AIB-партнери AMD очікують на вихід GPU RDNA 5‑го покоління не раніше середини 2027 року

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

AIB-партнери AMD очікують на вихід GPU RDNA 5‑го покоління не раніше середини 2027 року

"Супер" версий карт у АМД не будет, поэтому вполне вероятно что представят новую линейку раньше Nvidia
Nikolay Yeryomenko
Member

Можна тільки повболівати, щоб вийшло щось хороше по більш адекватній ціні, ніж у Nvidia зараз.
Nortrom
Member

поэтому вполне вероятно что представят новую линейку раньше Nvidia
mid 2027
Rubin в 2028
Kullerok
Member

Nikolay Yeryomenko: 08.06.2026 11:12 Можна тільки повболівати, щоб вийшло щось хороше по більш адекватній ціні, ніж у Nvidia зараз.
Да это ж уже было :lol: :lol: сколько можно на это надеяться.
S0N1C
Member

через дефіцит чипів GDDR7 компанія раніше була змушена відкласти (або зовсім скасувати) реліз лінійки GeForce RTX 50 Super
читаю це і аж тоска бере, індустрія пройшла GDDR1-GDDR5 за 8 років(2000-2008), і ось в 2026 у нас дефіцит GDDR7 :weep:
спойлер
Изображение
P.S. і доречі тоді ATI/AMD були першими в GDDR4 та GDDR5 :shuffle:
Dilfin
Member

S0N1C: 08.06.2026 11:50
через дефіцит чипів GDDR7 компанія раніше була змушена відкласти (або зовсім скасувати) реліз лінійки GeForce RTX 50 Super
читаю це і аж тоска бере, індустрія пройшла GDDR1-GDDR5 за 8 років(2000-2008), і ось в 2026 у нас дефіцит GDDR7 :weep:
спойлер
Изображение
P.S. і доречі тоді ATI/AMD були першими в GDDR4 та GDDR5 :shuffle:
Ніякого дефіциту немає, подивіться скльки продвців продає наприклад 5070 ti просто вигідніше продати в 10 раз дорожче ші прискорювач ніж відеоплату для простих споживачів і взагалі для чого випускати память для простого споживача.
Polyaan
Member

Читал на каком-то англоязычном ресурсе, сейчас уже не помню, что был инсайд от сотрудника АМЖ. Так по его словам, АМД не будет делать анонс раньше Нгридия, даже если карты готовы будут и на складах лежать. Они хотят глянуть на цену конкурента,а потом выкатить свои.
Вроде, чтоб не было, как с текущей версией карт, когда мрсп меняли на ходу.
Хотя формальный анонс без цен они могут и раньше сделать.
Не знаю,сколь в этом правды, но есть такая вероятность.
AlcoRider
Member

Графическое подразделение AMD - сборище отсталых мyдаков. У них не стоит цель - догнать конкурента и отжать долю рынка. Просто примите это за правило. И тогда все их фэйлы не будут тревожить вашу психику
unique-neon
Member

Dilfin: 08.06.2026 12:04подивіться скльки продвців продає наприклад 5070 ti
То ще є така штука, що продавців багато, а склад один, тому орієнтуватись на то не варто. Не раз було що товар закінчується, замовляю в одному магазі - вже нема, пробую інші, теж нема.
Dilfin
Member

AlcoRider: 08.06.2026 13:00 Графическое подразделение AMD - сборище отсталых мyдаков. У них не стоит цель - догнать конкурента и отжать долю рынка. Просто примите это за правило. И тогда все их фэйлы не будут тревожить вашу психику
А може бути ще і інший варіант, що є певна домовленість, про яку ми не знаємо, не складати конкуренції Nvidia, а якщо і складати в середньму або нижньому сегменті, то ціну ставити таку, щоб покупець сам біг і купляв карту від зелених і я не фанат, купляю як від одних карти так і від других, не купляв ще від Intel, немає довіри індусам.

Відправлено через 5 хвилин 3 секунди:
unique-neon: 08.06.2026 13:04
Dilfin: 08.06.2026 12:04подивіться скльки продвців продає наприклад 5070 ti
То ще є така штука, що продавців багато, а склад один, тому орієнтуватись на то не варто. Не раз було що товар закінчується, замовляю в одному магазі - вже нема, пробую інші, теж нема.
Звичайно, що так може бути, але що створено штучний дефіцит в мене немає сумнівів, просто є люди, які б'ються в груди до поросячого крику, що це не так...
yariksom
Member

Проголосимо молитву братія! ну щоб щось подібне по ціні і якості на RX580 у них вийшло. :rolleyes:
Mozdev
Member

Dilfin: 08.06.2026 13:12
AlcoRider: 08.06.2026 13:00 Графическое подразделение AMD - сборище отсталых мyдаков. У них не стоит цель - догнать конкурента и отжать долю рынка. Просто примите это за правило. И тогда все их фэйлы не будут тревожить вашу психику
А може бути ще і інший варіант, що є певна домовленість, про яку ми не знаємо, не складати конкуренції Nvidia, а якщо і складати в середньму або нижньому сегменті, то ціну ставити таку, щоб покупець сам біг і купляв карту від зелених і я не фанат, купляю як від одних карти так і від других, не купляв ще від Intel, немає довіри індусам.

Відправлено через 5 хвилин 3 секунди:
unique-neon: 08.06.2026 13:04
Звичайно, що так може бути, але що створено штучний дефіцит в мене немає сумнівів, просто є люди, які б'ються в груди до поросячого крику, що це не так...
"певна домовленість, про яку ми не знаємо, не складати конкуренції Nvidia"

У Нвідіа та АМД одні і ті самі власники, яка конкуренція її немає і не буде.

Трамп заткнув пельку усім антимонопольним органам штатів та навіть у європі натиснув.

Якщо така змова є то це кримінал.

Штучний дефіцит є і це теж кримінал, але треба щоб хтось подав до суду і мав би при цьому дуже переконливі докази... :rotate:
S0N1C
Member

yariksom: 08.06.2026 13:13 Проголосимо молитву братія! ну щоб щось подібне по ціні і якості на RX580 у них вийшло. :rolleyes:
гарячіше, на рік пізніше нвідії, і з гіршою підтримкою? :gigi:
а, ну і здатне конкурувати тільки в середьому сегменті :shuffle:
Последний раз редактировалось S0N1C 08.06.2026 13:24, всего редактировалось 1 раз.
yurarad
Member

Можно забыть о конкуренции в том виде которая максимально двигает рынок и прогресс, все компании давно принадлежат одной и той же группе людей. И единстванная их цель доить рынки как продуктовые так и фондовые и финансовые. Для этого они и скупили все эти компании чтобы манипулировать рынками как им нужно. :D :D :D
Mozdev
Member

yurarad: 08.06.2026 13:24 Можно забыть о конкуренции в том виде которая максимально двигает рынок и прогресс, все компании давно принадлежат одной и той же группе людей. И единстванная их цель доить рынки как продуктовые так и фондовые и финансовые. Для этого они и скупили все эти компании чтобы манипулировать рынками как им нужно. :D :D :D
Саме так, а антимонопольні органи перетворились на фікцію. :rotate:
dead_rat
Member

Ек тебе покорьожило. В чому фейл? Радік 9070 коштує 549€ тут і зараз, все робе. Той же ртх 5070 і дорожче і повільніше.

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
yurarad: 08.06.2026 13:24 Можно забыть о конкуренции в том виде которая максимально двигает рынок и прогресс, все компании давно принадлежат одной и той же группе людей. И единстванная их цель доить рынки как продуктовые так и фондовые и финансовые. Для этого они и скупили все эти компании чтобы манипулировать рынками как им нужно. :D :D :D
:beer:
Блекстоун і Вангард передають привіт всім, хто мріє про конкуренцію
AlcoRider
Member

dead_rat: 08.06.2026 13:31 Ек тебе покорьожило. В чому фейл? Радік 9070 коштує 549€ тут і зараз, все робе. Той же ртх 5070 і дорожче і повільніше.
Я володар RX9070 (non XT), тому всі твої здогадки йдуть в одне місце :laugh:
dead_rat
Member

AlcoRider: 08.06.2026 13:44
dead_rat: 08.06.2026 13:31 Ек тебе покорьожило. В чому фейл? Радік 9070 коштує 549€ тут і зараз, все робе. Той же ртх 5070 і дорожче і повільніше.
Я володар RX9070 (non XT), тому всі твої здогадки йдуть в одне місце :laugh:
Так я теж володар 9070, в чому проблема?
AlcoRider
Member

dead_rat: 08.06.2026 13:45 Так я теж володар 9070, в чому проблема?
У тому, що я не стаю фанатом компанії, якщо і маю їх продукцію у своєму користуванні, як 95% залізодро4ерів, а об'єктивно критикую їх недолугу політику
dead_rat
Member

AlcoRider: 08.06.2026 13:52
dead_rat: 08.06.2026 13:45 Так я теж володар 9070, в чому проблема?
У тому, що я не стаю фанатом компанії, якщо і маю їх продукцію у своєму користуванні, як 95% залізодро4ерів, а об'єктивно критикую їх недолугу політику

Графическое подразделение AMD - сборище отсталых мyдаков.
О - обʼєктивність :lol: :lol: :lol:
Ответить