Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

Кінець хаосу та заплутаності: Microsoft нарешті прибирає найжахливішу функцію Windows 11
https://itc.ua/ua/novini/kinets-haosu-t ... indows-11/

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
Вже зовсім скоро: розкрито дату релізу та ключові фішки сенсорного MacBook Ultra
MacBook Ultra з сенсорним OLED-дисплеєм можуть вийти вже восени.
думаю що буде мерехтіти

https://itc.ua/ua/novini/vzhe-zovsim-sk ... ook-ultra/

Відправлено через 11 хвилин 40 секунд:
Припиніть пхати свій Edge: розробники браузерів звернулись до Microsoft

https://itc.ua/ua/novini/prypynit-phaty ... microsoft/

пс: а чому 12 процесів msedgewebview2.exe висять в памяті? еджом чи віджетами - не користуюсь
фанати х86 - ви раді що майкрософт стілька лайна вам пхає? щось мовчите
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 05.06.2026 16:54 що за обмеження?
Не помню точно уже, что-то завязанное на количество элементов интерфейса приложений в целом по системе. Давно это было. Знаю что потом этот момент улучшили, но не сделали слишком большим. 640килобайт хватит всем :)
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 05.06.2026 22:30 Не помню точно уже, что-то завязанное на количество элементов интерфейса приложений в целом по системе. Давно это было. Знаю что потом этот момент улучшили, но не сделали слишком большим. 640килобайт хватит всем :)
Windows XP - була ну дуже давно - хоча хороша була ОС, особливо х64 версія
але зараз ви не сказали нічого конкретного, просто як білий шум. Це якось дуже спільше для інших учасників теми - нічого конкретного.
Як до речі і жодного особистого тесту.
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 06.06.2026 13:17
але зараз ви не сказали нічого конкретного, просто як білий шум. Це якось дуже спільше для інших учасників теми - нічого конкретного.
Як до речі і жодного особистого тесту.
Просто не просто. С того момента когда я столкнулся с этим прошло много лет. Но это скорее всего причина ограничений при запуске приложений.
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 06.06.2026 14:31С того момента когда я столкнулся с этим прошло много лет
і що з того. Зараз є проблема? описати можете?
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 06.06.2026 14:42 і що з того. Зараз є проблема? описати можете?
Да все те же проблемы. ограничения количества запуска программ и их глюки если в каждом приложении много, можно даже получить сообщение типа нехватка памяти. Но сейчас приложения тупые и пишут ошибки часто совсем не такие как есть.
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 06.06.2026 14:57Да все те же проблемы. ограничения количества запуска программ и их глюки если в каждом приложении много, можно даже получить сообщение типа нехватка памяти. Но сейчас приложения тупые и пишут ошибки часто совсем не такие как есть.
фанати х86 та Віндовс - ви підтвердуєте що ваш колега пише?
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 06.06.2026 15:04 фанати х86 та Віндовс - ви підтвердуєте що ваш колега пише?
У всех своя работа. Это не яблоко :)

Я когда-то и древний эксель (ХР кажется) загонял до его физических пределов
leif
Member

yuriy_dd: 05.06.2026 18:38та будь які тести ваших задач - ви ж маєте з чим порівняти.
тести ти і в інтернеті можеш знайти, я можу про свої суб'єктивні враження розповісти.
yuriy_dd: 05.06.2026 18:38Також можна споживання обидвох систем порівняти - пробували? маєте ватметр?
маю, заміряв хіба що великий комп, цікаво було подивитись скільки в іграшках тягне все разом, чи не перенапружується мій кіловатник. а аймак жере, офк, небагато, там нічому жерти. ніколи не заміряв точно, адже не бачу в цьому жодного сенсу. навіщо мені ця інформація?
yuriy_dd: 05.06.2026 18:38Окрім того у вас дорога версія на 24 Гб РАМ - ви ж явно не просто так її купували
не просто так, а маючи на увазі конкретний сценарій використання, під який він підходив і аймак добре з ним справляється. при цьому, уявляєш, я не бігаю з палаючою сракою по інтернетам і не доводжу людям нічого про арм, епл, не вигадую "фанатів х86" і так далі. якось не з'явилось бажання. кому треба і підходить епл сілікон, той нехай купує, кому не треба -- не купує. кожен сам вирішить, що йому більше підходить під його список задач і побажань.
yuriy_dd: 05.06.2026 18:38я не скажу вам більше ніж вже сказав.
я не слідкував за усім, знаю лише що тебе змушують постійно їздити туди-сюди, весь час без доступа до розетки, працюєш 95% на лептопі. жесть. треба більше деталей. це ж не нормальні умови.
yuriy_dd: 05.06.2026 18:38я знаю на Зеленій 151. Можу там спитати.
давай, бо я взагалі не в курсі
Гедоніст
Member

yuriy_dd: 05.06.2026 21:47думаю що буде мерехтіти
Ти в очі взагалі OLED монітор бачив? Хоча, кого я питаю.
Ответить