що ти цим хотів сказати не до кінця зрозумів. так ось, проф юзерам будь-де стане у нагоді повноцінне робоче місце: вдома або в офісі, це не принципово. моє питання полягає в тому, що змушує проф юзера працювати не з дому/офісу/готельного номеру регулярно? так, інколи буває треба, як я вже казав, але це трапляється нечасто і не надовго, абсолютну більшість часу робота виконується стаціонарно, тому що це зручніше, продуктивніше і спина не болить.yuriy_dd: ↑ 15.06.2026 20:43 В мене так є. Дома правда рідко
добре, давай так, оскільки ця вся розмова про зустріч почалась з того, що тобі не скажуть вживу того, що пишуть тут, то можемо облишити ідею стріму і запису відео (оскільки це вимагає якоїсь організації, а у мене буквально нульова мотивація на це після спілкування з тобою останній тиждень тут в топіку, я ж до того особливо надовго тут не затримувався). натомість зустрінемось коротко, без довгих розмов і підготовки стріму. я тобі скажу прямо, що думаю, щоб ти не сумнівався, запишу тутешнім поціновувачам твого таланту коротке відео, ти помахаєш в камеру, скажеш "макбук ейр - топ" і продовжимо флудити вже в топіку. як тобі такий варіант? 18го без проблем, як домовлялись.yuriy_dd: ↑ 15.06.2026 20:43виглядає що ви зливаєтесь.
для того щоб мати портативний потужний комп'ютер, який, для прикладу, можна носити між домом і офісом, працюючи і там і там з одного ПК, ну типу як сценарій мого друга, який я описував, тільки в випадку, коли треба більше потужності від компа. а епізодично можна користуватись і за межами стаціонарних робочих місць, наприклад в подорожі (як я описував свій юзеркейс користування ноутом). цілком логічний сценарій, тобі не здається?yuriy_dd: ↑ 15.06.2026 20:43я не розумію для чого купувати дорогі макбуки - наприклад на Мах проці
Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
так це якісь студенти в бібліотеці. буває, що доступ до якихось ресурсів є тільки з мережі універу і їм бідолашним нічого не залишається як сидіти в бібліотеці отак от. але хіба це проф юзери? я взагалі про іншу категорію говорив.yuriy_dd: ↑ 15.06.2026 21:12ось так виглядає як працюють люди у кого автономності не вистачає
студентам які змушені працювати з університетської мережі в бібліотеці -- згоден, мак ейр норм вибір, якщо х86 софт не потрібен.