Саме так і буде додаткова планка конкретно для "стім машін" яка буде збільшувати продуктивність системи на 15-40%, вловлюєте фішку, модна буде ще і на пам'яті підзаробити, бо недолуге, яке купило ту коробку, купить ще і пам'ять.)XXXshadyXXX: ↑ 23.06.2026 10:35 Почитал обзор от DF, оказывается в Steam Machine стоит 1 планка памяти на 16GB, т.е. система работает в одноканале...Но за то есть 2й слот для апгрейда.
Блин, прям по канонам темы по подбору комплектующих, когда советуют собирать систему в одноканале, а когда то потом "докупить" еще планку
![]()
Новости
Последние статьи и обзоры
Valve оголосила дату виходу та ціну ігрового комп’ютера Steam Machine. Опубліковано перші огляди
-
Dilfin
Member
-
kairo
Member
За такі гроші це повний тухляк. Я собі недавно приглядав ноут - OLED 120 Гц / AMD Ryzen AI 5 340 / DDR5 16 ГБ / SSD 512 ГБ / RTX 5050 / алюмінієвий корпус, за 57к грн. А тут базова СМ із допотопним залізом вартує ті самі 57к. І це я кажу про ціну в ЄС, в Україні до ціни цієї коробки можна спокійно додавати ще 20%.ДядяСаша: ↑ 23.06.2026 18:44Просто здивування в мене викликає цей продукт.
-
vsx
Member
Ну был бы в другом виде и что? Опять таки речь не про фср4 а про его выход для rdna 3waryag: ↑ 23.06.2026 17:13 Без сони ФСР4 в нынешнем виде вообще не появился бы.
-
zaqik
Member
Ну я вижу один плюс: скоро контроллеры будут по $5 
-
Dilfin
Member
Можна побудувати машинку в трохи більшому корпусі і буде на 9070 і мати подвійний режим роботи пам'яті і набагато потужніша і коштувати буде 1300 євро.Panasi: ↑ 23.06.2026 16:42 Я так розумію, що версія на 2тб буде продаватись біля $1500. Хтось рахував, скільки аналогічний пк коштує?
-
Denvys5
Member
ДядяСаша: ↑ 23.06.2026 18:44Взагалі, чого не поставить комплектуху з декстопа?
Ryzen 8400F, 2x SODIMM DDR5, Radeon RX 7600M, M.2 PCIe SSDДядяСаша: ↑ 23.06.2026 18:44За такі гроші
Це буквально найдешевше залізо яке можна організувати в такий ПК. І все з ринку, кастом тільки материнка-корпус-охлад-бж
Неймовірно дорого - так. Але то вже питання до вальве з фінансової сторони, по залізу максимальна оптимізація ціни
-
waryag
Member
Ну был бы как ФСР3 относительно ФСР2, и никто бы не переживал о его невыходе...vsx: ↑ 23.06.2026 19:24 Ну был бы в другом виде и что? Опять таки речь не про фср4 а про его выход для rdna 3
Відправлено через 7 хвилин 26 секунд:
Як би по продуктивності "допотопне залізо" СМ не виявилося краще за разунок охолодження і ТДП.kairo: ↑ 23.06.2026 19:06За такі гроші це повний тухляк. Я собі недавно приглядав ноут - OLED 120 Гц / AMD Ryzen AI 5 340 / DDR5 16 ГБ / SSD 512 ГБ / RTX 5050 / алюмінієвий корпус, за 57к грн. А тут базова СМ із допотопним залізом вартує ті самі 57к. І це я кажу про ціну в ЄС, в Україні до ціни цієї коробки можна спокійно додавати ще 20%.
Відправлено через 2 хвилини 18 секунд:
Найдешевший з притомних.ДядяСаша: ↑ 23.06.2026 18:442. Чому не поставили дешевший проц? Чи це вже є найдешевший? Взагалі, чого не поставить комплектуху з декстопа? Чому не поставили ddr4? Ну хоч мінімальний апгрейд пам'яті залишили, за це подяка.
До 2280.ДядяСаша: ↑ 23.06.2026 18:443. Ссд розмір тільки 2230?
Через кризу СМ і так затримали вихід і виросли у ціні. В нормальній ситуації було б ближче до консолей. А з рх9060 було б ще дорожчеДядяСаша: ↑ 23.06.2026 18:444. 8 ГБ на відео шось замало. У АМД були карти і на 10 і на 12ГБ. Але поправили новими алгоритмами кешування, ну хай буде. Головна претензія за такі гроші - тухла відяха! Чого не 9000 серія?
-
S0N1C
Member
Не було б ближче, ці нещасні 512 гіг та 16 озп разом коштують 250 баксів зараз, порахуй скільки б воно коштувало рік тому
мінус 150 баксів? Все одно дорого та безглуздо
-
bes
Member
в обзоре нексуса есть вырезка с интервью где валв говорит что не знает как оно будет идти одна планка на 16 или две планки по 8 - так как это зависит от конкретных поставокXXXshadyXXX: ↑ 23.06.2026 10:35 Почитал обзор от DF, оказывается в Steam Machine стоит 1 планка памяти на 16GB, т.е. система работает в одноканале...Но за то есть 2й слот для апгрейда.
Блин, прям по канонам темы по подбору комплектующих, когда советуют собирать систему в одноканале, а когда то потом "докупить" еще планку
![]()
-
S0N1C
Member
І це не оптові ціни...
-
phobosse
Member
Бо вони взяли за основу ноутбучне залізо, а AMD так і не народила RX 9000 mobileДядяСаша: ↑ 23.06.2026 18:44Головна претензія за такі гроші - тухла відяха! Чого не 9000 серія?
-
kairo
Member
Та ні Ryzen AI 5 340 та 5050 Laptop 5050(105W) будуть явно швидше в порівнянні із залізом SM. І це я взяв ультрабук. За схожу суму вже можна взяти ноут із 144 Гц дисплеєм, 16 ГБ DDR5, Intel Core 7 240H, RTX 5070. Я тупо не розумію звідки така ціна.waryag: ↑ 23.06.2026 20:12Як би по продуктивності "допотопне залізо" СМ не виявилося краще за разунок охолодження і ТДП.
-
_nevermind
Member
Может пропустил , но не видел, что кто-то писал об этом - почему они не заказали готовые чипы с норм графоном, вот эти Ryzen AI Max , Strix Halo или Strix Point , как их там , которые там вроде уровня RTX 4060.
было ж кучу мини пк с ними, асроки зотаки, китайцы всякие.
Вышло бы дороже , но не было бы такого обсера с производительностью.
Вот этим нацеливанием на бич сегмент себе в ногу выстрелили, получается.
было ж кучу мини пк с ними, асроки зотаки, китайцы всякие.
Вышло бы дороже , но не было бы такого обсера с производительностью.
Вот этим нацеливанием на бич сегмент себе в ногу выстрелили, получается.
-
1234waltz
Member
Такі не виявилось, вже є відеоогляди, продуктивність реально погана навіть у тайтлах яким по 5 років. У ЦП2077 Фантомний Лібераха показники як у рикси 6600, а іноді й гірше, Вуконг - аналогічно. В синтетиці мобільний проц гірше за допотопний райзен 3600.waryag: ↑ 23.06.2026 20:12 Як би по продуктивності "допотопне залізо" СМ не виявилося краще за разунок охолодження і ТДП.![]()
Ну не має там десктопної "чесної 7600", вони взяли найгірні порізані та відбраковані мобільні чипи, від яких відмовились всі виробники ноутбуків. Результат - той що маємо.
-
AFU_power
Member
По ціні на фпс це фіаско
-
Rex
Member
Чим відрізняються перший і третій варіанти на другому зображенні? Це щось не так в тому слайді, чи так задумано?
Ціна завелика. Хіба що дизайн гарний, компактний корпус, оптимізованадля ігр Стім ОС.
І ігри по 50-60$ проти безлімітного вибору ігр в Стімі за пару грн на розпродажах, або взагалі безкоштовно, +вже наявна бібліотека. А взагалі-то, прямо порівнювати консолі і пк - цеXXXshadyXXX: ↑ 22.06.2026 22:57Так просто напишу:
PS5 - 600$ 10.3 терафлопс
PS5 Pro 2TB - 900$ 16.7 терафлопс
Steam Machine 512gb без геймпада - 1050$ 8.8 терафлопс
Ціна завелика. Хіба що дизайн гарний, компактний корпус, оптимізованадля ігр Стім ОС.
-
kairo
Member
Так на другу яхту не заробиш._nevermind: ↑ 24.06.2026 05:39Может пропустил , но не видел, что кто-то писал об этом - почему они не заказали готовые чипы с норм графоном, вот эти Ryzen AI Max , Strix Halo или Strix Point , как их там , которые там вроде уровня RTX 4060.
-
tornadox
Member
Я теж приглядався до одного ноута, потужнішого (HX 370, 32, 4070, 1tb), в ЄС 3k Eu, в нас 100К грн.kairo: ↑ 23.06.2026 19:06За такі гроші це повний тухляк. Я собі недавно приглядав ноут - OLED 120 Гц / AMD Ryzen AI 5 340 / DDR5 16 ГБ / SSD 512 ГБ / RTX 5050 / алюмінієвий корпус, за 57к грн. А тут базова СМ із допотопним залізом вартує ті самі 57к. І це я кажу про ціну в ЄС, в Україні до ціни цієї коробки можна спокійно додавати ще 20%.
На реддіті дивився, що в Азії вже СМ розпродані вчора були.
-
XXXshadyXXX
Member
Rex
А доводы на счет безлимитного выбора? Это какого, мы смотрим на мощность железа под новинки и недавние тайтлы, а не под игры 20 летней давности
На счет цен за пару грн - это спустя 5 лет после выхода игры? Ну а шо, можно подождать да лет 5 и взять для такого дела Steam Machine
Или мы уже смотрим в долгую у кого какие скидки лучше?) Так Sony тоже хорошие скидки делает на распродажах...
И я всё это говорю в контексте мощности и цены устройства + сравнение с конкурентами т.к. Steam OS - это якобы гибрид игровой консоли и пк...
За 1050 баксов собирается ПК, который и мощнее и можно апгрейд делать и кастомизировать как хочешь, и установить на пк Steam OS. Либо покупается ноутбук игровой и появляется мобильность и экран)))
- спойлер

А доводы на счет безлимитного выбора? Это какого, мы смотрим на мощность железа под новинки и недавние тайтлы, а не под игры 20 летней давности
На счет цен за пару грн - это спустя 5 лет после выхода игры? Ну а шо, можно подождать да лет 5 и взять для такого дела Steam Machine
Или мы уже смотрим в долгую у кого какие скидки лучше?) Так Sony тоже хорошие скидки делает на распродажах...
И я всё это говорю в контексте мощности и цены устройства + сравнение с конкурентами т.к. Steam OS - это якобы гибрид игровой консоли и пк...
За 1050 баксов собирается ПК, который и мощнее и можно апгрейд делать и кастомизировать как хочешь, и установить на пк Steam OS. Либо покупается ноутбук игровой и появляется мобильность и экран)))
Последний раз редактировалось XXXshadyXXX 24.06.2026 10:54, всего редактировалось 1 раз.
-
tornadox
Member
Ці плюси нівелюються шумом і нагрівом. Але якщо ти в Норвегії, то останній пункт не такий вже і мінус.XXXshadyXXX: ↑ 24.06.2026 10:36Либо покупается ноутбук игровой и появляется мобильность и экран)))