Выбор коврика для мышки

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

МОНАХ: 05.01.2026 23:10
destructX: 05.01.2026 23:02 А не простіше, як раз в правому квадраті в районі мишки, покласти 400х500 килим? Як раз закриє ту частину столу + ляже повністю до краю столешні справа від вирізу
► "Мишка" потрібна одразу за правим боком підставки планшета - далі вправо тягнутися не варіант: я - середнього зросту, у мене досить посередньої довжини руки :) , не зручно тягнутись. Я от думаю, може звичайний коврик туди, але якраз навпроти колонки буде "трикутник"-прогалина, куди попадатимуть ліві "ніжки" "мишки", "спригуючи" з коврика...
► З іншого боку, коли планшет "запаркований", то клавіатура зміщається до центру екрана, а сама "мишка" займає місце там, де на фото №3 права частина планшета - так грати на "клаво-миші" зручніше, потрібно буде коврик зсувати вліво... власне цим я і займаюся вже тривалий час, тягаючи оцей пластиково-резиновий огризок. А з поверхнею - просто прибрав планшет і все... Але згоден - сумнівно це все... Тому і бюджет на це все такий "не впевнений" у мене...
ось на шо випадково натрапив, наче й по розміру, якшо прям впритул зверху + до краю та не дорого, правда за якість не ручаюсь :D
https://hard.rozetka.com.ua/ua/380744718/p380744718/ 900х350
МОНАХ
Member

destructX: 05.01.2026 23:06 upd. я не замітив, шо там ще кут скошений...
► Угу... тому і подумав, може поверхню яку взяти собі, бо планшет, звісно, можна і прямо поставити, але це вже досить не зручно під робочу праву руку буде (я ж навіть кут певний для підставки вибирав якраз із ергономіки такого положення робочої руки - раз і назавжди, найбільш зручний, бо покупні підставки далеко не всі хороші - хиткі, а цим планшетом можна вбити, якщо в голову поцілити, то ж коли робив підставку - робив її монолітною), :D а сколіозити в 40+років зайве вже якось не хочеться.
► Звісно, чимало роботи роблю, взявши планшет на диван, що стоїть позаду, але це лише коли з нуля щось малюю - в основному накидую базовий "лайн", більшу частину ж роботи краще сидіти - так зручніше працюється.

Отправлено спустя 16 минут 35 секунд:
destructX: 05.01.2026 23:14 ось на шо випадково натрапив, наче й по розміру, якшо прям впритул зверху + до краю та не дорого, правда за якість не ручаюсь :D
https://hard.rozetka.com.ua/ua/380744718/p380744718/ 900х350
► Я собі вже неділі дві як подібний примітив, тільки з прінтом...
► Відстань від "вирізу під пузо" до перемички перед монітором - 37см, тобто 35см ідеально лягає... коли б не кришка "моніторного відсіка": вона відкривається методом висмикування нижньої частини, тобто має бути 3-5см вільного місця перед безпосередньо самою планкою, щоб вона вільно спрацьовувала. Іншими словами - 30см, приблизно, це максимум (саме тому я й придумав взяти два ковра - 600х300мм, якщо таки наважусь і іншого нічого не придумаю/не знайду). Переробляти кришку під поверхню - не бачу сенсу, так як це - розхідник, хоч і багаторічний ( :gigi: якщо чай за монітором пити з термокружки, звісно). А наразі вона щільно прилягає до стола у кінцевому положенні - можна забрати 4мм отого дерево-декору, що там зараз лежить на столі і тоді буде достатній зазор, щоб ігрова поверхня не заважала кришці, але щось забагато "шани" коврику - ще не знаю, який він може виявитись по якості, бо дорогий явно брати не буду...
► Власне, закинувся поки на workplaceshop.ua - побачимо завтра, чи зійдемося в розмірах і ціні...
МОНАХ
Member

МОНАХ: 05.01.2026 23:38 ► Власне, закинувся поки на workplaceshop.ua - побачимо завтра, чи зійдемося в розмірах і ціні...
► Приємні, конкретні і капець які оперативні люди - :up: , відписали майже одразу. Кастом - будь-який:по розмірах і по прінту. 1100х300мм порахували в 1020грн., що досить непогано. Погано тільки, що з прінтом і без прінта ціна одна і та ж. Правда прінт можна і свій віддати на нанесення - ціна та ж сама, якщо "технічка" відповідає їх нормам (необхідна правка з їхнього боку +200грн. до ціни). "Технічка" там - елементарна і от я вже не знаю, що робити: не планував малюнок та і ціна трохи більша за очікувану, але ж коли ти сам часто придумуєш і компілюєш подібні прінти для інших - :D тут прям так і кортить для себе улюбленого якийсь "шедевр" наваяти...

► Або :insane: не паритись і взяти 2 дешмана 600х300мм по 200грн. і мати можливість частину такого "нещасття" рухати, краще підлаштовуючи під "мишку"...

► Напевно, візьму паузу на подумати-переміряти... Дякую, хто відписався!
destructX
Member

МОНАХ: 06.01.2026 11:28
► Або :insane: не паритись і взяти 2 дешмана 600х300мм по 200грн. і мати можливість частину такого "нещасття" рухати, краще підлаштовуючи під "мишку"...
Різниця в 500~ гривень втрачаючи можливість зробити кастомну поверхню? ще й враховуючи "особливості" робочого місця :D я б взагалі не думав раз озвучили ціну в 1020, ще й малюнок свій можна)
aaleksandrenko
Member

Хтось користується скляними ковриками?
Цікавий досвід експлуатації такого. Нормальні коштують 50-100 дол. Дорогувато брати на пробу :weep:
luntik
Junior

Теж цікавився даним типом ковриків, але переглянувши декілька оглядів виділив для себе основні недоліки:

- холодний на дотик
- шумний, чутно як ковзає мишка
- крихкий, можна пошкодити при падінні або сильному ударі

Суто для ігор думаю підійде чудово, якщо змішаний тип використання ігри+робота - тоді шум та холод можуть відволікати від роботи.
Я наразі стримався від покупки.
Radio Bay
Member

Что-то мой Zowie PTF-X Small стал скользить, стираю, не молодой, но не парит, всё? Подставка?

Как ведут себя края не прошитых SteelSeries QcK и Razer?
Куда-то все прошитые Голиафусы поделись

HyperX Pulsefire Mat? На ощупь ругаются, сильно шершавый
DreamSeller
Member

aaleksandrenko: 03.03.2026 17:18 Хтось користується скляними ковриками?
Цікавий досвід експлуатації такого. Нормальні коштують 50-100 дол. Дорогувато брати на пробу :weep:
Ще до повномасштабної придбав за смішні гроші (десь 20 долларів) в себе по місту скляний килимок для миши.
Зараз кусаю локті, що не придбав декілька :(
Звісно, що "ніжки" ремонтував, хоча ні, вірніше "ремонтував" кілька разів, але це одна з найкращих моїх покупок, тому що:
1. Він вічний
2. Миється під струменем води з під крану.
3. Ковзання дуже приємно

З.І. Дайте посилання на скляний килимок, придбаю ще
Radio Bay
Member

DreamSeller: 01.05.2026 22:45в себе по місту скляний килимок для миши
Не холодно?

Відправлено через 2 години 33 хвилини 8 секунд:
DreamSeller: 01.05.2026 22:45Дайте посилання на скляний килимок, придбаю ще
https://hard.rozetka.com.ua/ua/gaming-s ... 551375283/
https://hard.rozetka.com.ua/ua/gaming-s ... ti=steklo/
destructX
Member

Radio Bay: 13.04.2026 20:39 Что-то мой Zowie PTF-X Small стал скользить, стираю, не молодой, но не парит, всё? Подставка?

Как ведут себя края не прошитых SteelSeries QcK и Razer?
Куда-то все прошитые Голиафусы поделись

HyperX Pulsefire Mat? На ощупь ругаются, сильно шершавый
Разер Гігантус за пів року+ щоденного використання ще не почав заварачуватись, тільки затерся в зоні зап'ястя
Radio Bay
Member

destructX: 02.05.2026 04:55тільки затерся в зоні зап'ястя
Ну, за это время, если постояно пользоваться без душа, то и пиилейки затруться. При всём моём уваженииии к народам Бразилии. Затёрся - стирай, но не замачавая, быстро, второй крвёр в запасе, с пигмейками попрощася, мне пришли :)
DreamSeller
Member

Radio Bay: 02.05.2026 03:47
DreamSeller: 01.05.2026 22:45в себе по місту скляний килимок для миши
Не холодно?
Мені комфортно.

До речі, подивіться скляні килики на Алі, вони там дешевше.
ASTON
Member

Привіт
Я тиждень тому взяв ASUS ROG MOONSTONE чорний.
Приємний. Не відчувається ані холода ані хорсткості взагалі, як то хтось пише. То мабуть взагалі щось із терморегуляцією у таких людей. Зараз ще жара прийшла - ще більш приємне відчуття від скла.
Трохи шершавий, тож норм для долоні, не скользить як по склу очікував.
Як збира.ться розбити його при падінні я взагалі не розумію. Це просто його для цього треба підняти зі стола і кинути на пол. Хіба шо так він може впасти.
Єдине шо, може, шо трохи шумний коли мишку відриваєш і обратно ставиш різко.
Але в межах допустимого, без дзвону, просто глухий звук, як на стіл ставиш.
Але тепер коврик завжди чистий.
пирожок с малиной
Member

DreamSeller: 01.05.2026 22:45
Ще до повномасштабної придбав за смішні гроші (десь 20 долларів) в себе по місту скляний килимок для миши.
Зараз кусаю локті, що не придбав декілька :(
Звісно, що "ніжки" ремонтував, хоча ні, вірніше "ремонтував" кілька разів, але це одна з найкращих моїх покупок, тому що:
1. Він вічний
2. Миється під струменем води з під крану.
3. Ковзання дуже приємно

З.І. Дайте посилання на скляний килимок, придбаю ще
да я помню тут на форуме ктото продавал цену уже не вспомню
Krovatka
Member

destructX: 05.01.2026 11:58 недавно наткнувся на workplaceshop.ua, багато коврів бачив, з можливістю пошиву на замовлення
Взял у них ковер 400*900, через розетку. Цена 850 грн. В использовании были коврик RZTK и GamePro такого-же размера, они сильно дешевле, но этот получше на ощупь, материал приятнее, шов лучше, основа более цепкая к столу. Неделю юзаю, доволен.
StTechnik
Member

Krovatka: 11.06.2026 11:54Неделю юзаю, доволен.
Я тебе больше скажу (у меня два штуки от них) - они превосходно стираются. Сначала можно вручную намылить - я использую какой нибудь недорогой шампунь - они более щадящие для ткани) - а потом в стиралке - тупо полоскание на 30 минут. Сохнет достаточно быстро. По результату - тоже очень доволен их качеством.
Ответить