Модифікована PlayStation 5 непогано справляється з емуляцією PlayStation 3

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити Модифікована PlayStation 5 непогано справляється з емуляцією PlayStation 3

Добрі новини. Із розблокуванням CU у Asrock BC250 ці два вироби рухаються по швидкодії один до одного. А Linux стане тим сами загальним знаменником
1234waltz
Member

Доречі, Нгуєн анонсував, що Лінукс можна ставити вже і на 5 та 6 версію прошвки ПС5 (на релізі там 4 версія тільки дозволяла встановлювати). Тож ПС5 нарешті стає нормальною ігровою системою з Стімом та емуляторами :lol:
Victor Butko
Member

1234waltz: 25.05.2026 14:14 Доречі, Нгуєн анонсував, що Лінукс можна ставити вже і на 5 та 6 версію прошвки ПС5 (на релізі там 4 версія тільки дозволяла встановлювати). Тож ПС5 нарешті стає нормальною ігровою системою з Стімом та емуляторами :lol:
Купували playstation, а тепер з них виходить steam machine.
ArmagedoonZergs
Member

Victor Butko: 25.05.2026 16:12
1234waltz: 25.05.2026 14:14 Доречі, Нгуєн анонсував, що Лінукс можна ставити вже і на 5 та 6 версію прошвки ПС5 (на релізі там 4 версія тільки дозволяла встановлювати). Тож ПС5 нарешті стає нормальною ігровою системою з Стімом та емуляторами :lol:
Купували playstation, а тепер з них виходить steam machine.
Така собі історія. Дров то нема офіційних. Нічого толком працювати не буде.
yurius_r
Member

ArmagedoonZergs
Бачили як не працює BC250?
ArmagedoonZergs
Member

yurius_r: 25.05.2026 20:35 ArmagedoonZergs
Якраз бачив, тому і пишу.

Давай по порядку.
1. Декомпрессор текстур Kraken.
2. DSP Tempest
3. Процессори керування памяттю. (DMA).
4. Апаратне шифрування диска.
5. Контроллери живлення і охолодження.

Оце все пропрієтарщина соні. Яка не працює і ніколи не буде працювати.

По факту отримуєш доволі посередній ПК.
amd64
Member

yurius_r: 25.05.2026 20:35 ArmagedoonZergs
Вже навчились заблоковані блоки гпу вмикати.
Victor Butko
Member

ArmagedoonZergs: 25.05.2026 20:54
Якраз бачив, тому і пишу.

Давай по порядку.
1. Декомпрессор текстур Kraken.
2. DSP Tempest
3. Процессори керування памяттю. (DMA).
4. Апаратне шифрування диска.
5. Контроллери живлення і охолодження.

Оце все пропрієтарщина соні. Яка не працює і ніколи не буде працювати.

По факту отримуєш доволі посередній ПК.
Пункти 1 та 4 не потрібні бо лінукс встановлюється на додатковий або зовнішній диск і вже на лінуксі є свої шифрувальники якщо дуже свербить, а ps5 перетворюється на дуалбут систему після встановлення лінукса. Без п.3 лінукс би взагалі не завантажився, Linux використовує свій DMA через ядро. п.2 не має значення бо є pipewire та hdmi. п.5 - працює як на будь-якому ноутбуці з APU AMD на лінуксі.
tornadox
Member

ArmagedoonZergs: 25.05.2026 20:02 Така собі історія. Дров то нема офіційних. Нічого толком працювати не буде.
Багато з цих проблем вже вирішені. Єдиний мінус - відносно високе споживання в idle та відсутність драйверів під вінду. Але за ті гроші важко знайти щось схоже по продуктивності.
yurius_r
Member

ArmagedoonZergs: 25.05.2026 20:54Якраз бачив, тому і пишу.

Давай по порядку.
А можете детальніше чим ваш список заважає в Linux? Там із дійсно корисного, що не працює - це мережа та bluetooth. Як воно запрацює, я в принципі взагалі не бачу проблем у такому Linux ПК.
amd64: 25.05.2026 21:36Вже навчились заблоковані блоки гпу вмикати.
Причому як пощастить, то може бути навіть крутіший GPU за PS5
Victor Butko
Member

tornadox: 25.05.2026 22:28
ArmagedoonZergs: 25.05.2026 20:02 Така собі історія. Дров то нема офіційних. Нічого толком працювати не буде.
Багато з цих проблем вже вирішені. Єдиний мінус - відносно високе споживання в idle та відсутність драйверів під вінду. Але за ті гроші важко знайти щось схоже по продуктивності.
Я думаю споживання для амд легко контролювати профілями цпу та профілями у LACT lowest/highest clocks по бінду чи по віджету.
tornadox
Member

Victor Butko: 26.05.2026 01:29 Я думаю споживання для амд легко контролювати профілями цпу та профілями у LACT lowest/highest clocks по бінду чи по віджету.
Наскільки я знаю LACT тут безсилий.
Victor Butko
Member

tornadox: 26.05.2026 11:54 Наскільки я знаю LACT тут безсилий.
Чому? Якщо це mesa та є стандартний шлях до гпу - то все буде як і для будь-якої графіки amd. Хоча це ж апу, тож такої проблеми не має бути взагалі.
longaro
Member

Пс5 и ее турбина - летят мимо :laugh:
Сериес Х покруче , вот куда надо все это тулить . И то гемор костыльный еще тот :insane:
ПК ван лав форева :shuffle:
Ответить