, остальные на NVME через Писиай Переходник на 2 ССД! Старая периферия и контролеры дают о себе знать! Только года 2 назад взбагрил все то что требовало для работы 98. Главное чтоб AHCI был, остальное лечится руфусом
-
elek
Member
комп’ютері епохи DDR1 и AGP - проц Q6600, видеокарта 4650.
Тогда уже на следующем поколении корок- Penryn поддержка DDR3 появилась и всякие Q8200 её поддерживали.
Да и 4650 одна из мощнейщих видеокарт, для AGP, мощнее неё только HD3850 AGP и какие-то 7950 от nvidia.
Тогда уже на следующем поколении корок- Penryn поддержка DDR3 появилась и всякие Q8200 её поддерживали.
Да и 4650 одна из мощнейщих видеокарт, для AGP, мощнее неё только HD3850 AGP и какие-то 7950 от nvidia.
-
Buldozer.
Member
тут новость больше упор не на проц, который на 43м чипсете и ддр3 умел,а на ддр1.
задачастояла собрать пк на ддр1 и вин 11 ) шо вы прицепились к первому кваду?))
задачастояла собрать пк на ддр1 и вин 11 ) шо вы прицепились к первому кваду?))
-
the lamer
Member
По-перше, Q6600 до 4 ГГц на повітрі розігнати дуже непросто, це 65нм. Його нормальний розгін 3,2-3,6Ггц. До 4 ГГц гналися 45нм Квади/Ксеони.Klon: ↑ 28.06.2026 10:28 хм думав там щось 4мх буде )
но теж цікава штука , але я бачу ку6600 не розогнанний до 4Ггц = це![]()
По-друге, на цій матері знижуючі дільники на пам'ять 5:4 і 3:2 (і круто, що вони взагалі є, тому що на багатьох аналогічних немає і доступний мінімум - синхрон 1:1). Для 4 ГГц на Q6600 довелося б розігнати пам'ять до DDR1-600 (гігові плашки, здатні взяти таку частоту в двоканалі, мені невідомі взагалі), а шину до 450 МГц (865 чіпсет на це на повітрі не здатний взагалі).
По-третє, автор розігнав проц до 2,66 ГГц, при цьому FSB стала 295. Швидше за все вище 300 вона і не піде без кастомізації страпів.
-
Ekz0rcyst
Member
the lamer
Якщо на цій платформі шину ставити вище 300 то sata контролер часто може відвалюватись.
Якщо на цій платформі шину ставити вище 300 то sata контролер часто може відвалюватись.
-
Klon
CG graphikos fan
у мене був ку6600 и дійсно на якойсь не шибко дорогий башне він у мене щось був на 3,2 при слабому вольтажі та температурах, дальше вже потрібно було вольтаж дуже сильно подимати і зимою ще можно було жити десь на 3,5Ггц на повній стабільності і тищі вентілів , але у мене була дешманська материнка та пам'ять. Тут у народа були екземпляри яки і 3,6 без сильного вольтажа норм тримали, ну і на високому вольтажі з 4Ггц тут у когось деградував швидко.the lamer: ↑ 28.06.2026 14:49Його нормальний розгін 3,2-3,6Ггц.
Тут я писав більше про то, що автор 11 на Агп запустив, але розгон процу дуже сильно бустить производительность, ку6600 как і и5 2500 никто не брав для стока - купували ії чисто для розгону
-
Keyser Soze
Member