Як воно грати з проводами? Не заважає?sirifil: ↑ 03.01.2026 21:08 Маю PSVR2 за адаптером до пк
Алекс пройшов норм.
Пограв резіки 7 і 8 тоже норм але не так щоб страшно
Зараз почав medison vr то бляха страшно до всирачки ні одна плоска гра так не лякала але то напевно через те що в вр а не на моніторі хоча резіки не лякали а більше прикалювали
Люблю грати сидячи бо стоячи швидко стомлююсь(хлопчику 42 рочки як ніяк) а сидячи норм
Новости
Последние статьи и обзоры
VR-геймінг. Налаштування та інше обговорення
-
NST1983
Member
-
sirifil
Junior
я ж кажу що граю в основному сидячи так що мені точно ні
але попервах пробував і стоячки (в основному то був алекс ) то мені не заважало
але попервах пробував і стоячки (в основному то був алекс ) то мені не заважало
-
NST1983
Member
Сьогодні пів години в les mills bodycombat зі змішаною реальністю без світла, пульс зайшов за 140, стало стрьомно.
Роки 2 тому більше години боксував, наче після справжньої треньки текло все. Хоча деякі діячі казали то фігня) ну ну. Краще ніж задротити з мишкою годинами сідячи буквою Г 
-
artko
Member
NST1983
спробуйте ще pistol whip
вельми цікава штука.
спробуйте ще pistol whip
-
NST1983
Member
Хотів написати. Це просто піч. Виматує майже як бокс, а інколи і сильніше. )
-
fantomrulezz
Member
Після трьох проходжень і закриття всіх ачівок шикарного RE Requiem захотілось перепройти деякі старі резікі.
Перепройшов в VR на PS5 старі добрі Village і RE4 Remake.
Як же вони шикарно граються саме в VR на плойці
Це реально кращий мій досвід VR ігор взагалі. Реально, навіть краще ніж HL Alyx.
Так, вони розроблялись під класичні платформи і не мають такого ступеню імерсивності як чисто VR ігри. Так, не вистачає взаємодії з об'єктами оточення, не можна перемацати все, що лежить на полицях.
Але це все компенсується шикарним геймплеєм і атмосферою, живими персонажами і проробкою реального ААА рівня.
Всім власникам PSVR2 дуже рекомендую саме PS5 VR версію, вона реалізована значно краще за кустарний VR мод на ПК.
Ех, жаль, що Sony не проплатила розробку VR моду для Requiem, я б заради цього її повторно на плойку купив би.
Як же вони шикарно граються саме в VR на плойці
Це реально кращий мій досвід VR ігор взагалі. Реально, навіть краще ніж HL Alyx.
Так, вони розроблялись під класичні платформи і не мають такого ступеню імерсивності як чисто VR ігри. Так, не вистачає взаємодії з об'єктами оточення, не можна перемацати все, що лежить на полицях.
Але це все компенсується шикарним геймплеєм і атмосферою, живими персонажами і проробкою реального ААА рівня.
Всім власникам PSVR2 дуже рекомендую саме PS5 VR версію, вона реалізована значно краще за кустарний VR мод на ПК.
Ех, жаль, що Sony не проплатила розробку VR моду для Requiem, я б заради цього її повторно на плойку купив би.
-
fantomrulezz
Member
Дійшли руки до Metro Awakening.
На жаль, це повне розчарування
Взагалі нічого спільного з пласкими частинами Metro.
Більш-менш норм графон (у pcvr та psvr2 версії; standalone, як завжди, жахливий).
Жахлива озвучка. Всі персонажі розмовляють англійською з карикатурним акцентом, вайби старих клюквених бойовиків а ля "кокаінум".
Наркоманський занудний сюжет.
Нудний ніякий геймплей. Навіть зброю отримаємо лише через півгодини гри, до цього гри ми лише ходимо, крутимо вентилі та слухаємо нудних непісів.
Стрільба так собі, імпакт паршивий, моделі зброї пророблені слабенько, ШІ ворогів ніякий.
Наче розробники Arizona Sunshine, але от якось в арізону було грати веселіше.
Коротше гра навіть по розпродажу свої 539 грн якось не виправдовує.
На жаль, це повне розчарування
Взагалі нічого спільного з пласкими частинами Metro.
Більш-менш норм графон (у pcvr та psvr2 версії; standalone, як завжди, жахливий).
Жахлива озвучка. Всі персонажі розмовляють англійською з карикатурним акцентом, вайби старих клюквених бойовиків а ля "кокаінум".
Наркоманський занудний сюжет.
Нудний ніякий геймплей. Навіть зброю отримаємо лише через півгодини гри, до цього гри ми лише ходимо, крутимо вентилі та слухаємо нудних непісів.
Стрільба так собі, імпакт паршивий, моделі зброї пророблені слабенько, ШІ ворогів ніякий.
Наче розробники Arizona Sunshine, але от якось в арізону було грати веселіше.
Коротше гра навіть по розпродажу свої 539 грн якось не виправдовує.
-
NST1983
Member
Дуже погано що на ПК не буде нових резіків для VRfantomrulezz: ↑ 21.04.2026 17:23 Після трьох проходжень і закриття всіх ачівок шикарного RE Requiem захотілось перепройти деякі старі резікі.
Як же вони шикарно граються саме в VR на плойці![]()
Відправлено через 42 секунди:
Я 4-тий натівний на квесті тричі проходив
-
fantomrulezz
Member
На жаль, Sony проплатили розробку VR режиму RE8 і RE4R для PS5 за умов ексклюзивності. Тому на PCVR вони не з'являться.NST1983: ↑ 02.05.2026 21:32Дуже погано що на ПК не буде нових резіків для VR
Для RE9 VR режим не анонсований, і схоже, що і не буде, через посередні продажі PSVR2.
Тому залишиться лише неофіційний ПК мод від Praydog, що, м'яко кажучи, не те.
Реграбельність у резиків і так шикарна, а в VR ще більшеNST1983: ↑ 02.05.2026 21:32Я 4-тий натівний на квесті тричі проходив
-
fantomrulezz
Member
https://www.youtube.com/watch?v=z_Cgf8LfXBs
Цікаве порівняння затримки на Quest 3 у різних сценаріях: вай-фай проти кабеля, різні кодеки, частота і т.д.
Всім цукерофанатам, які наярюють на міфічне "безпроводне підключення без затримок", варто подивитись.
Взагалі в жодному сценарії, навіть при проводному підключенні, навіть при абсолютно мізерному бітрейті 200 Мбіт/с, неможливо реалізувати затримку менше 30 мс+.
Компресія це чисте зло.
Мало того, що чистий відеопоток 32 Гбіт/с ми запихуємо в пережаті вусмерть 100-800 Мбіт/с, що перетворює зображення на миловарню з ютубу.
Так ще це й додає до затримки додаткові 10-15 мс.
Цікаво буде подивитись, що там придумає Valve в Декарді.
Є дуже обережна надія, що підключення через пропрієтарний протокол з виділенною лінією + фовеальний стрімінг зможуть скоротити затримку до більш-менш прийнятної і Steam Frame стане першою беспроводною гарнітурою, в якій цей беспроводний режим буде справді юзабельним.
Хоча закони фізики і Valve обійти не зможуть.
Для високодинамічних і особливо змагальних ігор, а також для тих, хто хоче дивитись на якісне зображення, а не миловарню з тьмяними кольорами, проводні OLED гарнітури як були, так і залишаться безальтернативними.
Цікаве порівняння затримки на Quest 3 у різних сценаріях: вай-фай проти кабеля, різні кодеки, частота і т.д.
Всім цукерофанатам, які наярюють на міфічне "безпроводне підключення без затримок", варто подивитись.
Взагалі в жодному сценарії, навіть при проводному підключенні, навіть при абсолютно мізерному бітрейті 200 Мбіт/с, неможливо реалізувати затримку менше 30 мс+.
Компресія це чисте зло.
Мало того, що чистий відеопоток 32 Гбіт/с ми запихуємо в пережаті вусмерть 100-800 Мбіт/с, що перетворює зображення на миловарню з ютубу.
Так ще це й додає до затримки додаткові 10-15 мс.
Цікаво буде подивитись, що там придумає Valve в Декарді.
Є дуже обережна надія, що підключення через пропрієтарний протокол з виділенною лінією + фовеальний стрімінг зможуть скоротити затримку до більш-менш прийнятної і Steam Frame стане першою беспроводною гарнітурою, в якій цей беспроводний режим буде справді юзабельним.
Хоча закони фізики і Valve обійти не зможуть.
Для високодинамічних і особливо змагальних ігор, а також для тих, хто хоче дивитись на якісне зображення, а не миловарню з тьмяними кольорами, проводні OLED гарнітури як були, так і залишаться безальтернативними.
-
NST1983
Member
Дак а що робити?)
-
FarCry
Member
Тю... як я цю тему мимо очей пропустив??
Вже 3.5 роки граю на Valve Index. Купував з рук на свій страх, але все обійшлося.
В всій час пробував у друзів різні гарнітури, навіть довелося в 2017 році поганяти Oculus Rift Dev Kit, але то кошмар на сьогоднішній день... Також ходили в VR центр. В кінці кінців зупинився на Index. Коли запустив - зрозумів що нічого краще в плані техники та зручності не буде ще дуже довго. Так воно і залишилося навіть сьогодні. (Я розумію що вже є і OLED, і Pimax 8K і тд. але у них є свої проблеми. Тут ми маємо ситуацію, коли ти його увімкнув - і воно тупо працює, без танців та бубнів. Контроллери з керуванням усіма пальцями - прямо смак. Звук - шикарний.)
Спочатку зразу пройшов Half-Life: Alyx та Serious Sam VR: The Last Hope. Дуже сподобалося, все ще мої фаворити по шутерам. Потім правда швидко зрозумів, що ігри в яких треба активно ходити ногами, а не телепортами, кидають мене в риги... і зробити з цим я нічого не зміг. (Boneworks, Doom VFR, Wolfenstein: Cyberpilot до кінця пройти не вдалося)
В кінці кінців VR перейшов для мене з розряду "пограти" до "потренуватись". 150 годин в модифікованому Beat Saber говорять самі за себе. При грі з другом (Beat Together) можна взагалі довести себе до знемоги.
Вже 3.5 роки граю на Valve Index. Купував з рук на свій страх, але все обійшлося.
В всій час пробував у друзів різні гарнітури, навіть довелося в 2017 році поганяти Oculus Rift Dev Kit, але то кошмар на сьогоднішній день... Також ходили в VR центр. В кінці кінців зупинився на Index. Коли запустив - зрозумів що нічого краще в плані техники та зручності не буде ще дуже довго. Так воно і залишилося навіть сьогодні. (Я розумію що вже є і OLED, і Pimax 8K і тд. але у них є свої проблеми. Тут ми маємо ситуацію, коли ти його увімкнув - і воно тупо працює, без танців та бубнів. Контроллери з керуванням усіма пальцями - прямо смак. Звук - шикарний.)
Спочатку зразу пройшов Half-Life: Alyx та Serious Sam VR: The Last Hope. Дуже сподобалося, все ще мої фаворити по шутерам. Потім правда швидко зрозумів, що ігри в яких треба активно ходити ногами, а не телепортами, кидають мене в риги... і зробити з цим я нічого не зміг. (Boneworks, Doom VFR, Wolfenstein: Cyberpilot до кінця пройти не вдалося)
В кінці кінців VR перейшов для мене з розряду "пограти" до "потренуватись". 150 годин в модифікованому Beat Saber говорять самі за себе. При грі з другом (Beat Together) можна взагалі довести себе до знемоги.
-
XXXshadyXXX
Member
Эх, везет вам, покупал VR2 под GT7, брал с рук в идеале так еще с адаптером под пк и обошелся комплект мне в 270 баксов... По итогу, круг в GT7 и чуть не блеванул, так и с другими играми. Даже гнуха хм которая 3D и от нее подташнивает... Клятая моя вестибулярка... Месяц промучался и пришлось продать и забыть про VR гейминг
Читал на реддите что люди с таблетками от укачивания играют
Такое уж точно не мое 
-
NST1983
Member
Треба тренуватись і буде все ок)XXXshadyXXX: ↑ 11.05.2026 21:29 Эх, везет вам, покупал VR2 под GT7, брал с рук в идеале так еще с адаптером под пк и обошелся комплект мне в 270 баксов... По итогу, круг в GT7 и чуть не блеванул, так и с другими играми. Даже гнуха хм которая 3D и от нее подташнивает... Клятая моя вестибулярка... Месяц промучался и пришлось продать и забыть про VR геймингЧитал на реддите что люди с таблетками от укачивания играют
Такое уж точно не мое
![]()
-
XXXshadyXXX
Member
NST1983
Нет у меня времени на тренировки и это очень неприятно, 10 минут игры, потом минимум час тебе плохо... Камон
Нет у меня времени на тренировки и это очень неприятно, 10 минут игры, потом минимум час тебе плохо... Камон
-
fantomrulezz
Member
Вестибулярка у всіх різна.XXXshadyXXX: ↑ 11.05.2026 22:40Нет у меня времени на тренировки и это очень неприятно, 10 минут игры, потом минимум час тебе плохо... Камон
Починайте з легких ігор без динамічної зміни зображення і сидячи.
Активні рейсинг сими не кращий жанр для початківця зі слабкою вестибуляркою.
-
FarCry
Member
XXXshadyXXX
Я для себя уяснил три факта, которые сильно влияют на восприятие:
1.) Если камера двигается отдельно от меня, то есть ходьба / езда - это приговор. С этим ничего сделать нельзя без длительных тренировок.
2.) Широкий угол обзора - благодать. Что в VR, что без. Я как любитель даже самых быстрых FPS игр просто терпеть не могу узкий FOV. Всё что ниже 90 - либо в утиль, либо меняется в конфигах или модами до удобных значений. Как правило - 105. Тут как раз таки у большинства VR шлемов проблема, что у окулусов, что у вивов. (Не знаю правда как дела обстоят сейчас)
3.) Даже 90гц для VR - мало. И тут я сильно благодарен Valve за возможность выставить в настройках 144гц.
P.S. Я один единственный раз решился прокатиться в Dirt Rally с рулём (Logitech G27) и VR сетом. Тошнило ещё 4 часа. Never again.
Я для себя уяснил три факта, которые сильно влияют на восприятие:
1.) Если камера двигается отдельно от меня, то есть ходьба / езда - это приговор. С этим ничего сделать нельзя без длительных тренировок.
2.) Широкий угол обзора - благодать. Что в VR, что без. Я как любитель даже самых быстрых FPS игр просто терпеть не могу узкий FOV. Всё что ниже 90 - либо в утиль, либо меняется в конфигах или модами до удобных значений. Как правило - 105. Тут как раз таки у большинства VR шлемов проблема, что у окулусов, что у вивов. (Не знаю правда как дела обстоят сейчас)
3.) Даже 90гц для VR - мало. И тут я сильно благодарен Valve за возможность выставить в настройках 144гц.
P.S. Я один единственный раз решился прокатиться в Dirt Rally с рулём (Logitech G27) и VR сетом. Тошнило ещё 4 часа. Never again.
-
XXXshadyXXX
Member
Я для GT7 покупал, я не хочу играть в аркадкиfantomrulezz: ↑ 11.05.2026 23:09Починайте з легких ігор без динамічної зміни зображення і сидячи.
Я хочу сразу ворваться в гонки, на Нюрбургринг, а нет, 5-10 мин и го блевать либо плохо минимум час... Жестко
-
fantomrulezz
Member
Ну, проведу аналогію, ви хочете отак в перший раз в житті вийти на пробіжку і одразу пробігти марафон.XXXshadyXXX: ↑ 12.05.2026 01:03Я для GT7 покупал, я не хочу играть в аркадки
Я хочу сразу ворваться в гонки, на Нюрбургринг, а нет, 5-10 мин и го блевать либо плохо минимум час... Жестко
Так не вийде, особливо якщо вестибулярка слабка. Треба поступово звикати.
Я ж не кажу, що треба прям індюшатиною себе обмежити.
Є і ААА ігри, які менш динамічні і краще підійдуть, щоб звикнути до VR і поступово прокачати вестибулярку.
На PS5 + PSVR2 я б запропонував почати з Horizon Call of the Mountain, на PCVR - з HL Alyx.
Там і вау ефект буде від графона і інтерактивності і вони значно більш толерантні до вестибулярки, ніж рейсинги.
Головні рекомендації - спочатку грати сидячи, рух в іграх для початку налаштувати через телепорти, а повороти камери - не плавні, а фіксовані (на 30-45 градусів) стіками.
Так буде значно менше навантаження.
Поступово звикнете і можна буде переключитись на плавну ходьбу стіком.
А от вже потім можна пробувати і стоячи грати і на динамічні жанри типу рейсингу переключатись.
Дуже важливий інпут-лаг. У вашому випадку точно забудьте про всі гарнітури з беспроводним підключенням і компрессією (наприклад Квест 2, 3, 3с, всі Піко), вони і сильну вестибулярку в морську хворобу загоняють, а для вас точно протипоказані. Тільки провод і бажано OLED екрани для мінімального інпут-лагу. Оптимально PSVR2 (бюджетне рішення), Bigscreen Beyond 2 та Pimax Crystal Super Micro‑OLED - якщо бабла безліміт (хоча і вони не без нюансів).
-
XXXshadyXXX
Member
Я покупал ради гонок, другие VR игры мне не интересны вот вообще. А месяц тренировать вестибулярку, чувствовать себя плохо каждый день... Не, увы, не мой тип садо мазо. Уж лучше железо в зале потягаю)))fantomrulezz: ↑ 12.05.2026 10:13PSVR2 я б запропонував почати з Horizon Call of the Mountain, на PCVR - з HL Alyx.