Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
QFlash
Member

Radio Bay: 09.06.2026 19:55Ти послухай ліпше, а не дурня вмикай, якщо у тебе взагалі буде різниця
Дякую, я багато чого слухав і тому варята граю.
Я знаю як має звучати сучасна стереосистема.
Транзистор то ще то лайно - але собака воно зараза співає.
Ще й як співає...
Правильно налаштований транзистор зі робочими точками - шедевр.
Якось більше подобається на вихідному каскаді система "Шеклі" ніж "Дарлігтони"
Якось.
Последний раз редактировалось QFlash 09.06.2026 20:27, всего редактировалось 1 раз.
Radio Bay
Member

QFlash: 09.06.2026 20:14Транзистор то ще то лайно - але собака воно зараза співає
Ти реально дурня вмикаєш :)
Тут взагалі ніхто не казав, що транзистор лайно (крім одного, хто казав, що R2R лайно). Тут йшла річ про принципову різницю у звуці на прикладі звукозапису.
Мені іноді знається, що у тебе час від часу врубаеться режим "Темінатора" і руки самі починають тицкати клавіши мінуя обробку мозоком :)
QFlash
Member

Radio Bay
Radio Bay: 09.06.2026 20:25Ти реально дурня вмикаєш
Тут взагалі ніхто не казав, що транзистор лайно (крім одного, хто казав, що R2R лайно). Тут йшла річ про принципову різницю у звуці на прикладі звукозапису.
Мені іноді знається, що у тебе час від часу врубаеться режим "Темінатора" і руки самі починають тицкати клавіши мінуя обробку мозоком
Я просто насолоджуюсь музикою.
Я знаю як воно має працювати... і воно працює.
Думай логічно.
Жоден варіант youtube чи ще десть не передасть того.
Так, бракує хорошої акустики для повного щастя.
Последний раз редактировалось QFlash 09.06.2026 20:37, всего редактировалось 1 раз.
Scoffer
Member

vdemeshko: 09.06.2026 16:24ты похоже нолик потерял в мототочасах
Та от якось ні. Точність резистора для р2р має бути не гірша за 1/(2^n), де n - біти. Тобто для 16 біт не гірше за 0.0015%. А ти пишеш що вони попливуть аж на 0.05% за 10к годин. Це приблизно 11 біт точності, що за дивним збігом обставин приблизно відповідає дд вініла. Тобто зовсім хто в ліс, а хто по дрова. Ото через тищу годин чек. :horror:
Ну і 10к годин це багато лише дивлячись як юзати. Якщо виключно для музла то може і онукам вистачить, а якщо як компухтерний цап по компухтерному графіку роботи то це роки 2.5.
S0N1C
Member

Scoffer: 09.06.2026 20:37 Точність резистора для р2р має бути не гірша за 1/(2^n), де n - біти. Тобто для 16 біт не гірше за 0.0015%. А ти пишеш що вони попливуть аж на 0.05% за 10к годин.
я ще не здивуюся якщо воно буде "плавати" від вологості повітря, атм.тиску, ну і звісно що температури :rotate: а, ну і від жанру музики яку грає :popcorn:
Scoffer
Member

S0N1C
А вони і пливуть від нагріву, куди ж без цього. Це якраз той сорт цапа де жарт про прогрів перед використанням жартом не є :laugh:
З появою якісних дельта-сігма вся промисловість нарешті видохнула що позбулась цих проблем, і лише аудіофілам все недостатньо аудіофільно)))
Radio Bay
Member

Scoffer: 09.06.2026 20:54З появою якісних дельта-сігма вся промисловість нарешті видохнула що позбулась цих проблем, і лише аудіофілам все недостатньо аудіофільно
Аудіофілам повинно бути аудіофільно від того як дихає промисловість? Ти точно розумієш хто працює для кого? Людям взагалі начхати як дихають промисловості, це проблеми промисловостей, буд 'яких :)
Так, люди купують звук, який їм подобається, начхавши на проблеми промисловостей, інші бла-бла-блакають про теорії та обговорюють графіки.
QFlash
Member

Поєднання класики транзисторний ampliefer (вихідний каскад на "Шеклі" чи "Дарлінгтони" у випадку Mcintosh) з електронними регуляторами тембра (preamp) це має.
Тошиба здається тим бавились, якщо не помиляюсь. Були проекти і JVC/
vdemeshko
Member

Scoffer: 09.06.2026 20:37
vdemeshko: 09.06.2026 16:24ты похоже нолик потерял в мототочасах
Та от якось ні. Точність резистора для р2р має бути не гірша за 1/(2^n), де n - біти. Тобто для 16 біт не гірше за 0.0015%. А ти пишеш що вони попливуть аж на 0.05% за 10к годин. Це приблизно 11 біт точності, що за дивним збігом обставин приблизно відповідає дд вініла. Тобто зовсім хто в ліс, а хто по дрова. Ото через тищу годин чек. :horror:
Ну і 10к годин це багато лише дивлячись як юзати. Якщо виключно для музла то може і онукам вистачить, а якщо як компухтерний цап по компухтерному графіку роботи то це роки 2.5.
Ну как 10К часов не много ))) я сомневаюсь что те , кто покупает цап за 4К уе имеют единственный цап в аудиосетапе и через него еще и фоном ютубчик гоняют по 8 часов в день :lol: и шоб шо ? Послушать 130-160кбит Opus ? Или ты намекаешь на прогрев матрицы резистров перед вечерним прослушиванием музыки ? :gigi:

Отправлено спустя 10 минут 13 секунд:
Scoffer: 09.06.2026 20:54 S0N1C
А вони і пливуть від нагріву, куди ж без цього. Це якраз той сорт цапа де жарт про прогрів перед використанням жартом не є :laugh:
З появою якісних дельта-сігма вся промисловість нарешті видохнула що позбулась цих проблем, і лише аудіофілам все недостатньо аудіофільно)))
Промышленность родила и компакт диски после пластинок , после компакт дисков hi res lossless как и сетевые стримеры так и облачные сервисы… но… пластинки до сих пор продают :D вы ничего не понимаете в аудио фетише :lol: все с точки зрения экономики , прагматики и тд рассматриваете - а оно не так работает для узкого круга аудио хобби :)
Последний раз редактировалось vdemeshko 10.06.2026 12:00, всего редактировалось 1 раз.
QFlash
Member

vdemeshko: 10.06.2026 11:54но… пластинки до сих пор продают
Так. Слухав вініл на всяких апаратах, так в салонах. Щось мені воно не заходить.
Так звучить, нормально.
Радейко flac - ото дуже нормально якось.
vdemeshko
Member

Scoffer
Точність резистора для р2р має бути не гірша за 1/(2^n), де n - біти
это если ты сколько резисторов берешь в расчет для реализации 16-24 бит? 48? ))) Think about it (c) meme у тебя представления об современных R2R на уровне девайсов 20 летней давности )) уже давно и пользуют гибридную (сегментированную) архитектуру, когда для старших битов используют бОльшее число резисторов в лестнице :) далее строят 25-27бит лестницы :) да там столько всего придумали когда у инженеров было багато часу и натхнення :lol: ты вот роутер хотел сделать помню аппаратный с килобайтами памяти :gigi: ну так вот FPGA в R2R как бы тоже появились и основная часть инженерная уже там, а не напаять кучу резисторов )) Dynamic Element Matching (DEM), деглитчинг и тд ))
Последний раз редактировалось vdemeshko 10.06.2026 12:17, всего редактировалось 3 раза.
StTechnik
Member

Думаю чо я отписался от этой темы… прочитал последние 2 страницы - сразу вспомнил :D
Scoffer
Member

vdemeshko: 10.06.2026 12:02это если ты сколько резисторов берешь в расчет для реализации 16-24 бит
Скільки треба, стільки й беру. 3n+1 резистор. Тобто 49 штук для 16 біт. Ніяких альтернативних схем r2r в природі не існує. Нашо аудіофілам впарюють матриці, в котрих кожен резюк замінений на паралельно-послідовне з'єднання 2/4/8/обрати_своє є вселенською загадкою. Жодна з характеристик при цьому не покращується, навіть з точністю до навпаки :rotate:
vdemeshko
Member

Scoffer: 10.06.2026 12:28Ніяких альтернативних схем r2r в природі не існу
ну открой фото плат и посмотри :lol: welcome to the real world, Neo
спойлер
Старшие биты (Сегментация / Декодирование "термометром")
Вместо того чтобы один резистор отвечал за удвоенный ток, первые N старших бит декодируются в унитарный код (thermometer code).
Пример: Для декодирования первых 4-х бит требуется не 4 каскада лестницы, а 15 абсолютно одинаковых резисторов и столько же ключей.Если код равен 1, включается 1 ячейка, если 2 — включаются 2 ячейки, и так далее. Поскольку все резисторы в старших битах одинаковы (например, по 10 кОм), их номиналы легко согласовать друг с другом с помощью лазерной подгонки. Ошибка усредняется, а не множится.
Ровно 48 правда ? :lol:
Последний раз редактировалось vdemeshko 10.06.2026 12:36, всего редактировалось 2 раза.
Scoffer
Member

vdemeshko: 10.06.2026 12:32ну открой фото плат и посмотри
Я в курсі як там реалізовано. Тілько сенс в цьому трішечки від'ємний. Але ви їжте, їжте)
vdemeshko: 10.06.2026 12:02FPGA в R2R как бы тоже появились
Так, з'явились. Для програмної калібровки бо фізика процесу очікувано не вивозить в точність.
Последний раз редактировалось Scoffer 10.06.2026 12:37, всего редактировалось 1 раз.
vdemeshko
Member

Scoffer: 10.06.2026 12:35
vdemeshko: 10.06.2026 12:32ну открой фото плат и посмотри
Я в курсі як там реалізовано. Тілько сенс в цьому трішечки від'ємний. Але ви їжте, їжте)
по твоим ответам похоже что нет :gigi: точнее ты в курсе как это в книжке написано 20 лет назад в учебниках )) да все верно... в этом плане ничего не изменилось но подходы все такие немного другие.. в том числе с 25-27 бит летсницой и тд.. FPGA и тд.. и по замерам там обьективным ачишуенно все ;) но очень дорого.. :gigi:
Последний раз редактировалось vdemeshko 10.06.2026 12:38, всего редактировалось 1 раз.
Scoffer
Member

vdemeshko
Ну так давай в студію схему цапа r2r на більш ніж 3n+1 резисторі. Подивимось що ж там за нанотехнології такі.
vdemeshko
Member

Scoffer
Да я тебе же давал ссылку на (к примеру) Holo Audio ))
Последний раз редактировалось vdemeshko 10.06.2026 12:41, всего редактировалось 1 раз.
Scoffer
Member

vdemeshko
Нє, нє. Ти схему давай. Мавп'яча робота з ручного підбору резисторів з мільйона екземплярів за нанотехнології не рахується. Хочу я подивитись на цю чудо-юдо матрицю :rotate:
vdemeshko
Member

Scoffer: 10.06.2026 12:40 vdemeshko
Нє, нє. Ти схему давай. Мавп'яча робота з ручного підбору резисторів з мільйона екземплярів за нанотехнології не рахується.
а кто тебе даст его готовую схему )) это коммерческий девайс - можешь посмотреть его фото платы в интернете :) я например вижу обьективные замеры итогового результата )) ну и на счет декодирования "термометром" старших битов подумай на досуге :gigi: посчитай на калькуляторе резисторов колчество :D
Ответить