Опубліковано фото плати прискорювача Intel Crescent Island, який отримає 160 ГБ пам’яті LPDDR5X

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Вітаю всіх хто встиг придбати смартфон по адекватній ціні
1234waltz
Member

Всю пам'ять пожрали...
Keyser Soze
Member

Не переживайте, это всего лишь плата без компонентов - на остальное у Intel денег не хватило (на память - точно) :gigi: :lol: :lol: :up: :up: :up:
Dilfin
Member

1234waltz: 20.05.2026 14:05 Всю пам'ять пожрали...
Це не те, що пожерли всю пам'ять, а перепрофільовують виробництво суто під дата центри.
IvTK
Member

Спробував згенерувати ескіз плати з компонентами в ChatGPT - вийшов повний слоп :gigi: Хто вміє краще?
Изображение
Dilfin
Member

IvTK: 20.05.2026 14:28 Спробував згенерувати ескіз плати з компонентами в ChatGPT - вийшов повний слоп :gigi: Хто вміє краще?
Изображение
На архітектурі Xe3 вроді не будуть випускатись відеокарти через нижьку маржу, чи може я щось не знаю?)
Sixma
Member

max1996: 20.05.2026 13:39 Вітаю всіх хто встиг придбати смартфон по адекватній ціні
Мій OnePlus 12 на 16\1tb куплений у 2024 році в руках відчувається як злиток золота :lol:
ronemun
Advanced Member

8 ГБ на чіп LPDDR5x - це в старих смартфонах було.
зараз 16 ГБ норма (в AMD 39х StrixHalo)
Китайці швидко на 320 ГБ перепаяють

Відправлено через 6 хвилин 3 секунди:
по кількості контактів видно що там всі 32 біт на чіп памяті. Тобто 640 біт - краще ніж в Apple Mx Ultra
Швидкість ~750 Гбайт/с.
Але ще краще б перейшли на sodimm2 - 5 планок по 32 ГБ - ціни високі, потім перепродати можна, і замінити на більший обєм легко
Misanthrop
Member

IvTK: 20.05.2026 14:28 Спробував згенерувати ескіз плати з компонентами в ChatGPT - вийшов повний слоп :gigi: Хто вміє краще?
Изображение
нанобанана досить неплохо зробила. Хоч і все ще по ШІшному
спойлер
2def4939-17be-46e4-9fbc-fd6e4210b4a2.jpg
oleg5d75
Member

Скоро кристал буде на всю плату , особливо якщо НВМ память завезуть а розсипуха з іншої сторони розпаяна
Ответить