Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

leif: 20.06.2026 14:12 https://bowlkeyboards.com/collections/n ... wy-springs

вони хочуть цим сказати, що якісь 18мм пружини, скажімо, від ТХ чи геона будуть таки трохи slanted, а їхні ні? і саме тому вони на 2 бакси дорожче? цікаво цікаво. треба якось буде спробувати. може це норм довга пружина :write: SW взагалі роблять класні продукти.
When spring is put into the switches, it will be straight (not slanted)
This will allow "Uniaxial Compression"
Switches will have a "Uniform" typing feel
There will be much "Less spring noise"
Our research and development team had found a significant way to improve the springs so that it would reduce the spring noise & improve the typing feel
Robust QC has been done to achieve less than +/- 1 Deviation
Leveling process was done
Це можливо з напрямною для пружини або з проволоки різної товщини. Це сумнівно з точки зору практичності, складності виготовлення. Самий примітивний шлях - різний крок навивки, але тоді зусилля буде різне.
leif
Member

Барбарис: 20.06.2026 14:36Це можливо з напрямною для пружини або з проволоки різної товщини. Це сумнівно з точки зору практичності, складності виготовлення. Самий примітивний шлях - різний крок навивки, але тоді зусилля буде різне.
ну бачиш, там не зрозуміло ані по фотках (принаймні мені) ані по опису, що саме вони мають на увазі, і за рахунок чого саме вони забезпечують заявлені переваги, але потестити було б цікаво. адже я, як і писав раніше, практично відмовився від пружин довше ніж 16мм, а нині навіть з них переходжу на 14-15мм саме через вищезазначені в описі пружин sw причини. ніякий пружний відскок не вартує того по моїх нинішніх вподобаннях :kbd:
Барбарис
Member

leif, мої 90 г теж не одразу запрацювали коректно, деякі букви довелось пару раз перебрати, бо пружина стала погано та працювала лише при повному натиску. А то схоже гнулась та контакт клинила. Хоча може це і я так встановив, але 2 з 88 мали недолік. І тепер думаю чи варто, бо вже й не помічаю ваги :laugh:
leif
Member

Барбарис
А яка у тебе довжина цих пружин?

Відправлено через 11 хвилин 59 секунд:
Ух щойно зібрав білд на хайперглайдах стокових, взагалі 0 моддінгу (ніколи так не робив).

Але це дуже смішно :D дзвін від фірмових черрі пружин стоїть нереально потужний, і він передається в плейт, який починає дзвеніти разом з ними, а потім ще й корпус долучається своїм пінгом і теж підспівує :gigi: терпіти це категорично неможливо.

Добре що збирав на хотсвапі, зараз спробую наступним кроком замінити пружини на геонівські і зафілмити але мастила взагалі не давати ні на світч ні на пружину :kbd: в попередньому експерименті з суховатими МХ2А все таки пружини були змащені а на рейках боттом хаузінгів та ліфах я залишки мого ручного змащення грудня 2024но не витирав
StTechnik
Member

:eek:
Тут блин 45-55 выбираешь и считаешь что 65 уже хард.. 90 грамм. Ага :insane:
7mindfields
Member

StTechnik: 20.06.2026 20:20
:eek:
Тут блин 45-55 выбираешь и считаешь что 65 уже хард.. 90 грамм. Ага :insane:
Тут ще дуже роляє такий фактор, як довжина пружини, наприклад стокові 80г 15мм в durock black lotus якийсь час мені здавались майже ідеальними, а потім покористувався довгий час 40г на лоупрофайлі, і вже навіть спрінги в milky yellow/oil king не сприймаються такими легкими, як раніше. Може старість :laugh:
Барбарис
Member

leif, 22 мм.
А стокові 18 здається, вони двоступеневі, тому здаються легенькими. Зусилля переважно внизу.
Artem_K
Member

Так і є, факторів багато. Я нещодавно поміняв Cherry MX Red: (45 г) на Keychron Silk POM Red (45 г), останні за рахунок матеріалу та заводського змащування відчуваються легше.
StTechnik
Member

Ну у меня 22мм пружины.
leif
Member

що ж. я поміняв пружини в хайперглайдах на геонівські 14 мм 55g, зафілмив світчі полікарбонатними філмами ТХ 0.125мм, а також змастив таки ліфи 3204м мастилом, хоча ніби черрі ліфи досить pingless, але нехай буде, щоб вже точно ніяких "металевих" призвуків не було.
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
крім ліфів на верхньому, нижньому хаузінгу нічого не змащував, а от пружини, як видно по фотці наліпки на коробці, я змастив також, адже без мастила співають і вони аж бігом, а коменти на редіті про те, що "геонівскі пружини можна юзати без змащування взагалі" досить очікувано виявились триндєжом і провокацією :write: або ж людина, яка це писала трохи глуха :gigi:
спойлер
Изображение
за рахунок досить жирних і товстих пластикових alignment пінів для тесту зібрав збірку на халф алю плейті з хотсвап пцб :shuffle: вона цілком собі працює як для тесту, але надовго я так залишати не буду і не рекомендую -- все одно з часом розхитається, тільки солдер може забезпечити повноцінну фіксацію халф-плейт і плейтлес конфігів.

щодо світча і конфігу в цілому, то поки до кінця не зрозуміло по враженнях, треба покористуватись подовше. у мене до цього в ф2 стояв плейтлес конфіг на вінтажних черрі блеках (fully moded: LFSS), ось він, я його не розбирав, просто дістав:
спойлер
Изображение
різниця, звісно, чимала між ними, адже і світчі відрізняються і перехід з плейтлесу на халф вносить своє, треба звикнути.

Відправлено через 12 хвилин 29 секунд:
до речі не пам'ятаю, чи писав я про те як в вищесфотканому плейтлес конфігу експериментував з кількістю точок кріплень? про такий експеримент на ф1 точно писав, а от щодо ф2 не пам'ятаю, а може і писав :think: коротше, 7 точок, так як на фоті значно краще ніж 12 (максимум який взагалі можна поставити), але менше 7 вже нікуди :write:
feniks_tm
Member

А я перезібрав Weikav EG75 з Unionwell Alkaid і PBT dyesub капами, гарно вийшло :shuffle: Тепер не соромно продавати :gigi: FR4 плейт звісно мені не так цікаво звучить після POM на моїй, але все ж непогано як для магнітки. Увірвав ці капи (Jaycomia chalk) за ~$13, задоволений якістю, дійсно товсті (1.65мм по тоншій стінці і майже 1.85мм по товщій) і чистий білий колір, а не бейдж. Кольорові капи відлиті з кольорового пластику, а не фарбовані, що теж однозначно плюс.
спойлер
Изображение
Ответить