Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
MSiAventador
Member
Feras
Гарнюня.
Гарнюня.
- спойлер

-
Feras
Member
Я як раз це фото хотів скинути

При тому, що він весь з алюмінію гріється він прям дуже слабо, вчора за 5 годин використання самі трубки були трохи-трохи теплі, а корпус взагалі холодний. Напевно він прям не дуже потужний, по балансу 480 міліват, але цього повинно бути достатньо для не "тугих" навушників.
Мені хотілось би захисний кейс з магнітним триманням, але його поки не зробили та і взагалі ніякого кейсу у продажі нема, однак якщо цей М3 Ультра буде і далі на хайпі, думаю скоро сторонні компанії зроблять для нього захисний кейс чи чохольчик. Побачу як далі буде.
Я собі ще замовив справжній донгл, бо прям дуже гарна пропозиція була і по ціні і по комплекту на ONIX Alpha XI1, у нього вже 500 міліват на кожному з каналів + він називається нейтральним з трохи "тепла". Цікаво буде потім порівняти.
От сумно, що не дуже дорогі плеери і донгли, стаціонарні теж які є на чипі АКМ виконані не в філософії звуку який повинен бути при використанні чипів АКМ (TempoTec V3 Blaze, AkLiam PD 5 мають більш нейтральний навіть яскравий, аналітичний звук), тому цю свою "хотілку" відкладаю на колись
-
vdemeshko
Member
Feras
а там лампы как менять ?
как то не понятно по схеме - выглядят как припаянные 
PS
стоит дешевле этой суммы - ну там как поймаешь с каким купоном.. я что то в районе 165 брал, но в теории можно поймать и дешевле (да еще если повезет на скидки доп за монеты в предложениях) если купон от али + купон от магазина, но то момент ловить надо - а я брал когда захотелось
очень удачный девайс и с пультом и пред и хедамп и XLR + RCA.. даже есть RCA input в пред со внешнего источника что редкость в таких комбо девайсах
а там лампы как менять ?
PS
Fosi ZH3 вроде уже все заценили кто можно и линейкой замеры и ушами сделалибо ціни на "правильні" пристрої тюнинговані по "методичці" АКМ починаються від 200 доларів
-
Z440_User
Member
По фото схоже на звичайні "пальчикові", вони паяються. Раніше паялися, може зараз якісь контактні гнізда придумали. Хоча виводи в них тонкі та дуже гнучкі і м'які.vdemeshko: ↑ 16.06.2026 14:45 а там лампы как менять ? как то не понятно по схеме - выглядят как припаянные
Паяти їх те ще задоволення було, перегрів - спіралька в колбі лампи відпаялася...
-
Hotspur
Member
+ 150 доларів на паяльник на 245 бж до нього жало для мікропайки і якісний припойZ440_User: ↑ 16.06.2026 15:13По фото схоже на звичайні "пальчикові", вони паяються. Раніше паялися, може зараз якісь контактні гнізда придумали. Хоча виводи в них тонкі та дуже гнучкі і м'які.
Паяти їх те ще задоволення було, перегрів - спіралька в колбі лампи відпаялася...
Відправлено через 12 хвилин 30 секунд:
слухай ну то купа мороки з тими лампамиMSiAventador: ↑ 16.06.2026 09:47Гарнюня.
-
Z440_User
Member
Hotspur, проводком обмотав ніжки під колбою (закоротивши їх між собою) і швиденько запаяв, потім проводок треба не забути прибрати. Допомагало відвести та розподілити тепло від пайки.
-
Hotspur
Member
розміри дуже маленькі. це треба мале жалоZ440_User: ↑ 16.06.2026 15:42Hotspur, проводком обмотав ніжки під колбою (закоротивши їх між собою) і швиденько запаяв, потім проводок треба не забути прибрати. Допомагало відвести та розподілити тепло від пайки.
-
Scoffer
Member
Яка перепайка, ви про що? Справжній аудіофіл має замінювати цапа разом з лампами)))
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Насправді паяються вони доволі нормально, бувають і погірше детальки. Хоча то може на досвіді, я в своєму житті дуже багато всякого перепаяв.
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Насправді паяються вони доволі нормально, бувають і погірше детальки. Хоча то може на досвіді, я в своєму житті дуже багато всякого перепаяв.
-
Hotspur
Member
дідівським паяльником те не запаяеш абсолютно точноScoffer: ↑ 16.06.2026 15:55 Хоча то може на досвіді, я в своєму житті дуже багато всякого перепаяв.
-
Scoffer
Member
Hotspur
Ми все таки в 2026 живемо, купити нормального паяльника для мілкої роботи проблемою більше не є. Не обов'язково діставати паяльну лампу
Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
А ще краще віднести в якийсь сервіс по ремонту ноутів, якщо ні разу не паяв сам. Хто вміє паяти смд, той з цими лампадами точно впорається.
Ми все таки в 2026 живемо, купити нормального паяльника для мілкої роботи проблемою більше не є. Не обов'язково діставати паяльну лампу
Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
А ще краще віднести в якийсь сервіс по ремонту ноутів, якщо ні разу не паяв сам. Хто вміє паяти смд, той з цими лампадами точно впорається.
-
Hotspur
Member
яка лампаScoffer: ↑ 16.06.2026 16:01Не обов'язково діставати паяльну лампу
-
Feras
Member
Лампи міняти тільки 2 варіанти: відправляти виробнику чи робити це самому. Але ці лампи мають доволі суттевий строк життя. Багато компактних пристроїв на цих лампах, які вийшли 4 роки тому і все ще нормально працюють.. називаються JAN6418 і вони стоять у: Onix Beta XI2, iBasso Nunchaku, Cayin N3Ultra, Shanling UA7 є більш старі версії ревізій цих трубок в більш старих девайсах, там щось з 2010 року чи ще раніше, вони не особливо довго жили 1-3 роки, а тут маркетологи заявляють 5-7 років при в залежності від того по 10 чи по 7 годин кожен день 5-7 років змушувати їх працювати. Надіюсь нічого не станетьсяvdemeshko: ↑ 16.06.2026 14:45 Feras
а там лампы как менять ?как то не понятно по схеме - выглядят как припаянные
PSFosi ZH3 вроде уже все заценили кто можно и линейкой замеры и ушами сделалибо ціни на "правильні" пристрої тюнинговані по "методичці" АКМ починаються від 200 доларівстоит дешевле этой суммы - ну там как поймаешь с каким купоном.. я что то в районе 165 брал, но в теории можно поймать и дешевле (да еще если повезет на скидки доп за монеты в предложениях) если купон от али + купон от магазина, но то момент ловить надо - а я брал когда захотелось
очень удачный девайс и с пультом и пред и хедамп и XLR + RCA.. даже есть RCA input в пред со внешнего источника что редкость в таких комбо девайсах
Про Fosi ZH3 чи Fosi K7 я знаю, однак мене цікавлять пристрої на AK4497S, AK4191, AK4499EQ. Так, жирно але чому б і не по мріяти
-
Scoffer
Member
Єдине що мені не подобається в цих "батарейних" пальчикових лампах, це те що вони дуже вже криві навіть як на лампи. Гармонік там буде просто ховайся. Добре якщо менше 10%.
-
Radio Bay
Member
Паять, гривен 500 - 700 за заход в мастерскойvdemeshko: ↑ 16.06.2026 14:45а там лампы как менять ?
Ліпше б ти помідори вирощував )))))))))))))
То не кривими руками. Майстер потрібен. По Харкову знаю, а цацка бомбічна. Особливо коли грає так, як він каже. Вірю, що гарно. Таке вау не вигадаєшZ440_User: ↑ 16.06.2026 15:42проводком обмотав ніжки під колбою (закоротивши їх між собою) і швиденько запаяв, потім проводок треба не забути прибрати. Допомагало відвести та розподілити тепло від пайки.
-
Z440_User
Member
Нормальні там розміри, воно там типу нашої 1Ж24, нормально воно паяється дідівським паялом на 40Вт, головне не перегріти. І не використовувати новомодні безсвинцеві припої.Hotspur: ↑ 16.06.2026 15:52розміри дуже маленькі. це треба мале жалоZ440_User: ↑ 16.06.2026 15:42Hotspur, проводком обмотав ніжки під колбою (закоротивши їх між собою) і швиденько запаяв, потім проводок треба не забути прибрати. Допомагало відвести та розподілити тепло від пайки.
Наприклад 1Ж24 на фото

Перепаяти польові транзистори типу КП103/КП303 із замкненими ножками - значно мініатюрніше.
- спойлер
-
Я оно був обрив котушок в вініловому картріджі Grado Red звичайним совковим паялом 40Вт відновлював

Фото знайденого обриву під лупою:

Оце на фоні кінчик зубочистки, отой розрив треба було залудити, запаяти та заізолювати:

Запаяв, епоксідкою заізолював, катридж чудово працював поки не був проданий.
Прикольний був, але механічно не дуже підходив під мої легкі тонарми...
-
Radio Bay
Member
Спитаю про ці лампи, відпишусь
Відправлено через 5 хвилин 48 секунд:
Відправлено через 5 хвилин 48 секунд:
Може, там якось наколхозити гніда під зміну?Z440_User: ↑ 16.06.2026 16:14нормально воно паяється дідівським паялом на 40Вт
-
Z440_User
Member
JAN6418, майже вгадав із нашими 1Ж24Radio Bay: ↑ 16.06.2026 16:21 Спитаю про ці лампи, відпишусь
Відправлено через 5 хвилин 48 секунд:Може, там якось наколхозити гніда під зміну?Z440_User: ↑ 16.06.2026 16:14нормально воно паяється дідівським паялом на 40Вт
Як на буржуї - не знаю, наші ото хіба що прищіпками якимось, дуже м'які та тонкі виводи, як волосини...
-
Scoffer
Member
Z440_User
Ні, це не така як стрижневі. Це як 6ж1б по розмірам. Звичайна субміні для батарейних приймачів.
Буржуї стрижневі ніколи не випускали, це автентична совкова розробка в спробі наздогнати відставання від транзисторів.
Ні, це не така як стрижневі. Це як 6ж1б по розмірам. Звичайна субміні для батарейних приймачів.
Буржуї стрижневі ніколи не випускали, це автентична совкова розробка в спробі наздогнати відставання від транзисторів.
-
Radio Bay
Member
Та нормальні там ніжки на лампах, що б вставити
https://nextrift.com/202643639/
Відправлено через 10 хвилин 8 секунд:
https://nextrift.com/202643639/
Відправлено через 10 хвилин 8 секунд:
То по місцю дивитися треба та температура важлива, думки приходять, коли крутиш у руках (в мене)Z440_User: ↑ 16.06.2026 16:26Як на буржуї - не знаю, наші ото хіба що прищіпками якимось
-
Z440_User
Member
Та ні, 6Ж1 вона значно більша, це саме пальчикова лампа під пайку:Scoffer: ↑ 16.06.2026 16:37 Z440_User
- спойлер