DDR2 теж дорожчає через дефіцит пам’яті, спричинений ШІ. Найближчим часом ціни значно зростуть

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Advanced Member

processsor_ua: 22.06.2026 22:39 Скоро прийде час продати мої 4 планки ддр2 по 4гб які навіть на p5k робили 16гб озу B-)
вже давно ssd швидші за контролер памяті на p5k :-P, як в лінійному режимі, так і в черзі дрібно
для кешу гвидкістю 8 Гбайт/с хватає 50 Гбайт флешу в режимі slc, а це зараз копійки.
ТОму хватить 4+ ГБайт оперативи 16 біт LPddr
а навіть 1 ядро проца типу Zen4c площею аж 2,5 мм2 (разом з кешом L2) розірве на куски любий Core 2/phenomII х4
ЗВичайно, зараз так мало ніхто не робить, але є повно ARM проців сучасних в смартфонах дешевих з кристалами 30мм2, це вже разом з графікою і модемом 4g
daesz
Member

Dilfin: 22.06.2026 13:55 Світ зходить з розуму, не дурно напевно Маск казав, що як ми в ближчий час з цієї Землі не полетимо, то можемо вже і не встигнути полетіти ніколи.
В мене є краща пропозиція : нехай маск візьме з собою пуйло, руду мавпу, сі, ира, альтмана, жупана та ШІ і летять геть :rotate:
Rex
Member

Новина якщо чесно під 1 квітня підпадає. Я кладно собі уявляю систему, яка побудована на ддр2, і яка хоч якісь реальні задачі може сьогодні виконувати.
Наприклад, Winbond намагається скоротити випуск DDR2
Хіба зараз щось нове взагалі випускається під ддр2?? :puzzle:
Щось новина - це якась хохма.
спойлер
Якщо правда, то мені варто притримати свої "правильні" 4 ГБ ДДР1 від Хьюнікс :gigi:
dead_rat
Member

Rex: 23.06.2026 07:05 Новина якщо чесно під 1 квітня підпадає. Я кладно собі уявляю систему, яка побудована на ддр2, і яка хоч якісь реальні задачі може сьогодні виконувати.
Наприклад, Winbond намагається скоротити випуск DDR2
Хіба зараз щось нове взагалі випускається під ддр2?? :puzzle:
Щось новина - це якась хохма.
спойлер
Якщо правда, то мені варто притримати свої "правильні" 4 ГБ ДДР1 від Хьюнікс :gigi:
Для домашніх задач - ні. Для професійних - легко.
На виробничих лініях може бути і щось старіше за ддр, чи в оборонці, чи в якомусь сертифікованому обладнані наприклад в банку.
fan-zp
Member

пользуясь случаем куплю PC100 SDRAM CL2 :rotate:
но только с чипами 8 битными
до сих пор у нас работает аппарат МРТ 0.3
там в реконструкторе стоит такая память,
и не только МРТ и в КТ тоже все очень древнее
и такого оборудования полно, так что не выбрасывайте ничего
Artem_K
Member

fan-zp
Позаминулого року назбирав по установі списаного та зібрав працюючий системник на s478 та накатив 98-му, бо старий атомно-абсорбційний спектрометр тільки з таки й вміє працювати.
pelia
Member

Відкрив тред, думав що пропустив новину за 1 квітня, а ні, дата вчорашня :rotate:
Taipen
Member

Тепер знаю куди діти свої пару кілограм ддр1-2-3 ))
Ostin
Member

Протупив свого часу. Повіддавав свої планки ddr2 за пиво, ще й першу ddr пам'ятаю сплавив геть не потужно. А зараз би тачку купив, квартиру...
Ответить