Швидкість та чіткість. Огляд ігрового 27″ WQHD-монітора MSI MPG 272QRF X36 з NVIDIA G-Sync Pulsar та частотою оновлення 360 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

KingofgamE: 12.05.2026 13:19
denizen: 12.05.2026 10:58

це все дуже індивідуально, якщо Вам IPS - OK то немає питань
я наприклад, працюю і граю за qd-oled, задоволений, такої якості на IPS ніколи не було.
Норм за ним сидіти 8+ годин щодня? Очі не болять?
Працюю за QD OLED 12-16 годин на добу, з очами все гаразд.
Gold_Star
Member

Ramzes82: 12.05.2026 17:00Працюю за QD OLED 12-16 годин на добу, з очами все гаразд.
Яскравості вистачає? :)
KingofgamE
Member

denizen: 12.05.2026 15:54
KingofgamE: 12.05.2026 13:19

Норм за ним сидіти 8+ годин щодня? Очі не болять?
все чудово, як то кажуть краще спробувати ніж хвилюватись і мучатись.
я рекомендую 4К, тоді буде все чотко
Ну в мене IPS 2k. В цілому норм, прост ширини екрану вже не вистачає :gigi:
Ramzes82
Member

Gold_Star: 12.05.2026 18:53
Ramzes82: 12.05.2026 17:00Працюю за QD OLED 12-16 годин на добу, з очами все гаразд.
Яскравості вистачає? :)
Я та людина яка завжди викручувала яскравість на максимум. Ввечері стоїть яскравість 35% , вранці , коли сонце в кімнаті, максимум 50%. 100% ніколи не використовую, максимум 80 % і те в HDR щоб подивитись красивий HDR контент .На 100% в де-яких режимах HDR можна спалити очі (жарт).
snapdragon999
Member

Input_Lag: 12.05.2026 02:14
Зрозуміло чому багато людей до моменту поширення OLED обирали VA. Але зараз все це вже не потрібно, OLED монітори зараз настільки дешеві та доступні що немає сенсу розглядати щось інше.
В темноте не играй и будет тебе черный,а не серый.
Telcontar
Member

snapdragon999: 13.05.2026 10:04 В темноте не играй и будет тебе черный,а не серый.
Не буде ніколи на IPS чорного, як і нормального контрасту і ще купи всього, що дає OLED.
snapdragon999
Member

Telcontar: 13.05.2026 11:05
snapdragon999: 13.05.2026 10:04 В темноте не играй и будет тебе черный,а не серый.
Не буде ніколи на IPS чорного, як і нормального контрасту і ще купи всього, що дає OLED.
Шо он там дает купу всього,яку купу ?выгорания и мерцание.У меня например 90% моего времени использования монитора с черным цветом не связано.
StTechnik
Member

snapdragon999
Тебе одной темы мало, и ты пришел еще сюда поныть? :gigi:
Ramzes82
Member

snapdragon999: 13.05.2026 12:18
Telcontar: 13.05.2026 11:05
Шо он там дает купу всього,яку купу ?выгорания и мерцание.У меня например 90% моего времени использования монитора с черным цветом не связано.
Зараз купа приблуд на моніторі проти вигорання, вигарання було актуальне років 5 тому, ніхто вже не париться з цього.
Яке ще мерехтіння? Не бачу ніякого мерехтіння. Все життя сидів на VA та IPS, більше ніколи на це не повернусь, ОЛЕД це просто інший всесвіт по якості картинки.
Filabatya
Member

Ramzes82
Ви даремно це все пишете, там невиліковний випадок :-/
Telcontar
Member

snapdragon999: 13.05.2026 12:18 Шо он там дает купу всього,яку купу ?выгорания и мерцание.У меня например 90% моего времени использования монитора с черным цветом не связано.
Маєте досвід роботи за сучасним OLED? У мене поруч кілька моніторів і телевізор для порівняння. Але якщо ви лише теоретик і зайшли накинути для холівару - ваше право :rotate:
  • Кольори
  • Майже миттєва швидкість оновлення пікселів
  • Контраст
  • Тонкість корпусу, енергоефективність і т.д.
IPS зараз має сенс лише як дешевший сегмент ринку.
firestarter256
Member

Мда за такую цену реальный шлак. Я свой UltraGear 32GS95UV-B за косарь купил и в будущем менять пока не собираюсь
snapdragon999
Member

Telcontar: 13.05.2026 13:41
snapdragon999: 13.05.2026 12:18 Шо он там дает купу всього,яку купу ?выгорания и мерцание.У меня например 90% моего времени использования монитора с черным цветом не связано.
Маєте досвід роботи за сучасним OLED? У мене поруч кілька моніторів і телевізор для порівняння. Але якщо ви лише теоретик і зайшли накинути для холівару - ваше право :rotate:

смысл тут нахваливать этот олед не понимаю? ну лучше то лучше юзайте себе спокойно.Мне например для работы и редко для игр не нужен олед в х2 дороже.
Тонкость корпусу ,типа ips толстый корпус ,это ж не кабаны ламповые 10 годов,зато труситься над тем экраном чтоб не дай бог не повредить от протирания тряпкой ту матрицу нежную))Энергоэффективность,это вообще ни о чем,сколько тот IPS потребляет 100вт макс на полной яркости,на которой никто не юзает.Кольори -на ips нормальные,сочные,большинству достаточно,черный и контраст ну ок,лучше и то если в темноте сидеть сравнивать,днем при хорошем освещении вполне юзабельно на IPS.

Например 27 2к олед мне вообще не зашел,я видел несколько моделей в магазинах,шрифты дешманские с фиолетовыми ореолами что на олед что на qd oled и полосы на сером какие то вертикальные ниже 50 % яркости,типа бандинг или че это ? цвета не сказал что прям какие то сказочные,ну чуть сочнее IPS .Не понимаю что в них такого почему так нахваливают?Для игроманов то может ок,конечно быстрее матрица и т.д.Вы там расписали как будто сравниваете какой то квадратный мон на тн матрице с современным IPS,как будто прям скачок такой произошел огромный в качестве всего.Не считаю что это стоит 2 или 3 цены переплаты.Сейчас вполне себе нормальные моники на IPS c быстрыми матрицами и классной картинкой,проблема только выбрать без засветов и битых пикселей экзепляр.
Ramzes82
Member

На qd oled зараз немає бандінгу , ніяких полос, це де, на першому поколінні були чи де? Шрифти на 4 к 32 дюма ідеальні, ніяких ореолів немає.

Я особисто на сірий замість чорного і на glow на IPS не можу дивитись без сльоз, навіть VA після IPS здавался ідеальним монітором. Дотого ж IPS не вміє в HDR без мінілед підсвітки, та й там купа недоліків.
Telcontar
Member

snapdragon999
Читаєте ви яким місцем?
Якщо за IPS просять грошей як за сучасний OLED - це вже якийсь діагноз. З шрифтами на останніх поколіннях все чудово, моніторьте новинки щоб не соромитись.
snapdragon999
Member

Telcontar: 13.05.2026 15:14 snapdragon999
Читаєте ви яким місцем?
Якщо за IPS просять грошей як за сучасний OLED - це вже якийсь діагноз. З шрифтами на останніх поколіннях все чудово, моніторьте новинки щоб не соромитись.
які новини я сам бачив і нічого там чудового нема,на 4к може ок,на 2к там шляпа.Як на таких робити я не знаю ,чисто для ігор :laugh:

Отправлено спустя 1 минуту 58 секунд:
Ramzes82: 13.05.2026 15:01 Шрифти на 4 к 32 дюма ідеальні, ніяких ореолів немає.
так там і ціна космос
Ramzes82
Member

snapdragon999:
так там і ціна космос
брав 31.5" Gigabyte Aorus FO32U2 за 35 тис, на 2 тисячі дорожче 27" IPS сабжевий, так що не такий вже космос.
snapdragon999
Member

Ramzes82: 13.05.2026 15:55
snapdragon999:
так там і ціна космос
брав 31.5" Gigabyte Aorus FO32U2 за 35 тис, на 2 тисячі дорожче 27" IPS сабжевий, так що не такий вже космос.
Де такі ціни? Без гарантії нормальної без ніфіга.27 ips до 20 можно купити в асортименті.
Ramzes82
Member

snapdragon999: 13.05.2026 16:06

Де такі ціни? Без гарантії нормальної без ніфіга.27 ips до 20 можно купити в асортименті.
Офіційний, три роки гарантії в тому числи на вигорання. Зараз вже ніде немає, розібрали, брав на розетці 2 тижні тому.
Melofon
Member

snapdragon999: 13.05.2026 16:06

Пхах, а олед 27" можно за 21-22к с гарантией уже взять и это будет в разы круче по всем параметрам (пусть даже это будет не последнего поколения олед) чем любой IPS и или VA до 20к.
Ответить