Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Roma_1
Думаю 10000грн. нормальна ціна.
CMEPTb_HD
Member

Злой Гений: 20.11.2025 17:31
Ektalion: 19.11.2025 21:34

В продавця за весь час(6 років) нуль продажів ОЛХ доставкою. Якось дивно.
Карту проверил на почте, идеал запак, открыл, проверил чипы на месте, ГПУ было видно, забрал, работает) опасно, не повторять, эта манипуляция была сделана профессионалами :lol: Карта полностью исправная, все тесты прошла, работает идеально. Повезло, слава компьютерному Богу. Пишу тем кто будет в будущем читать, если решите так же поиграть в рулетку, велик шанс купить кирпич, по этому все ваш страх и риск) :super:
Для самих недовірчивих покупців(зі здоровим поглядом на ціну і продавця) іноді пишуть розписку, або телефонують на гарячу лінію.. І дозволяють перевірити повністю, тобто притягнеш або свій ПК або sff, і можеш її жарить по повній до оплати :gigi: ну якщо ти не рукожоп який зломає в ній щось поки буде пихатий в мамку :gigi: . . Це не напряму тобі адресую. Люди різні...
Я так 3090 брав... :lol: де ви бачили 18к за 3090.. Ціна від ситуації в людини, навіть по продажам видно що виїжає за кордон.
QFlash
Member

Я одного разу, давно десь 10 років тому, заказав по Інтернет б/у відака. Я вже не памятаю яке назви.
Приїхало забрав на новій пошті, десь під вечір включаю - ніфіга не працює. На другий день дзвоню, вияснюю. Там не повірили, сказали перевіряли. Ок, кажуть давайте відправляйте назад.
Я відправив їм, прислали другу. Я знову вмикаю - не працює. Вияснюю, кажуть не може бути. Ок відіслав назад.
Перевірили - вибачились і сказали не беріть б/у пошукаєте щось нове.
Звісно я нічого не платив, все вони оплатили і їзду відака по новій пошті. Але час і нерви потріпав.
Барбарис
Member

QFlash, :gigi: брав бв кврти 1080ті після ферм працювали без проблем, брав рефи в компх і теж працювали. Продавав бв карту, а вона не завелась і в мене потім теж. Чи спалив її покупець не знаю(скоріше всього), на щастя не дорога і продана була на запчастини майже за ту ж ціну. У кожного свій досвід.
QFlash
Member

Барбарис
Ні, ні, ні, може Ви не так зрозуміли.
Я про то що можна брати б/у. Питань нема багато чого беру б/у. Якщо вона працювало то чого б йому і дальше не працювати.
От нове, то в наші темні часи і підробки підробляють.
Просто якщо знаєте в кого брати і що повернуть кошти якщо шо, то брати можна.
Барбарис
Member

QFlash, так з посту нічого такого не випрливає, лише те, що пощастило без втрат негативний досвід покупки здобути.
freeman_13333
Junior

Подскажите, имеет ли смысл менять gtx 770 2гб на 1060 3gb от msi или это шило на мыло ? Есть просто вариант за 2000 купить
odessitmws
Member

freeman_13333
Конечно есть, разница огромная, главное текстуры в свежих играх не задирать
freeman_13333
Junior

odessitmws: 21.06.2026 13:53 freeman_13333
Конечно есть, разница огромная, главное текстуры в свежих играх не задирать
Я просто в Ютубе слышал что 770 по производительности как 1050ti а 1050ti почти равен 1060 3gb так что менять как бы смысла нет
XXXshadyXXX
Member

Эта видеокарта сейчас как бомба замедленного действия, может быть отвал в любой день
freeman_13333
Junior

XXXshadyXXX: 21.06.2026 14:00
Эта видеокарта сейчас как бомба замедленного действия, может быть отвал в любой день
Она у меня уже много лет и работает безукоризненно. Потому ищу тоже от msi
XXXshadyXXX
Member

freeman_13333: 21.06.2026 14:02уже много лет и работает безукоризненно.
Я предупредил))) Менять её однозначно
glumak
Member

freeman_13333: 21.06.2026 13:47 Подскажите, имеет ли смысл менять gtx 770 2гб на 1060 3gb от msi или это шило на мыло ? Есть просто вариант за 2000 купить
Звісно, якщо це саме доступне по ціні. Була давно 1050ті, вона не погана, але відставала від 1063. А те що там 4гб, а там 3 ГБ - не проблема взагалі. Тому, якщо в бюджет влізає 1063, треба тут і зараз (немає змоги взяти тут 1066) - можна брати.
Shade
Member

Народ, порадьте на що зараз звертати увагу на вторинному ринку з бюджетом до 4500 грн, щоб не купити якогось кота в мішку.
kabostebeztak
Member

Shade: 21.06.2026 17:02 Народ, порадьте на що зараз звертати увагу на вторинному ринку з бюджетом до 4500 грн, щоб не купити якогось кота в мішку.
RX 5600 XT якісь пошукай
Енергоефективні, навіть в Alan Wake 2 можна буде пограти
Але ця карта (як і будь-що до RX 6000 та RTX 20) вже на останньому диханні бо все більше ігор вимагають хардварний рей трейсинг якого тут нема
Хоча якщо тебе цікавлять лише старі ігри або кіберспорт - хороший вибір

Як на мене, то краще накопити буквально ще 2000 і купити рх 6600, і грати в усе що хочеш, хоча і з поганою графікою та низьким фпс, ніж взяти зараз 5600 хт і все одно апгрейдитись заради якоїсь гри, яку твій пк з цією картою навіть не запустить
У 6600 ще й пам'яті 8гб проти 6 у 5600хт та 2060.
FirstTDM
Member

Shade: 21.06.2026 17:02Народ, порадьте на що зараз звертати увагу на вторинному ринку з бюджетом до 4500 грн, щоб не купити якогось кота в мішку.
Имхо, не надо "выкидывать на ветер" 4,5К - имеет смысл увеличить бюджет и поискать что-то типа GeForce RTX 3050 6GB... ну или, как уже посоветовали, RX 5600 XT... как-то так... иначе всё будет грустно...
kabostebeztak
Member

FirstTDM: 21.06.2026 17:58
Shade: 21.06.2026 17:02Народ, порадьте на що зараз звертати увагу на вторинному ринку з бюджетом до 4500 грн, щоб не купити якогось кота в мішку.
Имхо, не надо "выкидывать на ветер" 4,5К - имеет смысл увеличить бюджет и поискать что-то типа GeForce RTX 3050 6GB... ну или, как уже посоветовали, RX 5600 XT... как-то так... иначе всё будет грустно...
Від ігор залежить насправді
Я підбираю карту, щоб хоч якось йшли навіть ААА ігри, а не тільки кс і дота.
Ответить