Офіційно: попередні замовлення на Grand Theft Auto VI розпочнуться наступного тижня

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

XXXshadyXXX: 19.06.2026 11:28Filabatya
Расскажу по секрету: на PS5 не обязательно покупать игры в классическом понимании. На площадке проверенной, посредник за твои деньги создаёт аккаунт отдельный, туда покупается игра, ты спокойно играешь на своем уже аккаунте в эту игру сколько хочешь и потом дальше продаешь на той же площадке другому игроку аккаунт. Аналогия с дисками только в цифровом виде и все легально 🤷

Ну да, ведь лучше подождать 2-3 года и купить игру за 15 баксов и оставить себе, да сильно :D
І ризик отримати бан на консоль, а потім шукати лоха якому б її скинути?
Dilfin
Member

kawalot: 18.06.2026 17:29 Цікаво, а чи можна буде її на він11 в додатку ХВох передзамовити? Чи якщо навіть і можна, то вона все одно на пк не запуститься, бо для приставок? Просто, раптом цей додаток має в собі емулятор приставки :gigi:
З теперішніми технологіями не можливо запустити цю гру через емулятор, вірніше технології вже є, але вони ще не масові, тільки розробляються, щоб було зрозуміло. це типу DLLS 5.1. який буде в майбутньому, ну і відеокарту для цих технологій буде потрібно 6090, яка буде мабуть споживати 1 кіловат електроенергії.
XXXshadyXXX
Member

tornadox: 19.06.2026 13:21І ризик отримати бан на консоль, а потім шукати лоха якому б її скинути?
Та вот все ни как меня не забанит блин с 2012 года... Ну что ж такое :lol:
Ramzes82
Member

З усіх ігр серії пройшов тількі 4 , 5 починав разів 10 і далі перших двох годин мені ставалося нецікаво, ну і не став себе мучати. Тому особливих захоплень щодо 6 не маю і не чекаю ,а там подивимось. А ось про 4 у мене залишились дуже теплі спогади.
AlexWest
Member

Grey_ukr, ну от з онлайн і вийде 100 баксів (може, 99, щоб не переиинати психологічний поріг). Я візьму без непотрібного онлайну. За таку святу гру 80 кровних баксів не шкода )
Kassatka
Member

AlexWest: 19.06.2026 15:54Я візьму без непотрібного онлайну. За таку святу гру 80 кровних баксів не шкода )
Проте без непотрібного онлайну ігри (колись) можна (буде) брати за 0 баксів. А це дуже вагомий привід зекономити у такі скрутні часи, коли західні країни, яких ми оберігаємо від варварів, дуже сильно жмотяться ділитися з нами зброєю та матеріальною допомогою. :dontknow: І платити лише за ігри, які дійсно на твою думку це сильно заслуговують і гостро потребують.
Reinmar
Member

MVE: 18.06.2026 17:22Треба скрінити і повертатись через 2 роки, коли вони перевзуються
коли випустять через півтора роки нову покращену/доповнену версію для пк/пс6/хелікс, тоді перевзуватися будеш, щоб нову консоль+версію гри брати чи сам вже будеш розповідати, що не треба і так норм?
MVE
Member

Reinmar
Без проблем зможу пограти і в покращену на PS6. Тільки не забувай, що до цього я її пройду повністю на поточному поколінні, поки такі ждуни як ти будуть дивитись летсплеї :laugh:
XXXshadyXXX
Member

Reinmar
Я в GTA V играл 17 сентября 2013 года на своей тогда PS3, в день выхода и получал кучу эмоций, а пекари как обычно тогда "сосноли, 720р, мыловарня, а оно нам не надо, а я не фанат игры и т.д. и т.п."
kairo
Member

XXXshadyXXX: 19.06.2026 16:23Я в GTA V играл 17 сентября 2013 года на своей тогда PS3, в день выхода и получал кучу эмоций
Мої еміції в кінці сюжетки ГТА5 - накінець вона закінчилась і я можу в щось цікавіше пограти)) Але кожному своє, якщо вам гра зайшла, я за вас радий.
daesz
Member

Геральт: 19.06.2026 07:52 Це щось психологічне? Чи як в анекдоті про алкаша і силу волі? :-/
Ні, просто навіть якщо в егс роздають відверте сміття, то я всерівно беру його для +1 ;)
Джон_Иваныч
Member

XXXshadyXXX: 19.06.2026 16:23 Reinmar
Я в GTA V играл 17 сентября 2013 года на своей тогда PS3, в день выхода и получал кучу эмоций, а пекари как обычно тогда "сосноли, 720р, мыловарня, а оно нам не надо, а я не фанат игры и т.д. и т.п."
емоції зашкалівалі
зображення_2026-06-20_022650984.png
Vladys77
Member

Kassatka: 19.06.2026 06:17
Vladys77: 19.06.2026 04:20як за хвилину вже граєш в найкращі ігри з ідеальною графікою та без танців з бубном.
ПК-бояри дуже сильно заперечать щодо ідеальної графіки. Коли це буде апскейл з ~860p до 4K та ще й застарілими апскейлерами попередніх поколінь. Якби це була DLSS 4.5, то апскейл навіть з 860p до 4K виглядав би шикарно, але якщо це аналог FSR 3 від Sony для PS5, то це явна лажа.

А я особисто заперечу щодо найкращих ігор, бо для мене особисто перебушна більшість кращих ігор взагалі ніколи не була доступна на жодній з ігрових приставок, а доступна виключно на ПК (іноді це буває ретро ПК на Windows XP).

Авто справді краще готове купувати. Але новий ПК краще завжди збирати з окремих комплектуючих. Вийде і дешевше, і продуктивніше, і обереш саме ту найоптимальнішу для себе конфігурацію, яку зможеш собі дозволити в рамках виділеного бюджету. А не так, що диск малого обсягу, відеокарта страждає від нестачі VRAM, оперативка з донною частотою і з донними таймінгами, а материнка пропрієтарна і до неї важко буде в майбутньому підключити щось нестандартне.
Апскейл на PS5 нормальний і ігри виглядають супер круто. В минулому році здається Death Stranding 2 в якомусь рейтингу переміг за якістю графіки гри без огляду на платформу.
І я це підтверджую, бо можу реально порівняти.

В усіх ексклюзивах Sony графіка завжди була і є кращою для свого часу. І доречі більшість найкращих ігор - саме ексклюзиви від Sony :gigi:.

У всяку стару чухню я не граю. Для чого псувати собі спогади про колись гарні ігри?

Чим збирати ігровий ПК під себе за всі гроші світу, морочитись з підбором та сумусністю комплектуючих, охолодження, а потім гратися з дровами та налаштуваннями графіки кожного разу - краще купити собі PS5 Pro і горя не знати ще кілька років. А потім купити PS6 😀 .

Збірка ПК то по молодості, коли немає чим зайнятись 😂
Геральт
Member

Vladys77: 20.06.2026 04:19 Чим збирати ігровий ПК під себе за всі гроші світу, морочитись з підбором та сумусністю комплектуючих, охолодження, а потім гратися з дровами та налаштуваннями графіки кожного разу - краще купити собі PS5 Pro і горя не знати ще кілька років.
Надто однобоке подання.
В приставки:
- значно менше ігор, порівняно з ПК
- відсутні цілі жанри
- відсутні безкоштовні демо (if u know what i mean ;)
- практично неможливо тюнити гру під себе (engine.ini, моди, рішейди тощо)
- джойстик only (кловомишу ніби підключити можна, але тоді втрачається основна перевага - гра на дивані/ліжку) vs клавомиша+джойстик (за потреби)

Приставка безумовно має певні переваги, але й недоліків вистачає.
Продав PS5 через кілька місяців користування, якщо щось.
Grey_ukr
Member

Геральт: 20.06.2026 07:52
Vladys77: 20.06.2026 04:19 Чим збирати ігровий ПК під себе за всі гроші світу, морочитись з підбором та сумусністю комплектуючих, охолодження, а потім гратися з дровами та налаштуваннями графіки кожного разу - краще купити собі PS5 Pro і горя не знати ще кілька років.
Надто однобоке подання.
В приставки:
- відсутні цілі жанри
- джойстик only (кловомишу ніби підключити можна, але тоді втрачається основна перевага - гра на дивані/ліжку) vs клавомиша+джойстик (за потреби)

Добавлю, что комп для многих еще и рабочий инструмент.
Vladys77
Member

Геральт: 20.06.2026 07:52
Надто однобоке подання.
В приставки:
- відсутні цілі жанри

Недоліки в приставки звісно є. Але у ПК, як ігрової рлатформи, їх на порядок більше.

ПК vs PS:
* Ігровий ПК коштує у кілька разів дорожче за консоль;
* Життєвий цикл ігрового ПК 3-5 років з подальшим апгрейдом інакше вже не пограєш в нові ігри, у консолі 7+ років і довше можеш грати в усі нові ігри;
* На PS вже давно є всі ігри, бо немає вже ПК/Xbox ексклюзивів, а PS ексклюзиви є і це найкращі ігри;
* Те що на PS немає якихось RTS стратегій на індюшатини це в першому випадку не такий і не долік, бо частина стратегій таки є, а з індюшатиною то лише плюс :D ;
* З ПК постійно треба возитись з залізом і налаштуваннями, з консоллю достатньо лише перший раз її підключити і 7 років насолоджуватись іграми;
* Демки для деяких ігор є і на PS;
* Відсутність модінгу - єдиний об'єктивний мінус, але моди то вже забаганка, без них можна грати і ігри розраховані, що ви гратимете без модів, і без читів - а це вже перевага консолі разом із стандартним геймпадом у всіх для любителів онлайн ігор;
* Клавомиша це теж ге перевага ПК, а недолік. Я на клавомиші на ПК граю лише в ті ігри, які не підтримують геймпад, а таких все менше, хіба шутери, які я не люблю :gigi:

В підсумку.
* Якщо вам лише грати - то кращого вибору за консоль немає, а краща консоль це PS.
* Якщо ви на ПК працюєте, то кращий вибір - робочий ПК + PS, бо це обійдеться дешевше за один ігровий ПК :D .
* Якщо вам для роботи треба потужний ПК з потужною відеокартою - монтаж відео, 3D рендеринг, локальнні нейронні мережі - тоді можна спробувати обійтись одним ПК. Але якщо гроші є на супер потужний ПК, то і на консоль 600$ знайдеться :gigi:

Так то я зараз більше на ПК граю, бо треба ж якось використовувати ігровий ПК інакше для чого я його збирав?
Але в ексклюзиви PS чи ігри що в підписку попали - граю на PS5.

З ПК кілька років пішло поки повністю зібрав що хотів, бо був бум майнінгу, ковід і т.д. Поки купив відеокарту - вся платформа морально застаріла і вже не підлягає апгрейду. Лише процесор поміняв на новіший.
Після того рік мучився з охолодженням. Спочатку місяці пішли на створення системи охолодження, бо процесор почав закіпати в іграх, потім більше півроку на страждання з вильотами відеокарти, перевстановленням різних версій дров, корегуванням курви і т.д.

А PS5 включив і Death Stranding 2 працює з офігенгою графікою і без будь-яких проблем.
Так само як і Lies of P на UE виглядає офігенно і не глючить, на відміну від ігр на UE на ПК.
XXXshadyXXX
Member

Vladys77
Я как владелец PS5 скажу вам, что в игры на UE5 на базовой PS5 играть крайне не приятно... Ты либо играешь в апскейл 4к 30 фпс либо в апскейл 1080р 60 фпс :gigi: ...
Пробовал играть в Alan Wake 2 на PS5 - хватило на 15 минут меня :rotate:
Геральт
Member

Vladys77: 20.06.2026 14:57 Недоліки в приставки звісно є. Але у ПК, як ігрової рлатформи, їх на порядок більше.
ПК vs PS:
спойлер
* Ігровий ПК коштує у кілька разів дорожче за консоль; рахувати треба залізо+гра. Ось що пройдено на 9070XT, яку взяв відносно недавно:
спойлер
- Bloodlines 2
- Clair Obscur: Expedition 33
- Mafia OC
- Doom DA
- A Plague Tale Requiem
- The First Berserker: Khazan
- BF6 (кампанія)
- Reanimal
- RE Requiem
- DS2
- Crimson Desert
- Pragmata
- LEGO Batman: LoDK
- 007 First Light
- Hellblade II Senua’s Saga
Карта+забавки обійшлись в сумі ~39к. Про ігри, які запускав, але не грав - не згадую. Там ще x2 від цього списку. І вони також в ті ~39к входять. Скільки воно потягне на приставці?

* Життєвий цикл ігрового ПК 3-5, моїй платформі 4 роки і проблем на разі не бачу. Карта потребує частіших оновлень, так. Але якщо грати з консольними налаштуваннями, то також цілком собі протримається 7 рочків. Чудес не буває. Слабке залізо - полегшена графіка.
* На PS вже давно є всі ігри, бо немає вже ПК/Xbox ексклюзивів, а PS ексклюзиви є і це найкращі ігри; Стратегій нема, ізометрія не грабельна від слова зовсім (пробував PoE). Нічого в тих екзах нема такого, що здивує ПК-ника.
* а з індюшатиною то лише плюс :D ; відколи це менший вибір став плюсом?
* З ПК постійно треба возитись з залізом і налаштуваннями; ну, якщо одразу після покупки не спроможний налаштувати, то так, треба "постійно" )
* Демки для деяких ігор є і на PS; я про "демки" з зеленого магазину. В мене співвідношення пройденого до скачаного десь 1/3 в кращому випадку. Вовтузитись з покупкою і подальшим поверненням мені не цікаво. Крім того 2год (чи скільки там) часто замало.
* але моди то вже забаганка, як локалізувати гру на PS5 укр мовою? Ото ж бо. І я не уявляю, як грати той же Farming Simulator чи ETS2 без улюблених модів. Якщо гра розрахована на відсутність модів, чому розробники всіляко підтримують модерів?
* Клавомиша це теж не перевага ПК, а недолік. Такий недолік, що в онлайнових для консольщиків окремі заповідники. Бо ПК-ники порвуть через швидше і точніше позиціонування. Вже не кажучи, що клава за визначенням дозволяє використовувати більше функцій.

В підсумку.
* Якщо вам лише грати то я виберу ПК, як більш універсальну і гнучку платформу
* Якщо ви на ПК працюєте то ігровий ПК запросто справиться з роботою.
* Але якщо гроші є на супер потужний ПК, то необхідності в консолі нема.
Іншими словами, ПК може замінити консоль (плойку, коробку. Портативки то інша історія). Консоль замінити ПК не може в жодному зі сценаріїв, навіть в іграх. Максимум - доважок до вже існуючого ПК заради 1 цікавого екза на рік-два.
Vladys77: 20.06.2026 14:57 Після того рік мучився з охолодженням. Спочатку місяці пішли на створення системи охолодження, бо процесор почав закіпати в іграх, потім більше півроку на страждання з вильотами відеокарти, перевстановленням різних версій дров, корегуванням курви і т.д.
Погоджусь. Якщо рік пішов на СО, то ПК протипоказано. Тільки консоль.
Vladys77: 20.06.2026 14:57 А PS5 включив і Death Stranding 2 працює з офігенгою графікою і без будь-яких проблем.
Так само як і Lies of P на UE виглядає офігенно і не глючить, на відміну від ігр на UE на ПК.
В DS2 нічого особливого в графіці нема. Та ж Мафія OC в рази цікавіша по деталізації.
Lies of P коридорка, що там глючити має?
Можу показати відоси з UE чи графіки фреймтайму, але це без толку. Бо людина переконана, що на ПК неможливо залочити 30/60 кадрів, зменшити повзунки і отримати консольний досвід :-/
Ответить